yok cnm dukan diyetini hiç bilmiyorum nedir ne değildir.ekmeğin hiç bir enerji verci özelliği yokki vucuda zarar ancak.
her sabah 2 yumurta yiyorum.yumurta tam bir protein ve enerji kaynağı.peynir mutlaka yerim lığt peynirde yemiyorum ben normal yiyorum çünkü süt ürünlerinin tüm faydası yağında diyetime de bir zararı olmuyor kg veriyorum.bimden kaanların köy peynirini alıyorum.yarın ceviz alacağım kahvaltıda ceviz yiyeceğim yumurtanın yanında.salata ve yoğurt mutlaka tüketiyorum öğünlerimin yanında.benim yaptığım şey kan şekeri seviyemi dengede tutmak.bu şekilde beslenince kan şekerim ne aniden yükseliyor ne de düşüyor.bu sebeple enerjim kaybolmuyor ve açlık hissim olmuyor.çabuk doyuyorum ve tatlı krizi vs. yaşmıyorum irade gücüm artıyor.umarım yardımcı olmuşumdur cnm
4 Aydır kilonda dalgalanma oldu mu? Kilo aldın mı canım? Bir de yaşın kaç acaba?
26 yaşındayım canım ilk ay 6 kilo verdim diger 2 aydada 2 kilo verdim o 2 kiloyu az az aldım geri verdim aldım geri verdim ve sürekli aynı kiloda kaldığım olduu duraklamalar oluyooo ama duraklama olması çok normalmişşş bu verdiğim kiloların kalıcı olmasını gösteriyormuşş sanırım artık vermeye başladım ama buseferde iştahım açıldı
ahh ahh resim dolabın üstünde hatta kaçamak yaparken ona baka baka yapabiliyorum her şeyi denedim artık beni ne devam ettirebilir ne bıraktırtmaz şu diyei diyorum sanırım beni diyete tam gaz devam ettircek sen varsıncnm eski zayıf resimlerine bak, yaza öyle olacağını düşün. herkesin nasıl şaşıracağını ve evli ve çocuklu olduğun halde incecik olacağını görünmenin ne kadar harika hissetireceğini düşün.ben böyle yapıyorum
sirkeli karışımın topiğini inceledim baya bir mennun olamnda var memnun olmayanda genel itibariyle herkes memnun.bazıları herşeyi yiyeyim sirkeli suyu içeyim zayıflayayım diye düşünür zayıflayamayınca işe yaramıyor diyorbakalım yarın deneceğim mideme dokunmazsa zorda olsa içeceğim.doğalını bulsam süper olur bulamam sanırım burda kemal kükrer alırım artık yılların markası ne de olsa siz hangisini kullanıyorsunuz kızlar
haklısın dcanım ilk defa bukadar uzun bir diyet yaptımmm kadınlar kulübündeki arkadaşlarım olmasaydıı kesinlikle veremezdimmm bukadar uzun diyet yapamazdımmSenin böyle hissetmen normal çünkü 4 ay gibi bir süre diyeti sürdürmekte bir başarıdır; bence neden yemek istediğini düşün. Ben mesela ne zaman yemek istesem moralimi bozan bir şeyler olmuştur. Kendimi yemekle çikolatayla mutlu ettiğimi düşünürüm. Sevgilimle kavga edeyim sınavlarım yorucu olsun hemen çikolata. Hatta geçen dönem vize dönemi rejimdeyim ama ne rejim bozmak yok. Kendime dedim ki bak dedim şu sınava odaklan iyi geçsin sana çikolata alcam. O an yüzüme öyle bir gülümseme yayıldı ki sana anlatamam arkadaşım bile hayırdır birden neşelendin diye sordu. Bende kendimi bu şekilde mutlu hissedebiliyorum çünkü ama ye ye ye ye nereye kadar. Sorun zaten yemek değil her şeyi yiyebilirsin. Gofret mi canın çekiyo ye ama şunu yap mesela yedin mi o gofreti kalk o gofretin kalorisini yakacak kadar spor yap. Benim iradem mükemmel değil üç gün oluyo baktım 2 tane gofreti yemişim. Yedim ama bilinçsiz yani sırf yemişim ya. Baktım kalorisine dörtyüz kalori. Sen misin bunu yiyen öğle akşam yemeği yemedim. Üzerine o kaloriyi yakacak bir spor yaptım. Bayılcaktım nerdeyse sonunda. Sonunda baktım beynimde pişmanlık oluşmuş. 