8.ayda yatılı misafir

Normal hayatlarına devam ediyorlar.dün eşim gezmeye götürdü onları bana da gel dediler gitmedim.eşimle konuşmuyorum.ben muhabbet etmiyorum sorarlarsa cevap veriyorum.oturuyorum salonda öylesine.

Eziyet resmen. Daha toplanip gitmek icin neyi bekliyorsun? Gidecek ailen yoksa otele git de anlasinlar.

+1

Normal hayatlarına devam ediyorlar.dün eşim gezmeye götürdü onları bana da gel dediler gitmedim.eşimle konuşmuyorum.ben muhabbet etmiyorum sorarlarsa cevap veriyorum.oturuyorum salonda öylesine.
bak sen ne yap biliyor musun?
ruh gibi ol.
mesela eşinin ve ailesinin yanında sabit bir yere bak, dayanabildiğin kadar.
sana bir şey sorar ya da söylerlerse bile 5-10 dk duymazdan gel, sanki transa geçmiş gibi.

arada kendi kendine gül.

niye daldın, neye güldün diye sorarlarsa "ne zaman, ben mi güldüm, ben mi dalgınım? " vs de.

saatleri, günleri karıştır. ör: şu an saat 13:15, çarşamba. ama sen "bugün ne sıkıcı bir cuma, saat 11 daha. kahvaltı da yapmadık vs."

özellikle eşinin yanında yap.

kafayı mı yedin diye merak edecek illa ki. ailenin varlığı yedirtti, sayenizde depresyona girdim de ve ailesini gönderene kadar devam et.

Bizim bi aile dostumuz var. Konunuzu okuyunca aklıma geldi o teyze. Bu teyzenin iki oğlundan büyüğü 25 yaşında falan vefat etti. Evlat acısıyla imtihan oldu. Seneler sonra küçük oğlu evlendi. Ama gelin hanım eşinin ailesiyle arasına mesafe koydu, evlerine gittiğinde hiç ilgilenmemiş,sizin 4 günlük misafire yaptığınızı yapmış tabiri caizse adam yerine koymamış, fikirlerini önemsememiş. Damat tarafı da böyle olunca aman öğlum üzülmesin diye bir daha gitmedi. Uzak şehirlerde yaşıyorlar. Bu teyze anneme ne demiş biliyor msn? “Büyük oğlum öldüğünde bu kadar üzülmemiştim.”
Hayattan ders çıkaran bir insanım. Bu söz beni çok etkiledi.
Siz şimdi 4 günlük misafire öyle yaptınız, sizi istemiyorum dediniz, burda hep anlatıp duruyorsunuz ama acaba eşinizin annesinde nasıl duygular yarattınız???? Ben bunu düşünüyorum. Bir anneyi, yaşlı bir insanı düşünüyorum ve üzülüyorum.
İnsanı en çok yaralayan şey önemsenmemek, dışlanmak, adam yerine konmamak. Siz 4 günlük misafire bunu yapmışsınız bir de hala gelmiş burda dert yanıyorsunuz.
Bu yazdıklarımı anlayacağınızı düşünerek, yeni bir bakış açısı kazanacağınızı umarak yazmıyorum. O tıynette bi insan olduğunuzu düşünmüyorum.

3 ay kalmaları bence de çok fazla ama 4. Gün de de böyle yapılmaz. Ayıp etmişsiniz , insanları kırmadan 3 ay boyunca kalmalarına gerek olmadığını anlatabilirdiniz. Ayrıca onlar misafir odadan çıkmamak ne için? Üzüldüm eşinizin ailesi için. Burada ki çoğu hanım da size hak vermiş, onlara da demek istiyorum ki şimdi gelinsiniz ama bir gün kayınvalide olacaksınız onu da düşünün bence.

yaşınız benden küçüktür büyük ihtimalle bi abla olarak gör lütfen konunda haklı olabilirsin hamilesin son ayların sıkıntıdasın bu zaman öyle yada böyle geçecek pişman olacağın şeyleri yapma. varsın üç ay kalsınlar ne olacak ki sen sadece güzel bi şekilde de ki kayınvalidene benim gün içinde dinlenmeme ihtiyacım var kusura bakmayın bi iki saate bana müsade edin gittiğiniz her yere takılıp geliyorlarsa da eşiniz güzelce söylesin anne siz evde durun biz gidip gelelim desin evladı sonuçta çoğu kimse sevmiyor kayınvalidesini emin olun ama kimse duvar deliğinden çıkmadı

ya biz ne ara bu hale geldik ya misafir perverliğimize ne oldu bizim ha gelenlerin hepsi erkek olur bi bayan sen olursun rahat edemezsin yapılacak hizmeti yaparsın geçersin odana o ayrı da eve gelen misafiri beğenmeyip odaya çekilmek pek bi garip geldi

abartıyorsunuz bence sizi samimi görüyorlar küçük yerde yaşayan insanlar böyle oluyor büyük şehir biraz daha farklı daha mesafeli oluyorsun alışırsınız...

