8.ayda yatılı misafir

Millet kendi kayınvalidesine görümcesine iki laf edemez, gelir burda akıl alır. Laf diyebileni görünce de taşlamaktan geri kalmaz.

Emrivakilerden hiç hoşlanmam. Davet etmediğim hiç kimse evime gelemez. Kendi ailemi de eşimin ailesini de ayırmıyorum bu arada!

Sana bu kadar düşüncesizce davranıp, davet edilmeden evine bu kadar uzun süreli yatıya gelenlerle niye bütün günü birlikte geçirmek zorunda olasın ki?! Yorgunsun, ağrıların, korkuların var. Sessizlik istiyorsun. Ki bunu evinin herhangi bir odasında yaşamak isterken kendi odana tıkılmak zorundasın kaç gündür. Az bile demişsin. Umarım tez zamanda giderler. Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi.

Kaç yıllık evlisiniz bilemiyorum ama kocanızın ailesiyle ilişkileriniz oturmamış ve eğer rahatlamazsanız gerçekten geri dönüşü olmayan sorunlar yaşayabilir, huzurlu bir çekirdek aile ve geniş aile fırsatını kaçırabilirsiniz. Neredeyse 10 yıllık evli ve 2 çocuklu ve neredeyse her hafta eşimin ailesinden birilerini mutlaka görerek bu zamanı geçirdiğimi belirterek, deneyimlerime dayanarak diyebilirim ki ;
- evlenince sadece eşim, ben ve çocuğum var durumu kesinlikle yanlış hiçbir zaman olmayacak, olmasında aşağıda neden olmasın anlatıcam
-eşinizin ailesi ve siz hep arada memnun, arada gıcık olmuş, arada eşimle birlikte tüm aileyi atsam mı acaba dediğiniz ve hatta bu anlara dönem dönem çok yaklaştığınız zamanlarınızın olduğu dönemler olacak çok normal herkes farklı bir dünya.
- ancak çocuğunuz olunca yardıma çok ihtiyacınız olduğu, uyumak için yanıp tutuştuğunuz, evde yemek yapamadığınızda hazır yemek bulduğunuz ( ki erkeklerin çocuğunuz olunca evin dağınıklığı ve yemek konusuna bir süre takılmadığını ancak bir süre sonra herkes yapıyor eleştirilerine maruz kalacağınızı da belirtmek isterim), dağılan bedeniniz ve ruh halinizle çirkinleştiğinizi düşündüğünüzde rahatça çocuğunuzu bırakıp kuaföre gittiğiniz güvenli bir kucak, hastalandığınızda sizinle ve bebeğinizle ilgilenecek güzel aileniz, kocanızla başbaşa kalmak istediğinizde bebeği oyalamak için gönüllü halalar, amcalar... faydaları pek çok.
Tabi size hak veriyorum şu an ruh haliniz bunu kaldıracak durumda değil, habersiz gelinmiş, görümceniz alıngan ve biraz kardeşine fazla düşkün, şu an sizinle empati kuramayan insanlar arasındasınız. Ancak eğer eşinizin ailesini iyi çözerseniz bu durum çok yararınıza olabilir hatta keyifte alabilirsiniz. Yoksa doğum sonrası da herşeye karışıyorlar diye yazacaksınız. Sıkıntılı huylarını lehinize çevirin. Bu şekilde mutlu olabilirsiniz.

Evet 8 aylık hamile bir kadının odasına çekilip istediği şekilde yatması en doğal hakkıdır.. insan da önce akıl sonra da merhamet olursa doğumuna haftalar kalmış kadının evine yatıya gitmez....
Gun boyu misafiri yalniz birakip odaya cekilmesi normal sizce.. iyi cok guzel.. devam etsin o zanan..

Gun boyu misafiri yalniz birakip odaya cekilmesi normal sizce.. iyi cok guzel.. devam etsin o zanan..

Misafirlik 3 gündür, 30 gün değil... artık onlar misafir sayılmazlar, kendilerine misafir davet ettiklerine göre kendilerini de misafirden saymıyorlar zaten...

Onlarin yaptigi buyuk hata hamile kadini birak normal birinde bile en fazla 3 gun kalirim oda cok uzaktan geldiysem.sizde suclusunuz sonucta misafiriniz gelmisler bi kere odaya cekilmek hoş olmamis.bastan kabul etmeseydiniz bence madem direk soyleyebiliyosunuz gelmeden soyleseydiniz hic boyle uzulmeyecektiniz

Ilk satirlari okudugumda ayip edenin sen oldugunu dusundum ama soyledigin sozlere ragmen hala kalmaya devam ediyorlarsa "yuzsuzler demekki"bence sonuna kadar haketmisler....sadece kendini dusunen insanlardan nefret ediyorum kv. Kp. geldi eyvallah kiz kardesinin iki ergen cocuguyla sekiz aylik hamile hanimin yaninda 15 gun isine ne?gonlunu eglendirmek amaci net.Ben kendi evim disinda heryerde cocuklarimla diken ustundeyim,israrla cagrilmadigim yere gitmem,bir yere gidecegime bana gelmelerini tercih ediyorum ki olurda cocuklarimdan rahatsiz olurlar diye...tepkini gostermeye devam et bazi arkadascagizlarimda kalpsizlikten merhamaetsizlilten bahsetmis,sayin arkadaslarim dinimizde ev sahibini rahatsiz edicek kadar uzun misafirlik dogru bulunmaz...

