75 m2 eve sıgmakla alakalı tereddütlerim.

Ama siz zaten çok mutfakta vakit geçirmiyormuşsunuz, ben olsam önemsemezdim. Bnm için mutfak çok önemli çünkü yemek yapmayı çok seviyorum..

Şöyle diyeyim
Çalışma masası,şifonyeri, oyuncak dolabı, 3 tane komodin,kitaplığı

Benim böyle bir mutfağım olacaktı kii ahh ahh
Beğenmiyorsunuz bide yok gibi diyorsunuz siz zoru görmemişsiniz bence
They eşyam çok benim o sebeble oturdugum bütün evlerde dolaplarım oldugu için bu mutfaktaki dolaplar açıkçası 2 tane dolap bir de çekmeden ibaret bana hali ile az geliyor

Üç kedimiz var çocuk yok eski ev 90 m2 2 +1 di balkon da yoktu ve sığamıyordum. Bu evimiz 110 m2 vardır ama bunda da mutfak küçük tasarlanmış balkon yapılmış önüne. Ben çok az mutfak eşyası olan bir kadınım ama buna rağmen fiti fiti sığdım ekstra bir borcam gelse nereye koyarım bilemiyorum. Yani çalışan bir kadın da olsanız zorlanırsınız. Bir süre sonra daral geliyor herşey üst üste, yemek yaparken daracık bir tezgah falan. Bütçeyi zorlayamam diyorsanız mutfağa ikea' dan falan raf sistemleri alıp fazla eşyaları onlara dizebilirsiniz. Ama bence eve küçük eve uygun yeni eşya almaktansa o bütçeyle daha büyük bir eve çıkmak daha mantıklı.

Lavabonun altındaki dolabı zaten kullanamazsin. Oraya plastik kaplarini suzgecini vs koyarsin en fazla.
Tencereleri nereye koyacaksin?
Yukarıya tabak bardak koydun diyelim.
Aynen alt dolap tamamiyle plastik eşyalarım için kullanabilirim şimdi ki evimde de böyle yapıyorum bir tarafı tamamiyle plastik eşyalar üst taraftaki dolap ise rafları hem çok sık hem de derinliği yok küçük başka da yok zaten dolap

They eşyam çok benim o sebeble oturdugum bütün evlerde dolaplarım oldugu için bu mutfaktaki dolaplar açıkçası 2 tane dolap bir de çekmeden ibaret bana hali ile az geliyor
ama burda sizin eşyalarınızdan daha önemli olan çocuğunuzun okula yakın olması bence benım fikrim
eşyalarınızın illaki kullanmadığınız kısımları vardır koyun burdakı bit pazarına gider yani.
ayrıca kiralar 1100-1200 ken 900 ev bulmuşsun 200-300 kızınızın okul ihtiyaçlarını karşılar öyle diymi.

şöyle bir yorumum var: 75 m2 ev kendinin olsa öyle bi dizayn edersin ki içinde at koşturursun.
ama kiracısın. mevcut eşyalar sığmayacak diyorsun e yeni bir düzen yaptırayım desen o da bi masraf.
mutfak küçük müçük ama dediğim gibi ev kendinin olsa salonuna düzen yaptırsaydın her şey olurdu.
bunları göz önüne alarak bence başka seçenekleri değerlendir derim. bu sokak olmaz 2 alt sokak olur gibi..

75 ile 90 arasında çok fark yok aslında
Ama yerinde olsam bahçe katı bir eve çıkmam
Yıllarca oturdum bahçe katında derdi hiç bitmiyor

Şöyle diyeyim
Çalışma masası,şifonyeri, oyuncak dolabı, 3 tane komodin,kitaplığı

şifonyer ve 3 tane komidin fazla değil mi

yani ben ölçü olmam belki ama ben boş ev severim

3 oda bir salon evimin 23-25 metrekare salonunda sadece iki tane 3lü koltuk bir tane 4 kişilik minik masa

tv sehpası ve oyuncak dolabı var bir de iki küçük sehpa

çocuk odasında da yatak dolap masa var

zaten geniş odada bile sıkıntı oluyor çok eşya

kitaplık alsam mı çocuğa karar veremiyorum mesela bu nedenle belki masanın üstüne raf gibi bir şey uydururum

şimdiki odası da kalabalıktır sanki

belki onun da fikri vardır bir sorun derim

yatak odası nasıl bir de oraya sığıyor musunuz

hani mevsiminde olmayanları sizin odaya depolasanız sonra mevsim gelince çıkarabilirisiniz

Tabiki öyle bunları da hesap ediyorum işin içinden çıkamadıgım için danışayım istedim herşeyi düşünüyorum kafamda.
2 sene oturacagım en fazla orta okul zamanlarında burada kalmayı düşünmüyoruz

Mutfak küçük evet ama idare edilmeyecek kadar değil bence. Olmadı bir dolap alırsınız, başka yerde kiraya fazla para vereceğinize alırsınız ince uzun, kiler dolabı gibi bir şey. Diğer her şey içinize sinmiş, e kiracısınız da sonuçta, bu kadar düşünmeyin bence tutun.

Bize kızımın odası hediye geldigi için beşikten bozma ranzalar oluyorya o halde geldi ve açıkçası mobilyalar hem agır hem iri ebatlılar

bu minimalist bir yaşam için fırsat sizin için :)
onca tabak çanak tencereden bi kısmını emekli edin
ben de ev alırsam 60-70 m2 lik alıcam
temizliği kolay.... ısınması kolay ve daha samimi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…