Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Çok güzel bir karar vermişsin canım.
Eşinin takıntısı olmasa da kendin için yap bunu, Kilolar gittikçe kendini o kadar güzel hissediyorsun ki kendini.
Ben sana kuralları ekleyeyim.

Her Cuma saat 11.30 a kadar kilo bildirimlerimizi yapıyoruz.Mazereti olmadan kilo bildirimine geç kalan yada yapmayan arkadaşlar sadece o hafta izinli gösterilir. Tekrarlanması halinde diskalifiye olunacaktır.

2) Her gün öğünlerde yediğimiz yiyeceklerimizi ve ogün yaptığımız aktiviteleri yazarak hem kendimizin hemde arkadaşlarımızın yorumuna sunmak gerekir.

3) Kendimize karşı sorumluluklarımız olduğu gibi arkadaşlarımıza karşıda sorumlu olduğumuzu unutmayarak,onların yazmış olduklarına da cevap yazmak gerekir. Bunu içinde topikte son yazmış olduğunuz yazıdan itiberen geçmişi kontrol ediniz. Böylelikle arkadaşlarınızın paylaştığı bilgileri yada sizlere verdiği cevapları görme şansınız olacaktır ki bu sayede bol bol sohbet edebiliriz.

4) Her gün en az 5 mesaj yazma kuralımız vardır.

5) Burası paylaşıma açık bir topiktir. Gün içerisinde öğrendiğiniz bilgileri burada paylaşabilirsiniz.

6) Takıma yeni gelecek üylerimize 1 hafta deneme süresi verilir,paylaşımı iyi olursa 1 haftanın sonunda listeye alınır. Yoksa isteği dahilinde 2. deneme haftası başlar.

7)3 hafta arka arkaya kilo veremeyen üye diskalifiye olacaktır.

Yukarıda belirtilen kurallarımız uyulması gereken zorunlu kurallarımızdır. Ama şu bir gerçek ki zorunluluktan değil istediğimiz için bunları yapmamız gerektiğine inanıyorum. Amaç sadece birbirimizin yediğine içtiğine yorum yazmak yada kendi yediğimiz içtiğimizi yazmak değil, asıl amaç bunları yaparken birbirimizi nasıl motive ettiğimiz,nasıl yüreklendirdiğimizdir.kimse düşünmesin ki ''ben karşımdakinin yediğine,içtiğine cevap yazarsam ne değişir'' diye. Eğer yazılan yürektense karşımızdaki kişi bunu zaten anlayacaktır emin olun.Su içemiyorum diyen arkadaşımıza suyu sevdirebilmek yada içmesini sağlayabilmek, ara öğünlerini yapmayan,yada öğünlerinde kendini fazla yemekten alamayan arkadaşlara yardımcı olunarak bunları başararakta aslında bir zafer kazanılabilir. Burada hepimiz arkadaşız ve bir amaç için buradayız. Bu amacımızı yerine getirirken yalnız olmak istemediğimiz için,motivasyona ihtiyacımız olduğu için buradayız. yoksa kimse burada olmaz,herkes evinde kendi mücadelesini verirdi. Lütfen bu uzun ve meşakkatli yolda birbirimizi yalnız bırakmayalım,birbirimize destek olalım.

bu kuralları okuduğunda eğer uyabileceksen ve devam etmek istiyorsan okudum-anladım şeklinde bir cevap yazman gerekiyor.

anladım ...çok teşekkür ederim...aranızda olmak beni çok mutlu eder

anladım ...çok teşekkür ederim...aranızda olmak beni çok mutlu eder

Bir de şimdiki kilonu ve hedef kilonu yazarsan liste için gerekli olacak.

Bu arada dukan yapıyormuşsun çok etkili olacağına inanıyorum.
Birebir olmasa da ben de dukan vari bir şey yapmaya başladım.

