- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
- Konu Sahibi xozlemmurat
-
Bu kadin hamile elbetteki agri sizisi olabilir.. hamilelik psikolojik olarakda etkiliyo kadinlari.. yalniz kalmak hakki... hamile insanin halinden anlsalar dolusmazlar eve.. gorumcenin o lafi soylemesi debaz cok belli zatenBen beddua etmedim madem misafire yaptigi muamele dogru.. korkacak bi durum yok madem. Ayni seyin onada yapilmasi ne kotu nede yalnis bu durumda! Yukarda yazdiklariniz yapilmaz fakat evine gelen misafiri birakip odasina cekilip kovmaktan beter yapilir degilmi!!el insaf!
Bu sekilde belki daha erken giderler..Yanlarında otur. Uzat ayaklarını. Geğir. Koltukaltını kaşı. Ağzını şaplatarak birşeyler ye. Hazır ayaktayken çay yapar mısın malum ben pek kalkamıyorum.
Hazır ayaktayken meyve getirir misin hep beraber yiyelim falan de. Çekilmez bir kadın ol. Aksi, huysuz
Ben bir gün önce düzgün bir şekilde dedim.yatıyorum rahat edemiyorum diye hatta eşimde dedi.ve bütün gün odamda durmadım.kitap okuyorum,bebeğimle baş başa olmak istedim.ama anlamadı.ve bu kadar insan uzun süre kalacağı ve bunu alışkanlık haline getirmeleri çok strese soktu beni.dışarıya eczaneye bile tek gidemiyorum.Ben konu sahibini sadece odasina kapanip rahat edemiyorum deyip o yasli basli insanlari aglattigi icin elestirdim. Tabiki onuda anliyorum, ama uslup cirkin olmus.
Ben bir gün önce düzgün bir şekilde dedim.yatıyorum rahat edemiyorum diye hatta eşimde dedi.ve bütün gün odamda durmadım.kitap okuyorum,bebeğimle baş başa olmak istedim.ama anlamadı.ve bu kadar insan uzun süre kalacağı ve bunu alışkanlık haline getirmeleri çok strese soktu beni.dışarıya eczaneye bile tek gidemiyorum.
Eşimle konuştum umarım bu alışkanlıkları değişir.konuşayım yarın gitsinler dedi.hayır bu defa geldiler bişey deme ama bir daha uzun süreli olmayacağını söyle yoksa ben dayanamayacağım dedim.konuşacak bakalım.gelmezler bir daha dedi bende saygı duymaları lazım dedim.ben alışkın değilim bu kadar uzun misafire
Cok sukur misafirden korkmam..
Ben yurt disinda yasiyorum, buraya gelen ogrenci annelerii bile evimde gunlerce yatili misafir etmisim, ustelik hamileligimin son gunlerinde. Cok arkadaslarim ailece coluk cocuk yatiya gelip kalmistir..
Ben konu sahibini hakli buldugum taraflari var, ama esi evde olmadigi zamanlar odasina kapanip bu sekilde kocasinin yasli ana babasina davranmasini, kovmaktan beter etmesini elestiriyorum..
bide allah askina ya hamilelik bir hastalik degil, ben dogum yapacagim gune kadar haftanin 6 gunu calistim, cok kiside taniyorum son gune kadar calisani..bu adamin bir ailesi var, agac kovugundan cikmadi heralde. Zaten amac aman koca tarafindan kinse gelmesin gitmesin, boyle dusune dusune bencil bir nesil yetisti malesef.
Eve gelen misafire kim olursa olsun boyle davranilnaz!
Baska bir yolu vardirmutlaka, esiyle konusup bi sekilde ikna edebilirdi..bizim toplumumuza yakismiyir bu, bizde aile arkadaslik onemlidur..
Bu benim dusuncem, sizin dusunceniz farkli olabilir.
