canim benim kirizleri azaldi ama tam iylesmedi hayla cok hareketli buyudukce gucleniyor bas edemiyorum alti yaini doldursa rehabilitasiyonmerkezi yatili alacak gunduzlu goturemiyormusum piskolojim baya bozuldu bekliyom bakalim ne olacak
unutmamisin canim oglumun saglik sorunlarindan dolayi piskolojim iyi degildi esimin de surekli hakaretler beni o asamaya getirdi ama aileler araya girdi ikinizinde sinirleri yipranmi cocugun okulunu bekleyin belki cocuk duzeldikce sizde toparlanirsiniz olmasa o zaman kararinizi verirsiniz dediler esimin amcasi baya esime kizmisti kadinin derdi kendine yeter sen nasil birde ustune gidersin diye ama o gunden beri baya degisti kendini toparladi bakalim hayirlisi ne ise o olsun.....
Günaydın kızlarrrr,
Cumaya 1 kala umarım keyifler yerindedir.
Ben demiştim dün diyetisyene gideceğim diye, gittim, öğrendiklerimi paylaşayım. Şimdi ben orda 64 kg. çıktım, sen diyor 64 kalori harcıyorsun vücudun 1saatte hiçbişey yapmasan bile.
64*24=1536 kalori 1 günlük vüdudun hiçbişey yapmasa bile harcadığı kalori
gün içinde çor-çocuk koşturmaca için de dedi ki 150 kalori harcasan dedi
1536+150=1700 yaklaşık kalori
Dediki sen 1700 kalori alırsan günlük ne artı-ne de eksi olursun dedi, kilo vermen için 1200 kalori almam gerekiyormuş
1700-1200=500 kalori günlük artı
haftalık da 500*7=3500 kalori bu da 500 gr. eksi demekmiş, yani haftada 1200 kalorilik bir diyetle 500 gr.verebilirmişim, eğer buna spor da eklersen haftalık 1 kg.a çıkabilirsin, ayda da ortalama 4 kg. verebilirsin dedi.
7000 kalori=1 kg. demekmiş bu arada
ideal kilo=55 olacakmış
vücut yağ oranım:19 çıktı
sağlıklısı 11 olanmış, 8 kg. yağdan vermen gerek dedi.
Fiyatı konusuna gelince, ben yediklerimi anlatınca sen zaten biliyosun dedi bu işi, normalde haftalık alıyorum, aylık 300 tl dedi, seni 15 günde çağırırım ayda 2 kere 200 dedi, bazen 3 haftada bir de çağırabilirim dedi, ama asıl önemli olan dedi Kİ
KİLO KORUMAK
KİLO KORUMAK
kilo korumak çoooooooook önemli arkadaşlar, kişiler bana geliyor diyo 10 kg. verdi, tamam bırakıyolar diyo, 1 sene sonra bakıyorum yine eski hale gelmişler diyor, gerçekten öyle ama. onun için arkadaşlar çok kısıp da, diyeti bırakınca hoooooop almak istemiyorsak dengeli beslenmeye dikkat edeceğiz, kendimizi çok kısmadan sağlıklı beslenmeyi öğrenerek yaşam tarzı haline getireceğiz.
Ha bir de dedim ki istediğim kiloya indim diyelim ki, ne kadar süre o kiloda kalırsak, o kilo yerleşir vücuduma dedim, yok öyle birşiey dedi, ömür boyu dikkat etmeliyiz o yüzden, en iyisi mi araya kaçamaklarımızı da güzel serpiştirerek kilo vermeyi öğrenmeliyiz.
Günaydın kızlarrrr,
Ben demiştim dün diyetisyene gideceğim diye, gittim, öğrendiklerimi paylaşayım. Şimdi ben orda 64 kg. çıktım, sen diyor 64 kalori harcıyorsun vücudun 1saatte hiçbişey yapmasan bile.
