ŞEKERİN ÇEKİM GÜCÜ
Acaba şeker mi çok çekici? yoksa vücudunuzu şekeri çekecek kadar aç mı bırakıyorsunuz?
Açıkçası ben bu sorunun iki cevabı olduğunu düşünüyorum. Geçenlerde meslektaşlarımla olduğum bir ortamda bu konuyu konuştuk.
Bir hastanede doğum esnasında bir deney yapılmış. Yeni doğan çocukların ağzına tatlı, acı, ekşi, tuzlu sürülmüş.
Sonuç:
Ağzına tatlı sürülenler- gülümsemiş
Ağzına ekşi sürülenler- yüzünü buruşturmuş
Ağzına acı sürülenler- daha çok ağlamış
Ağzına tuzlu sürülenler- ağlamış ya da yüzünü buruşturmuş.
Yani tatlı tadını tanımayan yeni doğan bir bebek bile tepkisini güzel veriyor. Diğer yandan açlık, öğünlerde yenilen yemeklerin karbonhidrat içermemesi bedenin şeker ihtiyacını artırıyor.
Kısaca tahıl ve ekmek grubu besinlerin zayıflama uğruna az tüketilmesi şeker yeme krizlerine davetiye çıkarıyor.
Şeker hangi besinlerde bulunur?
Tam taneli tahıllar
Kuru baklagiller
Bazı sebzeler
Taze Meyveler
Tam tahıl ekmeği
Kuru Meyveler
Meyve suları
Pilav-makarna
Beyaz ekmek
Mısır
Kestane
Şekerli meşrubatlar
Un ve unlu mamuller
Bal, reçel, pekmez
Şekerin girdiği tüm besinler
…..
Vücut için en iyi şeker kaynağı besinler yavaş emilen yani kana yavaş karışan şekerlerdir. Yukarıda sıraladığım şeker kaynağı besinleri kana yavaş karışandan hızlı karışanlara doğru sıraladım.
Böylece canınız şeker istediğinde daha çok yukarıdakileri tercih edebilirsiniz. Bence siz her öğün birkaç dilim tam buğday ekmeği tüketin, böylece vücudunuz şekere fazla ihtiyaç duymasın.