aslında oldum olası çok zayıf olamadım..en zayıf halim 75 kiloydu.. şu an da hedefim tekrar 75 kilo olabilmek...hamilelikten önce çok güzel bir programla çok ii kilo vermiştim..korumasını yapamadan hamile kaldığımı öğrendim...Allah kuzcuğuma ömür versin verdiğim bütün kiloları hamilelikte aldım.. doğumdan sonrada malum süt olayları yüzünden üstüne bindide bindi...oğlum ek gıdalara geçene kadar da diyet yapamadım...yediklerimden gram eksiltsem sütümü etkilediği içinde elim kolum bağlı kaldım..çok şükür ek gıdalara başladık...
geçen hafta sonu eşimle dışardayken bir mağaza da onun aslında çok masum bir sorusuyla dank etti...ben sadece bir anne değil bir eştimde.."mayon sana hala oluyo mu yenisini alalım istersen" o zaman dank etti işteeşimin öyle takıntıları yoktur gerçi , yada bana belli etmiyor bilmiyorum...herneyse 4 gün önce başladım tekrar...şu an dukan diyetini uyguluyorum...1,5 kilo kadar verdim...sonrasını zaman gösterecek....
Çok güzel bir karar vermişsin canım.
Eşinin takıntısı olmasa da kendin için yap bunu, Kilolar gittikçe kendini o kadar güzel hissediyorsun ki kendini.
Ben sana kuralları ekleyeyim.
Her Cuma saat 11.30 a kadar kilo bildirimlerimizi yapıyoruz.Mazereti olmadan kilo bildirimine geç kalan yada yapmayan arkadaşlar sadece o hafta izinli gösterilir. Tekrarlanması halinde diskalifiye olunacaktır.
2) Her gün öğünlerde yediğimiz yiyeceklerimizi ve ogün yaptığımız aktiviteleri yazarak hem kendimizin hemde arkadaşlarımızın yorumuna sunmak gerekir.
3) Kendimize karşı sorumluluklarımız olduğu gibi arkadaşlarımıza karşıda sorumlu olduğumuzu unutmayarak,onların yazmış olduklarına da cevap yazmak gerekir. Bunu içinde topikte son yazmış olduğunuz yazıdan itiberen geçmişi kontrol ediniz. Böylelikle arkadaşlarınızın paylaştığı bilgileri yada sizlere verdiği cevapları görme şansınız olacaktır ki bu sayede bol bol sohbet edebiliriz.
4) Her gün en az 5 mesaj yazma kuralımız vardır.
5) Burası paylaşıma açık bir topiktir. Gün içerisinde öğrendiğiniz bilgileri burada paylaşabilirsiniz.
6) Takıma yeni gelecek üylerimize 1 hafta deneme süresi verilir,paylaşımı iyi olursa 1 haftanın sonunda listeye alınır. Yoksa isteği dahilinde 2. deneme haftası başlar.
7)3 hafta arka arkaya kilo veremeyen üye diskalifiye olacaktır.
Yukarıda belirtilen kurallarımız uyulması gereken zorunlu kurallarımızdır. Ama şu bir gerçek ki zorunluluktan değil istediğimiz için bunları yapmamız gerektiğine inanıyorum. Amaç sadece birbirimizin yediğine içtiğine yorum yazmak yada kendi yediğimiz içtiğimizi yazmak değil, asıl amaç bunları yaparken birbirimizi nasıl motive ettiğimiz,nasıl yüreklendirdiğimizdir.kimse düşünmesin ki ''ben karşımdakinin yediğine,içtiğine cevap yazarsam ne değişir'' diye. Eğer yazılan yürektense karşımızdaki kişi bunu zaten anlayacaktır emin olun.Su içemiyorum diyen arkadaşımıza suyu sevdirebilmek yada içmesini sağlayabilmek, ara öğünlerini yapmayan,yada öğünlerinde kendini fazla yemekten alamayan arkadaşlara yardımcı olunarak bunları başararakta aslında bir zafer kazanılabilir. Burada hepimiz arkadaşız ve bir amaç için buradayız. Bu amacımızı yerine getirirken yalnız olmak istemediğimiz için,motivasyona ihtiyacımız olduğu için buradayız. yoksa kimse burada olmaz,herkes evinde kendi mücadelesini verirdi. Lütfen bu uzun ve meşakkatli yolda birbirimizi yalnız bırakmayalım,birbirimize destek olalım.
