8 mart kadınlar gününde yasaya karşı mail atalım..herkes buraya...

bende baya bır yerlere maıl attım....
ınŞallah ıŞe yarar....

inanmıyorum ya ayeşnin ikizleri sitesinde ayşe aydın anket koymuş bu olaya olumlu ya da olumsuz bakıyor musunuz diye olumlu bakanlar %84 olumsuz da gerisi...
kim veriyor bu olumlu oyu anlamıyorum..

kendi kendilerine doğurabilenler,
cami avlusuna bebek bırakabilenler
yumurtanın üstüne oturunca hemen gıdaklayanlar
kim olacak ki başka ??????

kızlar hiç tüp bebek denemedim ama bu yaptıkları çok yanlış.. YAZIK

tubisisimmmm
tek kelime ile vicdansızlık bu
kim bilir kimler hangi firmalar para kazanacak bu işten..
allahlarından bulsunlar ,
kadınlara reva gördükleri kendi başlatına gelsin inşallah !!!!

KULLANMAK ISTEYEN BUYURSUN ALSIN COPY PASTE YAPSIN ...

2010 yılı yeni tüp bebek genelgesi yayınlanmış..
Dehşetle okudum, üzüntüyle okudum..Değişiklikler, yeni sınırlamalar, yeni düzenlemeler ....
Acaba bunu yönetmeliği hazırlayanlar sadece embryo sayısını ve transfer başına yapılacakları mı düşünerek hazırladılar, yoksa senelerce belki bir ömür evlat sahibi olmak için çabalayan, maddi manevi imkanlarını zorlayan, çevresindekilere imrenerek bakan aileleri de hesaba kattılar mı ?
Sayın Başbakanımız her aileye mümkünse 3 çocuk diyor, ben diyorum ki 1 tanesine sahip olabilmek için sürekli çabalayan, acı çeken, başkalarına gıpta eden, dua eden, çaresiz kalınca isyan eden binlerce onbinlerce aile var...Hele ki Anadolu illerimizde "kusur" mantığıyla kadına yüklenilen bir ülkede bunun ne kadar zor olduğunu bilmiyor muyuz? Şimdi 35 yaş altındaki bayanlara ilk seferde tek embryo ile başlayan daha doğrusu başlamadan umutları kıran bu uygulama ile hedeflenen başarı nedir ? Bizler zaten yardım almadan evlat sahibi olabilsek bu uygulamalara ne gerek var ? Yumurtaların üstüne oturunca gıdaklayan kadınlar değiliz ki .
Tüp bebekte çoğul gebelik başarı değil başarısızlıktır diyor hem ülkemiz hem tüm dünya. Haklı bir görüş, artmış embryo demek erken doğum demek, prematüre bebek demek, sakat bebek demek, riske edilmiş anne sağlığı demek, artan zorunlu sezaryen doğumu demek, yüksek küvöz ücretleri ve uygulamaları demek.... Ancak bunları sınırlayacağız diye % 40-50 Lerle başlayan ilk tüp bebek deneme başarı şansını çok daha aşağılara çekecek bu yeni yönetmelik öncesi araştırmalar neye dayanarak yapıldı ? Tüp bebek denemelerinde ikizi bırak üçüz gebelik ve sağlıklı doğum yüzdesi nedir ? 3 adet embryo konan annelerin yüzde kaçında gebelik gelişiyor, bunların % kaçı doğuma kadar gidebiliyor, bunlar göz önüne alınmıştır mutlaka. Bu sınırlamalar yapılırken en azından bağzı esneklikler sağlanamaz mıydı ?
Mesela ; SSK desteği alan hastalara deneme sayısı başına artan destek sağlanamaz mı? Denemeler yanı sıra yüksek ilaç bedellerinde destek sağlanamaz mı ? Uygulamalara rapor karşılığı destek var ama ilaç bedellerine yok , bu nasıl destek ??
Mesela, ilk denemelerinde tek embryo yerine 2 embryo ile başlanamaz mı ? Uygulama birkaç yıl böyle takip edilerek faydası / zararı tespit edilerek güncellenemez mi ? Hemen tek embryo ile başlanması kime fayda getirecektir ki ? Zaten tek embryo ile başarı yakalama şansı çok düşük değil mi??
Mesela, 2. denemede 2 adet embryo transfer edildiğinde ve yine başarı sağlanamadığında 3. denemede 3 adete izin verilemez mi ?
Az sayıda embryo ile başarı sağlanamadıkça artan deneme başına hastalara ( ne acı ki genelde hep kadınlarımıza ) tekrar tekrar hormon ilaçları verilince kadın sağlığında bozulmalar olmayacak mı ? Rahim kanseri ve yumurtalık kanseri riskini mecburen alan kadınlarımıza çoğul gebelik vermeyelim ama kanser riskini verelim denmeyecek mi ?
Tekrar tekrar yapılan denemelerde kullanılan ilaçlar arttıkça ilaç firmalarının cirosu artmayacak mı ?
Tekrar tekrar yapılan denemelerde tüp bebek merkezlerinin cirosu artmayacak mı ? Mantar gibi her ilde türeyen tüp bebek merkezlerinin sayısı artmayacak mı ? Hipokrat yemini adı altında insanların umutlarından tacirlik yapacak / yapabilecek doktorlar olmayacak mı ? NAsılsa bu kadınlar ilk seferde tutturamayacak denilerek hastaların uygulamalarına ticareti bulaştıran hekimlerden yakınmalar artmayacak mı ?
Aile planlaması elbette çok güzel ve devlet desteği ile yürütülen bir uygulama, ama bizler daha çekirdek aile olmayı beceremedikten sonra hangi aileyi planlayacağız? Komşularının akrabalarının çocuklarına imrenerek bakan, köyden tarlasını arsasını satıp büyük şehirlere umutla gelip aylarca endişe ile tedavi olan insanlarımıza bu geneldeyi nasıl açıklayabileceksiniz? Ekonomik zorluklarla, iş bulma işini koruma kaygısı ile erken yaşta anne olamayan şehir kadınlarımıza maddi manevi hazır olduklarında bu imkanlarından da feragat etmelerini nasıl kabul ettireceksiniz ? Anne adayının toplamda sadece 4 ay gibi düşük sosyal "annelik" izni olduğu ülkemizde ilerleyen dönemlerde azalan genç nüfus miktarını nasıl telafi edeceksiniz? Çoğul gebelik başarısızlıktır dediğiniz hastanın tek bir evladı bile olamayınca bu insanlara hangi aile planlamasını anlatacaksınız??
Dünyanın özellikle Avrupa'nın pek çok ülkesinde yaşayan Türk vatandaşlarımızın evlat sahibi olabilmek için Türkiye'ye geldiği bir dönemde, bu uygulamalar sebebi ile ülkemizin sağlık sektöründen soğumalarını ve muhtemelen cinsiyet tespiti, embryo adeti ve transfer adeti, yumurta ticaretinin serbest olduğu Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne kaymasını nasıl önleyeceksiniz?
Bu yönetmelik hekimler, danışma kurulları, sağlık merkezleri, bakanlıklar ve hükümet bazında hazırlanmış bir yönetmeliktir, ama değiştirilebilr, güncellenmebilir, ülke koşullarına göre şekillenebilir. Lütfen bu uygulamaları başlatmadan önce halkın taleplerini ve tepkilerini dikkate alınız, bizleri evlat sahibi olamamanın üzüntüsü yanında bir de umutsuzluğu ile baş başa bırakmayınız, gerekli uygulamaları kadın sağlığı ve aile olma hakkını elimizden almadan yeniden düzenleyiniz.
Bir kadın, bir tüp bebek hastası , bir anne adayı ve bir vatandaş olarak rica ediyorum.
Talep ediyorum.
Tepki gösteriyorum.
Cevap bekliyorum.
Gerekirse de yalvarıyorum.
Lütfen kadınlarımıza , anne adaylarına, baba adaylarına, ailelere bir şans tanıyınız.
Saygılarımla,

