8 mart kadınlar gününde yasaya karşı mail atalım..herkes buraya...

Arkadaşlar eşlerinizi de arattırın, sizin aradığınızı söylemeden onlar da tepkilerini dile getirsinler, sayı artsın....

arkadaşlar bana aşağıdaki gibi bir cevap geldi. Benim kafam karıştı. 2. denemede 2 embriyo hakkından bahsediliyor. Ya bunlar ne yönetmelik çıkardıklarını bilmiyorlar ya da başka bir şey var. Anlayan bana da anlatsın lütfen.

09.03.2010 TARıHıNDE 935837 NUMARALI BAŞVURUNUZ AK PARTı ıLETıŞıM MERKEZı TARAFINDAN SAĞLIK BAKANLIĞINA YÖNLENDıRıLMıŞTıR.ıLGıLı BAKANLIĞIN VERMıŞ OLDUĞU CEVAP AŞAĞIDA BELıRTıLDıĞı ŞEKıLDEDıR:

Sayın YILDIZ, bebek ölümlerindeki artış oranına etki etmesi açısından ve bu olunmsuz etkiye karşı önlem alınmasına gerek duyulması açısından Bakanlığımız tarafından bu şekilde bir uygulamaya gidilmiştir. Bildiğiniz gibi eski uygulamalarda çoğul gebelikler olmakta ve bu bebeklerin ileriye yönelik de bakımının küvöz koşullarında sağlanmasına gerek duyulması açısından bazı önlemlerin alınması gerekli görülmüştür. Ancak ilk işlemin negatif olması sonrasında 2. hakkınızda çift embriyo yapılması uygun görülerek gebelik şansını artırmak hedeflenmiştir. Ancak bu yöndeki talebiniz değerlendirilmek üzere Bakanlığımızın ilgili birimlerine iletilmiştir.

AK PARTı GENEL MERKEZ
HALKLA ıLıŞKıLER BAŞKANLIĞI
AKıM
444 25 44

o zaman 2.deneme de 2 embriyo hakkımız mı var? ben öle anladım. ya ben anlıyorum tamam avrupada da böyle uygulanıyor. tek embriyo ama blastosist olmak şartıyla başka transfer zaten yapmıyolar. ama burda blast olmasını bekleyemiyoruzki çoğumuzun embriyosu okadar kaliteli olmuyor. ayrıca orda bukadar pahalı bir uygulama değil. ordaki sigorta sistemi farklı çalışıyor. sanki herşeyimiz avrupaya uyumlu da tüp bebek olayı noksan kalmıştı. bende mail attım bekliyorum şimdi cvplarını. benim korkum başka kısıtlamalara gidilmesin. işte ne biliim şukadar aşılama sonrası tüpbebek hakkı, şu kadar tüp bebek deneme sayısı hakkı. gibi. allah korusun

Arkadaşlar aşağıda Tüp Bebek Yönetmeliğini hazırlayan Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün tüm telefon ve faks numaralarını bulabilirsiniz. Telefon yağmuruna tutalım derim ben...

Doç.Dr.Öner ODABAŞ Genel Müdür V. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü
Nevin TÜRKCAN Sekreter Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851450-51
Neslihan ALATAŞ Sekreter Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851452-53
Uzm.Dr. Alaaddin DıLSıZ Gen.Müd.Yrd V. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü
Serpil ERMAN Sekreter Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851459-60
Ertuğrul CANDAN Gen.Müd.Yrd. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü
Dudu ATEŞ Sekreter Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851464-65
Hüseyin BÜYÜKKAYIKCI Gen.Müd.Yrd. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü
Hüsniye FıLıZCAN Sekreter Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851468-69
Ömer GÜZEY Daire Başkanı Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851470
Gültekin BAYRAKTAR Daire Başkanı Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851471
Nuriye DOĞAN Daire Başkanı Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851472
Mustafa DAMAT Daire Başkanı Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851473
Nurgül GÖDEK Sekreter Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851474
Nurgül GÖDEK Sekreter Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851475
Dr.ınci YILMAZ Gen.Müd.Yrd V. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü
Oya KESKıN Sekreter Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851528-29
Dt.Ahmet Nuh BÜYÜKAKPINAR Gen.Müd.Yrd V. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü
Selma AKYOL Sekreter Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851532-33
DR. Sencer TEPE Daire Başkan V. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851534
Uzm.Dr.Bilal AYTAÇ Daire Başkan V. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5351535
Fehime ZÜLFıKAR Daire Başkan V. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851540
Dr.Bülent ÇANAKCI Daire Başkan V. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851541
Dt.A.Enis GÜNEY Daire Başkanı Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851542
Fuat YILMAZER Daire Başkanı Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851543
Fax Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851565
Fax Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851566
Ali KAVAK Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851567
Leyla ÇELıK Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851567

