70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

yaqmurlu ve serin güzel bir istanbul sabahından herkese günaydınlarrr
Rabbim oruç tutanlara yine harika bir güzellik yaptı ve serin havayla birlikte bu güzel yaqmuru gönderdi..şükürler olsun...serinledik nefes aldık...özlemişim böyle havaları..

kılzar bu arada kılavuz mektupp Pj_Muguet yok ortalarda...aslı35 senide aşada görüyorum canım hiç yazmadan gidiveriyosun..bi selamlık hatırımız yokmu kardeşim

ben konuya yorum yapmadım ki sena kaptan, sudem arkadasımız bana soru sormus ona cvp verdım, yazmadan kendımı nası ıfade edebılırım ki... neysee....

Son düzenleme:
bu arada kac gundur aklımda hep unutuyorummm, şimdi kendısı burda yok CHARM süpersin

sen dıyosun ki uzıermdekı elbısenın bedenı xl, ama bızımkı de goz yanı goruyoruz, o ılk koydugun reısmlerle dıgerlerı arasında çok fark var gercekten de, onemlı olan uzıerne yakısanı bulmusun gıymısın, herkeste cok begendı, valla ben tebrık edıyorum.. bu arada ben de gorundugu kadarıyla fotografın arka planını cok begendımmmm cok iç açıcı bı dekarasyıon gıbı gozukuyo

valla bı gun dıger topıklerde ev resımlerı paylasılanlar var ya onlarda ya da yıne ozel albumunde ev dekarasyonunu bızle paylasırsan cok sevınırım, bayılıyorum boyle mekanlaraa

Son düzenleme:
önerin için teşekkür ederim . aslında ben diyetisyene gittim onun diyetini uygulamak ile uygulamamak arasında kalıyorum şimdi herşeyden dolu dolu çünkü 1600 kal. verdi iftarda+sahurda toplam 6 dilim ekmek var ne yapacağım açıkcası bilmiyorum ..

teşekkür ederim .. inşallah başaracağız.. evimde net olduğu sürece girmeye çalışıyorum ama sayfalar o kadar çok ilerlemiş ki okumak için baya sarfettim

hoşbulduk .. teşekkür ederim ayrıca .. benim de başlanıp yarım kalan çok diyetim var öyle olunca hiçbirinden bir sonuç alamıyor insan

günaydınlaaar herkeze...
nasılsınız kılar .. alışmaya başlıyorum ben de buraya
ayrıca sahur menüm ( pek dengeli olmadı bugün ama olacak zamanla inşallah daha protein ağırlıklı ) :
1 tane gözleme
1 bardak süt
1 tane tulumbanın yarısı
1 bardak yeşil çay

Son düzenleme:
hosgeldın ramzanda kılo verelım topıgındesın demı sende bende ordayım ama sıl topıgım bu oraya pek gıremıyorum ben.bence sacma sapan dıyetlerden medet ummaktansa hayat boyu dengelı ve saglıklı beslenerek kılo verme olayına gıt derım canım cogumuz bu sekılde yapıyoruz.
anladım canım bende onu yasadım cok benden cok kısa boylu olanlar 1.68 ım dıyolardı yada 1.70 olanlar benı gorunce sen 1.75 felan vasrın dıyolardıben pek topuklu gıyemıyom gıyınce kendımı 2 mt gıbı hıssedıyom mıllette bana bakıyo sankı dıkkat cekmeyı sevmıyom pek
hosgeldın 5 kg cık fazla sıkıntı yapmana gerek yok cabucak verebılırsın canım yeterkı azımlı ol ve burda paylasımda bulun

teşekkürler canım .. yani diyetisyenin verdiğini mi uygula diyorsun ? o diyetle belki kilo veremeyebilirmişim ama almamam başarıymış öyle dedi.. bana da öğünler çok geliyor ama ona da uymak istiyorum .. menüyü paylaşsam da birşeyler söyleseniz..
evet bisküvi yerine meyve daha iyi olurdu

Son düzenleme:
irem hoşgeldin topiğe 1.58 boyundaymışsınnnn. Bi sevindim anlatamam
Burdaki bütün kısçeler uzun bi ben kalmıştım tıfıl aralarında bide canımmm belenay var tabi
Benimde 1.58 boyum burada sürekli paylaşım yaparsan az az da olsa veriyorsun inan bana bende yenilerdenim ama alıştım baya
Sahur da gözlemee olmamışşş cısss oo
Onun yerine kaptan 2 dilim tam tahıllık ekmek öneriyor.

