75 m2 eve sıgmakla alakalı tereddütlerim.

110 m2'lik evden 65 m2'lik eve taşınmak zorunda kaldım bende şehir değişikliğinden dolayı. Beykozdayım ve burada da kiralar uçmuş durumda. 850ye girmişti. Bu sene 930 oldu. Seneye kim bilir kaça çıkar. Ve evim o kadar küçük ki. Salonumla hol ve mutfak bir arada. Yatak odam biraz geniş. Çocuk odası hele tek bir çekyat sığdı. Birde kızımın beşiği ile şifonyeri var. Başka yere çıkmaya kalksam 1500dan az kiraya ev bulmam imkansız.

Benim avantajlı tarafım eşyamın az olmasıydı. Tek bir koltuğum haricinde sığdık eve. Mutfakta hiç dolabım yok. Sdc davlambazın iki yanında küçücük iki göz. Onun içinde tv ünitemin yanına küçük bir dolap aldım. Cam eşyalarım, tabak vs içinde. Halılarımı dağıttım. Serecek yer yok çünkü. Elden çıkardıklarım bunlar sdc. Evimin tek avantajlı tarafı eşimle iş yerimize yakın olması, merkezde ve sahilde oluşu.

Bahsettiğin ev çok küçük durmuyor ama sıkılma ihtimaliniz çok yüksek. Ben hala bunalıyorum evimde. Küçük ve dar geliyor. Ama okula ve bakıcıya yakın olması büyük avantaj. Evde geçirecek vaktinizle kıyaslayın. Bahçeli olması da avantaj gibi duruyor.

Annemin eski evi yani çocukluğumun geçtiği ev 7 metrekare idi. Gayet sigmistik biz. Insallah bi sorun olmaz

mutfak bu kızlar evet dolap sayısı neredeyse yok gibi

merhaba arkadşım 110 m2 kendi evimden çıkıp 80 m2 eve kiraya çıktım bende ferahda oturuyorum 1100 2 kat geçen sene bu sene 1200 oldu ev çok güzel biraz araştır bulursun. geniş odaları falan mutfağı kocaman banyo bir tık ufak ama bence çok pahalı 900

90 m2 ile 75 m2 arasında uçurum yok
Ben az eşya severim zaten
Vitrin, tv ünitesi, makyaj masası gibi zımbırtılardan yok bende mesela
Küçük evde de oturdum büyükte de sorun olmadı
Az öz eşya iyidir, temizliği de kolaydır

Kızımın odası küçük, oraya uygun bi beşik yaptırdım
Altı açılıyo mesela 1 yetişkin sığacak kadar da yatak oluyo, sonra kapatıyosun çekmece gibi oh dağınıklıkta olmuyo zahmet te
1 tane de kıyafet dolabı var, yeter

Kucuk kelimesi kulaga basta hos geliyo fkt durum oyle dgl bundan bi kac yil once genis 150 m2 evden tokiye gittim 2+1 eve yani sanirim seksen veya doksan mk idi ama inanin pisman oldum koltuklari sagdan sola ceviremedim evi dizayn edemedim istedigim gibi yada mutfakta misafir agirlayamadim sonra tekrar buyuk bi eve ciktim suan buyuk evin kiymetini anladim eger sizde maddi olarak zorlanmicaksaniz baska eve bakin bemce cunku xok ufak gercekten misafir falan gelse isiniz zor veya kiziniz buyudukce bisiler istesekoycak yer olmucak bunlari dusunun ama suda var mutfak bakimli ve sirin gorunuyo bahcesi olmasida avantaj gibi ama yine en dogeu karari siz verirsnz

Umarim gonlune gore bir daire bulabilirsin istanbulda kiralar cok coştu biz uygun diye uzak bir muhitte tutmustuk ev buyuk ama icime sinmiyor 5 sene olucak yeni 820 oldu kira ama mutfagi sevemedim gereksiz buyuk dolap az masraf yapmakta istemiyorum

Ev daha yeni yapılmış, bahçe katı olmasının bir sorun yaratacağını düşünmüyorum.Hem kira az, hem de kızınız için yeri çok güzel. Zaten evde fazla zaman geçirmiyormuşsunuz, 2 yıl için idare edebilirsiniz. Biraz masraf yapabilecekseniz kızınızın odası için ikea gibi yerlerde üstü yatak altı çalışma ünitesi ve saklama alanı olan ranzalar var onlarla yerden tasarruf edebilirsiniz hem uzun süre de kullanır.
Şifonyer gibi fazla ürün koyamayacağınız boyu kısa dolaplardan kurtulup yerden tavana kadar olan dolaplardan yaptırabilirsiniz belki.
Bahçeye kimsenin girip çıkma imkanı yoksa, belki kapının yanına altı direkt yerle temas etmeyen bir dolap alabilirsiniz, mutfakta çok sık kullanmayacağınız büyük şeyleri koymak için.
Eşyalarınızdan biraz feragat etmeniz gerekecek ama bence değer.

Ben de bir sene oncesine kadar beykozda oturuyordum evim 160 m2 ydi ve sahile cok yakindi. Ama ev sahibi kirayi bir anda iki katina cikarmak isteyince mecburen beykoz a veda etmek zorunda kaldim. Sirf bu yuzden tayin istedim. Beykoz cok guzel ama kiralar gercekten cok ucuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…