Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Panibo biz tanışamadık ben Naz 19 yaşındayım büyük olasılıkla buradaki ablalarımdansındır benim yaşımda olan az kişi var Birde senin boyun kaçtı ?

Evet kondisyon bisikleti var 1-2 hafta içinde birde kürek aleti almayı düşünüyorum. Hergün 45 dk yada 60 dk sürüyorum canım.24 25 km hızla sürersem 60 dk 27 28 km hızla sürersem 45 dk sürüyorum.(düz yol sertliğinde pedal zorluğu)

sende benim gibi biraz kaçırmışsın canım bende yazayım şimdi de gör menümü

sahur: 2 dilim normal ekmek, 1haşlanmış yumurta,peynir,domates,salatalık,biraz ekşimikli biber,şekersiz çay
iftar:2 hurma 1.5 kepçe domates çorbası ekmek yok
10 dk sonra yağsız tavada tavuk ile 4 elma dilim patates, 2 kaşık pilav
4-5 çatal tel kadayıf
inşallah devam etmem yersem yazarım
spor yapamayacağım sanırım çünkü teravih namazına gideceğim inşallah

Kilo Almadan Ramazanı Geçırmeniz için Sağlıklı Öneriler

Onbir ayın sultanı olan ramazan ayı Sağlık ve Taylight tadında geçmesi dileği ile sizlerle ramazan ayına özel hazırlamış olduğum faydalı bilgiler ve lezzetli tarifleri paylaşmak isterim...

Hayırlı ve Sağlıklı Ramazanlar

Ramazan Diyeti
Ramazanı AÇ GEÇİRMEYİN!

Onbir ayın sultanı ramazan da bir ay boyunca irade ve beden terbiyesi yapabilmek, adeta vücudu bir detoks programına sokmak mümkün. Ancak her zaman olduğu gibi doğru beslenmeye dikkat edip beslenme alışkanlıklarınızı bu aya özel değiştirebilirsiniz. Metabolizmanın farklılaştığı bu dönemde oruç tutmayı sağlığa faydalı hale getirmek aslında bizim elimizde. Bu nedenle size yol gösterici bir rehber sunmak amacıyla hazırladığımız öneriler Şu şekildedir.

Yeterli ve dengeli beslenmek sağlıklı olmanın ilk şartıdır. Vücut direncinin düşmemesi için Ramazan ayında da bütün besin gruplarından yeterli ve dengeli bir şekilde tüketmeliyiz.

• Mutlaka sahura kalkılmalı, sahur yemeklerinde seçilen besinler yüksek enerji içeren ve kolay hazmedilecek besinler olmalıdır.

• İftarda, boş mideye birden yüklenilmemelidir. Orucunuzu mutlaka öncelikle oda ısısında su içerek açın.İftariyelik olarak nitelendirilen ( hurma,peynir,zeytin,pastırma)dan tadımlık(1 el kadar) pideyle yedikten sonra ,hafif bir yemek olan çorbayı 1 kase yavaş yavaş tüketin.Yemege biraz ara verdikten sonra özellkle ramazanın ilk haftası zeytinyağlı bir sebze yemeği ve salata ile iftarınızı tamamlayabilirsiniz.

• Sahur ve iftarda sıvı alımı çok önemlidir, iftardan sahura kadar olan saat aralığında azar azar sık sık su tüketmeli, mideyi dinlendiren, hazmı kolaylaştıran ıhlamur, nane, rezene, papatya gibi bitki çayları, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, komposto, gibi içecekler içmelisiniz. Yine sahurda ayran ve kefir tüketmek de hem doyurucu hem de sıvı alımına yardımcı olduğu için doğru bir seçimdir. Bitki çaylarını sıcak suyla demledikten sonra sogutup içine dilimlenmiş limon ,kabuk tarçın,elma dilimleri koyarak için.

• İftar ile sahur arasına küçük ara öğünler eklenmeli, böylece bir hem bir defada fazla miktarda yemenin vereceği olumsuzluklar engellenmeli hem de yavaşlayan metabolizmaya destek olunmalıdır.

