- 18 Temmuz 2016
- 4.761
- 13.237
- 208
- Konu Sahibi xozlemmurat
-
Normal hayatlarına devam ediyorlar.dün eşim gezmeye götürdü onları bana da gel dediler gitmedim.eşimle konuşmuyorum.ben muhabbet etmiyorum sorarlarsa cevap veriyorum.oturuyorum salonda öylesine.
yeminle şu erkek ailelerinden çektiğimiz kadar kimseden çekmiyoruz ya. akılları sıra iyilik yaptıklarını sanıyolar bi sorun biz istiyo muyuz bu kadar içli dışlı olmak? bi sorun biz birdenbire hayatımıza giren, kendilerini zorla anne-babamızın yerine koydurmaya çalışan insanlarla bu kadar sık görüşmek istiyor muyuz? her şeyin bi ayarı bi dozu vardır ya ne bu milletin kalma merakı. ya bizi yanlarına çekmeye çalışırlar ya kendileri gelir kalırlar. bıktık ya.
bak sen ne yap biliyor musun?Normal hayatlarına devam ediyorlar.dün eşim gezmeye götürdü onları bana da gel dediler gitmedim.eşimle konuşmuyorum.ben muhabbet etmiyorum sorarlarsa cevap veriyorum.oturuyorum salonda öylesine.
Benim hamileliğimi kullanmak gibi bir niyetim yok.ama bu durumda olmama rağmen odama geçip yatmam yanlış oldu.şuan hiç birşey olmamış gibi ben bişey dememişim gibi ortam.ben onların benim için geldiklerini söylemelerine tepkiliyim aslında çünkü bana ihtiyacın varmı diyen olmadı.ve uzun misafirlik adet halinde olmuş istemiyorum.ben bişey demediğimde bu düzen böyle devam edecek.telefon edip etmemem bile kendi halime bırakılmıyor.haftada bir arıyordum laf olunca daha az arıyorum.çünkü azıcık samimiyet aylarıma mal olacak diye korkuyorum açıkçası
Bana da geçen misafirler geldi eşimin amca siğil öyle dıp dibe olmadım odama geçtim tlf lâ vakit geçirdim ben çekiniyorum ne konuşacağım hem ha bire. Rahat oturamıYosun kalkamiyorsun bence bunda sakınca yok kendini suçlu hissetme
Birde şöyle bir durum var kızlar ben mi abartıyorum.telefonda biriyle konuşurken görseler kim o diyorlar.dışarıya çıksam nereye bende geleyim mi diyorlar.elimde telefon olsa nereye bakıyorsun.yada bir akrabalarıyla konuşurken seninle konuşmak istiyor diye telefonu elime veriyorlar yada görüntülü konuşma yaptırıyorlar.sizce bunlar normal mi
bak sen ne yap biliyor musun?
ruh gibi ol.
mesela eşinin ve ailesinin yanında sabit bir yere bak, dayanabildiğin kadar.
sana bir şey sorar ya da söylerlerse bile 5-10 dk duymazdan gel, sanki transa geçmiş gibi.
arada kendi kendine gül.
niye daldın, neye güldün diye sorarlarsa "ne zaman, ben mi güldüm, ben mi dalgınım? " vs de.
saatleri, günleri karıştır. ör: şu an saat 13:15, çarşamba. ama sen "bugün ne sıkıcı bir cuma, saat 11 daha. kahvaltı da yapmadık vs."
özellikle eşinin yanında yap.
kafayı mı yedin diye merak edecek illa ki. ailenin varlığı yedirtti, sayenizde depresyona girdim de ve ailesini gönderene kadar devam et.
inşallah konu sahibi yapar da kaçarlar :)yaaa çok güldüm, böyle hayalimde canlandırdım falan. kv olsam gelini yokluyolar herhalde diyip bavulu toplar kaçardım yaaa
bak sen ne yap biliyor musun?
ruh gibi ol.
mesela eşinin ve ailesinin yanında sabit bir yere bak, dayanabildiğin kadar.
sana bir şey sorar ya da söylerlerse bile 5-10 dk duymazdan gel, sanki transa geçmiş gibi.
arada kendi kendine gül.
niye daldın, neye güldün diye sorarlarsa "ne zaman, ben mi güldüm, ben mi dalgınım? " vs de.
saatleri, günleri karıştır. ör: şu an saat 13:15, çarşamba. ama sen "bugün ne sıkıcı bir cuma, saat 11 daha. kahvaltı da yapmadık vs."
özellikle eşinin yanında yap.
kafayı mı yedin diye merak edecek illa ki. ailenin varlığı yedirtti, sayenizde depresyona girdim de ve ailesini gönderene kadar devam et.
ben ciddiyim. çünkü kadıncağızı doğumdan sonra lohusa haliyle cinnet sınırına getirecekler.böyle oyunlar hiç hoş değil. çünkü başına aynısı gelebilir. benim kp ve kv her gün hastayız diye eşimi çağırırlardı. ama istinasız gün sekmez. biz zaten birbirimizi sadece bazı akşamlar görüyorken onu da görüşemezdik. kaldı ki eşim 9 kardeş. ama tek eşime gidiyordu. diğerlerinin eşleri ev hanımı ve eşimden çok evdeler. kızları da ev hanımı. neyse dedim ki bundan sonra başım ağrıyor k.çım ağrıyor diye her gün kendimi hastaneye götürtücem. olayın üzerinden 1 hafta geçti başıma gelmeyen kalmadı. her gün hastanelerde perişanım. çok pişmanım yani öyle dediğime. bazen saçmalamamak gerek.
