günaydın kızlarrrr,
trendy21 dikkatine
kilo bildirimim
başlangıç kilo: 73 kg
geçen hafta kilo: 70 kg
bu hafta kilo : 69,5 kg
gelen :0
giden :500 gr
toplamda giden :3500 gr
hedef kilo : 60 kg
yok arkadaşlar fikir veriyo sadece. ben aslında çatır çatır yorumlarım. zira zayıflamada prof oldum. diyet ilaç rejim spor ve daha aklınıza bile gelmeyen her konuyu araştırdım okudum. ama uygulamada kendi kilo veremediğim için bilmek yetmiyor yapmak gerek.Buarada menüleri biz yorumlayamıyoruz diye biliyordum yanlışmı biliyormuşum yorumlamamızmı gerekiyormuş
ya evet ne oldu ki . o karışımdaki yeşil elmayı hiçbir yerde bulasmadım kırmızı elma ile yapsam olur mu kitriendy21 'in kilo bildirimini çok merak ediyorum bir karışım içiyordu bu hafta 1 haftası dolacaktı acaba işe yaradımı ki hemen gelsede bildirim yapsa işe yaradıysa bende başlıycam hemen o karışıma
canım sevındım aranızın düzelmesine cok üzülüyordunevet herkes bi saldı kendini heraldekimse yok topikte.önceden oku oku bitmezdi.michell gerçekten çokkk güzel ben 3 gün yürüyemedim.ama hasta olunca bıraktım terime dikkat etmedim heralde(şimdi de regl olucam sonra bşlıcam feci ağrım var daha olmadım ama işte.
bi de kızlar yaaa bu micheli leslie yi yapıyoruz ama kas yapmaz demi çok çirkin durur.acaba ideal kiloya yaklaşınca mı yapmalıyız karar vermedim.ne dersiniz...
geçmiş olsun canım sen yine de vakit buldukça dinlen bence.
evet siyah kedicik açıklamış zatenberenvildancım hoş geldin bu arada.
slmmm kızlarr şimdi eşimle barıştık.oturup konuşmuyoruz sonra büyüyo mesele işte.
saol canımvalla birsürü alıntı yaptım ama gittiyaaaaaaaaaaa
nisam81 canım valla napcam daha karar vermedim ama sana tavsiyede bulunayım belki olur..biyere gidicez orda kutlucaz de,bi arkadaş çağırdı eşimle beraber orda geçircez geceyi desen olmazmı eşinle anlaşıp..yani daha önceden planımız vardı bizim gibisinee:26:
arzuuu geçmiş olsun canım yaaa..yanık zordur çocukta bilirim
zerra sanada geçmiş olsun ,,,
ecrin29 sanada geçmiş olsun baya uzun sürcekmiş..dikkat et kendine..
bende cok severım makarnayı ama dıkkat etmek lazım tabı mıktarına ve ıcerıgıneDiyette makarna ne sıklıkta yenebilir?
Serap hanım, Serap hanım… Bu aşağıdaki tabağı haftada bir sefer gönül rahatlığıyla yiyebilir miyiz? Peki iki sefer? :) Yanında ne yiyebiliriz? Öğlen veya akşam yemeği olarak yememiz arasında bir fark olur mu?
Eki Görüntüle 317167
Diyetisyen Serap hanım der ki: Makarna çok yağlı,kremalı soslu yapılmadığı sürece hem diyeti bozmayacak hem de sık sık yenilebilecek kadar masum bir yiyecektir. Onun masumiyetini bozan, yanında yenen yüksek kalorili şeyler veya porsiyon kontrolünü sağlayamamamızdır. Üstelik de, makarnanın pirinç pilavı gibi çok yağlı pişirilmesi de gerekmez. Değişik baharatlarla, salçayla veya yoğurtla bile yağsız yenebilir. (Hatta ben yağsız ve sade bile yiyebilirim :))
Makarna birincil olarak enerji veren bir yiyecektir.Vücut makarnadan gelen kaloriyi depolamak yerine, harcamak ister. Ama makarna yediğimiz öğünde, ekmek vb. gibi başka karbonhidratlar olmamalıdır. Makarnalı bir öğünü dengelemek istersek, yanına yoğurt ve/veya salata eklememiz yeterli olacaktır. Genellikle öğle öğününde yememiz daha iyi olur. Bu şekilde vücut aldığı enerjiyi daha iyi harcayabilir.
