Kaçamak listesi mi tutacağız UcukMavicimgünaydın kızlar görüyorum ki herkes kaçamak hakkını kullanmış.tavuklumakarna menünü yazmama durumu yok cnm.
tuhafkız
hibrit
karamelek
melekce
şekerkızcandy
mutlumel
tavuklumakarna
gözümden kaçan varsa siz de ekleyin kızlar menülere bakarak.hatta bunu da başka bir arkadaşımız kontrol edip listelesin.kim gönüllü ie o yapsın listeyi.
Canım pilav yiyeceğine ekmek yesen daha iyi bence. Kaçamak sayılıp sayılmadığını UcukMavi bilir ama "dürüm kaçamak sayılır mı?" diye soruyorsun yahu:26:Günaydın kızlar,
kahvaltım bir dilim tam buğday , salça , peynir, 3 zeytin
şekersiz çay
öğle haşlanmış yumurta yicem tok tutsun diye
dışarı çıkçazda fazla kaçırmayım
şimdi bu kaçamak işinde sorularım var
örneğin makarna ben sık yapıyorum oğlum seviyor, yağsız yiyordum ben o kaçamak sayılıyormu
yada yemekle ekmek yemeyip 2 kaşık pilav falan yersek sofrada
yada dürüm canım çekiyo onu yesem öğün olarak kaçamakmı sayılıyor ??
Hepimizin canı tonlarca şey çekiyor canım. Öyle her seferinde, her canımızın çektiğini yersek olur mu?biliyorum canım ama canım çekiyo napayımsalata falan yerim neyse haftaya yerim onuda
haftaya 79 hedef koydum kendime inşallah bu hafta başarıcam
Canım iş bukadar basit değil. Her yiyeceğin kendi kimyası var, her bedenin kendi kimyası var. Her yiyeceğin metabolizmaya, bedene etkisi başka. Kalori hesabı ile eşleştirilen besinler AYNI DEĞİLDİR. Lütfen buna dikkat edin.Froumda var mı bilmiyorum ama benim diyetisyenim bana şu listeyi vermişti. Bilhassa kaçaklarımızda dahi öğünümüzü bu şekilde düzenleyebiliriz.
Günlük Yaşantımızda Sıklıkla Karşılaşılan Yemeklerin Değişim Listesindeki Karşlılığı
Kısır= 2 yemek kaşığı= 1 ekmek 1 yağ
Mercimek Köfte= 1 adet (parmak kalınlığı)= 1 Ekmek 1 Yağ
İçli Köfte(haşlama)= 1 orta= 1 ekmek 1 et 1 yağ
Patates Salatası= 2 yemek kaşığı= 1 ekmek 1 yağ
Zeytinyağlı yaprak dolma= 2 adet= 1 ekmek 1 yağ
Zeytinyağlı Biber Dolma= 1 orta= 1 ekmek 1 yağ
Etli yaprak dolma= 4-5 adet= 2 et 1 ekmek 1 sebze
Etli lahana dolma= 6 adet= 2 et 1 ekmek 1 sebze
Etli Biber Dolma= 2 orta= 2 et yarım ekmek 1 sebze
Etli kabak Dolma= 2 orta= 2 et yarım ekmek 1 sebze
Mantı= 6 yemek kaşığı= 2 et 2 ekmek yarım yoğurt 1 yağ
Etli Pide= 1 adet= 2 Et 5 Ekmek 1 yağ
Hamburger büyük= 1 adet= 2 et 4 ekmek
Hamburger küçük= 1 adet= 2 ekmek 2 et
Sandviç= 1 adet= 2 et 3 ekmek
Poğaça= 1 adet= 2 ekmek 1 yağ
Su Böreği= 2 kibrit kutusu= 1 et 1 ekmek 1 yağ
Çiğ Börek= 1 adet= 1 et 2 ekmek 1 yağ
Gözleme hazır yufka= 1 adet= 6 ekmek 2 yağ
Pizza karışık= 1 küçük= 2 et 6 ekmek 5 yağ
Sütlaç= 1 kase= 1 süt 1/2 ekmek
Aşure= 1 kase= 2.5 ekmek
Muhallebi= 1 kase= 1Süt 1/2 ekmek
Meyveli pay= 1 dilim= 1 ekmek yarım meyve 2 yağ
Lahmacun= 1 orta= yarım et 2 ekmek 1 yağ
Ayran= 1 su bardağı= yarım yoğurt
Kaçamak listesi mi tutacağız UcukMavicim
Günaydın kızlar,
kahvaltım bir dilim tam buğday , salça , peynir, 3 zeytin
şekersiz çay
öğle haşlanmış yumurta yicem tok tutsun diye
dışarı çıkçazda fazla kaçırmayım
şimdi bu kaçamak işinde sorularım var
örneğin makarna ben sık yapıyorum oğlum seviyor, yağsız yiyordum ben o kaçamak sayılıyormu
yada yemekle ekmek yemeyip 2 kaşık pilav falan yersek sofrada
yada dürüm canım çekiyo onu yesem öğün olarak kaçamakmı sayılıyor ??