bu kuralları okuduğunda eğer uyabileceksen ve devam etmek istiyorsan okudum-anladım şeklinde bir cevap yazman gerekiyor.
anladım ...çok teşekkür ederim...aranızda olmak beni çok mutlu eder
Bir de şimdiki kilonu ve hedef kilonu yazarsan liste için gerekli olacak.
Bu arada dukan yapıyormuşsun çok etkili olacağına inanıyorum.
Birebir olmasa da ben de dukan vari bir şey yapmaya başladım.
[h=3]VANİLYALI DONDURMA[/h][TABLE="class: tr-caption-container, align: center"]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: tr-caption"]EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
MALZEMELER:
-1lt süt(%1,5 yağlı)
-1 yk mısır nişastası
-1 yk saf toz salep
-2 yk süttozu
-1/2 su bardağı toz tatlandırıcı
-10 damla vanilya aroması
Sütten 1 bardak ayrılıp kalanı kaynamaya bırakılır.1 bardak sütün içinde nişasta,salep ve süttozu topaksız hale gelene dek iyice karıştırılır.Kaynayan sütün içine yavaş yavaş eklenir ve karıştırılarak pişirilir.Boza kıvamı alana dek yaklaşık 20 dk boyunca pişirildikten sonra tatlandırıcı ve vanilya ilave edilir.
Ateşten alındıktan sonra oda sıcaklığına gelene dek aralılarla çırpılmaya devam edilir.(bu aşamada mikser veya blender kullanılabilir.)oda sıcaklığına gelen karışım buzluğa konur.(Asıl önemli kısım bundan sonra)Dondurmanızın pürüzsüz kaymak kıvamında olması için karışımı 1 saatte bir çıkarıp çırpmaya devam etmelisiniz.Ta ki çırpıcı hareket edemeyene dek.(ister el çırpıcısı ister blender kullanabilirsiniz)Sonrasında da tahta bir kaşık yardımıyla kaşık hareket edemeyecek kadar katılaşana dek karıştırmak gerekli.Ben 4-5 seferde istediğim kıvama ulaştım.
Yok hafif buzlu da olsa olur diyorsanız istediğiniz küçük kalıplara döküp direk de dondurabilirsiniz.
-Yaklaşık 1kg kadar dondurma çıkıyor.Fotodaki miktar 100 gr kadar.Bu miktardaki nişasta oranı günlük hakkınızdan epeyce düşük.İçine istediğiniz ilaveyle çeşitlendirmek mümkün.
Cafe fernando Cenk'ten pratik bilgileri ekleyeyim:)
Eğer evinizde blender varsa, hele de haznesi camsa karışımı direkt blenderın haznesine koyup buzluğa yerleştirin. Tamamıyla soğuyup dondurma/sorbet kıvamına gelene kadar her 30-45 dakikada bir buzluktan çıkartıp blenderınızı 1 dakika boyunca yüksek hızda çalıştırıp buzluğa geri koyun. 3-4 turdan sonra dondurmanızın yenebilecek kıvama gelmesi gerekir. Ardından hava geçirmeyen kabınıza aktarıp 4-5 saat daha buzlukta bekletin.