400 kalorilik neler yiyip doyardım hey gidi hey diye:):) İş bizden başkasında bitmiyor. Ödül olarak yediğim tatlı beni mutlu ediyor onu da 2-3 haftada bir yapıyorum o zaman karşılığını vermiş oluyorum çünkü. Uğruna savaştığımızda aldığımız ödülün hazzı ile bizi mutsuz edecek şeyin arasındaki uçurumu açarsak emin ol başarırrız. Hle ki yuh 4 ay rejim yapmışsın. Sağlıklı beslenmişsin. Dikkat etmişsin. 4 ay önce giydiklerini şimdi giydiklerini düşün. aynaya baktığında 4 ay önce kendini nasıl görüyordun bir düşün. Şimdi ucuna gelmişsin kimseye değil kendine mi yenileceksin? Sen başarmışsın bunu ve yine başarırsın kendine ödüller koy 2 hafta bbozma sana şunu alacağım de. Kendini en iyi sen bilirsin. Kendinle konuş bak nasıl gaza geliyorsun:)
Aslında o kadar iradeli sayılmam ama kafama koyduğum için sanırım bu sefer öyle . Bir de kendime ödül koydum.2 hafta sonra o tartıda 2.5 kiloya yakın kilo vermeyi başar o zaman sütlü tatlını zevkle yiyebilirsin dedim kendime. Eğer 2 haftada veremezsem 3. haftada ödül. Her tatlı görüşümde aklıma bunu getiriyorum. Bir de son zamanlarda aldım bu kiloları normalde 70 falandım. Bahar geliyo kıyafetlerim olmazsa naparım korkusu tetikliyor beni:):) Aslında bende muzu sevmem. Zaten ne tadı var ne tuzu minnacık bişi; ama evde sadece muz vardı. Alışverişte yarın yapacak bizimkiler o yüzden zorunda kaldım biraz:) Portakal hastasıyım. Portakal stoğumu yarın yapayım listemde sürekli portakalları görürsünüz. Etin yanında ekmek meselesi de ahh bir başarsam onu yok yapamıyorum. Aslında akşam ekmek yemiyorum. Akşam et türü yiyip yanında ekmek yemesem daha mantıklı sanırım. Normalde zaten 4 dilim ekmeği aşmamaya özen gösteriyorum. Proteini akşam tüketmenin bir zararı olur mu? Akşam yemeklerim genelde 18.30 ya da 18.00da değişmiyor:)
menü herzamanki gibi çok güzelll hatta kıskandımbende çok seviyorum abur cuburu çikolata tatlı cips ama kesin diyet yapmaya karar verdiysem kafamda bitirdiysem bozmadan uygulayabiliyorum.
akşam et türü yemende hiçbir sakınca yok cnm ekmezsen yemsezsen yanında
benim menün
sabah
2 yumurtadan peynirli omlet
marul
öğlen
1 kase çorba salata
akşam
tavuk sote,salata ve yoğurt.
tavuk soteyi nerdeyse yağsız yapıyorum tavaya 1tatlı kaşığı kadar ancak yağ katıyorum.tavuğu doğrayıp yoğurt sarımsak ve köri ile karıştırıyorum atıyorum tava sonra bayıla bayıla yiyorum salatayla
akşam yemeği yemezsen dengeleyebilirsin menün güzel ama o profiterol kötü olmuşş gerçi sen benim yediklerimi görürsen seninkinde bişe yokkkızlar bugünkü menüm;
sabah - sirkeli su
kahvaltı - kibrit kutusu kadar peynir
yarımdan bile az kızarmıs kepekli ekmek
yagsız tuzsuz domates- üzerine keten tohumu atıyorum
2 zeytin
öğle - 3 köfte
marul-domates
5 tek patates
bir iki dilim salatalık turşusu
ara - nescafe
az önce de 3 top profiterol yedimaksam dayanmıstım ama bugün gafil avlandım (((
5 gbi bir kupa süt içicem bir dha bitki çayından baska b,irsey içmicem. durum vahim mi
bide hazirana 15 kilo vermek diyooobenim hedefimde haziran sonunda 15 kg vermiş olmak bakalım inş. hedefimize ulaşırız cnm
senin kaçamakları görünce çok sevindimkızlar ben geldim aman bi yoruldum bi yoruldum avm ye gittik oğlum annem ben :) yalnız ben kaçmak yaptım yahamburger köftesi yarım diet kola 2 tane patates bi de soslu 5 kaşık dondurma yedim ne yapcezzzzzzzz:18:
canım yeni üye olduğun için olabilir çünkü bendede başta gözükmüyorduKızlar alakasız ama bir şey sormak istiyorum. Konuya cevap verirken gülücük,şekil vs. kullanamıyorum, öyle bir sekme yok. Acaba neden olabilir?