Dediki sen 1700 kalori alırsan günlük ne artı-ne de eksi olursun dedi, kilo vermen için 1200 kalori almam gerekiyormuş
haftalık da 500*7=3500 kalori bu da 500 gr. eksi demekmiş, yani haftada 1200 kalorilik bir diyetle 500 gr.verebilirmişim, eğer buna spor da eklersen haftalık 1 kg.a çıkabilirsin, ayda da ortalama 4 kg. verebilirsin dedi.
ideal kilo=55 olacakmış
Fiyatı konusuna gelince, ben yediklerimi anlatınca sen zaten biliyosun dedi bu işi, normalde haftalık alıyorum, aylık 300 tl dedi, seni 15 günde çağırırım ayda 2 kere 200 dedi, bazen 3 haftada bir de çağırabilirim dedi, ama asıl önemli olan dedi Kİ
KİLO KORUMAK
KİLO KORUMAK
kilo korumak çoooooooook önemli arkadaşlar, kişiler bana geliyor diyo 10 kg. verdi, tamam bırakıyolar diyo, 1 sene sonra bakıyorum yine eski hale gelmişler diyor, gerçekten öyle ama. onun için arkadaşlar çok kısıp da, diyeti bırakınca hoooooop almak istemiyorsak dengeli beslenmeye dikkat edeceğiz, kendimizi çok kısmadan sağlıklı beslenmeyi öğrenerek yaşam tarzı haline getireceğiz.
Ha bir de dedim ki istediğim kiloya indim diyelim ki, ne kadar süre o kiloda kalırsak, o kilo yerleşir vücuduma dedim, yok öyle birşiey dedi, ömür boyu dikkat etmeliyiz o yüzden, en iyisi mi araya kaçamaklarımızı da güzel serpiştirerek kilo vermeyi öğrenmeliyiz.
probleminin çözülmesine sevindim.., oda yaptıgının yanlış oldugunu anlamış demek ki. kızın başına düsen tas bidaha kalkmaz umarım.sende gerginligi uzatmamakla iyi yapmışsın .canlarım benim hepiniz iyi ki varsınız
toplu cevap vereyim dedim aynı şeyleri ayrı ayrı yazmayayım diye..
dün işte ben bulaşıkları tek başıma yıkadıktan sonra çöpü filan de yıkamıştım
minik çöpler kalmıştı onlar için de bi poşet koydum çöp kuruyana kadar onun içine koyalım diye
sabah kalktığımda o çöp atılmıştı, kapının dışında çöpler vardı onlar atılmıştı..
eve benden önce gelmiş tartıştığımız arkadaşım
gayet iyi davranmış benim diğer yakın arkadaşıma..
ben geldim o tartıştığım kız yemek hazırladı yedik filan..
yemekte ilk başta kızın yüzüne bile bakasım yoktu hemen yiyip kalkcaktım zaten namazımı kılmaya
bu sırada o muhabbet açtı geçenki sınavımdan kaç aldığımı filan sordu
sonra ben de muhabbeti uzattım gerginlik daha fazla olmasın diye
sonuçta 5. yılım benim bu kızla.. ailesiyle filan tanışıyrum aramın bozuk olmasını hiç istemem ama yaptıklarına bakılırsa anlamış gibi duruyor hatasını..
inşallah bi daha böyle bir şeyle karşılaşmam..
şimdi normal gibiyiz bakalım..
bu arada nesli canım bu yıl var bi de seneye var 1.5 yıl daha birlikteyiz yani..
sorun çıkmadan şu okul biteydi iyiydi
uzun ve karmaşık anlattım sanırım kusuruma bakmayın
içimi döktüm işte..
iyi ki varsınız cidden[/B]
çok iyisin.. sabah içtigin limonlu suyun faydasını görüyormusun mide agrıtmaktan baska bişeye yaramadıgını söylüyorlarda....sabah 1 bardak ılık limonlu su
9.00 kahvaltı
2 zeytin
2.5 dilim tam buğday
1 dilim peynir
1 haş yum.
