--------------------------------------------------------------------------------
Düz bir karın hayal değil
Fit olmak için illa 'diyet' yapmak zorunda değilsiniz. İşte size altın öneriler...
Hayallerinizi süsleyen düz bir karına sahip olmak için için illa 'diyet' yapmak zorunda değilsiniz. İşte size altın öneriler...
Belinizin incelmesi ve düz bir karın için günde 3000 kalorinin altına inmemelisiniz. Günlük olarak alması gereken kalori miktarından daha az kalori ile beslenenlerin, obezite ile karşılaşma riski diğerlerinden 2,5 kat daha fazla.. Bu nedenle yiyecekleri doğru şekilde seçmeniz oldukça önemli..
Meyve ve sebze yiyin
Özellikle bol bol turunçgil yiyin.. İnce bir bele sahip olmak için ekmek yerine şeker içeren sebze ve meyvelerden tüketin.. Zengin C vitamini, beta-karoten, antioksidan içeren lifli yiyecekler uzun süre tokluk hissetmenizi sağlar ve bel çevresinde yağ depolanmasını azaltır. Havuç, taze meyve suyu ve şeftali beta-karoten bakımından, portakal, çilek, ahududu, böğürtlen, kivi C vitamini bakımından zengindir. Beslenmenizde meyve suları veya meyve yemeden önce, yeşil biber gibi kaloriyi düşüren sebzeleri tercih edin.
Bol miktarda selenyum alın
Kandaki selenyum oranı ile diğer antioksidanların yetersiz olması belin daha kalın olmasının nedenlerindendir. Selenyum bir çok yiyecekte bulunuyor. Eğer günde 55 mcg alınması önerilmişse, yiyeceklerden ne kadar alındığını tahmin etmek zor olabilir. Bu nedenle selenyum içeren vitaminlerden alabilir veya selenyum içerikli bir beslenme programı uygulayabilirsiniz.
Protein alın..
Protein içeren yiyecekler enerji verir ve zayıflamanıza yardımcı olur. Aşırı protein tüketilmesi ise, fazla kalsiyum kaybına sebep olarak, böbrekleriniz açısından sakıncalı olabilir. Bu nedenle eğer günde 2000 kalori ile besleniyorsanız bunun 500 kalorisi proteinden olabilir. Yağsız yoğurt, süt, balık gibi gıdaları beslenmenize gereken miktarda ekleyebilirsiniz. Fındık, ceviz gibi çerezler de zengin birer protein kaynağıdır ancak hafta bir kez 24 badem, 35 fındık yiyebilirsiniz.
Doğru yağlarla beslenin
Zeytinyağı gibi doymamış yağlarla beslendiğinizde daha kolay zayıf kalırsınız. Omega 3 içeren balık veya ceviz yiyebilirsiniz. Omega 6 içeren mısır yağı, tahıllar, fırında pişen yiyecekler ve yumurtalar karın bölgesinde yağ birikimine neden olabilir.
Kesinlikle yenilmemesi gerekenler!
İşlenmiş yağlar, besleyici özelliği olmayan kurabiye, pasta vs., cipsler kesinlikle yenilmemeli..
Kirazcım bilgiler için çok teşekkürler... a.s.:1hug:a.s.:1hug: çok güzel bilgiler buluyorsun bizlere... :1hug:a.s.:1hug::1hug:
bu arada, bugün ufacık bir çikolata yedimama öğle yemeği olarak sadece karnabahar ve yoğurt yiycem. Bugün noldu bna bilmiorum havadanmıdır nedir, bir rahatlık çöktü üstüme, diyet falan yapmıyorum sanki, acilen toparlanmam gerek! biri bana kızsıın!
günaydın kızlar,haftasonu yazılanları oku oku bitmedi,ancak yazabiliyorum
dün regl oldum ve utanıyorum söylemeye ama resmen önüme ne geldiyse yedim,puding mi ararsın gofretmi yoksa bisküviyi çaya batırmamı..... herşeyden yedim
sabah kahvaltım lıght sütle beraber eti müsli
günün geri kalanını meyveyle geçiştirmek istiyorum bakalım
sıkma güzel canını sen cok büyük sorumluluk aldın ve bunu enıyı sekılde yapmaya calısıyorsun kı daha yenısın bu ıste.bıkac hafta oldu sanırrım degılmı.sen elınden gelenı yapıyorsun sendende cok memnunuz bız.yoksa sölerdık.samımı sölüyorum bana bıde para verseler böyle bı sorumlulugu alamazdım heraldeCanım her evlilikte zaman zaman olur böle şeyler umarım sorununuzu halletmişsinizdir erkekler bazen bizim kadınlar kadar duyarlı ve ince olamıyorlar maaleseef eee bu da onların yaradılışından ileri gelse gerek....