Genel anlamda hak verdim.
Kimse hamileliğin son günlerinde, lohusalikta evin içinde kp istemeyebilir.

Bu olay 1 ay sonunda olsaydi hakliydin ama geleli daha 4 gün olmuş.
Işlerini de yapıyorlarmış.
Daha 4.gun onların seninle konuşacak raddeye gelmesi için çok fazla istemediğini belli ettin.
Ve bence çok çok ayıp.
Alenen kovmuşsun, hem hareketlerinle. Sonra da sözlerinle.

kesin öyledir çok severler ve ilgi gösterirler.
Tam tersi leş yiyici gibidirler,anne babasız kız buldularmı ağızlarının salyaları akar.
O güzel vicdan ve merhametleriyle !!!! Uzakta dursunlar

Yani ev sahibi hepsi o zaman gitmeyip sureklide kalabilirler

hayır ev sahibi değil, akraba- eş- dost- tanıdık.. bunlar misafir kategorisinde olmadığı gibi ev sahibi kategorisinde de değildir.. k.validem gelir, ben uzanırım o da bana yemek hazırlar mesela..

Bence ayıp olmuş, gelmeden önce istemediğinizi dile getirip engel olsanız daha iyi olurdu. Aile de pek bir şey dememiş, belkide sürekli yalnız takıldınız ve onlar da bozuldu. Keşke hiç gelmeselermiş.

Misafirlik 3 gündür, 30 gün değil... artık onlar misafir sayılmazlar, kendilerine misafir davet ettiklerine göre kendilerini de misafirden saymıyorlar zaten...
Valla sizinle baktigimiz pencere tamamen farkli...belki buyudugumuz cevre de onemli. Ben hep babaannem dedem teyzekerim halam yengelerim amcalarim kuzenkerim cok yakin akraba iliskusi icind buyudum. halam esi ve cocuklariyla mesela her yaz gelirler 3 ay kalirlardi bizde. Annem onlar giderken halamlasarilip aglarlardi. Yani aile diyince benim aklima bu sicaklik bu guzellik geliyor. Oz annem gelse odama cekilsem annem bile darilir. Benim anlayabilecegim bir durum degil bu. Ama sizede bu nirmal geliyor.. tamamen yetistirildigimiz cevre aile ortamiyla alakali.
Nefret bile etsem esimin ailesine bu hareketi yapmam. Yani eminim konu sahibinin kv kp ve girumceside misafir gibi oturup ger usi ona yaptirip hizmet beklemiyorlardir. Sadece her ev sahibinin yapmasi gerekeni guler yuz tatli dil. Oglunun kardesinin evine gelip kovulmaktan beter olmak cok kotu, ne yapsinlar silsin unutsunlarmi evlendi diye evlatlarini?
Acikcasi tartismaya gerek yok, bunlar benim dusuncem, dedigim gibi aile oneml benim icin. Boyle dusunmeye bilirsiniz, acikcasi tartismadanda hic haz etmem.. o yuzden cevsp yazmicam.iyi gunler size..

niye kocana anlatiuorlar dedikletin cok koyduysa pilini pirtilatini toplayip hicbirsey demeden esiniz geldi mi biz gitcez demeleri lazim sizin yuvanizin bozulmamasi icin

4 günde bunu mu yaptınız? Rezalet..
yaptığınız hiçbir yerde kabul görmez.

Ayıp ayıp Ailenizde böyle mi gördünüz?
Bazı kadınların Evlendikten sonra eşlerinin ailelerini gömmeleri ne garip.
Dilerim Allahtan Oğlumun karşısına senin gibi sevgisiz ve mutsuz bir kadın çıkmaz.
Dilerim Allahtan

hayır ev sahibi değil, akraba- eş- dost- tanıdık.. bunlar misafir kategorisinde olmadığı gibi ev sahibi kategorisinde de değildir.. k.validem gelir, ben uzanırım o da bana yemek hazırlar mesela..
Benimde anlatmak istedigim bu.. gayet guzel surat asip odana cekilip tavir yapmadiktannsonra gayet guzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…