Valla canım bende hamileyim . Hamile iken olmuyor yinede çok sabırlı arkadaş . 3 aylığına kalmaya gelmisler . Ben böyle bişeyi de ilk defa duydum . Ben tiksinirim o KP den lohusa olucam adam evde olacak . Tamam gelir 1 gün kalır uzak dan geliyordur hadi 1 hafta kalır da . 3 ay nedir ya .Bizim bi aile dostumuz var. Konunuzu okuyunca aklıma geldi o teyze. Bu teyzenin iki oğlundan büyüğü 25 yaşında falan vefat etti. Evlat acısıyla imtihan oldu. Seneler sonra küçük oğlu evlendi. Ama gelin hanım eşinin ailesiyle arasına mesafe koydu, evlerine gittiğinde hiç ilgilenmemiş,sizin 4 günlük misafire yaptığınızı yapmış tabiri caizse adam yerine koymamış, fikirlerini önemsememiş. Damat tarafı da böyle olunca aman öğlum üzülmesin diye bir daha gitmedi. Uzak şehirlerde yaşıyorlar. Bu teyze anneme ne demiş biliyor msn? “Büyük oğlum öldüğünde bu kadar üzülmemiştim.”
Hayattan ders çıkaran bir insanım. Bu söz beni çok etkiledi.
Siz şimdi 4 günlük misafire öyle yaptınız, sizi istemiyorum dediniz, burda hep anlatıp duruyorsunuz ama acaba eşinizin annesinde nasıl duygular yarattınız???? Ben bunu düşünüyorum. Bir anneyi, yaşlı bir insanı düşünüyorum ve üzülüyorum.
İnsanı en çok yaralayan şey önemsenmemek, dışlanmak, adam yerine konmamak. Siz 4 günlük misafire bunu yapmışsınız bir de hala gelmiş burda dert yanıyorsunuz.
Bu yazdıklarımı anlayacağınızı düşünerek, yeni bir bakış açısı kazanacağınızı umarak yazmıyorum. O tıynette bi insan olduğunuzu düşünmüyorum.
Sağol canım beni anladığın içinben ciddiyim. çünkü kadıncağızı doğumdan sonra lohusa haliyle cinnet sınırına getirecekler.
şu an sabrının son deminde çünkü. doğum yapsın, asıl işkence o zaman başlayacak.
Canım sağol..herkes vicdanıma vuruyor da ben odama giderken aklımda ne zaman kapı çalacak kim çağıracak var aklımda.sanki yatak odamda ben çok keyifliyim.internet,telefon çekmiyor.tv yok.şimdi görümce gidiyor kalıyor kv kp.kv yaşlı kadın ne yardım yapabilir bana.işler de benim komple artık.inşallah kurtulurum bu durumdan ruhum boğuluyorValla canım bende hamileyim . Hamile iken olmuyor yinede çok sabırlı arkadaş . 3 aylığına kalmaya gelmisler . Ben böyle bişeyi de ilk defa duydum . Ben tiksinirim o KP den lohusa olucam adam evde olacak . Tamam gelir 1 gün kalır uzak dan geliyordur hadi 1 hafta kalır da . 3 ay nedir ya .
Zaten son haftalar çatın ağrıyor ,stres içindesin , ne olacak nasıl olacak için içini yiyor , dinlenmek istiyosun hep birde evde insanlar var . Birde ilgi bekliyorlar . Bence hamile kadinı düşünmeli insanlar .. rahat bırakılmalı ,çünkü lohusa lik bekliyor inşallah bebek de uykusu gazı vs normal olurda kizcagiz çekmez . Ben çok üzüldüm bu arkadasa . Bende bişeyler yaparken vicdanima sorarım ama hamileyken insanlarda bana merhametli olsun istiyorum. Allah yardimcisı olsun .
Canım sağol..herkes vicdanıma vuruyor da ben odama giderken aklımda ne zaman kapı çalacak kim çağıracak var aklımda.sanki yatak odamda ben çok keyifliyim.internet,telefon çekmiyor.tv yok.şimdi görümce gidiyor kalıyor kv kp.kv yaşlı kadın ne yardım yapabilir bana.işler de benim komple artık.inşallah kurtulurum bu durumdan ruhum boğuluyor
Normal hayatlarına devam ediyorlar.dün eşim gezmeye götürdü onları bana da gel dediler gitmedim.eşimle konuşmuyorum.ben muhabbet etmiyorum sorarlarsa cevap veriyorum.oturuyorum salonda öylesine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?