• Özellikle kızartmalardan, mayalı besinlerden(hamur işlerinden), aşırı şeker ve yağ içeren besinlerden, şerbetli tatlılar, çok tuzlu veya baharatlı yemekler, sucuk, sosis, pastırma gibi şarküteri ürünleri, bal/kaymak ve gazlı içecekler uzak durulması, gece oluşabilecek hazımsızlıklardan, mide yanmalarından, reflüden ayrıca kilo alma problemlerinden koruyacaktır.

• Kan şekerini hızla yükselten besinler yerine posa miktarı fazla olan besinler (kepekli ekmek, çok tahıllı ekmek, çavdar ekmeği, kepekli makarna, kepekli pirinç, sebze, meyve, kuru baklagiller, ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlar gibi) tokluk hissi sağladığı için tercih edilmelidir.

• Sebze ve meyve tüketimine dikkat edilmelidir. Her gün en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmesi vücudun bu dönemde artan vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanması ve kabızlığın engellenmesi açısından önemlidir.

• Besinlerin çok sıcak servis edilmemesi de bir diğer önemli kuraldır. Kahvaltılıklardan sonra servis edilen sıcacık çorbalar mide rahatsızlıklarına neden olabilir, gaz yapıcı etki gösterebilir. Bunun önüne geçmek için ise yemekleri ılık/sıcak arası servis etmek ve mümkün olduğunca bolca çiğnemek önerilir.

• Yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmak, kilo alışını engellemek için fiziksel aktivite artırılmalıdır. Aç karnına oruçlu iken spor yapılmamalıdır.

• Ramazan ayında öğün sayısının ve saatlerinin vücudun alışılmış beslenme ritminin çok dışına çıkması nedeniyle vücutta halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesi, unutkanlık, dalgınlık, dikkatsizlik, uykuya meyil, sinirlilik, hazımsızlık, şişlik, ekşime gibi değişiklikler meydana gelebilir. Yavaşlayan metabolizmanın vücuda verdiği olumsuzlukları en aza indirmek için bu dönemde beslenmede birtakım değişiklikler yapılmalıdır.

Bireylerin ramazan ayı ve bayramı süresince şikayet ettikleri davranış değişiklikleri incelendiğinde; ramazan ayında %39.4’ü ve ramazan bayramında %8.9’u yorgunluk-halsizlik yaşandığını belirtmişlerdir. Ramazan ayı süresince bireylerin %24.4’ünün unutkanlık, dalgınlık, dikkatsizlik ve durgunluk, %28.3’ünün uykuya meyil, %22.8’nin baş dönmesi, %20.0’inin çalışma isteksizliği, %6.7’inin ise kabızlık durumu ile karşılaştığı saptanmıştır.

nazcım ben pınar...ben 28 yasındaym boyum 153
ben 1 senede falan aldım kiloyu..evlendim düzenli bir hayatın getirdigi fazla yemekler falan,eşim sagolsun aburcuburu cok seviyo bende yanımda yiyene asla hayır demem derken aldım kiloyu...48-49 kg civarındayken 57 görüm tartıda kıyafetlerimi giyemiyorum kıştan beri,ve bedenim artık rahatsız oluyor bu duurmdan herkesin kapasitesi var sanırım

tebrik ederim canım çorbanı içtikten sonra beynin doyduğunu anlamasına zaman kazandırmak için 10 dakika bekleyebilmen süper çok iradelisin gerçekten kıskandım yani :)

okadar gec saatteki bu iftar yapacak birseyimiz yokki arkadaslar..az ve öz yemek yemeliyiz ama ilk günler dengesizlikler olacak mutlaka

kızlar bir şey sorucam ben hayatım boyunca hep kiloluydum Hormonal bir sorunum yok fazla yemekten ve hareketsiz yaşamdan. Boyum 175 kaç kiloda ince gösteririm sizce ?

şimdiden allah kabul etsin namazını canım :) patatesler fazla olmuş ama yakarsın sen kuzucum

Memnun oldum pınar. Abla diye hitap etmiyorum hem malum sebebten hemde birisine dedikmi herkese demek lazım herkes büyük benden

kızlar bir şey sorucam ben hayatım boyunca hep kiloluydum Hormonal bir sorunum yok fazla yemekten ve hareketsiz yaşamdan. Boyum 175 kaç kiloda ince gösteririm sizce ?

açıkcası ben cok anlamıyorum bunlardan...mesela ben bmı ye göre normal cıkıyorum ama kocaman göbegim varr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…