[h=3]VANİLYALI DONDURMA[/h]

[TABLE="class: tr-caption-container, align: center"]
[TR]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: tr-caption"]EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

MALZEMELER:
-1lt süt(%1,5 yağlı)
-1 yk mısır nişastası
-1 yk saf toz salep
-2 yk süttozu
-1/2 su bardağı toz tatlandırıcı
-10 damla vanilya aroması

Sütten 1 bardak ayrılıp kalanı kaynamaya bırakılır.1 bardak sütün içinde nişasta,salep ve süttozu topaksız hale gelene dek iyice karıştırılır.Kaynayan sütün içine yavaş yavaş eklenir ve karıştırılarak pişirilir.Boza kıvamı alana dek yaklaşık 20 dk boyunca pişirildikten sonra tatlandırıcı ve vanilya ilave edilir.
Ateşten alındıktan sonra oda sıcaklığına gelene dek aralılarla çırpılmaya devam edilir.(bu aşamada mikser veya blender kullanılabilir.)oda sıcaklığına gelen karışım buzluğa konur.(Asıl önemli kısım bundan sonra)Dondurmanızın pürüzsüz kaymak kıvamında olması için karışımı 1 saatte bir çıkarıp çırpmaya devam etmelisiniz.Ta ki çırpıcı hareket edemeyene dek.(ister el çırpıcısı ister blender kullanabilirsiniz)Sonrasında da tahta bir kaşık yardımıyla kaşık hareket edemeyecek kadar katılaşana dek karıştırmak gerekli.Ben 4-5 seferde istediğim kıvama ulaştım.
Yok hafif buzlu da olsa olur diyorsanız istediğiniz küçük kalıplara döküp direk de dondurabilirsiniz.
-Yaklaşık 1kg kadar dondurma çıkıyor.Fotodaki miktar 100 gr kadar.Bu miktardaki nişasta oranı günlük hakkınızdan epeyce düşük.İçine istediğiniz ilaveyle çeşitlendirmek mümkün.

Cafe fernando Cenk'ten pratik bilgileri ekleyeyim:)

Eğer evinizde blender varsa, hele de haznesi camsa karışımı direkt blenderın haznesine koyup buzluğa yerleştirin. Tamamıyla soğuyup dondurma/sorbet kıvamına gelene kadar her 30-45 dakikada bir buzluktan çıkartıp blenderınızı 1 dakika boyunca yüksek hızda çalıştırıp buzluğa geri koyun. 3-4 turdan sonra dondurmanızın yenebilecek kıvama gelmesi gerekir. Ardından hava geçirmeyen kabınıza aktarıp 4-5 saat daha buzlukta bekletin.

bende bugün gördüm bu tarifi...acaba illa saf toz salep olması şart mı..gerçi ben daha atak evresindeyim ama olsun seyirde yerim:))yazın dondurmasız duramam

şu anki kilom 110 hedef kilomda 80

Tamam canım prenses gelince görecektir.

Diğer mesajını alıntılayamadım ama saf salep şarttır hazırların şeker oranı çok yüksek çünkü.
Benim arada dondurma ataklarım çok geliyor onlar için iyi olacaktır.
Kaç gün yapacaksın atak?

Ama olmuyor kızlar böyle yaaaaa kimse uğramıyor takıma. Böyle olursa motivasyon olmaz ki, motivasyon olmazsada kilo verilmez. Lütfen biraz daha duyarlı olalım.

iyi aksamlar kizlarrrr kusura bakmayin evde degildim onun icin pek yorum yapamadim bugün
sizi dinledim ve suyu bol icdim yani toplam 2 litre icdim yatana kadar iki bardak daha iciecem ve spora basliyacam simdi haydi sizde baslayin hep beraber yaglarimizi yakalimEki Görüntüle 389325
yaaaa benim cainim bugün herseyi cekdi yaaaaaaa bütün sevdigim yemekler gözümün önünden serit gibi gecdi ama merak etmeyin kacamak kesinlikle yok !!!!!Yola devam bakalim yarin ne sonuc alacam merakdan catladim.hadi bana kolay gelsinnnnnn Eki Görüntüle 389325

Son düzenleme:

yani yag yakici ödem attirici bitki cayi dogadan form cayi gibi mesela

yaz sicaklarinda fena da olmaz hani böyle bir tatli

yani yag yakici ödem attirici bitki cayi dogadan form cayi gibi mesela

Form çaylarını sağlığın içinde uzun süreli kullanma canım. En fazla haftada iki fincan öneriyoruz. Çünkü barsakları tembelliğe alıştırıyor. Onun yerine yeşilçay içebilirsin. Ödem attırmakta üstüne yok bence.

Hoşgeldin canım. Menünü yazmışmışdın bugün?