1tatlı kas port reçeli
ara yok
14.00
yarım çorba
3 kaşık yoğurt
yarım dilim t.b.
ara 2 kuru incir, tek şekerli light sütle yapılmış türk kahvesi
akşam 18.30
yarım çorba
yarım sebze
2 kaşık pilav
2 litre su, yarım saat spor
ykmışsın pizayı zaten problem kalmamış iyisinn....kızlar bugün küçük boy pizza yedim demeştim. nasıl içerlediysem hırs yapıp spor salonuna gittim 600 kalori civarı yaktım. şuan içim çok huzurlu.
yarın da evde gün var tepsi tepsi börekler kekler tatlılar nasıl dayancam bilmiyorum:44:
bugün ki menüm.
aç karnına 20 mekik
20 şınav
20 dak. eliptical
toplam 250 kalori
kahvaltım.
2 dilim ekmek
labne peyniri i tatlı kaşığı tepeleme
domates
maydanoz ile sandwich hazırladım
ara
iki avuç fındık-badem-leblebi karışımı
yeşil çay
öğle
roka salatası
3 adet yumurta büyüklüğünde köfte
büyük kase tepeleme yoğurt
bir dilim ekmek
akşam yemeği niyetine
bir adet küçük boy pizza
bir avuç büyüklüğünde sade krep
nasıl olmuş sizce?
afiyet olsun menün güzel..iyi akşamlar kızlarrr menümü paylaşıyım
sabah:2dlm tam buğday ekmeğiyle yapılmış tost,1 bardak çay
ara:yok
öğlen:2dilim fırında mücver,yoğurt,4yk bulgur pilavı
ara:1 yeşil çay,1 kuru kayısı
akşam:3 kaşık sebze çorbası,1.5 dilim mücver,bol kekikli domates salatası,2yk yoğurt
ara:1 misket elma sonrasında 1 şekersiz türk kahvesi
1.5lt su
1 saat spor
ortim nerelerdesinnnn
iyidir iyidirGünaydın kızlar..
Sabah gene geç kaldım kahvaltı yalan oldu.
Türk kahvesi yaptım içcem şimdi.
Öğlen de ;
SEBZE ÇORBA
KARNIBAHAR YEMEĞİ
SEBZELİ KUSKUS
MEYVE var.
Çorba, karnıbahar, meyve, yogurt iyidir sanırım?
Öptüm sizi.
sevdim diyetisyenini ne güzel anlatmış....Günaydın kızlarrrr,
ideal kilo=55 olacakmış
KİLO KORUMAK
KİLO KORUMAK
Günaydın kızlarr. Çok keyifsizim. Haftam yoğun geçiyor buraya pek uğrayamadım.
yediklerime çok dikkat ettim.spor yapamadım.bu sabah tartıldım hiç kilo verememişim
100 gr. dahi gitse motive oluyorum ama o bile gitmedi.çok moralsizim
ama yılmak pes etmek yok diyorum kendi kendime.madem bu kilo hayatımı bu kadar zehir ediyor bana
özgüvenimi yerle bir ediyor.yeter artık savaşıcam onunla. bıkmıycam.bırakmıycam...
Bugünkü menü
Sabah:
1 dilim çavdar ekmeği
1 dilim tahin helva
1 bardak şekersiz çay
Ara:
1 türk kahve
2 ad. form bisküvi (paketin içinden 2 ad.)
Öğle:
3-4 yk. ekşili yuvalama
1 kase yoğurt
Ara:
2 ad.form bisküvi
Akşam:
1 kase çorba
1 dilim çavdar ekmeği
Ara:
1 portakal
probleminin çözülmesine sevindim.., oda yaptıgının yanlış oldugunu anlamış demek ki. kızın başına düsen tas bidaha kalkmaz umarım.sende gerginligi uzatmamakla iyi yapmışsın .
