valla arkadaşlar anlayan beri gelsin...yönetmelikte ilk deneme değil ikinci deneme de tek embriyo şeklinde yazmıyo mu?ben mi yanlış anladım?hepimiz mi acaba?
yaaa kafamızı nasıl karıştırıyolar,ben ikinci denememi nisanda düşünüyorum,moralim çok iyiydi taaa ki şu yönetmelik çıkana kadar...hepimizin psikolojisini bozdular,zaten tüp bebek tedavisi zor ve belirsizliklerle dolu bir süreç bi de böyle bozuyolar ki morallerimizi...ne diyeyim...Allah hepimize sabır versin arkadaşlarım.dualarımızı eksik etmeyelim,Rabbim hayırlısını versin.
Arkadaşım ben bu işin peşini bırakmayacağım. Hakikaten yaptıkları yönetmelikten haberleri yok demek ki. İkinci denemede 2 tane diyebiliyorlar sorunca. AKP üzerinden değil doğrudan sağplık bakanlığına ulaşmaya çalışıyorum. Bakalım ne çıkacak. Haber veririm.
kizlar bende 444 25 44 u aradim
sabirla dinlediler ve bana doneceklerini soylediler
devam durmak yok gerekirse yuruyus yapacagiz
arkadaşlar bana aşağıdaki gibi bir cevap geldi. Benim kafam karıştı. 2. denemede 2 embriyo hakkından bahsediliyor. Ya bunlar ne yönetmelik çıkardıklarını bilmiyorlar ya da başka bir şey var. Anlayan bana da anlatsın lütfen.
09.03.2010 TARİHİNDE 935837 NUMARALI BAŞVURUNUZ AK PARTİ İLETİŞİM MERKEZİ TARAFINDAN SAĞLIK BAKANLIĞINA YÖNLENDİRİLMİŞTİR.İLGİLİ BAKANLIĞIN VERMİŞ OLDUĞU CEVAP AŞAĞIDA BELİRTİLDİĞİ ŞEKİLDEDİR:
Sayın YILDIZ, bebek ölümlerindeki artış oranına etki etmesi açısından ve bu olunmsuz etkiye karşı önlem alınmasına gerek duyulması açısından Bakanlığımız tarafından bu şekilde bir uygulamaya gidilmiştir. Bildiğiniz gibi eski uygulamalarda çoğul gebelikler olmakta ve bu bebeklerin ileriye yönelik de bakımının küvöz koşullarında sağlanmasına gerek duyulması açısından bazı önlemlerin alınması gerekli görülmüştür. Ancak ilk işlemin negatif olması sonrasında 2. hakkınızda çift embriyo yapılması uygun görülerek gebelik şansını artırmak hedeflenmiştir. Ancak bu yöndeki talebiniz değerlendirilmek üzere Bakanlığımızın ilgili birimlerine iletilmiştir.
AK PARTİ GENEL MERKEZ
HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI
AKİM
444 25 44
bende aynı öle anlamıştım ama maalesef öle değilmiş.ben 27 yaşındayım ilk denemem tek embriyo, 2. denemede de tek embriyo. 3. de 2 embriyo. fazlası yok ne yaşa bağlı nede deneme sayısına ben anlamıyorum neyi sağlıcak bu çoğul gebelikler azaltılacakmış. zaten 4 te koysalar en fazla 2 bebeğe izin veriyolar. şimdide 2 side tutsa gene 2 bebek demek oluyo. o zaman merkezlere blastosist şartı koşsunlar embriyoları 5.güne taşıyacak teknolojiyi getirtsinler yurtdışında (belçika) olduğu gibi. o zaman tek embriyo %70 tutunma şansı oluyor. birde ben okudum genelgeyi yumurta uyarmadada sayı kısıtlaması getirilmiş sadece 2 tane yumoş olmasına izin verceklermiş fazlasına değil.
ciddi olarak bunlar kafayı yemişler arkadaşlar burdaki asıl amaç çok net ortada ilaç firmaları ve tüp bebek merkezlerinin gelirini artırmak herhalde bi bakanın bilmem kimi ilaç firması veya tüp bebek merkezi var.
Bu kadar saçmalık nasıl oluyor aklım almıyor sağlık bakanı diye geçinen birilerinin nasıl bu kadar aptalca kararlar veriyor bilemiyorum her hastanın durumu emriyo kalitesi oluşan yumurtası bir mi erken menepoza giren bi hastaya 2 yumurta oluşsun diye düşük doz ilaç verecekler sonuç hüsran ççünkü hiç yumurta oluşmuyacak ve bunun gibi bir sürü soru ve sorun bu kadar insanın ahıyla nasıl yaşayacaklar çok merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?