sıkma sen tatlı canını arkadaşım hele de evliliğinin ilk yılları ise olması çook doğal anca2 sene kadar sonra adapte olursunuz birbirinize vee evliliğe...
canımcım saol tavsıyelerın ve desteklerın ıcın
SEVGİLİ ARZUK ARKADAŞIM BEN DÜZENLEDİM BİR ARABA LAF ETMEDEN ÖNCE GERİYE GİDİP SAYFALARI KARIŞTIRMANI BEKLERDİM İKİ LİSTEDE DE ADIN VAR 1. LİSTE SAYFA 849 DÜZENLEME TARİHİ 11 NİSAN 23:01
2. LİSTE SAYFA 862 GECE SAAT 23:47 DE LİSTENİN SON HALİ OLARAK EKLEMİŞTİM... YANİİ BENİM GÖZÜMDEN DEĞİL SENİN GÖZÜNDEN KAÇMIŞ.....
ARKADAŞLAR LİSTE HAZIRLAMAK İLE İLGİLİ BAŞKA SIKINTISI OLAN VARSA MEMNUN OLMAYAN VARSA GÖREVİ ALABİLİR BEN HER GÜN SABAHTAN AKŞAMA AÇIK BİR VAZİYETTEYİM HER YENİ GELEN ARKADAŞI ANINDA NOT EDİYORUM BİR KARIŞIKLIK BİR SIKINTI OLMASIN DİYE AMA DEDİĞİM GİBİ ALMAK İSTEYEN MEMNUN ALMAYAN VARSA ALABİLİR...
LİSTEYİDE SİZLER ERKEN İSTEDİĞİNİZ İÇİN ERKEN HAZIRLADIM YOKSA YİNE DAHA ÖNCEKİLER GİBİ GEÇ SAATLERDE DE HAZIRLARIM...
AYRICA BUGÜN OĞLUŞUN DOĞUMGÜNÜ ŞUAN BİR SÜRÜ İŞİM VAR AKŞAMA YEMEKLİ MİSAFİRLERİM VAR VE BEN OTURDUM HAFTA SONU YAZILAN 30 SAYFAYI OKUMAKLA MEŞGULUM GÖZÜMDEN BİR KAÇMASIN ARKADAŞLAR KIRILMASIN DİYE ÜSTLENDİĞİM GÖREVİ LAYIKIYLA YAPMAYA ÇALIŞIYORUM....
bende tombiğim bende nişantaşı çocuguyum bende üniversite okudum bende zenginim nolur benide alsanıza aranızaaa :)))
yapamazsın canım bütüngün meyveyle sabahta bısı yememıssın yarın yıne ac uyanıp yemege sarcaksın.azda olsa sen yıne ögleyle aksamı bırlestır 4 gıbı yemek ye aksam sırf meyve yersın
elma sirkesi bal su karısımını deneyen ve faydasını gören var mı bızım topıkte?
günaydın kızlar nasılsınız?
haklısın canım,bende zaten büroya öğle yemeği gelmişti,karnım aç değildi ama sırf diğer öğünlerde fazla yemeğim diye 2 kaşık kuru fasulye,2 kaşıkta pilav yedim
ama nasıl şiştim anlatamam
arkadaşım nasıl yapabildni anlamadım... bir gün kaçamak olurda 1 hafta yokk sana yakıştıramadım.... al sana asl sanaklava: klava: klava: aklın başına gelsin bakayım... :mymeka: ...
bu hafta sebzeden başka birşey atma bence ağzına... sıkı yaparsan diyetini verirsin.. son alınan kilolar daha kolay veriliyor.. :teselli::teselli::1hug:
oof of hani derler ya azıcık ucundan tadına bak,nefsin körelsin.ııııh bende o yok azıcık ucundan yemeler bana göre değil dibini görmeden rahatlayamıyorum.
sağol arkadaşım ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?