1. Örnek Alınabilecek Liste
1- Metabolizma kahvaltıda aldıkları besinlerle güne başladığı için sabah güzel bir kahvaltı yapılmalıdır.
Örnek olarak:
2 dilim tam tahıllı / çavdar / Uno denge ekmeği,
1 tane haşlanmış yumurta ( Haftada 2-3 kez ),
1-2 dilim peynir,
Domates, salatalık, tere, roka, maydanoz vs. yeşillik,
3-4 tane zeytin,
Kansızlık problemleri olanlar için 1 tk pekmez,
Bitki çayı ( Yeşil çay, 7 otlu bitki çayı, ıhlamur veya herhangi bir bitki çayı )
2- Ara öğünü muhakkak yapılmalıdır. Ara öğün yapıldığında mide boş olmadığı için ana öğünde yemeklere saldırmanızı engelleyecektir.
Ve 100 kaloriyi geçmemelidir.
Örnek olarak:
10 fındık veya 15 badem veya 3 tane ceviz veya 2 tane light bisküvi veya 2 tane galeta veya 1 avuç beyaz leblebi, 1 kuru incir veya 3-4 tane kuru kayısı
veya 5-6 tane çilek yenilebilir.
Ara öğünün yanında bitki çayı içmenizi tavsiye ederim.
3- Öğle yemeklerinde et, tavuk , balık veya sebze yemenizi öneriyoruz.
Ana öğünlerin yanında mutlaka bol limonlu salata ve 2-3 yemek kaşığı yoğurt tüketmek sizi hem tok tutar hemde midenizi çalıştırmak için yardımcı olur.
Yoğurdun yağ yakma gibi bir faydası vardır.
Örnek olarak:
* 3-4 tane köfte + salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık
* 1 tane şinitzel + salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık
* 5-6 tane nugget salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık
* 5-6 yemek kaşığı sebze yemeği salata + 3 yk yoğurt veya ayran veya cacık + 1 dilim ekmek
4- Ara öğünü tekrar muhakkak yapınız. Örnekler 2. maddede mevcuttur.
5- Eğer yemek saatinize çok varsa tekrar ara öğün yapabilirsiniz.
6- Akşam öğünlerinde hafif geçirmenizi tavsiye ediyoruz.
Örnek olarak:
5-6 yk sebze yemeği + salata + 2-3 yk yoğurt + 1 kepçe çorba
NOTLAR:
Günde 2.5 - 3 litre su içilmeli.
3 kupa bitki çayı tüketilmeli. İçine çubuk tarçın atabilirsiniz.
Şekersiz Türk kahvesinin kalorisi 0 dır ve antioksidan etkisi vardır. İçilebilir.
Nescafe içmek isteniyorsa light ve şekersiz içilebilir.
Salatalara tuz, nescafe, çay, bitki çaylarına şeker atmayı azaltarak bırakmanızı tavsiye ederim.
Salatalara 1-2 tk zeytinyağı katılabilir.
Çok tatlı ihtiyacı hissediyorsanız 1 elmayı rendeleyip içine toz tarçın atıp karıştırarak yiyebilirsiniz.
Asıl kilonuz sabah wc e çıktıktan sonra kıyafetsiz bir şekilde tartıldığınızda çıkan kilodur.
benc e bi sıkıntı olmaz canım faydası olur olmaz mı
dikişlerinin zorlandığını hissedersen o hareketi yapmazsın canım
ya özelden mesaj atılmıyor diye bildirim listesine alınmamak fikri bana pek doğru gelmiyor..
ilk bildirimi de burdan yapmıştım o zaman listeye yazılmıştı... bence gözünden kaçmış olabilir... eğer burdan takip zor oluyorsa mail atalım kendisine...
Çok düzensiz ve az bir menü olmuş, düzenli beslenme şart öncelikli oolarak,Kizlar naber, icimde bir sikinti var sebebini bilmedigim, bu hafta acayip geciyor yine, ne yedigim belli ne yemedigim canim birser istemiyor, tam bir hafta kaldi kayinvalidemlerin gelmesine, bugun dip kose temizlige giristim ama bel fitigim oldugu icin yavas yavas yapiyorum, yatak odamdan basladim yarisini anca bitirdim, yarin gunum var gunden gelincede kalanini yapacagim, sonra salona gecerim, bugun yediklerimi yazayim,
Sabah yogurt kuru,
Bir tane haslanmis yumurta
Form cay
Oglen yok
Aksamda bir bucuk kase arpa sehriye corbasi
Iki dilim kepekli ekmek
Bir kase asure
Yarim elma ve bir armut,
2 lt su
Bakıyon bakıyon yapıyon, kendine başka bir hobi mi edinsen acaba diyorum?