Gelelim makarnamızı nasıl yiyeceğimize…
- Diyelim ki sabah bir tost ile güne başladık,öğlen ızgara et türü, pilav, salata içeren bir öğün yedik. Akşam da canımız makarna yemek istiyor. O zaman en doğru seçim salçalı veya domatesli makarna olabilir; ama yanında et olmayan sade bir makarna olmalıdır. Yanında 4-5 kaşık kadar zeytinyağlı bir sebze yemeği, 2 kaşık yoğurt ve salata da yiyebiliriz. Tabii diyet yapıyor, kilo vermeye çalışıyorsak makarnanın miktarı haşlanmış olarak 200-250 ml hacmi, yani 1 kupa kadarı geçmemelidir.
- Diyelim ki sabah bir tost ile güne başladık, öğlen sebze yemeği, pilav, yoğurt içeren bir öğün yedik. O zaman akşam kıymalı, etli, ton balıklı veya peynirli bir makarna yiyebiliriz. Hatta yalancı mantı bile yapabilirsiniz. Yanında light bir içecek veya ayran, salata da tercih edebiliriz. Yine makarna porsiyonuna dikkat etmek şartıyla tabii…
Ekmek yemeyi gözden çıkartırsak böyle bir porsiyon makarnayı her gün bile yiyebiliriz. Ama kilo vermeye çalışıyorsak, fotoğrafta görünen miktarı biraz azaltmak da fayda var :)
Makarnayı çok seven ve haftada en az 4 kez yiyen bir diyetisyen olarak, hem bilgilerime hem de tecrübelerime güvenerek diyebilirim ki: Makarna şişmanlatmaz! Ama sosuna ve porsiyonuna dikkat lütfen!
Kendinize iyi bakın…
ben salçalı makarnaya bayılırıııım
hosgeldın kafan akoymussun zaten sen basırırsın merak etme kolaylıklarmerhaba :)
ben aranıza yeni katıldım sayılır. ben de yeni yılın ve haftanın ilk günü pazartesiden itibaren sıkı bir diyete başlamaya karar verdim. her gün okuldan eve yürüyeceğim :) (yaklaşık 45-50dk sürüyor). 19 yaşındayım aslında uzunum ama 75 kiloyum ve amacım yaza kadar epey kilo vermek. malum yaza henüz altı ay var. eğer istikrarı bozmazsak zayıflamamamız için bir neden yok diye düşünüyorum :) her gün buraya girip gün içindeki çabalarımı yazmayı planlıyorum bunun beni motive edeceğini düşünüyorum.
burda yeniyim de şimdi heyecanlandım eheh :) umarım her şey güzel olur.
ya onlar moderatör sanırım mavi olanlar var onlarda konu sorumlusu dıye bılıyorum.kızlar bazen altta nicki sarı mı turuncu mu ne açık renk yazan birilerini görüyorum..nasıl üyeler acaba onlar..
merak ettim..:44::44::44:
cnm sen hatayı nerde yaptığını yazmışsın zaten.kesinlikle gece geç saatlerde yemek yeme.yatmadan 2 saat önce yeme işini bırak.akşam yemeğinide18:00 da ye.sonra acıkırsan eğer aşırıya kaçmadan meyve yiyebilirsin.hadi bakalımbol iradeler
cnm benim bide gidip kan testi yaptır istersen predöktörler on günden az olunca yanıltabiliyorlar.inş.kötü bişey değildir.dış gebelik belirtisine benzettim benihmale gelmez allah korusun
canım bende korktum ınan hem dıs gebelık hem düşük felan mı acaba dıye hatta ecrın29 a sorcaktım nası oluyor felan dıye ama cok şükür söküldü adetim dun aksam bı dus aldım bıberıye cayı ıctım bıde sıcak su torbası koydum ıns bıdaha boyel olmaz sanırım stres yaptım:26:sakın öfkelenme öyle dedi diye.erkeklerin geneli böyle işte anacım.bişe olur hemen kabak bizim başımıza patlar.öfkeyle kalkan zararla otururmuş.ama konuşun ve aranızda herne varsa halledin cnm yoksa birikir.sonra şiddetli patlama olur
aynı ben.nerdeyse hergün süpürürüm.napim süpürmeyince içim rahat etmiyo
hoşgeldin cnm.
Günaydın kızlar.
Dün sabahta yazmıştım. Temmuzdan beri bana motivasyon veren topik 1 aydır hiç etkilemiyor.
Sohbetlerini özlediğim insanların dışında girmeme sebeplerimden biri de kontrolün olmamasıdır.
Kaptan açıklamış gerekçelerini zaten. Tuğba elinden geldiği kadar bu hafta ilgilenmeye çalıştı.
