Ne güzel yazmışsın canım. Gerçekten insan bir saniyeliğine nefsine yenilebildiği gibi bir saniyede nefsini yenebiliyor. Vazgeçmek için zorlamak lazım bünyeyi, kaçmak, başka şeyleri düşünmek lazım. Benim yolum uzun ve yolu uzun olanlarında kesinlikle uygulaması gereken bir şey...Yemeden önce bir bardak su içip derin derin düşünmek gerek. Ben öyle yapıyorum kurstan eve geldim dolabın kapağını açtım. Kocaman bir pasta muhtemelen babam akşam almıştır. Gofretler desen cabası kahvaltıdan kalma simitler. Düşündüm bunları yersem alacağım haz 5 dakikayı bile geçmeyecek hatta 2 saat sonra yine acıkıcam kendimi yemiş saydım. Yediğimi farzettim sonra normal yememe devam ettim. Aklımda kalmadı. Biraz düşünüp direnmek lazım. Uzmanlarda zaten canınız tatlı çektiğinde bir büyük bardak su için ve 20 dakika aklınızı oyalayın diyorlar. Bir gofrette 200 kalori var onun yerine neler neler yenir tıka basa doyulur varya. En azından hiç olmadı 2 haftada bir ödül niyetine yapın. Motive eder. Ara ara kaçamaklar emeğe yazık bence ya. Ama yedim diye de koyvermeyin aynen devam edin. Bir günde kilo verilmeyeceği gibi bir günde kilo alınmaz:)
Bende bugün sabah kalktım 9a doğru 1 domatesli 1 yumurtalı menemen yedim. Yağsız. Yanında 2 dilim kızarmış çavdar ekmeği. Kursta olduğum için ara öğün yemedim. Saat 2de küçük yuvarlak sandviç ekmeğine (kepekli) 3 ızgara köfte yarım domates koydum onu yedim yanında ayran. Saat 4te bir tane veya 2 bile olabilir sabah yemedim meyve çünkü muz yiyeceğim:) Süt ve muzu blendırdan geçirip milkshake tarzı yaparım belki :):) Akşama 4 kaşık kuru fasulye susuz. Yanında 1 fincan bardağı yoğurt yanında ekmek yemem. Saat 9da kuru kayısı
Genelde saat 9 öğünlerini yazsamda yemiyorum unutuyorum çünkü:)
Kursta kafam kazan olduğu ve zaten yol yürüdüğüm için haftasonları spor yapmıyorum.
2.5 litre su kesin içiyorum
Bugün sadece 1 büyük kupa yeşil çay içebilirim midem fazlasına tahammül edemiyor artıkgerçi o da iki fincana denk gelir yani:):)
Bendeki durumlar bu. Buzdolabında kocaman pasta gofretler resmen kuzu kuzu yatıyor. Uzak duruyorum. Hocamız bugün cevizli brownieden bahsetti hala aklımda canım çekti resmen ama onu da sildim kafamdan. Fedakarlık yapmak lazım.:)
Ne güzel yazmışsın canım. Gerçekten insan bir saniyeliğine nefsine yenilebildiği gibi bir saniyede nefsini yenebiliyor. Vazgeçmek için zorlamak lazım bünyeyi, kaçmak, başka şeyleri düşünmek lazım. Benim yolum uzun ve yolu uzun olanlarında kesinlikle uygulaması gereken bir şey...
