- 14 Aralık 2012
- 21.403
- 32.063
- 598
- 38
- Konu Sahibi xozlemmurat
-
onların küçük dünyası için inanılmaz normal senin bir hayatın yok sen onlara aitsin onlara göre ondan normal ,en mantıklısı da konuşmak bende istemem uzun süreli misafir üç hafta maksimum idealdir o da çok uzaktan geliyorlarsaBirde şöyle bir durum var kızlar ben mi abartıyorum.telefonda biriyle konuşurken görseler kim o diyorlar.dışarıya çıksam nereye bende geleyim mi diyorlar.elimde telefon olsa nereye bakıyorsun.yada bir akrabalarıyla konuşurken seninle konuşmak istiyor diye telefonu elime veriyorlar yada görüntülü konuşma yaptırıyorlar.sizce bunlar normal mi
Tecrubenizden ben de nasiplendim. Teşekkür ederimKaç yıllık evlisiniz bilemiyorum ama kocanızın ailesiyle ilişkileriniz oturmamış ve eğer rahatlamazsanız gerçekten geri dönüşü olmayan sorunlar yaşayabilir, huzurlu bir çekirdek aile ve geniş aile fırsatını kaçırabilirsiniz. Neredeyse 10 yıllık evli ve 2 çocuklu ve neredeyse her hafta eşimin ailesinden birilerini mutlaka görerek bu zamanı geçirdiğimi belirterek, deneyimlerime dayanarak diyebilirim ki ;
- evlenince sadece eşim, ben ve çocuğum var durumu kesinlikle yanlış hiçbir zaman olmayacak, olmasında aşağıda neden olmasın anlatıcam
-eşinizin ailesi ve siz hep arada memnun, arada gıcık olmuş, arada eşimle birlikte tüm aileyi atsam mı acaba dediğiniz ve hatta bu anlara dönem dönem çok yaklaştığınız zamanlarınızın olduğu dönemler olacak çok normal herkes farklı bir dünya.
- ancak çocuğunuz olunca yardıma çok ihtiyacınız olduğu, uyumak için yanıp tutuştuğunuz, evde yemek yapamadığınızda hazır yemek bulduğunuz ( ki erkeklerin çocuğunuz olunca evin dağınıklığı ve yemek konusuna bir süre takılmadığını ancak bir süre sonra herkes yapıyor eleştirilerine maruz kalacağınızı da belirtmek isterim), dağılan bedeniniz ve ruh halinizle çirkinleştiğinizi düşündüğünüzde rahatça çocuğunuzu bırakıp kuaföre gittiğiniz güvenli bir kucak, hastalandığınızda sizinle ve bebeğinizle ilgilenecek güzel aileniz, kocanızla başbaşa kalmak istediğinizde bebeği oyalamak için gönüllü halalar, amcalar... faydaları pek çok.
Tabi size hak veriyorum şu an ruh haliniz bunu kaldıracak durumda değil, habersiz gelinmiş, görümceniz alıngan ve biraz kardeşine fazla düşkün, şu an sizinle empati kuramayan insanlar arasındasınız. Ancak eğer eşinizin ailesini iyi çözerseniz bu durum çok yararınıza olabilir hatta keyifte alabilirsiniz. Yoksa doğum sonrası da herşeye karışıyorlar diye yazacaksınız. Sıkıntılı huylarını lehinize çevirin. Bu şekilde mutlu olabilirsiniz.
Valla çok gücüme gidiyor.kocamla en ufak mutsuzluğumuz yok bazen niye evlendim diyorum kendime.odama birkaç saat gitsem ki odada internet çekmiyor,telefon çekmiyor patırtı kütürtü bitmiyor evde.mutfakta istediklerini yapıyorlar zaten.gezme derdindeler.salonda tv hiç kapanmıyor.sesi yüksek.bunaldım yani kısacası.ben o kadar şeyi kime söyledim bilmiyorum.insanlar nasıl bu kadar vurdum duymaz oluyor ki.3 ay kalmak niye? Direk gelip yerlessinler?
Millet bazi seylerin bkunu cikarmaya ne merakli ya. Cocugunun evi diye kendi evi gibi kullaniyorlar. Bas git kardesim. Ev ev ustune olur mu? 3 ay misafirlik olur mu?
