Slm hanımlar geçen hafta tahlil yaptım sonuçlar çıktı.bende insülin direnci varmış dikkat etmesem ilerde şeker hastası olabilirmişim. bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi ne yapmam gerekli:44::44:
hadi bakalim rakim sensin demekselam kizlar esim bilgisayari bozmus ugrayamiyorum kac gundur. simdi de telefondan giriyorum ama baya zor oldu. zirveye oynamisim bu hafta 2. olmusum cok mutlu olsdum :) listeyi hazirlayan arkadasimiza tesekkur ettim. haftaya zirvede olacagim (dermisim:) )
napacaklargirmeye calisirim canim bende o goruntuyu gormek istiyorumokadar lafin ustune bakalim ne yapicaklar simdi
çok imrendim valla bende sen gibi zayıflasam da nişanlımışu şekle soksam
hadi insallah tatlimevet canım çizelgeyi yapmayı başardım darısı kilo vermeye olsun
hic bi fikrim yok canim ya :26:babam seker hastasi ama :44:iste ona mesela pirinc pilavi beyaz ekmek dokaniyor ama aynisimi oluyor ki :26:Slm hanımlar geçen hafta tahlil yaptım sonuçlar çıktı.bende insülin direnci varmış dikkat etmesem ilerde şeker hastası olabilirmişim. bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi ne yapmam gerekli:44::44:
Slm hanımlar geçen hafta tahlil yaptım sonuçlar çıktı.bende insülin direnci varmış dikkat etmesem ilerde şeker hastası olabilirmişim. bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi ne yapmam gerekli:44::44:
günaydın fit hatunlarrr hayırlı haftalaarr..
dünden beri canım çok sıkkın dün nişanlımla bayram alışverişi yapalım dedik giydiğimde göbeğim çıkınca başını salladıaynen bu şekilde akşamda mesajın da can simidini çıkarda yat tompik dedi bana gülüyo falan ama evlenince bunlar ciddi olarak söylencek biliyorum ben
hoşgeldinArkadaslar ben de size katilabilir miyim... hep okuyarak takip ediyordum ama tek basima yapamicam ben bu isi. 20 kilo fazlam ve bir bucuk yasinda bebegim var.
kizlar yarin Sabah trye gidiyorum allahin izniyle bugun feci isim var bi bakayim dedim napiyosunuz diye hepiniz allaha emanet olun
yarin buyuk gun bakalim tepkiler ne olucak
aksam kuzenimle yazisiyorum ne dese begenirsiniz annem pardesulerini gormus guzellermis ama 38 beden nasil olucak sana ben sigamiyorum 38e dedikendi 55kiloymus dedim olur sen merak etme
Sabah kardesimle yazisirken onada dedim sok geciricekler diyor
hepiniz kendinize dikkat edin ben az Kilo alarak gelmeyi dusunuyorum sizde kilolari verin hepiniz allaha emanet olun gorusmek uzere
not:EGER ORDA GIREBILIRSEM EVDE NET VAR AMA FIRSATIM OLURSA TEPKILERI YAZARIM SIZE
geçmiş olsunSlm hanımlar geçen hafta tahlil yaptım sonuçlar çıktı.bende insülin direnci varmış dikkat etmesem ilerde şeker hastası olabilirmişim. bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi ne yapmam gerekli:44::44:
kizlar dün istah patlamasi yasadim cipsdir jellybondur hepsinden yedimbugünde yine 2 parca ciko yedim su bi kac gündür toparliyamiyorum yine kendimi
kuzumm benimde derdim sen gibi 3 kilo olsaydı keşkeee benim 9 kiloo vermem lazımayrıca hiçte bişey yememişsin hep böyle yapıyorsan tığ gibi olman lazım tığğ :26:
yapmissin herhalde canim
:44: resimleri gördüm couscous a benziyor sanki :44: siz bi deneyin bakim sonra aramaya cikarim bende kinoakoyu
tekrar gecmis olsun canim
öyle canim yakininda olmayinca özlersin tabii
niye gi balli varken öpmiycenmi beniben yedekmiyim halen ayni isyerindesin dimi handem sen geri evkadini olsana gi
yaprak dökümü gibi döküldük
bende seni canim
basiniz sagolsun canim ama dedigin gibi allah kimsenin ellinede düsürmesin
