8 mart kadınlar gününde yasaya karşı mail atalım..herkes buraya...

basbakanin ve cumhurbaskaninin eslerine yazalim kadin olarak onlar anlar bizi belki faydalari olur.
Kadin bakanlar anlamiyor .

canım haklsın eğer ulaşabileceğimiz bir adres bulabilirse neden olmasın

yeni yasadaki değişikliklerden haberi olan var mı kızlar..
bugün 2 tanesini öğrendim dahası da varmış..
artık devletten yararlanmak için tedaviden önce sağlık raporu alınacakmış..
her hamile sapasağlam ya çünkü..
bir de 15 gün arayla 3 tane sperm testi lazımmış..
adette gidince konuşuruz dedi hemşire..
3 yıllık şart kalktı diye sevinirken adamlar habire zorluk peşinde..
Allah nasıl biliyosa öyle yapsın artık bu insanları.

nerden bulucaz ki emine teyze ile hayrinüüüsaaa sultanın iletişimlerini ??????

valla bu konu daha öncede konuşulmuştu kadın oldukarı için bizi daha iyi anlarlar diye ama nereye mektup yada mial atacağımızı o zamanda bulamamıştık

Tekrar merhaba
Cevabin icin tesekkür ederim. Allahim insallah bu sefer muradina kavusturur seni. Bende mayis basinda tekrar tüp bebek tedavisi görecegim. Dondurulmus yumurtayla, bu sefer hormon tedavisi görmeyecegim yani. Benimde tüplerimde sorun var. Ben yurtdisinda yasiyorum. Cok kez dis gebelik gecirdim, amaliyat oldum, son tüpbebek tedavimde tekrar disgebelikle sonuclandi. Tüplerimi almadilar fakat bir ay önce iki tüpümüde bir sekilde lazerle rahime en yakin olan bölgeden yaktilar, tikadilar, yani artik disgebelik gecirmeyecegim, tabi INSALLAH. Benimde sag kasigimda (dis gebeligin oldugu tüp'te) arada agri oluyor, ama ne amaliyat ettiklerinde nede ultrasonda birsey gözükmüyor.
Omuzunda agri oluyormu hic?

Sevgilerimle

Merhaba arkadaslar
Ben yurtdisinda yasiyorum, buyüzden Türkiyedeki tüp bebek yasasiyla ilgili nereye basvurulacagi konusunda pek bir bilgim yok, fakat T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI,Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması
Genel Müdürlüğü'ne yazmaniz gerekiyor zannedersem ,veya Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü ırfan Şencan. ırfan Şencan tüp bebek tedavi merkezleri ve tüpbebek tedavisiyle ilgileniyor. Saglik bakanliginin web sayfasinda mail adresi var.

ARAKADAŞLAR SıDELYA ARKADAŞIMIZIN HAZIRLADIĞI METTNı KOPYALIYORUM
30 NıSSANDA MAıL ATACAĞIZ YA BUNU KULANALIM DıYORUM
Sayın.................................

Hazırlamış olduğumuz metinde 2010 Tüp Bebek yasasındaki değişiklikler ve bu değişikliklerin bu sağlık problemini yaşayanları ne denli olumsuz şekilde etkilediğini bildirmektir amacımız…….

6 Mart 2010 Cumartesi Resmi Gazete Sayı :27513

Madde 18:b)Merkezlerde ÜYTE uygulamasında birden fazla embiryo transfer edilmemesi esastır.Ancak 35 yaşa kadar birinci ve ikinci uygulamada tek embiryo,üçüncü ve sonraki uygulamalarda iki embiryo,35 yaş ve üzerinde tüm uygulamalarda en fazla iki embiryo transfer edilebilir.

Yukarıda belirtilen yasada bizlerin anne ve baba olma şansını en aza indirmiştir.Bildiğiniz üzere tüp bebek tedavisinde erkekten çok kadının tedaviye ve hormonal ilaçlara maruz kaldığını bundan dolayıdır ki kadının hormonlarıyla oynanıp tekrar normal yaşantısına dönmesi beklenmektedir. Her seferinde negatifle sonuçlanan tedavilerde hormonal ilaçlar sayesinde kadında rahim kanseri,yumurtalık kanseri gibi risklerinde ortaya çıkıp kanser vakaları daha çok artacaktir.O zamanda kadınlarda çogul gebelik vermeyelim diye kanser riskini vermek demek oluyor.
Normal şartlarda tüp bebek tedavisinde transfer edilecek her embiryo hamile kalma şansını daha da arttırdığı bilinmektedir.Ancak yasada tek embiryo ile hamile kalma şansını %40,çift embiryo ile hamile kalma şansını %45 olarak belirtilmiştir.Şimdi bu aşamada şansınıza izninizle bir soru sormak istiyorum, bizler bu sağlık problemini yaşayanlar bu oranların hiçte böyle olmadığını ve yıllardan beri Sağlık Bakanlığına bağlı çalışan doktorlardan bizzat duymaktayız.Bu durumda bizler bu yasayı çıkaran heyete mi yoksa bu işin ehli olan doktorlarınıza mı güveneceğiz.Doktorlarımızın bizlere vermiş olduğu bilgilerde tek embiryo ile gebe kalma oranının %25,iki tane embiryo ile %40,üç taneyle %60…diye
Birde bu konuda yapılan genellemeyle alakalı olarak sizlerde tahmin edersiniz ki her kadın ve her erkeğin yapısı mutlaka ki aynı değildir.Yumurta rezervi ve sperm sayısı,kalitesi olarak….Ancak Sağlık Bakanı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Sn. ırfan Şencan’ın bu konuda şöyle bir açıklaması bulunmaktadır; bu yasayı çıkaran heyetten böyle bir beyan gelmediğine dair….Aynı sağlık problemi içinde olmayan insanların böyle bir yasa çıkartırken neden acaba bu sektörün işinde olan ve bu bölüme hayatını adamış bu konuda ihtisas yapmış doktorlardan oluşan bir heyet tarafından hazırlanmadığı gibi bizlerinde zaten az olan umutlarını iyice bitirmişlerdir.

