8.ayda yatılı misafir

ne odun kocalar var ya.
onun ailesi ama senin için misafir.
eşin akşamdan akşama görüyor.
sen 7/24 berabersin.

kafa basmıyor ki.

sağlam rest çekmen lazım

En iyisini yaparsin. Bence doguma kadar bile bekleme

Yap bunu bence de. Aslında 2 haftaya bile gerek yok. Ben 1 hafta sonra yalnız kaldım ve çok rahattım. Zaten yapmazsan bebek konusunda dır dır hiç susmazlar.

Yalnız yaşamaya alışmış birisi böyle yaşayamaz. Okudukça gerildim konunu kaç gündür. Ne pis huyları varmış.

Bu konunun sessiz takipçilerindenim.
Çok duygusal aile neden hala gitmedi acaba.
5 kişi gelip kalmak nedir ya?
Eşin ailesi diye gelsin tepemize mi çıksın yani. Misafirlik dediğin en fazla 2-3 hafta olur, ondan sonrası da çok çok iyi anlaşsan bile fazla gelir, çok da arabeske bağlamaya gerek yok.
Kendim yerinde olsam, kovamam da ben, anca evden çıkar giderim artık tatile mi arkadaşa mı, kendi aileme mi onu şartlar belirler, ama dıdının dıdısı ile aylarca kalamam yani.

Ama senin yaptığın dürüstlük değil ki... tepki koymuşsun, insanlar da kendi iç dünyasında üzülmüş ki ağlamış.
Üzgünüm ama evlilik de böyle şeyler oluyor. Ama az ama çok.
37 yaşındayım diyorsun. Senden küçüğüm tavsiye ister msn bilmiyorum. Ama 7 yıllık evliyim ve çok şükür huzurlu bir evim var. Eşimin ailesi ile hiçbir zaman karşı karşıya gelmedim. Bir çok küçük şeyi alttan aldım. Bence içinde bulunduğun durum alttan alabileceğin bir şey. Yoksa ileede daha çok mutsuzluk yaşarsın gibi görünüyor burdan.

İlla gideceksen hamileliği bahane et git.dogumdan önce bi gidiyim bebek olunca zor olur diye.öbür türlü gaza gelipte herşey planladığın gibi gitmeyebilir.hem böylelikle sende kararını gözden gecırmış olursun.zaten sen ne dersen de aile zaten bi bir aileyiz modundalar hep.diğer türlüsü işleri inada bindirir.böylesine bi sebepten de yuvan yıkılırsa emin cok üzülürsün çünkü diğer taraf sen gittiğin zaman yayıla yayıla oturcaklar.zaten eşinde hemen ailem ailem diyen biriymiş lafla gaza gelip.onun için iyi düşün tamamen herseyi göze alıyosan cagır babanı.

Biliyor musunuz kızlar bu bir defa olsa bitecek diye katlanırım ama bunların her zaman ki hali bu.kocama çok kızgın ve kırgınım.bir insan hayatını başkalarının müsaade ettiği kadar mı yaşar.çocuk değil bu adam.şuan kendimi kimsesiz gibi hissediyorum çünkü babama desem kardeşlerime desem bana haklısın diyen yok.olduğumu bilseler bile.kardeşlerimin eşleri beni istemediğini açıkça dile getirdi zamanında yani o türlüsünü de gördüm.işim vardı evlenmeden önce evimde vardı şimdi birşeyim yok eşim bile benim duygularımı anlamıyor.ben özgürlüğümü zor kazanmıştım yeniden kaybettim

Bu evlilik kadinlara hic yaramıyor ya.

Aynen öyle arkadaşım. Senin yaşadığın şeyi birebir yaşamış değilim. Ancak emin ol ülkemizde birçok kadın yukarıda anlattığın duyguları yaşıyor. Özellikle işi ve kazancı olan kadınlar için evlilik bir sürü sorumluluk getiriyor gereksiz yere. Erkekler artık ayrı bir aile kurduklarını, eşlerini hayatlarında ilk sıraya koymak zorunda olduklarını idrak edemiyorlar. Her biri birer kültür robotu çünkü.

Evinize ne oldu? İş gene bulursunuz inşallah. Kardeşlerinizin eşlerine bir şey diyemiyorum tabii, kimse evde yabancı (çekirdek aile dışı yani) istemiyor... Eşinizle mutluysanız ailesine de bir yerde ve bir yere kadar ne yazık ki göz yummak zorundasınız. :/

Bence bacim ailen yakinsa, sana defalarca soyledim beni dinlemedin. Kafam kaldirmiyor. Ben ailemin yanina gidiyorum iki hafta kafa dinliycem de bas git.

