- 14 Haziran 2008
- 712
- 189
- 323
Ben birde şöyle bakıyorum olaya. Bu ülkede 3 yaşında kadın olan bedenler varken; onlarında kadınlar gününü kutlayabilecek miyiz?Bu kadınlarımızı yazarken içim acıdıöldürülen binlerce kadından sadece bir kısmını yazabildim, 6 yaşındaki minicik bedene nasıl kıydılar, 75 yaşındaki bir kadını nasıl ölürdüler diye düşündüm öldürülme şekillerine girmiyorum bile yazmaya benim yüreğim yetmedi, sizler de okurken dehşete düşmeyin istedim.
Çok acı, biz kadınlar için sayaç yapmışlar düşünebiliyor musunuz? Her öldürülmede o sayaca işliyorbir kişi daha eklenmesin diye dua ediyorum, bir çocuk, bir kadın daha eklenmesin.
Kadınlar gününü hiç kutlanacak bir gün gibi görmedim, bugün benim için acı günü.
ALLAH kızlarımıza ve biz kadınlara yardımcı olsun. Karşılarına temiz kalpli, iyi niyetli insanlar çıkarsın.Bu devırde kadın oldugum için
Ve 4 tanede kızım olduğu için mutsuzum
Ve gelecekten tedırgınım
Ben birde şöyle bakıyorum olaya. Bu ülkede 3 yaşında kadın olan bedenler varken; onlarında kadınlar gününü kutlayabilecek miyiz?
Ben kendimi tutamıyorum. İçim yanıyor. Kadına ve çocuğa yapılan şeyler uykumu kaçırıyor. Her gece birilerine lanet ederken uyuya kalıyorum. Buna rağmen kutlayanlara seninde kutlu olsun diyorum; nezaketen. Fikrimi beyan ettiklerim ise beni karamsarlıkla suçluyor.
1 haftadır markaların kadınlar gününe özel indirim mesajları geliyor. Nereden nereye diyorum 1900' lerin başında can veren kadınlar hala can vermeye devam ediyor. Neyi kazandık? Neyi kutluyoruz?
O indirim ve kampanyalar bana da garip geliyor, sadece bugüne özel değil, 14 Şubat, Anneler günü gibi dünyanın bildiği, anma kutlama günlerinde bir SMS xxxx'de kadınlar gününe özel indirim, x marka rujlar %30 indirimli, yahu ne diyorsunuz siz diye geri mesaj atasım geliyor.
Bu mudur yani Kadınlar Günü, 2 ruj, bir rimel, fondöteni ucuza alma günü müdür?
Kocacım bugün kadınlar günü, kutla demek gibi. O koca, o kayınvalide, o ana, kardeş, amca, dayı, sokaktaki adam birşey kutlamasın, kadınlara saygı duysun yeter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?