ben ve eşim yoğun çalışıyoruz ve sırf yasa çıkmadan deneyelim diye haziran ayında planladığımız tedaviyi marta çektik.Bugünkü gelişmelerden sonra eşimle tedaviyi hazirana erteleme kararı verdik.Bugün ilk iğneme başlayacaktım ama yapmayacağım.Dönem ortasında dersler vs. stres ola ola denemektense haziranda işlerimizi planlayıp yapmayı tercih ettik, madem tek embriyo olacak Kendimi de baya motive etmiştim...neyse...umarım hazirana yeni bir yasa ile daha da olumsuz hale getirmezler...Bu hükümete oy verenler oturup düşünsün "nerede yanlış yaptık" diye.Sosyal güvenlik açığı almış başını gitmiş, dış borçlanma, işsizlik artışı vs. ekonomi berbat bir durumda...bakalım daha neler göreceğiz...

serenanes eline sağlık canım çok güzel olmuş elimizden egleni yapalım ve her yere atalım

yüzlerce mail attım ama dün gece de attığım için 24 saatlik dilimdeki sınır dolmuş
gece yarısından sonra yine atacağım mail manyağı oldum

bende bazı gazetecilere ve milletvekillerine mail attımm inşallah sesimizi duyurabilirizz..bıktırma politikası yapılıyor tüp bebek tutunma şansımız %20 lere düşüyorsa niye tüp bebek merkezlerine gidelimki..1 ay sonra ilk tüp bebek denemesine karar vermiştik eşimle..8 mart dünya kadınlar günü öylemii yaptınız yapacağınızı...

gÜnaydınlasr kızlar

kızlar cuma cmtts pzr pzrts bÜtÜn elımızdekı adreslere maıl attım
vveeeeeeeeeeee
atacaĞımda bu yasanın ÇıkmıŞ olması bızım tepkımızı ortaya koymamızı enĞeleyemez
mutlaka deĞıŞıklıkler yapılacak daha Öncekı tÜp bebk yasınında nasıl deĞıŞıklık yapıldıysa (Şartlar zorlaŞtırılsaydı)yıne yapılacak yeterkı bız bu ıŞın arkasını bırakmayalım

inanmıyorum ya ayeşnin ikizleri sitesinde ayşe aydın anket koymuş bu olaya olumlu ya da olumsuz bakıyor musunuz diye olumlu bakanlar %84 olumsuz da gerisi...
Kim veriyor bu olumlu oyu anlamıyorum..

