75 m2 eve sıgmakla alakalı tereddütlerim.

Yatak odası da mesela aynalı konsolomu koyamam bir yatak iki komodin ve dolap anca sıgar aynalı konsolu elden çıkarmam gerekecek

Bize kızımın odası hediye geldigi için beşikten bozma ranzalar oluyorya o halde geldi ve açıkçası mobilyalar hem agır hem iri ebatlılar

anladım ben o olayı

o alt açma masası var ya

atsan atılmaz altı şifonyer olarak kullanılıyor vs ama iri ebatlı

yine de istemediği parçaları olabilir

z

Yatak odası da mesela aynalı konsolomu koyamam bir yatak iki komodin ve dolap anca sıgar aynalı konsolu elden çıkarmam gerekecek

işte elden çıkarılacaklar çok artıyorsa başka ev aramaya başla

zira evi almayacaksın yarın başka eve gidince de bu ev boş kaldı deyip o eşyaları tekrar almak zorunda hissedeceksen biraz daha ev ara

Oldum olası iri ebatlı ve fazla eşyayı sevmedim. Evim büyük olsa da farketmez. Bence fazlalıklardan kurtulma şansı sizin için. Sığmayan büyük eşyaları satıp odaya uygun ebatlarda satın alma şansınız yok mu?

Çocuğunuzun o alt açmalı yatağını normal bir yatakla değişseniz? Komidinleri elden çıkartsanız?

Bence 75 m2 çok da sığılmayacak ev değil. Bahçenin size ait olması da güzel, yaz akşamlarında girmezsiniz bile eve...Artık çoğu insan özellikle bahçe katı arıyor, zevk için... Hem okula vs. yakın diyorsunuz. Ev de bakımlıymış, kirası uygun. Tek eşya için vazgeçmeyin derim ben...

2 yil oturacakmissin.okula ve bakiciya yakin olmasi avantaj.bende geniş evden dar ve az dolapli eve cikmistim.bazi az kullanilan mutfak esyalarimi salondaki dolabima kolilerle doldordum.komidinlerimi ust uste koydum.mutfaga su mutfak dolaplarindan aldim .onun icinide doldurdum.mutfak dolabi yetti.

maddi olarak seni sarsmayacaksa büyük bir ev tut ama o küçük evi tutma kontes.. tecrübeyle sabit, küçükten büyüğe taşınmak rahat oluyor ama büyüğe alışınca küçükte çok zorlanırsın.. bir kere attığın ya da kullanamadığın her eşyanın eksikliğini hissediyorsun, evde dönecek yer olmuyor, mutfak desen 2 tabak koyacak yer kalmayınca deliriyorsun.. 3 günlük dünya o kadar sıkışmaya gerek yok :) ama İstanbul da ki kiralar artık aldı başını gitti, inşallah emlak balonu patlar bir an önce de hepimiz derin bir oh çekeriz :)

bahcekatı dezavantaj bana gore
mutfak dolapsız
hanı ev cok kucuk olur ama bırsuru dolabı olur kutu gıbı kurtarır
oyle bı durumda yok
bence buraz daha ev arastırın

Bahçe katta bugün olsa yarın haşere sorunu olur bence,ayrıca ev çok küçük,2 sene için bir dolu eşya elden çıkaracaksın 2 sene sonra o eşyaları tekrar almak zorunda kalacaksın, boşa masraf, kaldı ki elden çıkarılamayacak tabak çanak tencere tava mutfağa sığmayacak

SAdece İstanbul mu? Ankara'da öyle, kiralar aldı başını gidiyor, hele ev fiyatlarını söylemiyorum bile, bu zamanda ev sahibi olmak imkansız gibi bir şey... İnşaAllah dedikleriniz olur da derin bir oh çekeriz gerçekten :)))

Bende kartalda ikamet ediyorum sayilir

Kucuk ev temizlik yonunden kolay ama yerlesim yonunden zor.
Mecburi sebeplerle 3+1evimden cikip 2+1 evime gectim.
Bir cok esyami eledim ve hala icime sine sine oturmiyorum
Kentsel donusume girecek sabirsizlia bekliyorum yikilsa diye
Suan cikmam mumkun degil.
Ama isyedigimi alamiyorum
Dekore edemiyorum
Fazlalikalarimi koycak yer yok
Bir cocugum daha olsa yapcak oda yok
Kosu bandi istiyorum koycak yerim yok

Bazen daral geliyo.

Ama idare etmem lazim bi sure daha

Kucuk ev insani bunaltiyo sahsen.

Ama mecbur kalica napicaksiniz.
Elden bisi gelmiyoki.

Ayrica ümraniyedr ne ara evler bukadar uctu anlamadim ya
Bizim burda metrodan ve adliyeden sonra uctu kentsel donusumde tuzu biberi oldu.

Mutfaginiz cok kucukmus ya hani en azindan 2-3dolap yada masa sigsaydi kirasi cok fazla.

Mutfak esyasi bitmiyoki kabi kavagi kurubakliyati zerzavati.
İyi dusunun derim.

Bi dönem biz de bu ebatlarda bir ev almayı düşünmüştük.Bence kesinlikle sığarsınız mesele pratik ve minimalist düşünmekte.
Zaten uzun yıllar kalmayacaksınız.
Banyoya bi dolap alırsınız mutfağa da öyle koçtaş ikea gibi yerlerde var ucuz dolaplar.
Gereksiz kullanmadığınız eşyaları satın gitsin.
Kızınızın da öyle artık oynamadığı oyuncakları falan verin birilerine.
İnsanlar 1+1evde yaşıyorlar.
Az eşya çok huzur demek bana göre.

Katiliyorum. Eger sebep sdece " aldgim guzel mobilyalr bosa gidicek" se, o zmn bu gereksiz. 200 tl daha fazla veriyim buyuk ev aliyim dersen tamam sigacak esyalar. Ama 200 tl az degil aylik. Hem daha ucuzunu alip 200 tl kar ederim her ay her ay, hem o sigmadi diye yandigim urunleri satarim ikinci ele ordanda kar ederim.

Ayrica mutfagin kcuklugu bence calisan bi bayan icin dert olmamali. Hem 75 metre kare az degil. Siz avrupadaki evleri gormemissiniz. Burda evler 50 metre kare sigiyomuyuz sigiyoruz. Sadece evini kullanisli yapmayi biliceksin taktiklerle.
Konu sahibine degil lafim ama ornegin " oturma odasi ve televizyon odasina ayri ayri oda nedir yaaa.

Ev sahibi dolap yaptirabilir kiradan duserek.O halledilir sorin olmaz.Fazla esyanizi da ucuza satacaginiza gecici olarak bir tanidiga veya ailenize verseniz.Buyuk eve gecersem alirim diye.

herseyın ust uste olacak bir esyayı almak ıcın onu ındır onu kaldır yapacaksın
birincı katlar rutubet ve tuvaletın tasma durumu oluyor
birde guvenlı mı camlarda en azından demir var mı ..

bence acele etmeyın

ama esyalarımı atarım dıyosunuz kendı evınız olsa atın ama sonra baska ev ıcın tekrar almak vs gerekecek
cocuk okula basladıgında kıtapları calısma masası sıgacak mı
yatılı mısafırlerınız gelıyor mu ? sıgabılcek mısınız

yani karamsar oldum ama cok cok zor

bi yandan fıyatı ve cocugun okulu yakın dıyorsunuz bahce var cocuk bahcede oynar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…