Menü yorumlayan 3 kişi vardı bu topikte.
Kaptan, yardımcısı ve Derya abla..
Kaptan ve Derya abla yok. Tuğba'nın doğal olarak tek başına yetişmesini beklemek biraz bencilce olur.
Yeni gelenlere listeyi kopyalıyoruz menülerinizi yazın diyoruz ama yorumlayan yok.
Normalde de bi selam verip kaçanlar çok zaten. Ben - kendimce - elimden geleni yapmaya çalışıyordum.
Topikte boşvermişlik durumu olunca bende boşverdim.
Bazı arkadaşlar bu sitemkâr yazı ne alaka diyebilir ama beni Temmuz'dan beri tanıyan arkadaşların anlayacağını umuyorum.
Kaldı ki dün akşam farkedilmiş KDR, Suzi, Seher, Arzu abla tarafından.
Bu durumun düzelmesini umuyorum.
Düzelmediği takdirde diğer topiklere geçmeyi düşünüyorum.
Burda sohbet, muhabbette etsek asıl önceliğimiz kilo vermek olmalı bence.
Bu sadece 1-2 haftalık durum olmadığı için yazıyorum bunları da.
Umarım yanlış anlaşılmam.
Herkese güzel, mutlu günler..
Dilek' çim çok güzel yazmışsın + olarak ;
Günaydın kızlar.
Birkaç gündür gerek işlerimden dolayı gerek ise motivasyonumun yerlerde olmasından dolayı topiğe gelmek istemiyorum.
Evet içimde istek kalmadı.
Dikkat ettiniz mi ? artık topikte düzenli menü paylaşımı yok zaten yazılan üç beş menüye de gelen yorum yok.
Kimseyi suçlamıyorum, kırmak da değil amacım.
Ama geldiğimden beri iki al bir ver olarak geçiyor günlerim.
Kurallar var ama çok esnek ve yaptırımı olmayan kurallar yani şurda ezbere 3 kural say deseniz bir durup düşünürüm.
Cuma' dan cuma' ya gelip sadece bildirimde bulunan arkadaşlarımız var.
Bu topiğin temel taşı ben değilim. Gitsem kimse üzülmez.
Bu yüzden bir süre daha gözlemleyip gidişata göre yoluma yön vermeyi düşünüyorum.
Arkadaşlıklar bakidir.
Sevgilerimle...
kızlar tamam haklısınız da sen yazma o yazmasın zaten topık bus ekıdel sessızlesıyor gecen hafta bende yazmadım pek yanı benım de acıkcası pek hevesım yok bu arlar baska topıklerde gezıp duruyorum ama nasıl düzelir bilmiyorum bir de ben katı kurallar koyulmaısndan yana deılım acıkcası burda kımse cocuk deıl sunu yap bunu yap densın ama onemlı olan sohbet ıyı nıyetle soylenen onerıler oldukca topık sessız kalmaz ve bu da motıve eder ınsanları sonucta kılo da verılır yanı ben katılmıyorum amac kılo vermekse hepsı bır arada yapılabılrı ıstenırse ama kaptan yardımcısının tek kaldıgını düşünüyorum bend ebütün yük onda gene ıyı ugrasıyor kız herkesı o nası yorumlasın o kural da bılmıyorum ama yanı ben de fıkrımı soylemelıyım yerı geldıgınde cok kılo veren bı ınsan olmasam da burda cogunuzdan eskıyım yanı ha yorum yapayım demıyorum ama yanlsı bısey gordugumd euyarmak ıstesemde menu yorumlanmıyo dıye cekıyorum kendımı bencde tek bı dogru yok kı tek bı yorum olsun yanlıs mıyım bnılmıyorum ama benım düüncelerim de boyle
kilo verenler tebrikler
yok arkadaşlar fikir veriyo sadece. ben aslında çatır çatır yorumlarım. zira zayıflamada prof oldum. diyet ilaç rejim spor ve daha aklınıza bile gelmeyen her konuyu araştırdım okudum. ama uygulamada kendi kilo veremediğim için bilmek yetmiyor yapmak gerek.
ya evet ne oldu ki . o karışımdaki yeşil elmayı hiçbir yerde bulasmadım kırmızı elma ile yapsam olur mu ki
ortim tebrik ederim orti bildirimini ben yapayımmı?