Hımm peki ozaman. Ben böyle çiçekli, böcekli mesajlar atmak istiyorum yahu :)canım yeni üye olduğun için olabilir çünkü bendede başta gözükmüyordu
Canım hala "ikramları geri çeviremezsem"lerdesiiiiinnnn... Öyle bir ihtimal verme kendine, olsun bitsin.şu berbat menümüde yazayım utanıyorum
sabah
az sucuklu yumurta (ince 4 dilim yumurtada 1denazdı)
yarım kk peynir
1 zeytin
1 dilim tahıllı ekmek
2 parça bolero(gofret)
2 yk kabak yemeği
4 yk bulgurpilavı
2 tatlı kaşığı nutella
5 fındık
1 küçük but ızgara
1 yeşil elma
bugünü kapattım bidaha bişe yemem ama eşimin teyzesine gitme ihtimalimiz varr orda gelen ikramları geri çevirmem gerekiyor eger çevirmezsemmm yandımmm benn:18::18::18:
su anca 1 buçuk lt 2buçuk olurr
yeşil çay 2 bardak
sporda yarım saat tempolu yürüdüm bisiklette bincem fırsat bulabilirsemm
ben diyetisyenime giderken çok meşgul olduğum için tahıllı ekmek alamamıştım ve ilk hafta ağzıma 1 lokma ekmek almamıştım doktoruma söyledim doktor bana çok kızmıştıı beyaz ekmek yeseydin bari ekmekde B12 vitamini var neden yemedin diye iyi fırçalamıştıı tabi bunu farklı şeylerden alıyorsak b,ilmiyorum 0 ekmek sorun yaratırmı
Hımm peki ozaman. Ben böyle çiçekli, böcekli mesajlar atmak istiyorum yahu :)
Canım hala "ikramları geri çeviremezsem"lerdesiiiiinnnn... Öyle bir ihtimal verme kendine, olsun bitsin.
diyetisyen saçmalamış resmen cnm.bahsettiği vitamin B vitamini buda ekmekten hariç kırmızı et,balık, bakliyat,yeşil sebzeler,süt ürünleri,fındık,ceviz badem,incir,hurma hepsinde bolca var cnm.
şu berbat menümüde yazayım utanıyorum
sabah
az sucuklu yumurta (ince 4 dilim yumurtada 1denazdı)
yarım kk peynir
1 zeytin
1 dilim tahıllı ekmek
2 parça bolero(gofret)
2 yk kabak yemeği
4 yk bulgurpilavı
2 tatlı kaşığı nutella
5 fındık
1 küçük but ızgara
1 yeşil elma
bugünü kapattım bidaha bişe yemem ama eşimin teyzesine gitme ihtimalimiz varr orda gelen ikramları geri çevirmem gerekiyor eger çevirmezsemmm yandımmm benn:18::18::18:
su anca 1 buçuk lt 2buçuk olurr
yeşil çay 2 bardak
sporda yarım saat tempolu yürüdüm bisiklette bincem fırsat bulabilirsemm
haklısın canım kesinlikle çevircem ozaman şekersiz çaydan başka bişe almam
zaten 7den sonra gideriz büyük ihtimalle
cnm menün karışık olmamış cnm biliyosun zaten.
bir başlasan dikkat ediyorsan benim yaptığım en önemli şey proteinle karbonu karıştırmamak. işe kan şekerini dengelemekle başlamalısın
Ya evde yiyecek hiçbir şey bulamıyorum. Annemler düğüne gitti, bende işten öğlen döndüm. Öğle bir çorba yapabildim. Doğru düzgün yemek yapmayı bilmiyorum. Aslına bakarsanız aç da değilim o yüzden üşendim. Nasıl olsa tatil günüm diye yattım. (Hafta içi cıvkım çıkıyor...) Ne yesem ki?
Annem geldi şimdisalata yoğurtt
Annem geldi şimdiIspanak almış, ıspanak haşlarım bir de tavuk kızartırım yağsız tavada ? :)
nasılsınız kızlar?
ben anneme geldim bugün rahatsız biraz heryeri sildim süpürdüm egzersiz olmuştur dimi :))
ama pek dikkat edemedim yediklerime
öğle az makarna yoğurt
bir süt dilimi (kayranın :)
bir kurabiye
akşam üzeri çok az pırasa
şimdi ızgara tavuk yicem
başkada bişey yemem artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?