ben hergün, günde kaç kere bakıyorum canım
face sayfasında incirli kurabiye paylaşmışlar o benim
onun gibi 43 tarifim var
leslie yaptım 40 dk falan
kalorisepetinde çimde yarım saat yürümek olarak işaretledim 159 kalorii çıktı aslında daha çok yakmıştır
5 mili yaptım çünkü daha hareketli
neyse aldığım kaloriyi aşmamış oldum böylelikle
cıss yesemde zayıflıycam bugün azimliyim
ama perşembe akşamı çiğköfte partisi var ne yazıkki
o gün içinde kalorileri az tutmam lazım
Zayıflamak istiyorsan günde en az 2 lt.su ve 2-3 fincan yeşil çay ve bitki çayı(5 otlu-7 otlu vb...) içmen gerekiyor canım, yeşil çayın da yağ yakımında çok faydası var. Bir şekilde kendini alıştır, sonra zaten düzenli olarak içiyorsun.bu arada günde 1 lt su zor içiyorum. başka sıvı tüketimimde yok siyah çay dısında.
teşekkür ederim ...valla ben hiç mi hiç acımıyorum anneme yemek konusunda.yemeyi seviyor..ama şişmanda mutlu değil biz bunun farkındayız eee bir de hasta olunca bu hayatta benımle nekadar bırlıkte olursa bılıyorum kı o kadar ailemiz bir arada ve mutlu olacak...yanı allah korusun hastalık ve şişmanlık yüzünden onu kaybetmek istemiyorum..bazen uzuluyorum atıştırmak istiyor ama hasta olmasından daha mı iyi deyip yemesine izin vermiyorum..allah korusun böyle giderse şeker hastasıda olabilir...bence sende oyle yappp ....yoksa herşey için çok geç olabilir...
veee bugunku menüm...........
sabah
açık şekersiz çay
domates
1 dilim uno denge ekmeği
2 dilim beyaz peynir
ara
1 adet mandalina
öğle
6yk.kuru fasulye
salata
3yk.yogurt
1 dilim uno denge ekmeği
ara
1 kase yoğurt
akşam
6yk.kurufasulye
1yk.pilav
salata
1 kase yoğurt
ara
1 adet portakal
ılaveler:
3 lt.su,,,
çok teşekkür ederim desteğiniz içinumarım dediğiniz gibi avantajlarımdan yararlanıp bu defa kesin olarak kurtuluru şu kilolardan bu arada ankarada yaşıyorum
o işler hiç bitmiyor zaten...
Neden öyle oldu ki acaba, hasta falan mısın canım?iyi akşamlar kızlar kimseler yokbugün sadace 2 öğün ana yemek 1 ara öğün oldu.
akşam: 1 kase erişteli mercimek çorbası, yoğurt, salata
ara: 2 mandalina,kivi
bugün toplam 40dk bisiklete bindim:)
bugün zorla yemek yedim resmen.
Bence de gitmelisin, hiç olmazsa kendine getirir doktor, motive olursun tekrar.İyi akşamlar kızlar bende yazayım yediklerimi.Yarında diyetisyen randevum var.3haftadır 1 aşağıya 1 yukarıya derken hiç kilo veremedim. Hiç gidesim yok kızlar. Ertelesemmi acaba dedim.Eşimde erteleme git duruma baksın diyor.Bünyem durdu sanki veremiyorum.Motivasyonumda düşüyor.
Sabah
2bardak su,1dilim tb ekmeği,1domats,yarım salatalık,1çay kaşığı salça,1bçak ucu krem peynir,1dilim aztuzlu peynir
Öğlen
tavukburger,light kola,patates kızartma
Ara
Nescafe
Akşam
1kase çorba,1dilim tb ekmeği
Ara
2Meyve
Selam canikom, neden daha sık gelmiyorsun, özlettin kendini.Selam kalın çıbıklarım nasılsınız bakalım
mine aşağıda gördüğm seni
menünüde gördümahahhhaahah gene cıslar varrr
biz vazgeçemicez bu cıslardan
bende kendi çapımda kilo vermeye çalışıyorum
en son 65 dim işte
şimdi 64 geldim
sabahları spor yapıyorum 2 gündür başladım gene
baktıom olacak gibi değil en azından sporumu yapmaya karar verdim
eee sizler neler yapıyorsunuz
Al bir tane daha bizden.selam bacilar!