hosgeldin canimcanim acikman iyi degil salatalik dograyip yiyebilirsin sütün icine tarcin koyup icebilirsin haslanmis yumurta yani bunlar hep zayiflamaya yardimci yiyecekler protein agirlikli beslenirsen zaten verirsin ama ac kalma
yapmissin kuzu ama bu seferde yanlis yazmissin herhalde :26:
mine gelirse minede liste olacakdin tatlim ona sorabiliriz okadar ugrasmissin birde elline koluna saglik
esin birsey demiyormu canim ya :26:
yok canim gelmiyor herhalde :26:
tabii tekrar hosgeldin aramiza
kiz gurbetnerdesin sen
canim biz daha cok saglikli zayiflamaya calisiyoruz belirli bir diyet uygulamiyoruzprotein agirlikli karbonhydratlardan uzak durmaya calisiyoruz
evlenincede bunlar ne diye eliyecek esim öyle yapiyor
tabii katilabilirsin canim hosgeldin
ben artik migdem bulaniyor tatlida disim agriyor falan diyorum yoksa aman nolcak diyorlar dedigin gibiama artik kimse ye diye üstelemiyor kendiligimden yiyorum
uyyy vakit geldi tatlim desene negüzel güle güle git gelkendine dikkat et girebilirsen gir tatlim
aksami güzel kapatiyorsun tatlim affiyet olsun
doktorun ne önerdi? annem şeker hastası beyaz ekmek pirinç pilavı patates falan yasak mesela bide zayıfla demişti anneme o da diyet yapıo ama şeker hastaları maalesef sık sık açıkıyor o yüzden onlar için diyet zor oluyor
homa I.R testi yaptırdın dimi kaç çıktı?
Bu arada benimde sorunum aynı kg vermem gerekiyor. kg verince imsülin direnci de düşecekmiş. bana matofin yazdı ilaç.
ben araştırdım. glisemik indeksi yüksek olan yiyeceklerden uzak durmamız lazım. prinç, şeker, unlu gıdalar, patates, mısır tehlikeli yiyecekler.
dr banada dikkat etmezsem şeker hastası olacaımı söyledi, bu nedenle bebek isteğimizi de erteledik.60 kg ya düşmemi istedi. ama şok diyetler ve çok fazla kg vermem yasak. 14 kg vermem gerekiyor. 1ayda sadece 1 kg verebildim. gerçi ben 2.5 verip 1 ni geri aldım.dikkat etmedim ama bundan sonra dikkat edicem.insülin direnci yüksek olunca kg vermesi biraz zor ama ilaç takviyesiyle kolay olabiliyor.
canim 9 kilo cok degil ben bu uc kiloyu geri almadan once 15 hatta 16 kilo verdim sende vereceksin korkma, nisanlina sen baski yaparsin o zaman yada hava atarsin
suzim olsun simdiden sonra cumaya kadar yeme olur mu
canim bak ben tecrube etmedim ama bu hastalik ablamda vardi, doktor ilk soylediginde hungur hungur aglamisti senin gibi , her zaman 38 beden olan kadin 44 bedene kadar cikti bir de rahimde kist oldu, bu ikisi bir kisir dongu haline geldi birbirini cok etkiledi, doktor ablama da aynisi soylemisti eger dikkat etmezsen ilerde seker hastasi olursun diye bir de bizim ailede seker genetik, babaannem sekerden vefat etti dusun ama ablam da hic oyle olmadi tedavi oldu o zaman bekardi daha sonra hamileyken korktu seker olurmu diye ama o zaman bile olmadi. simdi sen gonlunu ferah tut. ama benim ablamdan bildigim kadariyla buna birinci tur seker hastaligi deniyor (type 1 diabet olarak geciyor) ama sen egzersiz yapip, yediklerini dikkat edip kilo verirsen ve tedavine devam edersen mutlaka bu gecicek , ama hic birsey yapmadan devam edersen bu hastalagin kronik seker hastaligina yani type 2 diabete cevirme ihtimali cokkkkk yuksek, hatta google yaz arastir bir suru sey bulacaksin hiccc merak etme koy verme yeter
hosgeldin canim aramizaSelqm kizlar bende araniza geldim boyum 163 kilom 79.7 benide araniza alin hedef 60
