8.ayda yatılı misafir

Bu kadin hamile elbetteki agri sizisi olabilir.. hamilelik psikolojik olarakda etkiliyo kadinlari.. yalniz kalmak hakki... hamile insanin halinden anlsalar dolusmazlar eve.. gorumcenin o lafi soylemesi debaz cok belli zaten

Bu sekilde belki daha erken giderler..

Ben konu sahibini sadece odasina kapanip rahat edemiyorum deyip o yasli basli insanlari aglattigi icin elestirdim. Tabiki onuda anliyorum, ama uslup cirkin olmus.
Ben bir gün önce düzgün bir şekilde dedim.yatıyorum rahat edemiyorum diye hatta eşimde dedi.ve bütün gün odamda durmadım.kitap okuyorum,bebeğimle baş başa olmak istedim.ama anlamadı.ve bu kadar insan uzun süre kalacağı ve bunu alışkanlık haline getirmeleri çok strese soktu beni.dışarıya eczaneye bile tek gidemiyorum.
Eşimle konuştum umarım bu alışkanlıkları değişir.konuşayım yarın gitsinler dedi.hayır bu defa geldiler bişey deme ama bir daha uzun süreli olmayacağını söyle yoksa ben dayanamayacağım dedim.konuşacak bakalım.gelmezler bir daha dedi bende saygı duymaları lazım dedim.ben alışkın değilim bu kadar uzun misafire

Cok haklisin helen bebegimle bas basa kalmak istemende. En son dönemlerde özellikle insan melegiyle sohbet ediyor anlatiyor konusuyor. Ben esimin yaninda bile yapamiyordum bunlari ilk cocukta.

3 aylık misafirlik mi olur, bunun adı kafasına göre kamp kurmaktır. Sormadan etmeden gelmek de, oğlumun evi düşüncesiyle bencilliktir. Bir hastalık durumları olur, benzer mecburi bir durum olur, o zaman başımın üstünde yerleri vardır.

Hamilelik hastalık olmasa da belli bir sterilizasyon ister, 10 kişinin kullandığı wc yi banyoyu umumi tuvalete döner. Şu an gece bir uyanıyorum tuvalete zor yetişiyorum, pijamayla kayınpederimin karşısında tuvalete koşturan bir görüntü bana hoş gelmiyor.

Eskiden imkanlar öyleymiş, evlerde onlarca kişi yaşarmış, durum farklıymış. Hala bunu yok misafirperverlik, yok örf adet deyip sapla samanı karıştırmaya gerek yok. Evimde çok iyi misafir ağırlarım ama pansiyon da işletmiyorum.

Hayatımda hiç bir zaman da kimsenin evine gidip aylarca kalmadım.

Ne kocamanın ailesini, ne de kendi ailemi lohusalığımda aylarca yanımda istemiyorum, zaten Allah razı olsun kayınpederim de babam da öyle bir anlayışsızlık yapacak insanlar değiller.

Bizim toplumumuza yakışmayan ne biliyor musunuz? Halaaa çocuğumuz evlense gitse bile aile hayatına saygı duymamak, istediği gibi müdahale etme hakkı bulmak. Sonra burada onlarca konu açılıyor.

Evet düşünceleriniz kesinlikle farklı, saygı durmaktan başka yapılacak bir şey yok tabi ama merak ettiğim bir konu var. Yurtdışında olduğunuzu yazmışsınız ya, ne kadar zamanda bir yurda geliyorsunuz ve nerede ne kadar kalıyorsunuz?

konu sahibini kınayanların yorumunu hayretler içerisinde okuyorum...

Evin sahibini adam yerine koyup sormuslar mı gelebilir miyiz müsait misiniz diye. Herkesin hayatı kendine. 2 saatlık gelecek olsa bile sormaları lazım müsaitmisin diye. Abimlere gideceksem yengeme sorarım biriki saatlk gelebilir miyim diye. Asıl terbiyesizlk onların yaptığı
Herşeyin bi yolu yordamı var.
Biraz anlayış

İnşallah bebeğinizi hayırla saglıkla dogurursunuz
Mümkün oldugunca dinlenmeye çalısın bu dönemde

Başta konu sahibi böyle birşey demiyordu, uzun kaldıklarından yakınıyordu ama tepkiler üzerine damdan düşer gibi geldiler demiş zaten ben yorum yaptığım zaman bu ayrıntı yoktu. Hiç haber verilmeden baskına gider gibi gelinmesi tabiki de asla uygun değil, ama uzun dahi olsa ziyarete gelene böyle davranılması çok kaba. Hamilelik hastalık değildir evet çok zor doğuma yakın daha da zor ama bu kaba davranışa kılıf bulmak için hamileliğin kullanılmasına da karşıyım. Ben aileler ile bir saat muhabbet eder odamda 2 saat film izler kitap okurdum kimsenin de gönlü kalmadı, isteyen yapar bu kadar basit.
Haaa baktınız olmuyor sizin rahat edemediğiniz ortada bir zahmet uygun bir dille eşiniz söyler siz söylersiniz olur biter burada çok konu okuduk doğum sonrası kvyi gönderenleri.