Bende öyleyim canım bıraktım mı tam bırakıyorum. Çok kötü bir şey yaaa... İnsan yemeklere yenik düştüğüne utanıyor. Allahım inşallah ufak tefek kaçamaklarla bu işin üstesinden gelirim..Bende yolu yarılasam eminim yorulup koyverdiğim zamanlar olur ama dediğin gibi yolu bizim gibi uzun olanların çok iyi motive olması gerek. Ben kendimi biliyorum şimdi gitsem pasta yesem aman bir dilim yedim 2den nolur derim şunu da yesem nolur derim yarın toparlarım nasıl olsa derim. Ben bıraktım mı tam bırakıyorum çünkü; ama ne gereği var. Uğraşmadan hiçbirşey elde edememişken bunun için armut piş ağzıma düş yapamam. Ben kendimi böyle motive ediyorum. Canımız çok bir şey istediğinde içimizdeki sesi dinlemeliyiz. Yemememiz gerektiğini gerçekten düşünüyorsak vicdanımız zaten en büyük muhalefet. O en iyi bahaneleri bize sunacaktır.:) Herkesi tenzil ederek söylüyorum demek istediim ben kendimi böyle motive ediyorum kendimizi motive etmenin yolunu bulduk mu iş tamam :) ha keza motive edemezsem ksin kaçamak yapmışımdır orasıda bir gerçek:) Yolu benim gibi çoook uzun olanlar kendimizi 5 dakikalık hedeflerle kandırmayalım. Salıncağımmız günleri düşünelim. Alışveriş sitelerindeki kıyafetleri düşünelim:)
canım çok haklısınYemeden önce bir bardak su içip derin derin düşünmek gerek. Ben öyle yapıyorum kurstan eve geldim dolabın kapağını açtım. Kocaman bir pasta muhtemelen babam akşam almıştır. Gofretler desen cabası kahvaltıdan kalma simitler. Düşündüm bunları yersem alacağım haz 5 dakikayı bile geçmeyecek hatta 2 saat sonra yine acıkıcam kendimi yemiş saydım. Yediğimi farzettim sonra normal yememe devam ettim. Aklımda kalmadı. Biraz düşünüp direnmek lazım. Uzmanlarda zaten canınız tatlı çektiğinde bir büyük bardak su için ve 20 dakika aklınızı oyalayın diyorlar. Bir gofrette 200 kalori var onun yerine neler neler yenir tıka basa doyulur varya. En azından hiç olmadı 2 haftada bir ödül niyetine yapın. Motive eder. Ara ara kaçamaklar emeğe yazık bence ya. Ama yedim diye de koyvermeyin aynen devam edin. Bir günde kilo verilmeyeceği gibi bir günde kilo alınmaz:)
Bende bugün sabah kalktım 9a doğru 1 domatesli 1 yumurtalı menemen yedim. Yağsız. Yanında 2 dilim kızarmış çavdar ekmeği. Kursta olduğum için ara öğün yemedim. Saat 2de küçük yuvarlak sandviç ekmeğine (kepekli) 3 ızgara köfte yarım domates koydum onu yedim yanında ayran. Saat 4te bir tane veya 2 bile olabilir sabah yemedim meyve çünkü muz yiyeceğim:) Süt ve muzu blendırdan geçirip milkshake tarzı yaparım belki :):) Akşama 4 kaşık kuru fasulye susuz. Yanında 1 fincan bardağı yoğurt yanında ekmek yemem. Saat 9da kuru kayısı
Kursta kafam kazan olduğu ve zaten yol yürüdüğüm için haftasonları spor yapmıyorum.
Bugün sadece 1 büyük kupa yeşil çay içebilirim midem fazlasına tahammül edemiyor artıkgerçi o da iki fincana denk gelir yani:):)
Bendeki durumlar bu. Buzdolabında kocaman pasta gofretler resmen kuzu kuzu yatıyor. Uzak duruyorum. Hocamız bugün cevizli brownieden bahsetti hala aklımda canım çekti resmen ama onu da sildim kafamdan. Fedakarlık yapmak lazım.:)
Canıııııımmmmm aman dikkat et! Böyle gide gide bırakabiliyor insan diyeti. Kafanı iyice toparla, şunun şurasında ne kadarcık kalmış hedefine.
5 6 kilom kaldı ama ben 4 aydır diyetteyimmm püfff
susamsız bir simit 3 dilim ekmekt yerine geçiyor bilginize susamlıısnı düşünemiyorum bile. Ha keza sokak simidini yarım olmak kaydıyla doktorlar veriyorlar ara öğüne. Yine de susamsızı bile 3 dilim ekmekse düşünemiyorum susamlısını:)
Ohhh yenilik güzellik saçların şimdiden hayırlı olsun.