çok iyisin.. sabah içtigin limonlu suyun faydasını görüyormusun mide agrıtmaktan baska bişeye yaramadıgını söylüyorlarda....
ykmışsın pizayı zaten problem kalmamış iyisinn....
afiyet olsun menün güzel..
iyidir iyidir
sevdim diyetisyenini ne güzel anlatmış....
hemen sıkma canını verirsin acelemiz yokya bi ileri bi duraklayarak gidicez yeterki kararlı olalım.bu hafta bende vermedim gibi
ftemizin diyetisyenin söyledikleri aklıma kazındı önemli olan yasam boyu sürdürmek. ben artık kendimi sıkmam yerine herseyi zamanında az az tüketmeyi ögrenicem..çok kötü huylarım vardır sevdigim seyle olunca catlayana kadar yerdim onu bırakıyorm daha dogrusu çalısıyorum.akşam esimde yemem için çok ısrar etti yemedim. ilk kez bu kadar kararlı gördüm seni dedi. kızıyordu buraya katılmama artık destek oluyor..yok cnm üzülmüycem.karalı olucam.zaten başladığım kiloya geri döndüm.herşeye sıfırdan yeniden başlıycam.yapcak bişey yok
sende üzülme dediğin gibi bi geri iki ileri
ftemizin diyetisyenin söyledikleri aklıma kazındı önemli olan yasam boyu sürdürmek. ben artık kendimi sıkmam yerine herseyi zamanında az az tüketmeyi ögrenicem..çok kötü huylarım vardır sevdigim seyle olunca catlayana kadar yerdim onu bırakıyorm daha dogrusu çalısıyorum.akşam esimde yemem için çok ısrar etti yemedim. ilk kez bu kadar kararlı gördüm seni dedi. kızıyordu buraya katılmama artık destek oluyor..
ben 17 kiloyu buradaki kısçelerin sayesinde verdim.onun için hepsi çok değerli bnm için.en önemliside sadece kilo konuşmak için
değil dertleşmek içinde gelebiliyorum buraya.bi gün 55 kilo olsamda ( inşşş) yine gelmeye devam edicem.herkes karşılıksız destek oluyor
bir birine. bundan daha güzeli varmıftemizin yazdıkları benimde beynime kazındı.okadar kalori yaktığımı bilmek bile motive etti beni.
zaten kendini çok kasınca çbk yoruluyorsun.en doğrusu yaşam tarzı haline getirmek.yazması kolay ama bakalım başarabilecekmiyiz :44:
aslında sevinmelisin regl dönemiyle bütün şişliklerimizi atıyoruzSanırım regl dönemim yaklaştığı için çok şişkinim tartı bile fazla gösteriyor böyle olduğu zaman hemen moralim bozuluyor diyeti spor yalan oluyor
sıkmadan kasmadan kilo veriyoruz tatlımVayyy erkek geliyooo hee.
Hadi bakalım benim burdan tanıstıgım arkadaslarım birer birer dogum yapmaya başladı sıra sende
Valla bi daha başlamak çok zor ne diyim kısçe.
Ben çok uğraşmıştım çünkü.. Neyse tekrar başlayalım :)
Diyete başlayacağım aklımda yoktu ki kuzu
Yorumun için sağolasın bugünde güme gitti yarına kısmet artık.
Beni yol nabim bugünde uyuyakaldım nabim erken gelde yol göster.
Pogaca simit falan almadım. Türk kahvesi yaptım onu içcem şimdi.
Öğlende birazdan yazarım yemekhanede yicem.
Selam kuşummm
Burda değilsem bilki yemekteyim zaten bildiğin tosun oldum geldim gene.
Okuyamadım ama ev arkadasıyla ilgili bi sorun olmuş sanırım.:26:
Tatlıya bağlanır ins en kısa sürede..
Eee sen naptın?
Sende hoşgeldin tekrarrrHatırladım ben seni.
Süper.
çok güzel öğlenki menün canım afiyet olsunGünaydın kızlar..
Sabah gene geç kaldım kahvaltı yalan oldu.
Türk kahvesi yaptım içcem şimdi.