şu anki kilom 110 hedef kilomda 80
Kek haricinde menün güzel olmuş canım. Suyun çok az olmuş. Artırmaya çalışırsan senin için faydalı olur. Bide patatesi hepimiz sağlıklı sanıyoruz ama (ben bayılırım patatese) maalesef pirinç ve patates vücudumuz için yararlı değil. İçlerinde bulunan nişastadan dolayı direkt vücutta depolanıyor diye biliyorum. Ve ikisinden uzak durmak lazım. Yeni başladığınız için şuan bunların hepsini birden yapmanız zaten mucize olur. Zamanla menüleriniz oturcak ve inşallah hep birlikte güzel kilolalar vereceğiz.
Ama su miktarını mutlaka fazlalaştır. Zayıflatıcı çay derken?
[h=3]VANİLYALI DONDURMA[/h][TABLE="class: tr-caption-container, align: center"]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: tr-caption"]EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
MALZEMELER:
-1lt süt(%1,5 yağlı)
-1 yk mısır nişastası
-1 yk saf toz salep
-2 yk süttozu
-1/2 su bardağı toz tatlandırıcı
-10 damla vanilya aroması
Sütten 1 bardak ayrılıp kalanı kaynamaya bırakılır.1 bardak sütün içinde nişasta,salep ve süttozu topaksız hale gelene dek iyice karıştırılır.Kaynayan sütün içine yavaş yavaş eklenir ve karıştırılarak pişirilir.Boza kıvamı alana dek yaklaşık 20 dk boyunca pişirildikten sonra tatlandırıcı ve vanilya ilave edilir.
Ateşten alındıktan sonra oda sıcaklığına gelene dek aralılarla çırpılmaya devam edilir.(bu aşamada mikser veya blender kullanılabilir.)oda sıcaklığına gelen karışım buzluğa konur.(Asıl önemli kısım bundan sonra)Dondurmanızın pürüzsüz kaymak kıvamında olması için karışımı 1 saatte bir çıkarıp çırpmaya devam etmelisiniz.Ta ki çırpıcı hareket edemeyene dek.(ister el çırpıcısı ister blender kullanabilirsiniz)Sonrasında da tahta bir kaşık yardımıyla kaşık hareket edemeyecek kadar katılaşana dek karıştırmak gerekli.Ben 4-5 seferde istediğim kıvama ulaştım.
Yok hafif buzlu da olsa olur diyorsanız istediğiniz küçük kalıplara döküp direk de dondurabilirsiniz.
-Yaklaşık 1kg kadar dondurma çıkıyor.Fotodaki miktar 100 gr kadar.Bu miktardaki nişasta oranı günlük hakkınızdan epeyce düşük.İçine istediğiniz ilaveyle çeşitlendirmek mümkün.
Cafe fernando Cenk'ten pratik bilgileri ekleyeyim:)
Eğer evinizde blender varsa, hele de haznesi camsa karışımı direkt blenderın haznesine koyup buzluğa yerleştirin. Tamamıyla soğuyup dondurma/sorbet kıvamına gelene kadar her 30-45 dakikada bir buzluktan çıkartıp blenderınızı 1 dakika boyunca yüksek hızda çalıştırıp buzluğa geri koyun. 3-4 turdan sonra dondurmanızın yenebilecek kıvama gelmesi gerekir. Ardından hava geçirmeyen kabınıza aktarıp 4-5 saat daha buzlukta bekletin.
yani yag yakici ödem attirici bitki cayi dogadan form cayi gibi mesela
iyi aksamlar kizlarrrr kusura bakmayin evde degildim onun icin pek yorum yapamadim bugünEki Görüntüle 389324
sizi dinledim ve suyu bol icdim yani toplam 2 litre icdim yatana kadar iki bardak daha iciecem ve spora basliyacam simdi haydi sizde baslayin hep beraber yaglarimizi yakalimEki Görüntüle 389325
yaaaa benim cainim bugün herseyi cekdi yaaaaaaa bütün sevdigim yemekler gözümün önünden serit gibi gecdi ama merak etmeyin kacamak kesinlikle yok !!!!!Yola devam bakalim yarin ne sonuc alacam merakdan catladim.hadi bana kolay gelsinnnnnn Eki Görüntüle 389330 Eki Görüntüle 389325
Form çaylarını sağlığın içinde uzun süreli kullanma canım. En fazla haftada iki fincan öneriyoruz. Çünkü barsakları tembelliğe alıştırıyor. Onun yerine yeşilçay içebilirsin. Ödem attırmakta üstüne yok bence.