Suyu artırmana sevindim. Zaten bugün bende farkettim su zamanla kendiliğinden artıyor benimki son zamanlarda 3 lt ye yaklaşıyor. Kaçamak yapmadığın içinde tebrik ediyorum seni.

evet canim öglen yazmisdim, yesil cay da var onu bi deniyeyim o zaman ben yarin

içemiyorum zaten canım tadı kötü, tvde bir kadın çıkmıştı 20 kilo vermiş sadece soğan suyuyla ondan etkilendim biraz

çok güzel canım, sende dukancısın demek

pogaçayla makarna aynı gün olmamış ama bazen şartlar öyle gerektiriyor dediğin gibi
iş görüşmen içinde hayırlısı olsun canım bende iş arıyorum

mısır püskülü kiraz sapını annem böbrek iltihabı için içmişti, başka faydasınıda hiç duymadım bende
sende benim gibiymişsin al ver al ver mahvoldum bende

herkese slm ...aranıza yeni katılıyorum....iyi kilo vermeler..
hoşgeldin canım , başarılar dilerim bol bol kilo veririz inşallah hep beraber

sağolun hepiniz sayenizde toplandı takım

bende bütün kilolarımı hamilelik ve emzirme döneminde aldım doğuma 75le hamile kaldım aynı, doğum sonrası 85 tim , ye süt olsun dediler herşey yedim 94 ü gördüm
yavaş yavaş artık 81 im, inşallah bu kalanlarıda vericez hep birlikte

evet canim öglen yazmisdim, yesil cay da var onu bi deniyeyim o zaman ben yarin
yeşil çay çok faydalı gerçekten mucize gibi

bugünkü menüm
uyanınca sirkeli su
sabah haşlanmış yumurta bitki çayı
öğle portakallı kereviz yoğurt yarım dilim ekmek
ara yarım muz
akşam ekmeksiz tarhana çorbası, bir küçük dilim peynirli börek (çok az yağla yaptım ekmekte yemedim inşallah dengeler
gece bir türk kahvesi
gün içinde bir saat yürüyüş
yarım saat mekik bel egzersizleri falan filan (tv seyrederken yapıyorum boşuna oturmamış oluyorum hem :)
bir litre yeşil çay
suyu çok çok içerim ben zaten onu yazmıyorum
yatarkende sirkeli suyumu içer yatarım

teşekkür ederim ...vericez ben çok umutluyum...insanın hele ki kadınların gerçekten steyip te yapamadığı bişi söyleyin bana....

herkese mutlu güzel günler olsun...benim minik yaramazım erkenden uyandığı için kahvaltımı bile yapmış olarak geldim....bugün için herkese bol bol kilo vermeler...

Maşallah canım. Börek harici menün çok güzel olmuş. Keşke akşam olmasaymış börek.

teşekkür ederim ...vericez ben çok umutluyum...insanın hele ki kadınların gerçekten steyip te yapamadığı bişi söyleyin bana....

Bu konuda çok haklısın. İsteyipte başaramayacağımız şey yok.

herkese mutlu güzel günler olsun...benim minik yaramazım erkenden uyandığı için kahvaltımı bile yapmış olarak geldim....bugün için herkese bol bol kilo vermeler...

Günaydın canım. Bugün bildirim günü. Genel listeye girmesenizde sizinde sınırm bildirim yapmanız gerekiyor. PrensesPeri gelsin bir soralım bakalım. Nasıl olacak.

günaydınnn günayyydıınnn

İnşallah hedefimize de ulaşırız çok da mutlu oluruz canım, çok güçlü bir kişiliksin sen kilo konusunda da karar verdin ve olacak emin ol ..

teşekkürler canımmm inşallah ulaşırız

canım Allah bebegine uzun sağlıklı ömürler versin kilo dediğin nedir verilir inşallah.sütünü etkiliyorsa ek gıdaya geçene kadar beklemen iyi olmus.önemli olan karar verebilmek.başlayabilmek ki başlamıssında dukanı başarabilenlere hayranım.umarım sağlıklı istediğin kg lara ulaşırsın eşinin takıntıları yoktur belki zaten seni kg aldın diye sevmeyecekse orda bir durup düşünmek lazım ama yine de en başta kendin için sonrada eşin için vermen güzel olur tabiki başarılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…