Ben olsam delirmistim. Hic cekemem o kadar aglak insani zoraki yanimda. Allah size sabir versin
Eşim uzun süre misafirliğe alışkın değil huyu böyle demiş annesine,o da biz yük olmayız ki o nasıl bir huymuş demiş.ben da ne diyeyim diyor.Peki eşinize o 3 ayın 3 ay olmaması gerektiğini söylediniz mi? madem gelmişler doğuma kadar ve doğumdan sonra da 2 hafta yeter hani en azından 1,5 aya düşsün 3 ay gerçekten korkunç...
Eşim konuşursam giderler bir daha da gelmezler diyor.valla ne olacak bilmiyorum
Haklısın canım beni sahipsiz bizim olsun dediler sanırım.kime anlatsam kovacak mısın napalım diyorlar.ben yıllarca tek başıma yaşadım kimseye muhtaç değildim.evime ev arkadaşı bile almadım.şuan onlar iyi bense eşinin ailesini istemeyen kötü insan durumundayım.E gelmesinler, daha iyi ya. Kusura bakma ama 35 sene özgür yaşayıp bunları çekmeye mi evlendin? Hiç sanmıyorum. Annen rahmetli diye yüz bulmuşlar sanırım. 3 ay misafirlik olmaz, zaruri durum olur, gelir kalırlar, o başka tabii. Ama keyfi gelmeleri de pek garip bence.
Haklısın canım beni sahipsiz bizim olsun dediler sanırım.kime anlatsam kovacak mısın napalım diyorlar.ben yıllarca tek başıma yaşadım kimseye muhtaç değildim.evime ev arkadaşı bile almadım.şuan onlar iyi bense eşinin ailesini istemeyen kötü insan durumundayım.
Haklısın canım beni sahipsiz bizim olsun dediler sanırım.kime anlatsam kovacak mısın napalım diyorlar.ben yıllarca tek başıma yaşadım kimseye muhtaç değildim.evime ev arkadaşı bile almadım.şuan onlar iyi bense eşinin ailesini istemeyen kötü insan durumundayım.
Harbiden nasıl bir huyunuz varmış ya?Siz evliliği oyun sanmıştınız galiba..Eşim uzun süre misafirliğe alışkın değil huyu böyle demiş annesine,o da biz yük olmayız ki o nasıl bir huymuş demiş.ben da ne diyeyim diyor.
Vallahi kusura bakmasın kimse mecburi bir durum yoksa kendi kardesim de olsa kalamaz efendim 7 ay nedir Allah aşkına hiç mi fenalık gelmedi 8 aylik hamile b8r bayanın evine bu kadar kalabalık gelinmesi doğru değil bunun misafirperver olmakla ilgisi yok emin olun bu saçmalık açıkça insan yattığı yerden zor kalkıyorOkuduğum yorumların gerçek olduğuna inanamıyorum. Kapıya at, asalaklar ve daha neler neler. Gerçekten çok üzücü. Onlar yaşlı insanlar ve hepimiz yaşlanıp çocuklarımıza sığınmak isteyeceğiz. Bu kadar kötü kalpli olmak ancak insana kaybettirir. Herkes yaşattıklarını yaşar. Hadi konu sahibi sıkıntı yaşamış üstüne bir de hamile gergin. Yorumlayanlar neden hiç tanımadıkları insanlara karşı bu kadar kinci.
Allah acımasız insanlara bir gün bile muhtaç etmesin. Ayrıca benim de kayınvalidemler geliyor yılda birkaç defa. Geçen yıl kv 3 ay görümcem 7 ay kaldı. Sinirlendiğim üzüldüğüm daraldığım zamanlar elbet oldu. Ama hiçbir zaman bu kadar kötü şeyler söylemedim, söyletmedim de. Yazık günah
Valla çok gücüme gidiyor.kocamla en ufak mutsuzluğumuz yok bazen niye evlendim diyorum kendime.odama birkaç saat gitsem ki odada internet çekmiyor,telefon çekmiyor patırtı kütürtü bitmiyor evde.mutfakta istediklerini yapıyorlar zaten.gezme derdindeler.salonda tv hiç kapanmıyor.sesi yüksek.bunaldım yani kısacası.ben o kadar şeyi kime söyledim bilmiyorum.insanlar nasıl bu kadar vurdum duymaz oluyor ki.