valla arkadaşlar anlayan beri gelsin...yönetmelikte ilk deneme değil ikinci deneme de tek embriyo şeklinde yazmıyo mu?ben mi yanlış anladım?hepimiz mi acaba?
yaaa kafamızı nasıl karıştırıyolar,ben ikinci denememi nisanda düşünüyorum,moralim çok iyiydi taaa ki şu yönetmelik çıkana kadar...hepimizin psikolojisini bozdular,zaten tüp bebek tedavisi zor ve belirsizliklerle dolu bir süreç bi de böyle bozuyolar ki morallerimizi...ne diyeyim...Allah hepimize sabır versin arkadaşlarım.dualarımızı eksik etmeyelim,Rabbim hayırlısını versin.

Arkadaşım ben bu işin peşini bırakmayacağım. Hakikaten yaptıkları yönetmelikten haberleri yok demek ki. İkinci denemede 2 tane diyebiliyorlar sorunca. AKP üzerinden değil doğrudan sağplık bakanlığına ulaşmaya çalışıyorum. Bakalım ne çıkacak. Haber veririm.

arkadaşım sağol gelişmelerden haber ver, sağlık bakanlığına direk ulaşmak en iyisi bence de.sinirlerimize hakim olalım,umudumuzu yitirmeyelim arkadaşlar.

kizlar bende 444 25 44 u aradim
sabirla dinlediler ve bana doneceklerini soylediler
devam durmak yok gerekirse yuruyus yapacagiz

ben dün AKİM'e yolladığım mailden sonra bugün de telefonla 444 25 44'ü aradım,maille yaptığım başvurunun numarasını sordular,söyledim,cevap gelecek size bekleyin dediler...bakalım.

önüme gelen bütün adreslere mail attım.umarım işe yarar.3 embriyo ile olmayan 1 taneyle nasıl olur bilmiyorum.söylemek istediğim çok şey var ama kendimi tutuyorum.ama Allah büyük.ne demişler alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

ama genelgede aynen bunları yazıyor:

b) Merkezlerde ÜYTE uygulamasında birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Ancak, 35 yaşa kadar birinci ve ikinci uygulamada tek embriyo, üçüncü ve sonraki uygulamalarda iki embriyo, 35 yaş ve üzerinde tüm uygulamalarda en fazla iki embriyo transfer edilebilir.

en fazla 2 embriyo öyle mi bende tutmayınca 3. denemede 3 embriyo serbest diye anladım
bir onda umdumuz vardı ilk 2 si tutmazsa barı 3. de şans artar diye o da mı ikiye düştü allah başınıza verir inşallah ta anlarsınız o zaman..

bende aynı öle anlamıştım ama maalesef öle değilmiş.ben 27 yaşındayım ilk denemem tek embriyo, 2. denemede de tek embriyo. 3. de 2 embriyo. fazlası yok ne yaşa bağlı nede deneme sayısına ben anlamıyorum neyi sağlıcak bu çoğul gebelikler azaltılacakmış. zaten 4 te koysalar en fazla 2 bebeğe izin veriyolar. şimdide 2 side tutsa gene 2 bebek demek oluyo. o zaman merkezlere blastosist şartı koşsunlar embriyoları 5.güne taşıyacak teknolojiyi getirtsinler yurtdışında (belçika) olduğu gibi. o zaman tek embriyo %70 tutunma şansı oluyor. birde ben okudum genelgeyi yumurta uyarmadada sayı kısıtlaması getirilmiş sadece 2 tane yumoş olmasına izin verceklermiş fazlasına değil.

bu durumda dondurma işlemide kaldırılmış oluyo dolaylı olarak.

