8 Mart Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun

Şeker Bayramı kurban bayramı gibi benimsemiş iz artık kadınlar gününü de, sırf prosedürü yerine getirmek için avratlar gününüzü kutluyorum milet

Ben birde şöyle bakıyorum olaya. Bu ülkede 3 yaşında kadın olan bedenler varken; onlarında kadınlar gününü kutlayabilecek miyiz?
Ben kendimi tutamıyorum. İçim yanıyor. Kadına ve çocuğa yapılan şeyler uykumu kaçırıyor. Her gece birilerine lanet ederken uyuya kalıyorum. Buna rağmen kutlayanlara seninde kutlu olsun diyorum; nezaketen. Fikrimi beyan ettiklerim ise beni karamsarlıkla suçluyor.
1 haftadır markaların kadınlar gününe özel indirim mesajları geliyor. Nereden nereye diyorum 1900' lerin başında can veren kadınlar hala can vermeye devam ediyor. Neyi kazandık? Neyi kutluyoruz?

O indirim ve kampanyalar bana da garip geliyor, sadece bugüne özel değil, 14 Şubat, Anneler günü gibi dünyanın bildiği, anma kutlama günlerinde bir SMS xxxx'de kadınlar gününe özel indirim, x marka rujlar %30 indirimli, yahu ne diyorsunuz siz diye geri mesaj atasım geliyor.

Bu mudur yani Kadınlar Günü, 2 ruj, bir rimel, fondöteni ucuza alma günü müdür?

Kocacım bugün kadınlar günü, kutla demek gibi. O koca, o kayınvalide, o ana, kardeş, amca, dayı, sokaktaki adam birşey kutlamasın, kadınlara saygı duysun yeter.

Tek istediğim..öldürülme ve tecavüz olaylarında cezalar öyle bir olmalı ki...
Bırakın yapmayı aklından bile geçiremesin.
Lütfen cezalarla ilgili çalışmalar yapılsın ciddi anlamda...yoksa sonu gelmeyecek, ne acı ki...

Çocuklarımıza evlerimizde ve Okullarda fizik , matematik öğretmeden insan olmayı her türlü canlıya saygı duymayı , değer vermeyi öğretmeliyiz o zaman ölümlerin ününe geçebiliriz .

'kadınlar günü' var ama 'erkekler günü' yok.
aslında bu bile bu dünyada kadın olmanın ne kadar zor olduğunu anlatmaya yetiyor.
dünyayı gezsek muhakkak yer yüzünde en çok acıyı çeken şüphesiz kadınlardır.
kadınlar ihya edilmedikçe dünya güzelleşmeyecek.
dünya yaşlandıkça insanlık ilk insan haline dönüyor.
kadınlar gününe sevinmek zor çünkü kim bilir şu an dünya üzerinde hangi kadın ölüyor.
aksine çok üzgünüm.

Kadinlar gunu kutlamasaydik kadin erkek hep esit olsaydi.

Insan olarak gorulseydik sadece.

Kadinlar gununu kutluyoruz Erkekler Gununu degil cunku onlar icin gerek yok.

Esit haklara sahip oldugumuz gunleri gormek dilegiyle.

Ölmeyelim... Tek temennim bu. Çocuklar ve kadınlar yaşasın hem de mutlu huzurlu korkmadan yaşasın yaşayalım. Bir oğlum var! Henüz bebek. Ona herşeyden önce kız arkadaşlarıyla eşit olduğunu öğreteceğim. Üstün olmadığını saygılı olmayı kendi edebini bilmesi gerektiğini aşılamaya gayret göstereceğim. Yeni nesil bizlerin eseri olsun çocuklarımızı hastalıklı zihinle yetiştirmeyelim arkadaşlar.

Her kadının.. niye kadın doğdum.. diye sorgulatmayan bir hayatı yaşaması dileklerimle..Ben kadın olduğum için mutluyum..cinsiyetim beni mutlu etti hep..tüm kadınlar mutlu olsun.

Kadınların değer gördüğü,şiddet,tecavüz,öldürmelerin olmadığı bir dünya diliyorum.

Bir erkeği eğitirseniz bir adamı eğitirsiniz,
Bir kadini eğitirseniz bir kuşağı eğitirsiniz...

Kadına karşı şiddetin son bulduğu bir dünya da yaşamak dileğiyle,

Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun ♡♡

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…