Öğlen de ;
SEBZE ÇORBA
KARNIBAHAR YEMEĞİ
SEBZELİ KUSKUS
MEYVE var.
Çorba, karnıbahar, meyve, yogurt iyidir sanırım?
Öptüm sizi.
çok güzel söylemiş diyetisyenin canımGünaydın kızlarrrr,
ideal kilo=55 olacakmış
KİLO KORUMAK
KİLO KORUMAK
sabah
bir dilim çavdar ekmeği
3 bardak çay
domates
kk peynir
tavada yumurta 4-5 çatal
ara
2 mandalina
bir form çayı içeyimmm(ne zamandır içmedim )
öğlen
kısır (küçük çerez tabaklarına koyup tabağa ters çeviriyorum hem şekilli oluo hemde daha yenilesi güzel bir görünüm oluo)
yanına yoğurt
ara
2mandalina
akşam
çikolatalı nesfit olabilir yada mercimek çorbası olabilri sadece bakalım Allah kerim akşama kadar ne olcak hastalığım ona göre şekillenir
gece yatrken belki süt içerim bir bardak
nasıl sizce menüm
uvvvvv uzun süredir yapmadığım için unuttuğum şeyler oldumuki :26::26:
dipnot:geçmişe fazla dönemedim alıntılamayıp unuttuğum kişiler oldu ise affola kızçelerim
hazır eşim gündüzcü iken artık menü paylaşımı yapıyım +hafiften dokundurmalar yapıo şişmanladım die de
ve kendimide huzursuz hissediyorum ,finallere çalışıyorum stresli bir döenmdeyim açıkçası
Bugünde evime dip bucak temizlik yapıcam ahhhh birde hasta halimle ama yapmalıyım yoksa ev çok fena bir hal aldııı
işte benden böyle kızçelerim
üzülme veremiyorsan mutlaka dikkat etmediğin birşeyler vardırGünaydın kızlarr. Çok keyifsizim. Haftam yoğun geçiyor buraya pek uğrayamadım.
yediklerime çok dikkat ettim.spor yapamadım.bu sabah tartıldım hiç kilo verememişim
100 gr. dahi gitse motive oluyorum ama o bile gitmedi.çok moralsizim
ama yılmak pes etmek yok diyorum kendi kendime.madem bu kilo hayatımı bu kadar zehir ediyor bana
özgüvenimi yerle bir ediyor.yeter artık savaşıcam onunla. bıkmıycam.bırakmıycam...
Bugünkü menü
Sabah:
1 dilim çavdar ekmeği
1 dilim tahin helva
1 bardak şekersiz çay
Ara:
1 türk kahve
2 ad. form bisküvi (paketin içinden 2 ad.)
Öğle:
3-4 yk. ekşili yuvalama
1 kase yoğurt
Ara:
2 ad.form bisküvi
Akşam:
1 kase çorba
1 dilim çavdar ekmeği
Ara:
1 portakal
Öncelikle herkese günaydın.
Burası acayip bir yermiş kıslar. Sabah olsada girsem diye sabırsızlanıyorum
Akşam çok kötü bir şey yaptım ben Bir dilim pizzzaaa yidimXSevgili eşim evde miiiis gibi kereviz birde yeşil mercimek yemeği varken ben piza yicem diye tutturdu. Gıcık adam. Diyete başladığım ilk günlerde de kutu kutu tatlı alıp gelirdi.
sabah geç kaldım. Şimdi yarım sürehi ılık limonlu su yaptım onu içiyorum. Malum bağırsaklarSonrada muslimi yirim. Öğlende artık az çorba az yemek 1 dilim ekmek bol salata.
Geçmiş olsun canım. Umarım kuzucuğun ve sen daha iyi olursunuz. Geçen gün Yalan Dünya da Selahhatinin söylediği laf çok güzeldi. "Okumak cahilliği alır ERKEKLİK baki kalır" İnşallah eşin kafasını iyice toparlamıştır.