Ben leslie'yi bir siteden almıştım ama 5 mil slim downdu gerçekten güzel bir de nutrisystemi var mesaj sayımı 100e tamamlıyım bir şekilde linkleri bulabilirsem ulaştırırm sana. Ben bir yıl önce belediyenin spor salonuna gidiyodum. Bir gün aletli bir gün aerobik platesti. Aerobik plateste aynı leslienin nutrisystemini yapıyorduk tabi bizimkisi daha ağır oluyordu bir gün olduğu için. Ardarada olduğu sürece elbet sonuç alınır. Kadın videolarında söylüyor zaten hızlı yapmak yavaş yapmak zorunda değilsiniz yeter ki hareket edin. Bu bile ne kadar iyi ki çok doğru hareket etmek lazım. Ben memnunum hem eğlenceli de konuşmaları benim çok hoşuma gidiyor:)
Yemeden önce bir bardak su içip derin derin düşünmek gerek. Ben öyle yapıyorum kurstan eve geldim dolabın kapağını açtım. Kocaman bir pasta muhtemelen babam akşam almıştır. Gofretler desen cabası kahvaltıdan kalma simitler. Düşündüm bunları yersem alacağım haz 5 dakikayı bile geçmeyecek hatta 2 saat sonra yine acıkıcam kendimi yemiş saydım. Yediğimi farzettim sonra normal yememe devam ettim. Aklımda kalmadı. Biraz düşünüp direnmek lazım. Uzmanlarda zaten canınız tatlı çektiğinde bir büyük bardak su için ve 20 dakika aklınızı oyalayın diyorlar. Bir gofrette 200 kalori var onun yerine neler neler yenir tıka basa doyulur varya. En azından hiç olmadı 2 haftada bir ödül niyetine yapın. Motive eder. Ara ara kaçamaklar emeğe yazık bence ya. Ama yedim diye de koyvermeyin aynen devam edin. Bir günde kilo verilmeyeceği gibi bir günde kilo alınmaz:)
canım çok haklısın
4 aydır diyetteyim ilk 3 ay çok dikkat ederek anca 8 kilo verdim ama bu son ay adepte olamıyorumm
artık bıkmış durumdayım eskisi gibi ne su içiyorum ne spor yapıyorumm
benim hedef koyduğum güne yaklaştıkça ben sapıtıyorum bu hafta kilo verdim ama geri almak istemiyormm
artık motivasyonum bitti dedim gruplara girdimm
hiç birşey beni motive etmiyoo sadece yiyeceğim şey beynimdee ders bile çalışamıyorumm
lütfenn motivasyona ihtiyacım varrr bende menümü kaptanımızın menüsü gibi yapmak istiyorum onunla aynı kiloda sayılırız o negüzel kaç kilo verdi ben anca 400 grmcık
canım çok haklısın
4 aydır diyetteyim ilk 3 ay çok dikkat ederek anca 8 kilo verdim ama bu son ay adepte olamıyorumm
artık bıkmış durumdayım eskisi gibi ne su içiyorum ne spor yapıyorumm
benim hedef koyduğum güne yaklaştıkça ben sapıtıyorum bu hafta kilo verdim ama geri almak istemiyormm
artık motivasyonum bitti dedim gruplara girdimm
hiç birşey beni motive etmiyoo sadece yiyeceğim şey beynimdee ders bile çalışamıyorumm
lütfenn motivasyona ihtiyacım varrr bende menümü kaptanımızın menüsü gibi yapmak istiyorum onunla aynı kiloda sayılırız o negüzel kaç kilo verdi ben anca 400 grmcık
çok iradelisin cnm maşallah.muz yerine başka bir meyve yesen daha iyi olur,muz hem kalorisi yüksek hemde kan şekeri dengeni bozacaktır.et türünün yanında ekmek yemezsen hem daha az açlık hissedersin ilerleyen saatlerde hemde kg vermen hızlanır cnm