Kimse uzulmesin, sen uzul. Adamdaki
Kafaya bak. Seni boyle cok ezdirir. Ezdirme kendini, disini goster. Iki hafta sonra donunce de asiri huysuz davran. De ki ailenle iyicene kotu olmak istemiyorum bu isin tadi kacti artik konus onlarla de

Hayret bisey ne arsiz insanlar. Asla silmezler merak etme. Bu yuzsuzlukle kapidan kovsan bacadan girerler

Aman ya bu eş aileleri böyle. Önce biz sizin iyiliğinizi isteriz, biz seni kızımız gibi seviyoruz, aranız bozulmasın, bizim ne zararımız var, yardıma geldik vb gibi cümlelerle bizi kenara sıkıştırıyorlar.
Yani ne olmadı gerekiyor boğazımıza mı sarılacaklar.
Benimkilerde böyleydi. Doğum iznine ayrılınca sevgili kayınvalide hergün ya el işini örgüsünü ya da komşularından birini alıp bana yardıma pardon oturmaya geliyordu. Çay içip yemek yiyip gidiyorlardı. Eşime bunu anlatamadım. Bana yardıma geliyordu ya hani ben kötü niyetliyim. Doğumdan 1 gün önce 4-5 çeşit yemek yaptım lazım olur diye. Doğum yaptım 3 gün sonra evden gitti. Sen ayaklandın, iyisin eskidenmiş 40 gün yalnız kalmamak dedi. Kısacası bir tas çorbasını yemek nasip olmadan evine gitti. Bende akıllandım tekrar oturmaya geldiğinde yorgunum deyip kuzumu yanıma alıp yattım. Odadan çıkmadım. Eşimede telefonda öyle ağrım var böyle ağrım var offff kalkamadım pöffff memelerim deyip durdum. Tabi akşama eşimi arayıp şikayet etmiş. Eşimde sen mi Doğum yaptın lohusasın senimi idare etcem yeter demiş. Bi daha ses çıkmadı.

Galiba bazı şeyleri oğullarından duymak istiyorlar.

Allah yardımcın olsun yani . Çok şaşırdım nasıl dayaniyosun. Demekki ben sabırsız bi insanım sizi okuyunca anladım. 31 haftalik hamileyim, kV KP gelmek istiyor kesinlikle istemiyorum . Bahane buluyorum dogumdan sonra gelsinler cunku .en çok dinlenmem rahat olmam stres den uzak olmam gereken zaman birde . KP nin yanında nasıl uzanicsksn . Ben evde don atlet dolaşıyorum, sen napiyosun yazık ya Üzüldüm ben size . Allah onlara idrak ettirsin durumunuzu ne diyim..

Canım annem yedi yıl önce rahmetli oldu.babam yeniden evlendi ve dokuz saat uzaklıkta.kardeşlerim var birinde en fazla iki gün kalırım gelinden vaaz dinleyerek diğer kardeşimin eşi görüşmüyor bizle.yani anlayacağınız kendimi çok çaresiz hissediyorum.dokuzuncu ayımdayım bebeğimin mutluluğunu yaşayamıyorum.yeme ve gezme düşünüyor evdekiler.kv kp yaşlılar tamam üzmek istemem ama benim de canım yok mu.annem olsaydı şimdi o olurdu yanımda

yeminle şu erkek ailelerinden çektiğimiz kadar kimseden çekmiyoruz ya. akılları sıra iyilik yaptıklarını sanıyolar bi sorun biz istiyo muyuz bu kadar içli dışlı olmak? bi sorun biz birdenbire hayatımıza giren, kendilerini zorla anne-babamızın yerine koydurmaya çalışan insanlarla bu kadar sık görüşmek istiyor muyuz? her şeyin bi ayarı bi dozu vardır ya ne bu milletin kalma merakı. ya bizi yanlarına çekmeye çalışırlar ya kendileri gelir kalırlar. bıktık ya.

ufak bir cinnet, sinir krizi lazım sana.
yoksa asla anlamaz ne eşin, ne ailesi.

erkeklik çok güzel, gelsene
hem evlen, hem sorumluluk alma, herkes seni sevsin, ne güzel ya
kimseyle kötü olmadan her işleri görülüyor
annene bas git fikri çok güzel

Peki şu an bunlar senin evinde istediğini yapmaya devam ederken, sen ne yapıyorsun son günlerde ?
Normal hayatlarına devam ediyorlar.dün eşim gezmeye götürdü onları bana da gel dediler gitmedim.eşimle konuşmuyorum.ben muhabbet etmiyorum sorarlarsa cevap veriyorum.oturuyorum salonda öylesine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…