aslın da ekmeği,pilavı,makarnayı çıkarmak lazım hayatımızdan.çünkü karbonhidrat herşeyin içinde var bakliyatta hatta meyvede bile var.bakliyattan ve meyveden yeterince karşılıyoruz bu ihtiyacımızı üstüne pilav,makarna,ekmek de tüketmek doğal olarak yağ a dönüşüyor.
nette gezerken bu cay formulunu buldum hosuma gitti elmayi sevdigim icin deneyecegim sizinlede paylasmak istedim.yapmak isteyen olursa odem sokturuyormus.
ELMA ÇAYI -ÖDEM SÖKTÜRÜCÜ ÇAY
2 elma
1lımon
1tane kabuk tarcın
4-5 tane karabıber
4-5 tane karanfıl
3 litre su.
2 elmayı ve 1 limon iyice yıkayıp kabuk ve çekirdekleriyle birlikte 4'e bölün bir tencereye ekleyin.3 lt su ekleyin.karanfil ve kabuk tarçın ekleyin.elma ve limon ezilecek kadar olana dek haşlayın.1-2 dakika demlendikten sonra süzüyoruz..akşam yapıp sabah içime hazırdır.
günde 3 bardaktan fazla içilmemelidir.3 gün boyunca günde 3 bardak içilecek.
çayımızın içine koyduğumuz meyveleri kabuk ve çekirdekleriyle birlikte kullanmamızın sebebi ise bunların içinde sitrik asit olmasıdır.bu zayıflama ilaçlarının içindede bulunur.
Elma suyu metabolizmamızın hızlanmasına yardımcı olur ve özellikle kilo problemi yaşayan kişilerde idrarı arttırarak ödem atılmasına yardımcı olur.
Çok önemli uyarı: Tansiyon düşüklüğü ve reflü rahatsızlığı olanların kullanmaması öneriliyor.
arkadaslar birsey soracam bir bilginiz varmi bu konuda sakiz cignemek insani aciktirirmi?ne zaman sakiz cignesem karnim ac gibi hissediyorum[/QUOTaslında acıkma hissi veriyor ama abur cubur yemekten alıkoyadabilir en azından benim için faydası çiğnediğim zaman daha az sigara içiyorum
o zaman ac karnina degil tok karnina sakiz cignemek lazim:)
evet bu karışımın faydası var gerçekten ama ben içemiyorum malesef çünkü bitki çaylarını bile zorla içen biriyim
neden canim mide rahatsizligin felan mi var yoksa sevmiyormusun bitki caylari icmeyi?
pilavi cikarmak imkansiz gibi turk yemek kulturunde neredeyse butun baklagillerin yaninda pilav olmasi adet olmus:)ama ben kendi adima yavas yavas kisacagim dedigin gibi hic saglikli degil. bazi insanlar ekmek arasi makarna yiyor cok ilginc makarna zaten doyurucu bence birde ekmekle yiyenleri gordum:)
3 gün sonra ara mı verilecek hep mi içilecek ılık mı içilmeli ? ben bu sitede benzer bir tarifi görmüştüm kaynattım bir hevesle ama karabiberi midemi mahvetti yada karanfilin acılığı bilemiyorum miktarı fazalydı ama benim.tatlı isteğini azaltabilir ama tarçın bunun için kullanılıyor
aslında makarna daha masum daha doğrusu spagetti 8 dk haşlanarak üzerine sadece peynir ufalanıp yağsız salçasız hafta bir gün yenebilir
yarın öğle arasına eve gelemicem okulda ekmek arası tavuk döner var sadece doyurucu olarak bend e bi kereden bişi olmaz diye onu yerim diyordum şimdi buraya ne yediğimizi yazacağımızı öğrenince vazgeçmem lazım gibi hissediyorumevden bişiler mi götürsem
yarın öğle arasına eve gelemicem okulda ekmek arası tavuk döner var sadece doyurucu olarak bend e bi kereden bişi olmaz diye onu yerim diyordum şimdi buraya ne yediğimizi yazacağımızı öğrenince vazgeçmem lazım gibi hissediyorumevden bişiler mi götürsem
iyi geceler arkadaşlar bende bu gün yediklerimi paylaşayım
sabah kahvaltısı
1yumurta
yeşillik
1dilim kepek ekmek
öğlen
1 elma
akşam
ızgara balık
salata
gaye menün güzel cnm karnını sağlıklı bir şekilde doyurduktan sonra ara öğüne hiç gerek yok aslında.
gaye yalnız sende daha fazla paylaşım bekliyorum en azından günde 5 msj
bana yaptığınız çorbaları söyleyebilir misiniz daha önce söylediğim gibi çorba asla pişirmeyen biriydim şimdide diyetin ilk günleri ya yayla çorbası mı yapsam diyorum sonra yok yok pirinç var olmaz diyorum herşeyi eliyorum diyet grubuna giren brokoli çorbasını flan da benim içim almıyo
nette gezerken bu cay formulunu buldum hosuma gitti elmayi sevdigim icin deneyecegim sizinlede paylasmak istedim.yapmak isteyen olursa odem sokturuyormus.
ELMA ÇAYI -ÖDEM SÖKTÜRÜCÜ ÇAY
2 elma
1lımon
1tane kabuk tarcın
4-5 tane karabıber
4-5 tane karanfıl
3 litre su.
2 elmayı ve 1 limon iyice yıkayıp kabuk ve çekirdekleriyle birlikte 4'e bölün bir tencereye ekleyin.3 lt su ekleyin.karanfil ve kabuk tarçın ekleyin.elma ve limon ezilecek kadar olana dek haşlayın.1-2 dakika demlendikten sonra süzüyoruz..akşam yapıp sabah içime hazırdır.
günde 3 bardaktan fazla içilmemelidir.3 gün boyunca günde 3 bardak içilecek.
çayımızın içine koyduğumuz meyveleri kabuk ve çekirdekleriyle birlikte kullanmamızın sebebi ise bunların içinde sitrik asit olmasıdır.bu zayıflama ilaçlarının içindede bulunur.
Elma suyu metabolizmamızın hızlanmasına yardımcı olur ve özellikle kilo problemi yaşayan kişilerde idrarı arttırarak ödem atılmasına yardımcı olur.
Çok önemli uyarı: Tansiyon düşüklüğü ve reflü rahatsızlığı olanların kullanmaması öneriliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?