Senin böyle hissetmen normal çünkü 4 ay gibi bir süre diyeti sürdürmekte bir başarıdır; bence neden yemek istediğini düşün. Ben mesela ne zaman yemek istesem moralimi bozan bir şeyler olmuştur. Kendimi yemekle çikolatayla mutlu ettiğimi düşünürüm. Sevgilimle kavga edeyim sınavlarım yorucu olsun hemen çikolata. Hatta geçen dönem vize dönemi rejimdeyim ama ne rejim bozmak yok. Kendime dedim ki bak dedim şu sınava odaklan iyi geçsin sana çikolata alcam. O an yüzüme öyle bir gülümseme yayıldı ki sana anlatamam arkadaşım bile hayırdır birden neşelendin diye sordu. Bende kendimi bu şekilde mutlu hissedebiliyorum çünkü ama ye ye ye ye nereye kadar. Sorun zaten yemek değil her şeyi yiyebilirsin. Gofret mi canın çekiyo ye ama şunu yap mesela yedin mi o gofreti kalk o gofretin kalorisini yakacak kadar spor yap. Benim iradem mükemmel değil üç gün oluyo baktım 2 tane gofreti yemişim. Yedim ama bilinçsiz yani sırf yemişim ya. Baktım kalorisine dörtyüz kalori. Sen misin bunu yiyen öğle akşam yemeği yemedim. Üzerine o kaloriyi yakacak bir spor yaptım. Bayılcaktım nerdeyse sonunda. Sonunda baktım beynimde pişmanlık oluşmuş. 400 kalorilik neler yiyip doyardım hey gidi hey diye:):) İş bizden başkasında bitmiyor. Ödül olarak yediğim tatlı beni mutlu ediyor onu da 2-3 haftada bir yapıyorum o zaman karşılığını vermiş oluyorum çünkü. Uğruna savaştığımızda aldığımız ödülün hazzı ile bizi mutsuz edecek şeyin arasındaki uçurumu açarsak emin ol başarırrız. Hle ki yuh 4 ay rejim yapmışsın. Sağlıklı beslenmişsin. Dikkat etmişsin. 4 ay önce giydiklerini şimdi giydiklerini düşün. aynaya baktığında 4 ay önce kendini nasıl görüyordun bir düşün. Şimdi ucuna gelmişsin kimseye değil kendine mi yenileceksin? Sen başarmışsın bunu ve yine başarırsın kendine ödüller koy 2 hafta bbozma sana şunu alacağım de. Kendini en iyi sen bilirsin. Kendinle konuş bak nasıl gaza geliyorsun:)
Aslında o kadar iradeli sayılmam ama kafama koyduğum için sanırım bu sefer öyle . Bir de kendime ödül koydum.2 hafta sonra o tartıda 2.5 kiloya yakın kilo vermeyi başar o zaman sütlü tatlını zevkle yiyebilirsin dedim kendime. Eğer 2 haftada veremezsem 3. haftada ödül. Her tatlı görüşümde aklıma bunu getiriyorum. Bir de son zamanlarda aldım bu kiloları normalde 70 falandım. Bahar geliyo kıyafetlerim olmazsa naparım korkusu tetikliyor beni:):) Aslında bende muzu sevmem. Zaten ne tadı var ne tuzu minnacık bişi; ama evde sadece muz vardı. Alışverişte yarın yapacak bizimkiler o yüzden zorunda kaldım biraz:) Portakal hastasıyım. Portakal stoğumu yarın yapayım listemde sürekli portakalları görürsünüz. Etin yanında ekmek meselesi de ahh bir başarsam onu yok yapamıyorum. Aslında akşam ekmek yemiyorum. Akşam et türü yiyip yanında ekmek yemesem daha mantıklı sanırım. Normalde zaten 4 dilim ekmeği aşmamaya özen gösteriyorum. Proteini akşam tüketmenin bir zararı olur mu? Akşam yemeklerim genelde 18.30 ya da 18.00da değişmiyor:)
bende çok seviyorum abur cuburu çikolata tatlı cips ama kesin diyet yapmaya karar verdiysem kafamda bitirdiysem bozmadan uygulayabiliyorum.
akşam et türü yemende hiçbir sakınca yok cnm ekmezsen yemsezsen yanında
benim menün
sabah
2 yumurtadan peynirli omlet
marul
öğlen
1 kase çorba salata
akşam
tavuk sote,salata ve yoğurt.