bu ara deli gibi yiyorum,cok usuyorum,ne oldugunu umursamadan indiriyorum mideyenapcaz bole
Reglin falan mı gelecek canım, yoksa menün güzel, akşama salata ve yoğurt da ekleseydin keşke, salata çok tok tutuyor beni.sabah dersim yoktu geç kaltık,
10.30 gibi hakvaltı 1kk peynir, 5 zeytin, yarım yufka ekmek, 2 banım marmelat
ara bir elma
15:00 5 kaşık et sote. 1dilim tam buğday ekemği
ara yarım elma
19:00 akşam yemeği 5 kaşık etli nohut yemeği, 1 kaşık birinç pilavı, 1küçük tmbğek, 3 kornişon turşu
20 de bir mandalina, yarım yaze hurma,
2 fincan yeşil çay, 1,5 litre su, 1 saat yürüyüş
ama hala çok acım alışmışım homini gırtlak yemeğe özellikle akşamları, yoğurla yulaf mı yesem acaba
Çok düzensiz bir menü olmuş, akşam yok, kaçamak olmuşbugün ki menümm
sabah
5/1 gözlemeyle menemen
ara
sahlep daha sonra elma
öğlen 4/1 gözleme sabahtan kalan menemen
ara
2 içli köfte
akşam
6 gibi 2 dilim bisküvilipudingli pasta yedim
7.30 gibi salata
Selam canım,selam arkadaşlar zayıflamak için yaptığınız diyetin yanında ek olarak kullandığınız bişey var mı? mesela bazıları elma sirkeli su içiyolarmış bazıları yeşil çay bazıları ilaç gibi şeyler faydasını gördüğünüz şeyleri paylaşabilirmisiniz
bende kilo takip eden seyden istiyorum nasıl indireceğim
cnm menünü paylaş bence
buraya yazmak kaçamak yapmanıda engeller
iyi akşamlar kızlarr
kardeşimi öğlen gönderdim
hemen işlere giriştim tüm evi dipli köşeli temizledm
bu 3 gün içnde kaçamaklı geçti
bugün akşam yemeğinden itibaren toparladım
ve yineee full time burdymm
ben hergün, günde kaç kere bakıyorum canım
face sayfasında incirli kurabiye paylaşmışlar o benim
onun gibi 43 tarifim var
Neden öyle oldu ki acaba, hasta falan mısın canım?
Bence de gitmelisin, hiç olmazsa kendine getirir doktor, motive olursun tekrar.
Selam canikom, neden daha sık gelmiyorsun, özlettin kendini.
Al bir tane daha bizden.
Reglin falan mı gelecek canım, yoksa menün güzel, akşama salata ve yoğurt da ekleseydin keşke, salata çok tok tutuyor beni.
Çok düzensiz bir menü olmuş, akşam yok, kaçamak olmuş
Selam canım,
2-3 fincan yeşil çay ve bitki çayı çeşitlerinden içebilirsin, ben de bir ara 2 kaşık yoğurda 1 çay kaşığı zencefil-toz tarçın-zerdeçal yiyordum yemeklerden 30 dakika önce, her öğünde yenecek, ama fazla devam edemedim. Edince güzel zayıflanacak gibiydi.
kızlar 31 ocağa kadar 60 kilo olmam için almam gereken kalori miktarrı 1394müş
bugün yiyeceklerimi hesapladım 1255 kalori oluyor
yani yaklaşık 100 kalorilik cıss yeme hakkım var
Kizlar sizinle birsey paylasmak istiyorum, ben gunde 1000-1200 kalori aliyorum, ve ortalama 500-550 kalori sporla yakiyorum, ve hergun en az 3 lt su iciyorum, bu durumda ben haftada kac kilo veririm....
kızlar bisikletim geldi. 45dk yürüyüş yaptığım için bugün 15 dk bindim:)
bugün ki menümm
sabah
5/1 gözlemeyle menemen
ara
sahlep daha sonra elma
öğlen 4/1 gözleme sabahtan kalan menemen
ara
2 içli köfte
akşam
6 gibi 2 dilim bisküvilipudingli pasta yedim
7.30 gibi salata
selam bacilar!
bu ara deli gibi yiyorum,cok usuyorum,ne oldugunu umursamadan indiriyorum mideyenapcaz bole
hayırlı olsun canım, onu alması da problem arkadaş, kullanmayınca vicdan azabı çe
kiyor insan .. :))
kalori hesaplamalarına yeni başladım canım , öğrenince yazacam .. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?