yok şimdilik dondurma işlemi kaldırılmıyor. 5 yıla kadar dondurma işlemi yapılcakmış. ama her yıl dilekçe ile dondurmaya devam edin diye yazı yazcakmışız. ve 3 aydan fazla süre dondurulcaksa dna testi yapılıp dondurulcakmış.karışmasınlar diye.

heralde 2 tane embriyo oluşturup birini döllicekler birini transfer edicekelr. yada 2 embriyo yerleştirip hiç dondurmıcaklar.

arkadaşlar yönetmelik metninde şöyle yazıyo

8) İstenmeyen durum olan, anne ve çocuk sağlığını riske eden çoğul gebeliklerin önlenmesi esastır. Bu kapsamda;
a) ÜYTE yöntemlerinden biri olan klasik ovulasyon indiksiyonu ile 2 (iki) den fazla folikül gelişmemesi hedeflenmelidir. Çoğul gebeliklerin önlenmesi için üç veya daha fazla folikül gelişmesi halinde artifisyel inseminasyon işlemi yapılması yasaktır.

burada klasik ovulasyon indiksiyonu dediği sanırım klomen ve yumurta takibi yapılan tedavi...İnşaallah tüp bebekte böyle bir sınırlama olmaz.en iyisi bu konuyu da gittiğimiz tüp bebek merkezlerine danışalım.onlar uygulamaya geçti,özellikle şua na tedavide olan arkadaşlar gittikleri merkezlerden bilgi alıp burada paylaşabilirler mi bizimle?

artifisyel inseminasyon da aşılama oluyor değil mi?
yarı doktor ettiler bizi de tıbbi terimlere iyice aşina olduk...gülsek mi ağlasak mı bilmem arkadaşlar

yok arkadaşlar, bir ovulasyon indüksiyonu var biliyorsunuz, aşılama öncesi ovulasyon indüksiyonu yapılıyor. Aslında o kısım tüp bebek tedavisinin yumurta toplama öncesi olan kısmının sadece daha az ilaçla ve daha az yumurta hedeflenerek yapılanı.

Yeni yönetmelik artifisyel inseminasyon (suni aşılama) yapılmak üzere indüksiyon yapılırken (yumurtalar büyütülürken) 2 den fazla yumurta görülürse tedavinin o ay için iptalini öngörüyor. ılaçları da az dozda verecek doktorlar, 2 taneden fazla yumurta oluşturtmamaya çalışacaklar. Fazla oluşursa da o ay tedavi iptal olup aldığınız ilaçlar boşa gidecek. Az gelir de yumurta oluşmazsa şansınıza küseceksiniz.

Yumurtalık kanseri riskiniz artıyormuş, kilo alıyormuşsunuz, dengeniz bozuluyor, paranız moraliniz gidiyormuş, her seferinde erken menapoza girme riskiniz artıyormuş, kime ne... Devlet babamız biz erken doğururuz da bebekleri küvezde tutmak gerekir, devletin sağa sola saçılması gerekilen paracıkları biter diye endişeleniyor. Hem çocuk doğuramazsanız kolayı var, kocanız bir tane daha hanım getiriversin, ne olacak... Erkekte sorun varsa canım zaten dinen caizdir, kadın da soyu yürümeyen erkeği boşayabilir.... Bakın iki dakikada çözüm buluverdiler bizim yıllardır uğraştığımız kısırlık sorununa....

ciddi olarak bunlar kafayı yemişler arkadaşlar burdaki asıl amaç çok net ortada ilaç firmaları ve tüp bebek merkezlerinin gelirini artırmak herhalde bi bakanın bilmem kimi ilaç firması veya tüp bebek merkezi var.

bu kadar saçmalık nasıl oluyor aklım almıyor sağlık bakanı diye geçinen birilerinin nasıl bu kadar aptalca kararlar veriyor bilemiyorum her hastanın durumu emriyo kalitesi oluşan yumurtası bir mi erken menepoza giren bi hastaya 2 yumurta oluşsun diye düşük doz ilaç verecekler sonuç hüsran ççünkü hiç yumurta oluşmuyacak ve bunun gibi bir sürü soru ve sorun bu kadar insanın ahıyla nasıl yaşayacaklar çok merak ediyorum

canım geçen gün bir prığramda izledim sölediklerinle berabe devlet bütçesini rahatlatmakta varmış bu tüp sorunlar devletin bütçesini yıpratıyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…