oraya bende oy verdim
olumlu bakanklar kim ya doğla yoldan çocuk sahibi olanlar yada bu yasayı hazırlayanlar

varmı aramızda bir tane evet doğru diyen

oraya bende oy verdim
olumlu bakanklar kim ya doğla yoldan çocuk sahibi olanlar yada bu yasayı hazırlayanlar

varmı aramızda bir tane evet doğru diyen

ben bilmiyorum kimler neden olumlu oy kullanmış ama ben dun kullandım oyumu olumsuz yönde dun verdiğin numarayı da aradım ama antalya cıktı ankara için 312 i çevirmemiz gerekiomuş aradım söledim ordakiler ankara ya ileeceklerini ama ankarayıda aramamız gerektiğini söyledi

elimizden geleni yapmalıyız
yoksa yakında doğla yolla çocuk yapmayoıda yasaklayacakşlar

Arkadaşlar, ablam bürokrattır, yasalar ve yönetmelikler ile uğraşır. Dün akşam yeni yönetmelikten haberin var mı diye aradı beni. Bu noktadan sonra yapılabilecek birkaç şey var.

1) Tabibler odasına bu yönetmeliğin geri çekilmesi için Danıştay'a baskı yapmaları yönünde taleplerimizi götürmek.
2) Bu yönetmeliğin uygulamaya geçirilmesinin ardından bu yönetmelik yüzünden mağdur olanların SAğlık Bakanlığı'na dava açması.

ılki bence çok kısa zamanda olacak çünkü bu yönetmelik en az bizim kadar hekimleri ve sağlık yöneticilerini de rahatsız ediyor. Onlar mutlaka birşeyler yapacaklardır.

ıkincisi için çoğu insanın çekineceğini biliyorum ama devlet organlarını dava etmek sanıldığı kadar zor ve korkutucu bir iş değil. Herhangi bir avukat bu konuda bizlere yardımcı olabilir. Hatta ÇıDER'i bu konuda bizlere danışmanlık ve öncülük yapması konusunda harekete geçirebiliriz diye düşünüyorum.

Ben kendi adıma Tabipler Odası'na bir dilekçe ile başvurmayı düşünüyorum. Ayrıca 15 Mart'ta planlanan transferimin sonucuna göre de Sağlık Bakanlığı'na dava açacağım. Dava açabilmek için bu yönetmelikle hak yitimine uğramanız ve mağdur olmanız gerekiyor. Pozitif sonuçlanan bir transferin üzerine hak iddia edemeyeceğim için dava açamam ama transferim pozitif sonuçlanırsa dava açmak isteyen herkese elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

arkadaŞlar bakın 444 25 44 ben aradın bu noyu Çok ılgılendıler saĞlık bakanlıĞının konu tÜp bebk olunca saĞlık baaknlıĞında yetkılı bır dr vat o yardımcı oluyormuŞ her kes bu numarayı arsın arkadaŞlar

aradım canım orda bir bayanla görüştüm veşuan için iki tane mail geldi ve sadece siz aradınız dediler ama sanırım bir kaç kişi bakıyormuş tele bana gelen 2 mail ve siz aradınız dedi diğer arkadaşalra geldimi böle bir şikayet bbilemiyorum dedi telimi aldı geri döneceklermiş bana bilemiyorum artık

bu durum çok kötü yaaa.bende bu ay başlayacaktım tüp bebeğe ama vazgeçtim.ıNŞALLAH KENDıLERıNıNDE BAŞINA GELıR ÇOÇUKSUZ KALMA OLAYI.belki anlarlar bizleri.ben zaten tüp bebeğe çok direnen korkan bir insandım şimdi psikolojimide mahvettiler.dün saatlerce ağladım

arkadaşlar ben de 0312 444 25 44 numarayı aradım, Ak parti ıletişim merkezi ile karşılaştım. Tam 5 dakika konuştum, karşımdaki bayan beni sabırla dinledi, mail adresimi aldı. Şikayetimi sağlık bakanlığına ileteceğini ve oradan gelen cevabı bana ileteceğini söyledi. Başka arayan olup olmadığını sordum, sabah bir kişi daha aradı, iki tane de mail aldım ama biz burada bir ekibiz, diğer arkadaşlara gelen aramaları bilmiyorum dedi.

Yani arayın arkadaşlar, sesimizi duyuralım, kalabalık olduğumuzu görsünler, yanlıştan dönsünler.

canım seni çok iyi anlıyoruz ama biz susarsak kabul edersek bu yasayı onlara hiç bir şey olmaz
aşağıdaki noyu ara ve buraya yazdıklarını aynen onlarada anlat

evet canım herkes aramalı
herkes

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…