SinsireLLa görümce nasıl alttan alttan işlemiş kardeşine bide ağlamış nedir biz gelinlerin bu görümceler den çektiği çay kaşıkları karıştırıp gidiyorlarİyi akşamlar hanımlar.evet tam 8 aylık hamileyim,kısmetse şubat sonu doğumum.hep endişe ettiğim mesafe koymaya çalıştığım kv,kp,görümcem ve iki kızıyla 4 gündür bizdeler.bizi özlemişler ve yardım etmek için gelmişler.bana sormadılar ihtiyacın varmı diye.görümce iki hafta diğerleri 3 ay burdalar.
Eşim vardiyalı çalışıyor ,o olmadığında odama geçip kitap okuyorum,yatıyorum ama bu tartışma sebebi oldu.niye onlarla oturmuyormuşum.bende yanlızlığı seviyorum abla dedim.biz sana geldik dedi.napalım her saat birlikte mi oturcaz dedim ,ben sana öyle yapsam yanlış anlamaz mısın dedi.kusuruma bakma abla ben kalabalıkta yapamıyorum dedim biz yanlış yaptık dedi.bişey demedim.kocam gelince ağlayarak anlattı hepsi ağladı.
Tabi kocam da bana niye öyle dedin ben sana he de geç demedim mi dedi.kusuruma bakmayın üzmek için demedim ben rahat edemiyorum gidin de demiyorum dedim yaşlı adamla kadına dayanamadım.görümcem sizin aranızı bozmak istemem istersen kardeşimden geçerim dedi.eşim de kimse beni geçiremez ailemden diye celallendi.ağlayarak sabahı ettim.eşim bizimkilerin huyu böyle napiyim diyor ama ben çok mutsuzum.ne yapacağım bilmiyorum.yatıyorum diyorum bizim yanımızda yat diyorlar bunaldım.çocuklar sıkıldım deyip duruyor.bunların huyu bu geçen sene de kv,kp ve kv nin kardeşi iki hafta kalmıştı.yine suçlu ben oldum.
Topla eşyalarını kafa dinlemeye gidiyorum ailen kalsın de git otel e !!Eşimle konuştum.doğumdan iki hafta sonra gitseler dedim.kırkın çıkmamış olacak dedi önemli değil ben böyle depresyona gireceğim dedim.ya sen konuş ya ben dedim.nasıl diyeceğim dedi.anne sağolun yardım ettiniz ama birazda biz kendimiz alışalım çocuğumuza de dedim.silerlermiş onu öyle dedi.bende barışırlar bişey olmaz anlamaları lazım dedim.çok stresliyim dedim.baskı da yapmıyorlar sana büyük ablasının kaynanası olsa intahar edermişim .öyle dedi küstüm ona.anlıyorum seni diyor ama hiç bişey anladığı yok.yeterki üzülmesin kimse
Eşimle konuştum.doğumdan iki hafta sonra gitseler dedim.kırkın çıkmamış olacak dedi önemli değil ben böyle depresyona gireceğim dedim.ya sen konuş ya ben dedim.nasıl diyeceğim dedi.anne sağolun yardım ettiniz ama birazda biz kendimiz alışalım çocuğumuza de dedim.silerlermiş onu öyle dedi.bende barışırlar bişey olmaz anlamaları lazım dedim.çok stresliyim dedim.baskı da yapmıyorlar sana büyük ablasının kaynanası olsa intahar edermişim .öyle dedi küstüm ona.anlıyorum seni diyor ama hiç bişey anladığı yok.yeterki üzülmesin kimse
Bütün gün evde olan benim tabi.onun ailesi rahatsız olur mu hiç.ben dedim hepsi ağladı...eşim benden önce hiç bişey dememiş bunlara.ne istedilerse yapmış.parasız bile kalmış onlara harcadığı için ki emekli maaşları,kira gelirleri olduğu halde tek kuruş koymamışlar.en sonunda bi şekilde iş bana düşecek bunun yapacağı bişey yok.olmadı babamın eşi istemez ama babamı arayacağım gel beni al diyeMadem o demiyor sen de. Ne kadar anlayissiz bir adammis ya
kocam gelince ağlayarak anlattı hepsi ağladı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?