teşekkür ederimm hoşbuldukkk:) aslında 12/7/11 tarıhınde lw 6090 adlı bi ilaç kullandım (ilaçla zayıflamak ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama)ramazan başlangıcında bıraktım yanı 20 gün gibi bi süre 1*1 seklınde içiyodum ve 75,4 den 70,1 kiloya düştüm bu benım moralımı düzelti ramazandan sonra tekrar baslıcammm

menülerini paylas canım yardımcı olalım yanı ılla dıyetısyene yada bellı baslı dıyetlere gerek yok demıstım kendı dıyetsıyenın olacaksın olay bu hayat boyu hem de

hiç sorma millet manken gibi maş.
ezik hissettim kendimi
hoşbulduk canım.. evet öyle olması gerekiyordu ama oldu işte artık ..

ben de ya ben de.. böyle ferah olacak içini açacak.. bıkmışım herhalde ananemin ıvır zıvır incik boncuk örtü dantel koyu koyu renkler offfff.. pazar günü mobilya bakmaya başladık yavaş yavaş fikrimiz olsun diye hep beyaz renler açık renkler vardı.. daha ağır daha ferah duruyor bence.. ha ben iki sene öncesine kadar odasının tavanını bile kırmızıya boyamış, boğulma ve cinnet geçirme evreleri yaşamış biri olarak diyorum artık bunu renkler güzel kombine edilir ben artık ağırlık açık renk olsun istiyorum ama aşkım beyaz olmasın kirlenir kir tutar falan diyor haklı da yani ben de diyorum demek kosla ekşının reklamını boş yere sık göstermiyorlar gereğinden fazla eşyası olmayan çok şatafat olmayan zevkle döşenmiş evler daha huzur veriyor..

menülerini paylas canım yardımcı olalım yanı ılla dıyetısyene yada bellı baslı dıyetlere gerek yok demıstım kendı dıyetsıyenın olacaksın olay bu hayat boyu hem de

evet canım oradayım .. ama bi durgunluk var bu aralar orda neden bilmiyorum başlarda çok iyi gidiyordu filan ama yine de oradayım artı olarak.
diyet menüm de bu .. orada da paylaşmıştım bunu. sizlerle de paylaşmak istiyorum...
1600 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ - ( bunu benim kilo ve boyuma göre verdi 1.58 boy 70.3 kilo 1 ayda ortalama 2-4 kilo vermesi beklenir.BKI ya göre veriliyor günlük klori ihtiyacına göre .. listeye gelelim ..

Çay kahve serbest her türlü bitki çayı. ama şekersiz. salça , sirke baharat serbest. ama salamura yada turşu vb yasak

Sahur:
açık çay istenildiği kadar
1 kase çorba
1 kib. kut beyaz peynir yada 1 yumurta
5 tane zeytin
3 ince dilim ekmek ( bu tost ekmegi kadar olacak bunun boyutunda pide de olabilirmiş arkadaşlar)
Çiğ sebze yağsız söğüş olacak

İftar:
1 kase çorba
3 köfte kadar et
1 su bar yoğurt
4-5 yemek kaşığı sebze yemeği (( suyundan olmayacak))
3 ince dilim ekmek
İstenildiği kadar salata (( yalnız yağsız ))

iftardan sonra 3 ara öğün meyve ve 1 su bar. yoğurt var istenildiği gibi yayılabilir bu araya
ayrıca 2.5-3 lt su .. eğer tatlı ihtiyacı çok olursa dondurma olacak bu da süt oranından düşülecek . birkaç dönüşüm yiyecekleri var
bunları istenildiği gibi değiştiriyoruz mesela 1 su bar yoğurt=1 su bar süt=2 su bar. ayran
yada ekmekte 1 dilim=2 kaşık makarna=2 kaşıkpilav=1 kase çorba

SÜT VE SÜT YERİNE GEÇEN BESİNLER
Ortalama ölçü Miktar (g)

Süt 1 su bardağı 160
Yoğurt 1 su bardağı 160
Ayran 2 su bardağı 320
Cacık 2 kâse 320

BİR KÖFTE BÜYÜKLÜĞÜ ET YERİNE GEÇEN BESİNLER
Ortalama ölçü Miktar (g)

Köfte 1 adet 30
Pirzola (kemiksiz) 1 adet 30
Tavuk eti (derisiz) 1 köfte kadar 30
Kuşbaşı 1 köfte kadar 30
Biftek 1 orta büyüklük 30
Balık (yağsız) 4-5 hamsi kadar 50
Kümes hayvanları 1 köfte kadar 30
Sosis 1/2 adet 30
Salam 1 ince dilim 30
Diyet tonbalığı 1/4 kutu 40
Midye 1 adet 30
Yumurta 1 adet 50
Beyazpeynir 1 ince dilim 30
Kaşarpeyniri 2/3 ince dilim 20
Eritme peynir 1 adet 15
Lor 3-4 yemek kaşığı 30
Çökelek 3-4 yemek kaşığı 30

