8 Mart Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun

Ah bu şiiri bugün yüzlerce kez gördüm
Nazım büyük şair ama küçük bir erkekti
Hayatı boyunca sadakatsiz yaşamış ve çok kadını delice üzmüştür....
Kendi erkek egolarıyla yaşarken annesinin aşk hayatına da bir sürü dayatma getirerek aslında o kadar da modern bir adam olmadığını göstermiştir
Edebiyatı, vatanseverliği bir yana dursun takdir ediyorum ama kadınlar konusunda .....

Bizim ülkemizde kadının değeri ne zaman anlaşılacak bilemiyorum , anlayan tek kişiyi kaybettik çünkü, ömrümüz vefa eder mi kadın cinayetlerinin, eziyetlerinin bittiğini görmeye bilmiyorum ama tek temennim herkesin insanca yaşaması

Yeryüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir. (Mustafa Kemal Atatürk)

kadınlar günümüz olsun..
bir gün değil hergün güzel mutlu günler olmasını diliyorum inşallah.
tüm kadınlar iyi ki varlar hepsine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

her şeyin başı eğitim, her şeyin başı okumak, her şeyin başı kültür. gelecek nesilleri donanımlı insanlar olarak hazırlarsak inanın bunları konuşmaya gerek bile kalmayacak. toplumdaki cinsiyetçi yaklaşımlar kendiliğinden değişecek. kadınlara bu konuda büyük roller düşüyor.
okumak, okumak, okumak. bir kadın olarak yetiştireceğim çocukta hedeflediğim en önemli şey okuma alışkanlığı kazanması.
erkek oğlum, aslan oğlum, çükünü yediğim(evet bunu da çok duydum) gibi telaffuzlar, çocuğu içi boş cesaretlendirmeler, altyapısız özgüven aşılama çalışmaları bunların hepsini daha fazlasını biz yapıyoruz.
gerçek dünyada ise anasından aldığı bu yüreklendirmenin karşılığının bulamayan cahil adamlar reddedince kadını aşağılıyor, hor görüyor, öldürüyor.
ilk önce iş yine bize, kadınlara, analara düşüyor. değişmemiz gerek değiştirebilmek için.
utanmayacağımız çocuklar yetiştirebilmek temennisiyle..

Biz bu günü kutlarken kim bilir
Nerede hangi KADIN tecavüze şiddete uğruyor
Ümitleri hayalleri bir cani tarafından katlediliyor...
Her gün bir yeni kadın ekleniyor bir yeni hikaye...

KADININ INSAN OLDUĞU IÇIN DEĞER GÖRDÜĞÜ BIR DÜNYA UMIDI ILE....

benim ismimin anlamı kadın
kadın haklarından bahseder

bana bu ısmı babanem ve annem bırlıkte koymuslar
adıyla yasasın adını yasasın ve yasatsın dıye

bu kadar agır oldugunu bılmıyordum

kendimız olabılmeye fırsat versınler bu bıze yeter

Adam olmadan önce insan olabilmenin en temel unsurudur kadın.
Çoğu zaman değil, her zaman her gözün nuru, hayatın can damarıdır.
8 Mart dünya kadinlar gunumuz kutlu olsun.

Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” Mustafa Kemal Atatürk

8 Mart dünya kadınlar günümüz kutlu olsun.

Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” Mustafa Kemal Atatürk

8 mart dünya kadınlar günümüz kutlu olsun.

kadın olmak çok yorucu be Mune abla.... bugünün hicbir önemi yok .. bu ülkede kadın olmak zor...gülsen hata suratın asılsa hata... bizim de insan oldugumuzun farkına varirlar mi
Umarım bir gün, gün gelir kadın olduğumuz için yargılanmaz, gereken değeri görürüz.

8 martta KADINLARI KUTLAMAK DEGIL, ANLAMAK GEREK... IYI KI KADINIM , HER NE KADAR ANLASILAMASAMDA .. BIR GUN GERCEKTEN ANLASILMAK UMIDIYLE ...

farkındalıklarımızın arttığı
şiddetin, tacizin,tecavüzün olmadığı
kız çocuklarının eğitim haklarından mahrum bırakılmadığı
eğitim çalıima hayatı okul gibi yerlerde kadın oldukları sadece cinsiyetlerinden dolayı toplumsal ayrımcılığa maruz kalmadığı
bir dünya diliyorum.

keşke bunlara birgün değil hergün değinilse ve sadece değinilmekle kalmayıp birşeyler yapılsa.

Helâl olsun..!!@turuncupijama

Doğmadan önce bir kadının karnındasın.
Çocukken bir kadının kucağında.
Aşık olunca da bir kadının kalbinde...
Hayatınızdaki kadınlara iyi davranın!

Fabrikadaki çalışma koşullarını protesto için yaptığı grevde fabrika kapılarının kapatılması sonucu çıkan yangında ölen 129 kadının defnedildiği gün olan 8 mart
Dünya Emekçi Kadınlar Günü
anısına

Bu devırde kadın oldugum için
Ve 4 tanede kızım olduğu için mutsuzum
Ve gelecekten tedırgınım

Yazınızın altına imzamı atıyorum, bugünü kutlamıyoruz zaten, kutlama olmaz, olamaz.

Bu konuyu açarken aklımdaki çoğu düşünceyi eleyerek kurdum cümlelerimi, çok daha fazlasını haykırmak istedim ama farklı boyutlara kaymasını istemedim.

Bugün cinsel istismara uğruyorsak, kendi hemcinslerimiz veya erkekler tarafından duygusal ya da fiziksel şiddete maruz kalıyorsak, hor görülüyorsak, aşağılanıyorsak, eşimizin, erkek kardeşimizin, oğlumuzun eline silah tutuşturulup namusumuzu temizle denip öldürülüyorsak erkekler kadar suçludur kadınlar da.

Bize ya itaat etmeyi veya cinsiyetimizden dolayı kendimizi suçlu, ayıplı görmeyi öğrettiler çünkü.

Gelecek daha bilinçli inşaa edilecekse temelini kadınlar atmalı önce, önce kadınlar birbirini hor görmemeyi, suçlamamayı, ayıplamamayı öğrenmeli.
Nesillerini saygı, eşitlik, edep, merhamet ve vicdan ilkelerine göre yetiştirmeli.

Her canlıyı koşulsuz şartsız sevmeyi öğretmeli, gerisi zaten kendiliğinden gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…