Teşekkür ederim ortim, ben de seni tebrik ederim. Olur, bildirebilirsin.
bildirimimi yaptım tubaya yazdım burayada utanç tablomu
2012 ye 60 la giremedim yanarım yanarım ona yanarım :)
başlangıç :75 kg
geçen hafta :62,200
bu hafta : 62,700 KG
Gelen : 500 gr
toplamda giden :12.300 KG
hedef :60 kg ve hala inemedim ooooffffffffff offfffffffff
canım senın kılon zaten ıyı sanırım boylaırmız aynı benım ıstedıgım kılodasın sen 5 2olursna cok zayıf olursun yaa:26:bu hafta öyle kötü beslendim ki,almadığıma şükreder durumdayım. kilo vermek için çok düzenli yaşamak lazım. kendimi düzene sokamadım bir türlü:-( her akşam dışarıdayım yada misafirim var,gece geç yatıyorum sabah kalkıp kahvaltı da yapamıyorum... dikkat ettiğimde kilo vermekte sorun yaşamıyorum kesinlikle,çok güzel veriyorum. bir dikkat edebilsem,öğün kaçırmasam...
yaptım bildirimimizi
kızlar size bişey sorcam tuzlu çubuğun zararı olurmu diye sormuştum önceden cevap veren olmadı yada ben kaçırdım tekrar sorayım meyve getiremediğimde yesem nasıl olur sizce? birde ben salatayı çok seviyorum koca bir kase yapıyorum akşamları eşimle birlikte yiyoruz dün 1 kase çorba içtim nerdeyse salata ile doydum salatyıda abartmamak gerekirmi acaba? birde turşu için ne düşünüyorsunuz bağırsakları çalıştırsın diye acı biber turşusu yiyorum ben
yaptım bildirimimizi
kızlar size bişey sorcam tuzlu çubuğun zararı olurmu diye sormuştum önceden cevap veren olmadı yada ben kaçırdım tekrar sorayım meyve getiremediğimde yesem nasıl olur sizce? birde ben salatayı çok seviyorum koca bir kase yapıyorum akşamları eşimle birlikte yiyoruz dün 1 kase çorba içtim nerdeyse salata ile doydum salatyıda abartmamak gerekirmi acaba? birde turşu için ne düşünüyorsunuz bağırsakları çalıştırsın diye acı biber turşusu yiyorum ben
kilo verenler tebrikler
yok arkadaşlar fikir veriyo sadece. ben aslında çatır çatır yorumlarım. zira zayıflamada prof oldum. diyet ilaç rejim spor ve daha aklınıza bile gelmeyen her konuyu araştırdım okudum. ama uygulamada kendi kilo veremediğim için bilmek yetmiyor yapmak gerek.
ya evet ne oldu ki . o karışımdaki yeşil elmayı hiçbir yerde bulasmadım kırmızı elma ile yapsam olur mu ki
canım senın kılon zaten ıyı sanırım boylaırmız aynı benım ıstedıgım kılodasın sen 5 2olursna cok zayıf olursun yaa:26:
canımkendı bıldıklerımı soyleyım tamam cubuk yaglı deıl ama cok besleyıcı bısey deıl yanı arada bır yesen daha ıyı olur bence salatada sorun yok yagı az oldugu sürece ne guzel ben yapayım dıyorum esım gerek yok dıyor onun yuzunden pek slaata yıyemıyoruz tursu da pek ıyı deıl vucutta su tutuyor tuzlu yanı onu da az yemenı öneririm
canımkendı bıldıklerımı soyleyım tamam cubuk yaglı deıl ama cok besleyıcı bısey deıl yanı arada bır yesen daha ıyı olur bence salatada sorun yok yagı az oldugu sürece ne guzel ben yapayım dıyorum esım gerek yok dıyor onun yuzunden pek slaata yıyemıyoruz tursu da pek ıyı deıl vucutta su tutuyor tuzlu yanı onu da az yemenı öneririm
canım tuzlu cubuk yerine galeta al veya bim de böle galeta gibi şeykelr var ay adını hatrılayamıyorum yaa
onalr da iyi çubuk yerıen galeta daha iyi hem de dıyetısyenlerde oneıyo ara öğünler için galetayı
salata yağsız ve tuzsuzsa hiçbi sorun yok sebze iyidir :) hatta 1 tatlıkaşığı yağ ve az tuz eklenebilir bol limonla da tadıan
doyulmaz :) ben salatama peynır ve çörek otu da eklıyorum heme eşim bayılıyor hem de baska tuz katmıyorum peynırın tuzuyla yıyrouz bitiyor tavsiye ederim :)
tursu bence de tuzlu oldugundan ve tuz vücutta su tuttugundan diyetle bağdaşmıyo maalesef :) benim görüşlerim böyle
yaptım bildirimimizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?