Gelmişler artık yapacak birşey yok ama siz tüm gün kendinizi odaya kapatıp kitap okuyorsanız biraz ayıp oluyor tabii ki ve ben kalabalığı sevmiyorum yalnız kalmak istiyorum derseniz bu nerdeyse gidin evimden demektir ki işlerini de sana yaptırmıyorlar herhalde yardım da ediyorlar o zaman böyle davranacağınıza direkt ben istemiyorum deseydiniz hem neden kaynanan kalıyor kendi annen nerede?

Canim bence sen yuzsuzlugu ele al kavgani et. Evini filan da terketme. Simdi kocan ailesiyle kötu olmak istemiyor normal. Ama onlar küsüp gidince o da rahatlayacaktir zamanla da barisirlar. Ama bunun sorumlulugunu esine birakma kendin acik acik konus kayinvalideni al anne sizi severim kirmak da istemem ama ne zaman gideceksiniz benim huzurum kalmadi böyle kocamla da aram bozuldu de. Dogumdan sonra yine gelirsiniz de.

Senin en büyük hatan onlar aglayinca alttan alip ozur dilemek olmus. Orda kendini savunsaydin bugün belki de coktan gitmislerdi.

yaaa çok güldüm, böyle hayalimde canlandırdım falan. kv olsam gelini yokluyolar herhalde diyip bavulu toplar kaçardım yaaa

bu konuda bazı detaylar yok.
mesela haberli mi geldiler, yemek yapmaya yardımcılar, toparlamaya yardımcılar mı?? torunları ile araları nasıl. eğer bunlar olumlu yöndeyse çok ayıp yaptığınız.
ha habersiz geldilerse, yiyip içip kenara çekilip iş beliyorlarsa hak verebilirim.

böyle oyunlar hiç hoş değil. çünkü başına aynısı gelebilir. benim kp ve kv her gün hastayız diye eşimi çağırırlardı. ama istinasız gün sekmez. biz zaten birbirimizi sadece bazı akşamlar görüyorken onu da görüşemezdik. kaldı ki eşim 9 kardeş. ama tek eşime gidiyordu. diğerlerinin eşleri ev hanımı ve eşimden çok evdeler. kızları da ev hanımı. neyse dedim ki bundan sonra başım ağrıyor k.çım ağrıyor diye her gün kendimi hastaneye götürtücem. olayın üzerinden 1 hafta geçti başıma gelmeyen kalmadı. her gün hastanelerde perişanım. çok pişmanım yani öyle dediğime. bazen saçmalamamak gerek.

ben ciddiyim. çünkü kadıncağızı doğumdan sonra lohusa haliyle cinnet sınırına getirecekler.
şu an sabrının son deminde çünkü. doğum yapsın, asıl işkence o zaman başlayacak.

Valla canım bende hamileyim . Hamile iken olmuyor yinede çok sabırlı arkadaş . 3 aylığına kalmaya gelmisler . Ben böyle bişeyi de ilk defa duydum . Ben tiksinirim o KP den lohusa olucam adam evde olacak . Tamam gelir 1 gün kalır uzak dan geliyordur hadi 1 hafta kalır da . 3 ay nedir ya .
Zaten son haftalar çatın ağrıyor ,stres içindesin , ne olacak nasıl olacak için içini yiyor , dinlenmek istiyosun hep birde evde insanlar var . Birde ilgi bekliyorlar . Bence hamile kadinı düşünmeli insanlar .. rahat bırakılmalı ,çünkü lohusa lik bekliyor inşallah bebek de uykusu gazı vs normal olurda kizcagiz çekmez . Ben çok üzüldüm bu arkadasa . Bende bişeyler yaparken vicdanima sorarım ama hamileyken insanlarda bana merhametli olsun istiyorum. Allah yardimcisı olsun .

Canım sağol..herkes vicdanıma vuruyor da ben odama giderken aklımda ne zaman kapı çalacak kim çağıracak var aklımda.sanki yatak odamda ben çok keyifliyim.internet,telefon çekmiyor.tv yok.şimdi görümce gidiyor kalıyor kv kp.kv yaşlı kadın ne yardım yapabilir bana.işler de benim komple artık.inşallah kurtulurum bu durumdan ruhum boğuluyor

Sakin sakin is yapma ne yemek ne camasir ne bulasik

Peki başka bir fikir, doktorunla aran nasıl? Ondan yardım isteyemez misin? Kocanı şöyle bir fırçalasa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…