Madde 18:a)ÜYTE yöntemlerinden biri olan klasik ovulasyon indiksiyonu ile 2 (iki) den fazla folikül gelişmemesi hedeflenmektedir.Çoğul gebeliklerin önlenmesi için üç veya daha fazla folikül gelişmesi halinde artifisyel inseminasyon işlemi yapılması yasaktır.

‘’artifisyel inseminasyon’’ aşılama demektir.Burada anladığımız kadarıyla sadece iki tane yumurta olduğunda aşılama yapılacağına dair.Peki bu nasıl ayarlanacak,sonuçta yumurtaların sayısını ayarlamak kolay değil.Az yumurta olsun diye az ilaç-iğne verecekler bu durumda da sağlıklı yumurta oluşmasına mani olunmayacak mı?Mesela bazı kadın hastaların polikistik yapıya sahip yumurtalıkları vardır.Daha ilaca başlamadan bile sağlı sollu 5-6 tane toplam da 12 tane yumurtası oluşmaktadır doğal yollardan.Birde bu ignelerden takviye edilince daha tedavinin başında 10-12 yumurtası olan bir kadın tedaviye sizce nasıl devam edecek.

Tüp bebek tedavisi masraflarının önemli bir bölümünü zaten çiftler karşılamaktadır. Bir çok kişi tüp bebek raporu alamadan kendi parasıyla tedavi görmeye çalışmaktadır. Devletimiz bu son çıkan yasayla tedavide yardımcı olacağı ilk iki tedavide zaten sonucu negatifle sonuçlanacağını bile bile (tek embiryo transferinden dolayı)destek vereceğini sonraki tedavilerde kişilerin kendi imkanları dahilinde yaptıracağı tedavilere iki embiryo transferine izin vermektedir.Bu konuda da ayrıca yardımlarınızı tedavi masraflarının en aza indirilmesi konusunda desteklerinizi beklemekteyiz.

Türk Jinekoloji ve obstetrik derneği başkanı Prof.Dr.ısmail Mete ıTıL’in de yukarıda belirtmiş olduğumuz iki madde (madde 18:a-b seçenekleri) yaklaşımlarımız ile bizlerle aynı düşünce içinde bulunduklarını,bu konularda ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını tarafımıza bildirmişlerdir.

Çocuk istiyorum Dayanışma Derneği (Çider),Çocukıstiyorum.com ve kadınlarkulubu internet üyeleri olarak Tüp bebek genelgesinde bu bölümlerin tekrar gözden geçirilmesini ve yaş ve yumurta rezervine göre 2 yada en fazla 3 embiryonun verilmesi şeklinde değiştirilmesini rica ediyoruz.

SAYGILARIMIZLA

slm kılzaer ben tedavıye baslkadım artık beklemenın geregı olmadıgını dusunudum cunku bıraz daha beklersek bunlar tup bebegı bastan kaldırırlaer dıye
bana dua edın duaalarınıza ıhtıyacım var ama tedavı olsamda olmasamda olumlu olsada olmasada yanınızdayım ve bende sızlerle berabre tepkı gostermeye devam edecegım

canım rabbim yanıda olsun
dileklerini dualrını karşılıksız bırakmasın
tedavi sana meleğinigetsin
inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

yeterciğim bu yazı gayet güzel olmuş...ellerinize sağlık ama...ufak birşey daha ekleyelim bence önemli bir şey hatta...devlet desteğinin 2 den fazla olması doğrultusunda....mesela 4 olabilir....bence bu tek embriyo transferi kadar önemli bir şey.....

olur canım elkeyelim zaten isteyen arkadaşlar fikir versinler diye erekenden yazdım

gÜnaydın hanımlar
HAYIRLI CUMALAR

Son düzenleme:
[sıze="2"]tamam canım soal...hazırlanınca göndeririz toplu şekilde....[/sıze]

canım dün regl olmayı baaklamaden tayfunbeyden radevu alıp görüşeyim dedim kongerdeymiş randevu alamadım

Mail adresleri..

bimer@basbakanlik.gov.tr Sayın Recep Tayyip Erdoğan,(Başbakan) adına
http://195.140.196.201/bimerwebform/ Sayın Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan) adına
recep.akdag@tbmm.gov.tr Sayın Recep Akdağ ( Sağlık Bakanı) adına
cevdet.erdol@tbmm.gov.tr Sayın Cevdet Erdöl ( TBMM Sağlık,Ail eve Sosyal ışler Komisyon Başkanlığına
cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr Sayın Abdullah Gül (Cumhurbaşkanı) adına
fsahin@fatmasahin.net ; fsahin@akparti.org.tr( Sayın Fatma Şahin (Gaziantep Milletvekili, Ak parti Kadın Kolları Başkanı,tüp bebek tedavisinin devlet tarafından karşılanması için Meclise yasa teklifi verip bizi desteklemişti.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…