Hoşgeldin canım. Menünü yazmışmışdın bugün?
Suyu artırmana sevindim. Zaten bugün bende farkettim su zamanla kendiliğinden artıyor benimki son zamanlarda 3 lt ye yaklaşıyor. Kaçamak yapmadığın içinde tebrik ediyorum seni.
içemiyorum zaten canım tadı kötü, tvde bir kadın çıkmıştı 20 kilo vermiş sadece soğan suyuyla ondan etkilendim birazDün son olsun yeni bir güne başla artık şekercim.
Bir de soğan kürüne çok uzun süre devam etme olur mu 15 gündü sanırım süresi.
Sporund a var ne iyi olmuş.
Akşamdan sonra ara yapmamak bence daha iyi zaten.[/B][/I]
çok güzel canım, sende dukancısın demekMenümü yazayım ..
Sabah :
- 1 bardak kefir ( zamanım yoktu)
Öğle :
- Tavuk ızgara
Akşam :
- 1 dukan krep
- 6 köfte
- 3 kaşık yoğurt
Sıvı :
- 2 litre su
- 2 fincan bitki çayı
pogaçayla makarna aynı gün olmamış ama bazen şartlar öyle gerektiriyor dediğin gibibugün iş görüşmesine gittiğim için hem sporum hem diyetim istediğim gibi olmadı ama yine yazayım
sabah:1 poğaça (görüşmeye geç kalıodum alelacele fırından alıp yedim)
öğle: yarım tabak makarna, 1 tabak yağsız salata
ikindi:1 bardak yeşil çay
akşam: 1 kase çorba
evde egzersiz yapcam akşama
mısır püskülü kiraz sapını annem böbrek iltihabı için içmişti, başka faydasınıda hiç duymadım bendeher ay genel liste yayınlanıyor ya orada hep sondayım78 le agustos 2010 da başlamısım ama al ver bir ara eski takımda huzursuzluk oldu ayrıldım.6 ay ceza aldım gelemedim o arada 84 oldum işte kendimden taştım artık dediğin gibi son olsun ama artık akıllandım kolaycık alınıyor böyle deli gibi ugraşıyoruz gitmiyor benim sana göre artım abucuburla aram çok iyi değil.çok aramam.benim zorum yemeklerle.her yemeği yaparım.çokta güzel yerim mantı su böreği favorim kg sebebim bu gibi kalorili yemekler.şimdi kendimi yemeklere kapatınca yapmıyorum yemiyorum benden rahatı yok
mısır püskülünün ödeme faydasını bilmiyordum.kefiri çok duydum ama tüketmedimaslında sen güzelini yapıyorsun sabahları tüketerek
hoşgeldin canım , başarılar dilerim bol bol kilo veririz inşallah hep beraberherkese slm...aranıza yeni katılıyorum....iyi kilo vermeler..
sağolun hepiniz sayenizde toplandı takım
Evlilikte zaten çok kilo alınıyor zaten canım ondan korkumdan şimdi 55inde altına inmek istiyorum sevdiceğim zaten yemeye bayılır biz beraberken deli gibi yiyoruz.