BİR İNCE DİLİM EKMEK YERİNE GEÇEN YİYECEKLER
Ortalama ölçü
Ekmek 1 ince dilim
Hamburger ekmeği (küçük) 1 adet
Sandviç ekmeği 1/3 adet
Kuru baklagiller (kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya) 4 yemek kaşığı
Mercimek çorbası 1 kâse
Buğday unu çorbası 1 kâse
Tarhana çorbası 1 kâse
Şehriye çorbası 1 kâse
Pirinç çorbası 1 kâse
Pirinç pilavı 2 yemek kaşığı
Bulgur pilavı 2 yemek kaşığı
Kuskus 2 yemek kaşığı
Makarna 2 yemek kaşığı
Erişte 2 yemek kaşığı
Patates 1 küçük boy
Kestane 2 orta boy
Haşlanmış mısır 1 küçük boy
Patlamış mısır 1 su bardağı
Leblebi 1 çay bardağı
Tuzlu bisküvi 2 adet
Simit 1/3 adet
irmik 2 yemek kaşığı
Nişasta 2 yemek kaşığı
Yufka 1/8 adet
Etimek 2 adet
Bazlama 1 etimek dilimi büyüklüğünde
Kepek 3 yemek kaşığı
Kepekli diyet bisküvi 4 adet

1 TATLI KAŞIĞI YAĞ YERİNE GEÇEN BESİNLER
Ortalama ölçü Miktar (g
)
Ceviz 2 adet (-)
Fındık, fıstık 6 adet (-)
Mayonez 1 tatlı kaşığı 5
Zeytin 5 adet 15
Kabuksuz kuruyemiş 1 yemek kaşığı 15
Krem peynir 1 yemek kaşığı 15

BAZI YİYECEKLERİN PORSİYON MİKTARLARI
Besin grubu Ölçü Miktar

Etli biber dolması 2 orta boy 1 sebze, 2 et, 1 ekmek
Zeytinyağlı yaprak sarma 3-4 adet 1 ekmek, 1 et, 1 yağ
Zeytinyağlı biber dolması 1 orta boy 1/2 sebze, 1 ekmek, 1 yağ
Kıymalı börek 1/2 yufkayla 2 ekmek, 1 et, 1 yağ
Simit 1 adet 4 ekmek, 1/2 yağ
Kadınbudu köfte 1 adet 1 et, 1/2 ekmek, 2yağ
Patlıcankebabı, Şişkebabı 1 porsiyon ,1 porsiyon 2 sebze, 2 et,3,5 yağ 1 sebze, 5 et, 3 yağ
Taskebabı 1 kepçe 1,5 ekmek, 3 et, 2 yağ
Kıymalı yaprak sarma 2 adet 1/2 sebze,1/2ekmek,1 et,l yağ
Zeytinyağlı barbunya 4-5 yemek kaşığı 1 et, 1 ekmek, 1 yağ
Pizza 35 cm çapında pizzanın 1/8'i 1 ekmek, 1 et, 1 yağ
Kakaolu kek 1 dilim 1,5 ekmek, 4 yağ
Talaşböreği 1/2 adet 1 ekmek, 1 /2 et, 5 yağ
Whopper 1 adet 3 ekmek, 3 et, 4 yağ
Cheeseburger 1 adet 2 ekmek, 2 et, 2 yağ
Hamburger (büyük boy) 1 adet 2,5 ekmek,3 et, 5 yağ
Peynirli pizza (ince) 3 dilim 3,5 ekmek, 3 et, 1 yağ
Peynirli pizza (kalın) 3 dilim 5 ekmek, 3 et, 1 yağ
Pepperoni 3 dilim 3 ekmek, 3 et, 2 yağ
Sütlaç 1 kâse 1 süt, 1 ekmek
Aşure 1 kâse 2 ekmek
Yayla çorbası 1 kepçe 1/2 süt, 1 tahıliçliköfte (haşlama)
1 adet 1 et, 1 tahıl
Çiğköfte 4 adet 1 et, 1 tahıl
Mantı (yağsız) 6 yemek kaşığı 1 et, 2 ekmek
Et şiş 7-8 parça 3 et
Tavuk şiş 7-8 parça 3 et
Döner 1 porsiyon 3 et, 1 yağ
Lahmacun 1 orta boy 2 ekmek, 1 et, 1 yağ
Etli pide 1 adet 4 ekmek, 2 et, 1 yağ
Peynirli pide 1 adet 4 ekmek, 2 et, 1 yağ
Hamburger 1 adet 2 ekmek, 2 et, 1 yağ
Tavuklu sandviç 1 adet 3 ekmek, 2 et, 1 yağ
Dönerli sandviç 1 adet 3 ekmek, 2 et, 1 yağ
Sosisli sandviç 1 adet 3 ekmek, 1 et, 1 yağ
Tost (kaşarlı) 1 adet 2 ekmek, 1 et, 1 yağ
İzmir köftes 1 porsiyon 1 ekmek, 3 et, 2 yağ
Terbiyeli köfte 7-8 adet 1 ekmek, 3 et, 2 yağ
Sebzeli köfte 5-6 adet 1 sebze, 2 et, 1 yağ
Mercimek köftesi 3 adet 2 ekmek, 1 yağ
Poğaça (peynirli / kıymalı) 1 adet 2 ekmek, 1 et, 1 yağ
Etli kuru baklagil 6 yemek kaşığı 1,5 ekmek, 1 et, 1 yağ
Piya 6 yemek kaşığı 1,5 ekmek, 1 yağ
Yumurtalı ıspanak 4 yemek kaşığı 1 sebze, 1 et, 1 yağ
Sebzeli börek 1/2 adet 2 ekmek, 1 sebze, 1 et, 1 yağ
Etli kabak dolması 1 büyük boy 1 sebze, 1 et, 1 yağ