reglim bitti bitikden sonra saldirdim :26: aynen gecen annem citipiti almis kaan yesin diye oglum iicin alma alirsanda bize verme sende yesin yemekden sonra ben istemiyorum dedimkendi çok mu fit acaba ? kilo verme yolunda ilerliyorsun sonuçta takma kafanı gelinlik giyeceğini bilmek daha rahat kilo verdiriyor
hoşgeldin
hoşgeliyorsun memleketine canım günlerinin çok çok güzel geçer inşallah
geçmiş olsun
bende dün kaçırdım böyle bugün toparlamaya çalıştım reglim yaklaştı,seninde regli zamanınsa normal tatlı krizleri , evde olunca daha çok canın çekiyor bende belki biri gelir önüne koymaya bir şey olsun niyetiyle alıyorum ama midemde soluklarını alıyorlar
yok tatlim aklim nisanda suan unutmaszam yememcanim 9 kilo cok degil ben bu uc kiloyu geri almadan once 15 hatta 16 kilo verdim sende vereceksin korkma, nisanlina sen baski yaparsin o zaman yada hava atarsin
suzim olsun simdiden sonra cumaya kadar yeme olur mu
canim bak ben tecrube etmedim ama bu hastalik ablamda vardi, doktor ilk soylediginde hungur hungur aglamisti senin gibi , her zaman 38 beden olan kadin 44 bedene kadar cikti bir de rahimde kist oldu, bu ikisi bir kisir dongu haline geldi birbirini cok etkiledi, doktor ablama da aynisi soylemisti eger dikkat etmezsen ilerde seker hastasi olursun diye bir de bizim ailede seker genetik, babaannem sekerden vefat etti dusun ama ablam da hic oyle olmadi tedavi oldu o zaman bekardi daha sonra hamileyken korktu seker olurmu diye ama o zaman bile olmadi. simdi sen gonlunu ferah tut. ama benim ablamdan bildigim kadariyla buna birinci tur seker hastaligi deniyor (type 1 diabet olarak geciyor) ama sen egzersiz yapip, yediklerini dikkat edip kilo verirsen ve tedavine devam edersen mutlaka bu gecicek , ama hic birsey yapmadan devam edersen bu hastalagin kronik seker hastaligina yani type 2 diabete cevirme ihtimali cokkkkk yuksek, hatta google yaz arastir bir suru sey bulacaksin hiccc merak etme koy verme yeter
slm minemselam kızlar
nabersiniz
gelemiyorum
kilo veremiyorum
sporada gidiyorum
ne gram gidiyor ne inceliyorum
deli oluyorum yaaaa
her ögün de karbonhydrat var minem :26:sabah
1 poaça
domates,salatalık
1 tatlı kaşığı tereyağlı bal
2 zeytin
ara
1 neskafe
1 avuç kuru üzüm
öğlen
1 bazlamadan börek
ara
1 türk kahvesi
8-10 tane kuru üzüm
ara
2 yemek kaşığı yoğurt içinde yarımdan az elma
akşam
1 kase cacık
5 yemek kaşığı kabak kavurma
2 yemek kaşığı kıymalı menemen
yarım dilim ekmek
1 saat egzersiz
daha cok saglikli beslenirsen hem kilo verirsin hem sütünde azalmaz herhalde canim :26:kızlarrr bende kilo vermek istiyooommm....şu an 76 kg ..hedefim 70 kg. amaaaa emziriyom oğlum 6 aylık erkenm i başlamak için??bide ben bişey yemeyince sütüm olmuyo maalesef..sadece su içmek işe yaramıyo..napmalıyımmm??
ay korkutan cikmis ucuk canim yasaol canım bilgiler için. benim korkmamın sebebi bizdede genetik olduğundan dolayı rahmetli annemde vardı.şimdi bir ablamda da çıkmış.ne yapacağımı bilmiyorum dünden beri dudağım uçukladı.:18::18::18:
ben listelere uyamiyorum tatlim ya ama bende biriki liste olacakdin herhalde bi bakim bulabilirsem sende yapmak istersen paylasirim seninleslmmm hanımlarnasılsınız ben pek iyi sayılmam.sizden bir ricade bulunacam haftalık olarak uyduğunuz bir liste var mı bir kaç arkadaş beraber uygulasak da neyi yiyip neyi yememiz gerektiği belirli olsa. yoksa ben işten eve gittiğim gibi yemeklere saldırıyorum görmemiş gibi ama beraber bir listeye uysak sanırım birbirimizi kontrol eder verdiğimiz söz doğrultusunda kilolardan kurtulabiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?