Son düzenleme:
Yok agirlamadim hamile olunca bakicaz artik ins bu kadar asabi olmam.burdaki sorun üslup herşeyin bi adabi vardır.her dk sizlemi oturcam demek yerine hamile olduğum icin bu sekilde rahat ediyorum diyebilmek bu kadar zor olmamali
Uslup konusunda hakli olabilirsiniz ama karsi tarafta oldukca anlayissiz o sekilde konusacak duruma getirdilerse kadini,umarim siz yasamazsiniz boyle bi seyi cunku hamileyken cok daha farkli oluyor hersey

Halen sürü halinde yaşayan aileler var
Sizin eşinizin ailesidee böyle bunun değişeceğini sanmıyorum bu yaşam tarzı onlata göre doğru

Kendi ailem dahi olsa evimde o kadar uzun süreli kimseyi istemem Doğuma bana yardım için gelmek isteyen Doğuma bir hafta kala gelir 20 gün kalır (o bile benim için fazla) ve gider ayrıca kp in ne işi var anlamadım hamile bir kadın nasıl rahat edebilir ki görümcende çok istiyordu madem Doğumdan sonra gelip 1 gün bebeği görüp o gece de kalıp gidebilirdi ...

Bazı arkadaşların yorumlarına şok oldum resmen.
Nasıl oluyor da çocuklu aile gelmenin normal olduğunu ama özgürce istemediğini belirten kadını gömmeye çalışıyorsunuz?
Aklıma şey geliyor.,,,, Hani bu mecburiyetten kocasına mık diyemeyen ailesini ağırlayan bir taraftan da bu kadın gibi kendini savunan kişiden hıncını çıkarmak gibi
Biz katlandık sen katlanamıyorsun. Biz çektik sende çek. Durumları sezdim

10 yıl memleketimi görmedim bir mutlulukla gittiğim aile ziyaretimde yengem hamileydi 6 aylık felan.
Büyükbabamlara yatılı misafir gelince rahatsız olmuştum. Yengeme asla teklif etmedim sende kalayım diye ama içimden istedim tabi
Yengem bir ısrarla gel kal dedi. Ya ben o hamile haliyle 2 gün zor kaldım.
Evini temizledim buzluğa hemen çıkarıp yapabilirsin diye 5 çeşit yemek yaptık güzelce vakit geçirdik.
İyiki de 2 gün kalmışım.
Kadın beni çok seviyor niye?
Çünkü yaptığı teklifin b*kunu çıkarmadım.

Valla konu sahibi nasıl ne şekilde bu kadar uzun süre kabul ediyorsun nasıl sabrediyorsun bilemiyorum.
Söyleyecek birşey bulamıyorum.

Konu sahibi hamileligini kullanmasina gerek yok ki. Ben hamile olmasam bile o kadar kisiyi aylarca kabul etmem. Misafir gelir bir kac gun ilgilenirsin tabii ki. Ama 3 ay gelen insanin nesi misafir. Surekli onlari hos etmekle mi ugrasacak kadin.

Misafir diye gelip eve yerlesenlerin yaptigi abes. Bence tam olarak hak etmisler duyduklarini. Hatta bence konu sahibi az bile yapmis. Ben esimin basinin etini yiyor olurdum gonder aileni artik diye

Evet butun kalbimleinandim, benim basima gelse bende aglardim.. dusunsen oz oglunun evinde kirici bir sekilde kovuluyorsun. Ev sahibi odasindan cikmiyor.
öz oğlumun evine gelinden habersiz ve rızasız 3 ay kalmaya gideceğimi giderken de iki çocuklu kızımı peşime takacağımı zannetmiyorum. umarım bunlar gibi şaşırmam kendimi :)

Ben konu sahibini sadece odasina kapanip rahat edemiyorum deyip o yasli basli insanlari aglattigi icin elestirdim. Tabiki onuda anliyorum, ama uslup cirkin olmus.

o ağlamalar olsa olsa timsah gözyaşı olur.

görümce zaten dramın dibine vurmuş.

ben hiç inanmadım. ağlayacak kadar hassas olan insanlar o kadar lafın üstüne giderlerdi.

Benim hamileliğimi kullanmak gibi bir niyetim yok.ama bu durumda olmama rağmen odama geçip yatmam yanlış oldu.şuan hiç birşey olmamış gibi ben bişey dememişim gibi ortam.ben onların benim için geldiklerini söylemelerine tepkiliyim aslında çünkü bana ihtiyacın varmı diyen olmadı.ve uzun misafirlik adet halinde olmuş istemiyorum.ben bişey demediğimde bu düzen böyle devam edecek.telefon edip etmemem bile kendi halime bırakılmıyor.haftada bir arıyordum laf olunca daha az arıyorum.çünkü azıcık samimiyet aylarıma mal olacak diye korkuyorum açıkçası

Yok agirlamadim hamile olunca bakicaz artik ins bu kadar asabi olmam.burdaki sorun üslup herşeyin bi adabi vardır.her dk sizlemi oturcam demek yerine hamile olduğum icin bu sekilde rahat ediyorum diyebilmek bu kadar zor olmamali
hamileyken hormonlar tavan yapıyor bunu da unutmayın

o evde sadece abiniz yaşamıyor eşine de sormalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…