YASAKLAR* Kolalı, şekerli içecekler
* Kızartma
* Hayvansal katı yağlar (tereyağı, kaymak, yağlı şarküteriler, yumurtanın sarısı, yağlı süt ürünleri, yağlı etler, tavuk – balık derisi, tam yağlı süt)
* Alkol (özellikle bira)
* Beyaz un,
* Beyaz şeker
* Doğum kontrol hapları
* Aşırı gündüz uykusu
* Çikolata
* Yağlı çerezler
* Cips

irem tamam hatırladım dıyetını hatta benım dıyetısyenın verdıgıne cok benzetmıstım de sormustum ank da mı dıyetısyen dıye yok demıstın.yanı uyabılırsen uy güzel bence ama ben kendı adıma uyamıyorum da o sekılde beslenmeye calısıyorum genede sadece meyveyle aram yok benımde

topiğimize hoşgeldin paylaşımın için teşekkürler

ama ben bukadar ince elemenin doğru olduğunu düşünmüyorum

artık afakanlar basıyo beni

ilk haftalar diyete başladığımda herşeyi yağsız alıyodum inceliyodum şu şu kadar bunun kalorisi bu kadar

tatilde çok irdeleyemedim iyide oldu çünkü her zaman yağsız tuzsuz bulamıyo insan

inanırmısın topiki okuyup yatıyorum ya gece hep rüyamda burada okuduklarımı görüyorum

açıkcası ekmeği filan çok geliyor gözüme mideme değil
zaten geçen hafta uyguladm bunu 200 gr gitmiş
3 aşağı 5 yukarı uymaya çalışıyorum .. bilmiyorum .. regl haftamda dukan yapmak istiyorum ne kadar sağlıklı bi fikrim de yok gerçi ama sırf proteinden oluşuyor sonra sebze ve protein filan .. kitabı almak lazım ..

hoşbulduk asıl bn tsk ederim beni de aldınız aranızaa
tabiki gr ı gr ına uygulamıyorum 3 aşağı 5 yukarı oluyor sonuçta genel çizgisi belli ama bununla veremiyorum sorun o..
bilinç altıı

Son düzenleme:
selam kızlar....geçmiş olsun dileklerinizi canı gönülden kabul ediyorum canlarım..

cildiyeye gittim enfeksiyonmuş pembeleşip yanmaya başlamıştı zaten dünden beri...merhem verdi,antibiyotik verdi(çoktandır hastada olsam kullanmadım antibiyotiğe karşıyım ama napıcan işte)
temizlik yaparken kıl köklerinde olabliyor dedi,ben cerraha sevkeder diye düşündüm ama olmadı,çünkü çok çeşitleri ve sebepleir oluyormuş,yani çevre bir organda enfeksiyondan dolayı değilmiş,kendi başına bi enfeksiyon....

senacım.. ben özellikle patlatmadım ozaman bukadar acımıyodu ve bi an elim değdi yerde spor yapıyrdum,içi boşaldı ama sertlik vardı...
burada hava kapalı ama yağmıyor çok boğucu zaten canım yanıyor..ağrı koıluma vuruyor hemde kolum ayrı tutmak istiyorum değince ağrıyor,neyse rtabbim beterinden korusun...
belenayım... domatesler akşam serinledi şimdide güneşleniyorlarevde biber azdı hem akşam iyi değildim,yavv bağırsaklarım tıkandı 2gün üstüne çıktım lavaboya,suyumuda meyvemide yiyorum ama oruçta oluyor bana arada:2:
eşime akşam yapalım dedim bakarız dedi bakıcaz...sağolsun geçensene doğramıştı benle 1kasa yani...seçtim kasadan boşalttım yeşilelride dizdim güneşe ohhhhh.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…