Başta konu sahibi böyle birşey demiyordu, uzun kaldıklarından yakınıyordu ama tepkiler üzerine damdan düşer gibi geldiler demiş zaten ben yorum yaptığım zaman bu ayrıntı yoktu. Hiç haber verilmeden baskına gider gibi gelinmesi tabiki de asla uygun değil, ama uzun dahi olsa ziyarete gelene böyle davranılması çok kaba. Hamilelik hastalık değildir evet çok zor doğuma yakın daha da zor ama bu kaba davranışa kılıf bulmak için hamileliğin kullanılmasına da karşıyım. Ben aileler ile bir saat muhabbet eder odamda 2 saat film izler kitap okurdum kimsenin de gönlü kalmadı, isteyen yapar bu kadar basit.Kendi ailesiyle çok sık görüşeceği gibi değil zaten. Siz kendiniz çağırmış ya da size söyleyerek gelmişlerdir. Damdan düşer gibi ihtiyacın var mı bile demeden gelince ev sahibi de böyle karşılar yani. Bi de bizim yanımızda yat, sürekli burda dur mahiyetinde şeyler hamile biri için çileden çıkarıcı olabilir. Ben böyle mi yapardım? Hayır muhtemelen yapmazdım. Çünkü eşim de ben de evimize bize sormadan gelmek isteyen birilerine taviz vermeyiz ve bunu etrafımız da tahmin edebilir sanırım.
Uslup konusunda hakli olabilirsiniz ama karsi tarafta oldukca anlayissiz o sekilde konusacak duruma getirdilerse kadini,umarim siz yasamazsiniz boyle bi seyi cunku hamileyken cok daha farkli oluyor herseyYok agirlamadim hamile olunca bakicaz artik ins bu kadar asabi olmam.burdaki sorun üslup herşeyin bi adabi vardır.her dk sizlemi oturcam demek yerine hamile olduğum icin bu sekilde rahat ediyorum diyebilmek bu kadar zor olmamali
öz oğlumun evine gelinden habersiz ve rızasız 3 ay kalmaya gideceğimi giderken de iki çocuklu kızımı peşime takacağımı zannetmiyorum. umarım bunlar gibi şaşırmam kendimi :)Evet butun kalbimleinandim, benim basima gelse bende aglardim.. dusunsen oz oglunun evinde kirici bir sekilde kovuluyorsun. Ev sahibi odasindan cikmiyor.
Ben konu sahibini sadece odasina kapanip rahat edemiyorum deyip o yasli basli insanlari aglattigi icin elestirdim. Tabiki onuda anliyorum, ama uslup cirkin olmus.
hamileyken hormonlar tavan yapıyor bunu da unutmayınYok agirlamadim hamile olunca bakicaz artik ins bu kadar asabi olmam.burdaki sorun üslup herşeyin bi adabi vardır.her dk sizlemi oturcam demek yerine hamile olduğum icin bu sekilde rahat ediyorum diyebilmek bu kadar zor olmamali
o evde sadece abiniz yaşamıyor eşine de sormalısınız.Kafalarına göre mi çıkıp geldiler? Benim abimin eşi hamileyken, son ayında yardım için abim annemleri çağırmıştı, bizimkiler de gidip 1 ay kaldılar diye sorun olmuştu mesela. Halbuki çağıran abim, biz ne bilelim eşinden habersiz mi çağırıyor, eşi istemediği halde mi çağırıyor. Belki eşiniz de size yardım olsun diye sizden habersiz çağırmıştır. Dertleri gidelim de bi 3 ay oğlumun evinde yatalım olmayabilir yani.
Bunun dışında sizi rahat bırakmamaları kötü. Görümcenizin iki çocuguyla gelmesi rezillik. Ama yerinizde olsam niye yanımızda yatmıyorsun dediklerinde ben kalabalık sevmem demek yerine, hamileyim zor oluyor kusra bakamayın derdim. Kovmuşsunuz bence açıkça. Gerçi yine de gitmemişler, o da bi değişik. Ne yüzsüzlermiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?