tavuk soteyi nerdeyse yağsız yapıyorum tavaya 1tatlı kaşığı kadar ancak yağ katıyorum.tavuğu doğrayıp yoğurt sarımsak ve köri ile karıştırıyorum atıyorum tava sonra bayıla bayıla yiyorum salatayla
Dukan diyeti gibi mi yapıyorsunuz? Bende böyle yapmak istiyorum ama bu kadar yesem derslerde uykum geliyor benim enerjisiz mutsuz hissediyorum. Ekmeği kesmeyi denemiştim bende ama resmen kolumu kıpırdatmaya halim yoktu. Bu kadar az yiyip nsıl enerjik oluyorsunuz maşallah ya imreniyorum gerçekten. Ne güzel ya keşke sizin sisteminize bende sahip olabilsem
Diyetini bırakmadığın sürece durum asla vahim değildir canımcım. Bu akşam bu programa uy ve rahat uyu tatlım. Sadece bir kaç saat dayanıp, yarın yepyeni bir güne başla.. :)kızlar bugünkü menüm;
sabah - sirkeli su
kahvaltı - kibrit kutusu kadar peynir
yarımdan bile az kızarmıs kepekli ekmek
yagsız tuzsuz domates- üzerine keten tohumu atıyorum
2 zeytin
öğle - 3 köfte
marul-domates
5 tek patates
bir iki dilim salatalık turşusu
ara - nescafe
az önce de 3 top profiterol yedimaksam dayanmıstım ama bugün gafil avlandım (((
5 gbi bir kupa süt içicem bir dha bitki çayından baska b,irsey içmicem. durum vahim mi
kızlar bugünkü menüm;
sabah - sirkeli su
kahvaltı - kibrit kutusu kadar peynir
yarımdan bile az kızarmıs kepekli ekmek
yagsız tuzsuz domates- üzerine keten tohumu atıyorum
2 zeytin
öğle - 3 köfte
marul-domates
5 tek patates
bir iki dilim salatalık turşusu
ara - nescafe
az önce de 3 top profiterol yedimaksam dayanmıstım ama bugün gafil avlandım (((
5 gbi bir kupa süt içicem bir dha bitki çayından baska b,irsey içmicem. durum vahim mi
yok cnm dukan diyetini hiç bilmiyorum nedir ne değildir.ekmeğin hiç bir enerji verci özelliği yokki vucuda zarar ancak.
her sabah 2 yumurta yiyorum.yumurta tam bir protein ve enerji kaynağı.peynir mutlaka yerim lığt peynirde yemiyorum ben normal yiyorum çünkü süt ürünlerinin tüm faydası yağında diyetime de bir zararı olmuyor kg veriyorum.bimden kaanların köy peynirini alıyorum.yarın ceviz alacağım kahvaltıda ceviz yiyeceğim yumurtanın yanında.salata ve yoğurt mutlaka tüketiyorum öğünlerimin yanında.benim yaptığım şey kan şekeri seviyemi dengede tutmak.bu şekilde beslenince kan şekerim ne aniden yükseliyor ne de düşüyor.bu sebeple enerjim kaybolmuyor ve açlık hissim olmuyor.çabuk doyuyorum ve tatlı krizi vs. yaşmıyorum irade gücüm artıyor.umarım yardımcı olmuşumdur cnm
Maşallaaah canım yaaa! Çok merak ettim acaba kaç kiloyla başladın ve kaç kilo verdin şimdiye kadar?
cnm ben takıma ilk geldiğimde 65 kg dum gecen sene 60 kg ya düştüm.sonra tatil vs. derken çok abarttım bir kere boşverince ele almak zor oluyor.geçen sene geç kalmıştım dikkat etmekte, şimdi yaz gelmeden en az 55 olursa 52-50 kg ya düşmek istiyorum.sonrası da kolay boyum uzun 50-55 arasında gidip gelsem yeterli.
İnşallah ulaşırsın hedefine canım. Bende yaza kadar 10 kilo vereceğim inşallah. Bu yazı da kumsaldan kaçarak geçirmek istemiyorum.
kızlar ben geldim aman bi yoruldum bi yoruldum avm ye gittik oğlum annem ben :) yalnız ben kaçmak yaptım yahamburger köftesi yarım diet kola 2 tane patates bi de soslu 5 kaşık dondurma yedim ne yapcezzzzzzzz:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?