İnşallah yavaş yavaş toplanacak gelecekler olacak düzene girecek bizim burada sohbet etmemiz de aktiflik katar iyi olur hem bahaneyle konuşmuş oluyoruz biz de
Çok seviyorum ben senin sohbetini ..
bende bütün kilolarımı hamilelik ve emzirme döneminde aldım doğuma 75le hamile kaldım aynı, doğum sonrası 85 tim , ye süt olsun dediler herşey yedim 94 ü gördümaslında oldum olası çok zayıf olamadım..en zayıf halim 75 kiloydu.. şu an da hedefim tekrar 75 kilo olabilmek...hamilelikten önce çok güzel bir programla çok ii kilo vermiştim..korumasını yapamadan hamile kaldığımı öğrendim...Allah kuzcuğuma ömür versin verdiğim bütün kiloları hamilelikte aldım.. doğumdan sonrada malum süt olayları yüzünden üstüne bindide bindi...oğlum ek gıdalara geçene kadar da diyet yapamadım...yediklerimden gram eksiltsem sütümü etkilediği içinde elim kolum bağlı kaldım..çok şükür ek gıdalara başladık...
geçen hafta sonu eşimle dışardayken bir mağaza da onun aslında çok masum bir sorusuyla dank etti...ben sadece bir anne değil bir eştimde.."mayon sana hala oluyo mu yenisini alalım istersen" o zaman dank etti işteeşimin öyle takıntıları yoktur gerçi , yada bana belli etmiyor bilmiyorum...herneyse 4 gün önce başladım tekrar...şu an dukan diyetini uyguluyorum...1,5 kilo kadar verdim...sonrasını zaman gösterecek....
yeşil çay çok faydalı gerçekten mucize gibievet canim öglen yazmisdim, yesil cay da var onu bi deniyeyim o zaman ben yarin
Hosgeldin canim Eki Görüntüle 389318
hoşgeldin canım , başarılar dilerim bol bol kilo veririz inşallah hep beraber
bende bütün kilolarımı hamilelik ve emzirme döneminde aldım doğuma 75le hamile kaldım aynı, doğum sonrası 85 tim , ye süt olsun dediler herşey yedim 94 ü gördüm
yavaş yavaş artık 81 im, inşallah bu kalanlarıda vericez hep birlikte
bugünkü menüm
uyanınca sirkeli su
sabah haşlanmış yumurta bitki çayı
öğle portakallı kereviz yoğurt yarım dilim ekmek
ara yarım muz
akşam ekmeksiz tarhana çorbası, bir küçük dilim peynirli börek (çok az yağla yaptım ekmekte yemedim inşallah dengeler
gece bir türk kahvesi
gün içinde bir saat yürüyüş
yarım saat mekik bel egzersizleri falan filan (tv seyrederken yapıyorum boşuna oturmamış oluyorum hem :)
bir litre yeşil çay
suyu çok çok içerim ben zaten onu yazmıyorum
yatarkende sirkeli suyumu içer yatarım
teşekkür ederim ...vericez ben çok umutluyum...insanın hele ki kadınların gerçekten steyip te yapamadığı bişi söyleyin bana....
herkese mutlu güzel günler olsun...benim minik yaramazım erkenden uyandığı için kahvaltımı bile yapmış olarak geldim....bugün için herkese bol bol kilo vermeler...
İnşallah hedefimize de ulaşırız çok da mutlu oluruz canım, çok güçlü bir kişiliksin sen kilo konusunda da karar verdin ve olacak emin ol ..
aslında oldum olası çok zayıf olamadım..en zayıf halim 75 kiloydu.. şu an da hedefim tekrar 75 kilo olabilmek...hamilelikten önce çok güzel bir programla çok ii kilo vermiştim..korumasını yapamadan hamile kaldığımı öğrendim...Allah kuzcuğuma ömür versin verdiğim bütün kiloları hamilelikte aldım.. doğumdan sonrada malum süt olayları yüzünden üstüne bindide bindi...oğlum ek gıdalara geçene kadar da diyet yapamadım...yediklerimden gram eksiltsem sütümü etkilediği içinde elim kolum bağlı kaldım..çok şükür ek gıdalara başladık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?