Hadi bakalım iyi oldu buevt cnm kaçamak listesi tutacağız.ama bir ısırık,küçücük bir parça yada karamelek gibi 2 minik parça bitter kaçamak sayılmayacak.karamelek kaçamak yapmamış sayıyorum seni.yoksa herkesi epey zorlayacak en azından tanına bakmak bir ısısrık almak serbest kızlar.
bugünki menüm:
sabah
menemen,
yeşil çay
1 kk dan az peynir
1 çatal haşlanmış patates
ara
1 kuru kayısı yarım ceviz
3 dilim portakal 1 dilim elma 1 dilim kivi 1 dilim muz
öğle
ot yemeği-ege yöresi gayet dietsel bi yemek
şimdi yeşil çay yapcam belki yanında kuru kayısı yada diet bisküvi yiyebilirim
akşam
1 porsiyon sulu köfte
yanında da gecenden kalan karnıbahar
sonra yine yeşil çay...
teflon tavada yağsız pişirebilirsin canım, yada fırın tepsisine yağlı kağıt koy, diz köfteleri at fırına istersen üzerine salçalı su dökkızlar akşama köfte yapıcam ama ızgara yok diyet için uygun şekilde nasıl pişiriyosnuz
dürüm yemedim canım, markete gittik döndük, haftaya sakladım hakkımıevt cnm kaçamak listesi tutacağız.ama bir ısırık,küçücük bir parça yada karamelek gibi 2 minik parça bitter kaçamak sayılmayacak.karamelek kaçamak yapmamış sayıyorum seni.yoksa herkesi epey zorlayacak en azından tanına bakmak bir ısısrık almak serbest kızlar.
makarna yağsız olursa kaçamak sayılmaz ama sık yemesen daha iyi olur.2 kaşık pilavda kaçamak sayılmaz ama 1 porsiyon pilav kaçamaktır.
dürüm elbetteki kaçamak sayılıyor cnm.ama dediğim gibi haftada 1 gün yersen diğer günler kaçamak yapmasın
şöyle açıklayım arkadaşım benim eşim oğlum çok yemek seçer sebze yemekleri yanında onların sevdiklerinide yapıyorum mecburen, e evde yemek oldumu tekrar yemek yapmayım diyorum ondan oluyor benim abuk sabuk menülerim, aslında az yiyorum ama azda olsa hamurişi sonuçta, birde boşnak eşimin tarafı börek hiç eksik olmaz, yemiyorum ama çok ısrar ediliyor bazenHepimizin canı tonlarca şey çekiyor canım. Öyle her seferinde, her canımızın çektiğini yersek olur mu?Bende dikkat ettim hamur işleri, fastfoodlar vs gibi hem kilo aldıran hem damar tıkayan yiyeceklerden uzak duramıyorsun canım. Nefsini beyninle kontrol edebilirsin bence.
Bizim evdede benden hariç kalanlar kendilerine göre yiyorlar. Yağlı, bol karbonhidratlı vs. her yemekten sonra abur cubur, meyve yatana kadar yanlarından eksik olmuyor. Buzdolabı çikolata,pasta,yağlı şarküteri ürünleri, şekerli içecekler vs dolu, kiler kuruyemiş, cips, kraker, bisküvi vs ile dolu. Annem sürekli odama bırakıyor bunlardan. Bende aynı durumdayım yani. Kusura bakma ben kızasın, kırılasın yada alınasın diye söylemedim. Burada bulunmamızın amacı destek olmak-destek görmek ve kontrol etmek-kontrol edilmek en nihayetinde. Kendime göre eleştiriyorum, takım içinde bişeyler yapmaya çalışıyorum işte bende..eğer rahatsız oluyorsan bir daha yorum yapmam yazdıklarına.:44:şöyle açıklayım arkadaşım benim eşim oğlum çok yemek seçer sebze yemekleri yanında onların sevdiklerinide yapıyorum mecburen, e evde yemek oldumu tekrar yemek yapmayım diyorum ondan oluyor benim abuk sabuk menülerim, aslında az yiyorum ama azda olsa hamurişi sonuçta, birde boşnak eşimin tarafı börek hiç eksik olmaz, yemiyorum ama çok ısrar ediliyor bazen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?