bence böyle düşünme canım bu seni diyetten bıktırır kendine küçük hedefler koy ne biliyim mesela önce 85 olcam de sonra 75 gibi
tickerını baktım da yolun yarısını geçmişsin zatenburada yavaş yavaş da olsa kurtulcaz kilolarımızdan çıtır olcaz
tam okuyamamıştım şimdi okudum beste güzel şeyler var burada okuyun kızlar sağol besteKilo Almadan Ramazanı Geçırmeniz için Sağlıklı Öneriler
Onbir ayın sultanı olan ramazan ayı Sağlık ve Taylight tadında geçmesi dileği ile sizlerle ramazan ayına özel hazırlamış olduğum faydalı bilgiler ve lezzetli tarifleri paylaşmak isterim...
Hayırlı ve Sağlıklı Ramazanlar
Ramazan Diyeti
Ramazanı AÇ GEÇİRMEYİN!
Onbir ayın sultanı ramazan da bir ay boyunca irade ve beden terbiyesi yapabilmek, adeta vücudu bir detoks programına sokmak mümkün. Ancak her zaman olduğu gibi doğru beslenmeye dikkat edip beslenme alışkanlıklarınızı bu aya özel değiştirebilirsiniz. Metabolizmanın farklılaştığı bu dönemde oruç tutmayı sağlığa faydalı hale getirmek aslında bizim elimizde. Bu nedenle size yol gösterici bir rehber sunmak amacıyla hazırladığımız öneriler Şu şekildedir.
Yeterli ve dengeli beslenmek sağlıklı olmanın ilk şartıdır. Vücut direncinin düşmemesi için Ramazan ayında da bütün besin gruplarından yeterli ve dengeli bir şekilde tüketmeliyiz.
Mutlaka sahura kalkılmalı, sahur yemeklerinde seçilen besinler yüksek enerji içeren ve kolay hazmedilecek besinler olmalıdır.
İftarda, boş mideye birden yüklenilmemelidir. Orucunuzu mutlaka öncelikle oda ısısında su içerek açın.İftariyelik olarak nitelendirilen ( hurma,peynir,zeytin,pastırma)dan tadımlık(1 el kadar) pideyle yedikten sonra ,hafif bir yemek olan çorbayı 1 kase yavaş yavaş tüketin.Yemege biraz ara verdikten sonra özellkle ramazanın ilk haftası zeytinyağlı bir sebze yemeği ve salata ile iftarınızı tamamlayabilirsiniz.
Sahur ve iftarda sıvı alımı çok önemlidir, iftardan sahura kadar olan saat aralığında azar azar sık sık su tüketmeli, mideyi dinlendiren, hazmı kolaylaştıran ıhlamur, nane, rezene, papatya gibi bitki çayları, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, komposto, gibi içecekler içmelisiniz. Yine sahurda ayran ve kefir tüketmek de hem doyurucu hem de sıvı alımına yardımcı olduğu için doğru bir seçimdir. Bitki çaylarını sıcak suyla demledikten sonra sogutup içine dilimlenmiş limon ,kabuk tarçın,elma dilimleri koyarak için.
İftar ile sahur arasına küçük ara öğünler eklenmeli, böylece bir hem bir defada fazla miktarda yemenin vereceği olumsuzluklar engellenmeli hem de yavaşlayan metabolizmaya destek olunmalıdır.
Özellikle kızartmalardan, mayalı besinlerden(hamur işlerinden), aşırı şeker ve yağ içeren besinlerden, şerbetli tatlılar, çok tuzlu veya baharatlı yemekler, sucuk, sosis, pastırma gibi şarküteri ürünleri, bal/kaymak ve gazlı içecekler uzak durulması, gece oluşabilecek hazımsızlıklardan, mide yanmalarından, reflüden ayrıca kilo alma problemlerinden koruyacaktır.
Kan şekerini hızla yükselten besinler yerine posa miktarı fazla olan besinler (kepekli ekmek, çok tahıllı ekmek, çavdar ekmeği, kepekli makarna, kepekli pirinç, sebze, meyve, kuru baklagiller, ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlar gibi) tokluk hissi sağladığı için tercih edilmelidir.
Sebze ve meyve tüketimine dikkat edilmelidir. Her gün en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmesi vücudun bu dönemde artan vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanması ve kabızlığın engellenmesi açısından önemlidir.
Besinlerin çok sıcak servis edilmemesi de bir diğer önemli kuraldır. Kahvaltılıklardan sonra servis edilen sıcacık çorbalar mide rahatsızlıklarına neden olabilir, gaz yapıcı etki gösterebilir. Bunun önüne geçmek için ise yemekleri ılık/sıcak arası servis etmek ve mümkün olduğunca bolca çiğnemek önerilir.
Yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmak, kilo alışını engellemek için fiziksel aktivite artırılmalıdır. Aç karnına oruçlu iken spor yapılmamalıdır.
Ramazan ayında öğün sayısının ve saatlerinin vücudun alışılmış beslenme ritminin çok dışına çıkması nedeniyle vücutta halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesi, unutkanlık, dalgınlık, dikkatsizlik, uykuya meyil, sinirlilik, hazımsızlık, şişlik, ekşime gibi değişiklikler meydana gelebilir. Yavaşlayan metabolizmanın vücuda verdiği olumsuzlukları en aza indirmek için bu dönemde beslenmede birtakım değişiklikler yapılmalıdır.
Bireylerin ramazan ayı ve bayramı süresince şikayet ettikleri davranış değişiklikleri incelendiğinde; ramazan ayında %39.4ü ve ramazan bayramında %8.9u yorgunluk-halsizlik yaşandığını belirtmişlerdir. Ramazan ayı süresince bireylerin %24.4ünün unutkanlık, dalgınlık, dikkatsizlik ve durgunluk, %28.3ünün uykuya meyil, %22.8nin baş dönmesi, %20.0inin çalışma isteksizliği, %6.7inin ise kabızlık durumu ile karşılaştığı saptanmıştır.
tatilden önceki kilom 75.6
sonraki 77.5bu hafta kilo almışım
sabah tartıldım sahurda da tartıldım aynı
Hahaha kızlar çok değişik bir duygu tattım bugün. Günlük sporumu iftardan 2 saat sonra yapmayı planlıyordum ama canım acayip spor yapmak istiyor.Alışkanlık haline gelmiş resmen akşamı beklemek çok zor geliyor.Çok değil 6 ay önce diyete ve spora başladığımda offluya puffluya yapıyordum ama şimdi fark ettimki hayatımın bir parçası olmuş spor. Çok mutlu oldum gerçekten bunu fark edince =)
sahur: 2 dilim normal ekmek, 1haşlanmış yumurta,peynir,domates,salatalık,biraz ekşimikli biber,şekersiz çay
iftar:2 hurma 1.5 kepçe domates çorbası ekmek yok
10 dk sonra yağsız tavada tavuk ile 4 elma dilim patates, 2 kaşık pilav
4-5 çatal tel kadayıf
inşallah devam etmem yersem yazarım
spor yapamayacağım sanırım çünkü teravih namazına gideceğim inşallah
ben iftardan sonra anca gidiyorum camiye eve bi geliyorum saat 12ye geliyo o yüzden spor falan yapmayı düşünmüyorum çünkü istesemde halim yok valla şu an bile gözlerim kapalı yazıyorum :))))
Son 2 saat açlıktan klavyeyi kemirmeyi bile düşünüyorum :)
spor yapmamız lazım ama nasıl dimi
bisiklete cıkarım birazdan sanırım...sendede vardı d,mi kondisyon bisikleti..sürekli olarak ne kadar sürüyorsun..ben 10dk süre ile günde 3-4 defa yapıyorum uzun süreli yapamıyorum biranda.
ben o kadar sinirli oldum ki annemler beni görünce kaçışmaya başladı bir ağzımdan alev çıkarmıyordum
herkese günaydınlar
klavye yemek orucu bozmuyomuş
bende teravihye gidiyorum diğer arkadaşlar gibi bende tavsiye ederim tabi bazımızın vakti yok çocuklarından dolayı yada iftara gittiyse iftara gelen misafiri varsa ama bence bire bir hele bide bizim camimiz kalabalık ve sıcak olduğu üçüün bol bol ter atıyosun :) hemde manen rahatlıyosun
evet ya o sinir olayı hakikaten çok kötü akşam eşim pideyi 5 dk geç getirdi diye demediğimi bırakmadım(( yemeği yiyince pişmanlık çöktü ama çok gözüm dönüyo biri selam dese hakaret gibi geliyo
herkese günaydıııııın benim güzel takımım
Günaydın kappy.
sevap kazanacağız diye günaha giricez
neyse alışırız birkaç güne kadar oruca o zaman böyle olmayız inşşşaalllah
hhahaha kappy i sevdim ben
Ben alışıcağımı sanmıyorumher ramazan birilerinin kalbini kırıyorum. Hep diyorum şu iftardan önce benimle diyaloğa bile girmeyin diye
Sevdiysen artık öğle hitap ederim kappy =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?