Paylaşım için teşekkürler, bende hiiç bilmiyordum bunları. Liste filan düzenlemedi mi sana? Şunu yime şu saatte yime?
probleminin çözülmesine sevindim.., oda yaptıgının yanlış oldugunu anlamış demek ki. kızın başına düsen tas bidaha kalkmaz umarım.sende gerginligi uzatmamakla iyi yapmışsın .
çok iyisin.. sabah içtigin limonlu suyun faydasını görüyormusun mide agrıtmaktan baska bişeye yaramadıgını söylüyorlarda....
ykmışsın pizayı zaten problem kalmamış iyisinn....
afiyet olsun menün güzel..
iyidir iyidir
sevdim diyetisyenini ne güzel anlatmış....
hemen sıkma canını verirsin acelemiz yokya bi ileri bi duraklayarak gidicez yeterki kararlı olalım.bu hafta bende vermedim gibi
börrek yemiş biriiihepinize günaydınlar şekerler geçmişe daldım çıkamadımmenü yazım mı karar veremedim
sabah:2 dilim ekmek ,az peynir,bol yeşillik,az şekerli çay.. şekeri hala bırakamadım
ara:yok
ögle: yaptım börekleri epeyde yedim
ara:ögle çok yiyince yok tabi
akşam: bol vicdan azamı, 2 bardak çay, 3 form bisküvi,
dün leslie yapmadım 3 mille baslamıştım 5 gündür ara vermeden yaptım ama dün bacaklarım agrıyordu canım istemedi ...
suzim gördüm asagıda aman dikkat iş arkadasına yakalanma
62 kilo olmak çok güzel bi duyguyduen son 62 yi görümüştüm
aslında sevinmelisin regl dönemiyle bütün şişliklerimizi atıyoruz
regl bittikten sonra daha iyi hissedeicen eminim takma kafana
sıkmadan kasmadan kilo veriyoruz tatlım
sadece xıs yapmıcaz bol su içcz sebze ağılrıklı beslendinmi
bak haftada giden kilolarına sen
hiç üzülme aldığın gibi çabuk ver
ama benim nacizane fikrim şok listeler yapma canım
çünkü onlar daha çabuk kilo alımını kolaylaştırıyor
ftmeizin diyetiisyeninin söyledikleri hoşuma gitti
bende zaten hep bu şekil beslendim
sende zaten geçen sene böyle besleniyordun
arada şoklar yaptırıyordu sanırım diyetisyenin
onlardan uzak dur tatlım
detoks metoks onlar hikaye
önemli olan sağlıklı beslenerek kilo vermek
varsın uzun sürsün ama kalıcı gitsin
çok güzel öğlenki menün canım afiyet olsun
çok güzel söylemiş diyetisyenin canım
önemli olan kalıcı kilo verebilmek gerçekten
çok kasmadan sıkmadan
çünkü hayatımızda o yiyecekler herzaamn olucak
geçen haberlerde ayça kayayla bir reportaj yaptılar
oda aynı şeyleri söyledi
makarna ekmek pilav bunlarada vücudun ihtiyacı var
bir tabak yerine 3 kaşık yerseniz bir sorun olmaz dedi
afiyet olsun canım
üzülme veremiyorsan mutlaka dikkat etmediğin birşeyler vardır
hatalarını bir kağıda not al
sonra o hatalarını bir gözden geçir
eminim düzelticeksin
haftaya güzel gidecek sıkma kendini
börrek yemiş biriii
hemde epey bi yemiş
aferin sana
cumaya az kala sen güzelce hamurları yedin
ohhhhhh dahada ye artı ol
şişko ol
çirkin ollllllllllllllllll
[
börrek yemiş biriii
hemde epey bi yemiş
aferin sana
cumaya az kala sen güzelce hamurları yedin
ohhhhhh dahada ye artı ol
şişko ol
çirkin ollllllllllllllllll
günaydın arkadaşlar çocuklarım su çiçeği oldu çok sıkıntılıyız
62 aglıycam simdidogumdan önce 55 tim simdi 62 hayal gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?