sabah tartıldığın için 400 gr fazla çıkmış olabilirsin bir de iftardan önce tartıl bakalım
araştıralım dedim ama araştırmışsın bile :) demekki düşük tempolu egzersiz yapabiliriz
spor yapmadığım için çok rahatsız hissediyorum kendimi bugün sporu denicem
benim menüme yorum yapsana naz
sölye söyle çekinme o gofreti kafanda paralıcam de :83:
Dün araştırdım 1 saat kadar seviyorum böle şeyleri araştırmayı :)
Kappy birde bir şey diyecem 90 kilo üzeri grubunda şey yapıyorlar haftalık spor dakikası herkes günlük sporunu belirtiyor ve hafta bitince sıralama yapılıyor şu 400 dk bu 300 dk o 1000 dk şeklinde bizdemi yapsak
Canım tel kadayıf yemişsin keşke başka bir tatlıyı yemeseydin ya gofreti yeseydin yada kadayıfı keşke yazında gofretin yanındaolduğu için yorum yapmıyım dedim nasıl olsa hatasının farkında diye :)
Yürüyüş tabiki spordan sayılır canım naptın ya
hımm çok güzel aslında bizde yapalım ama ramazan diye spor yapanımız pek yok bende dahilim belki bu teşvik edici olur
yürüyüşleri de spordan sayabiliriz onlar sayıyor muydu? bugünden itibaren dakikaları da yazalım kızlar siz ne dersiniz?
Ben kaçıyorum kaptanım, bence bugun iftarda tatlı yememeye çalış dünün telafisi :) 2-3 saat sonra gelirim tekrar iyi günler herkese
sahur menüm :
2 kıymalı börek, 1 biber dolması yanına yoğurt ve 3 kayısı, şekersiz çay bol su
iftar menüm :
1 kase tarhana çorbası içine köy ekmeği doğranmış, 2 biber dolması ve cacık
biraz sonra
3-4 dilim karpuz ve şimdi orta şekerli türk kahvemi içtim ve sahura kadar uyumayacağım
iftardan sonra gezmeye çıktık yürüdüm biraz, sahura kadar da 1 ya da 2 mil leslie yapacağız annemle
mesaj sayımım 8 :)
iyi geceler kızlarrrrrr sahuru dışarıda yapıcam çok heyecanlıyım ilk defa gece dışarı çıkıp yemek yicem hehehheeh
sahurda 1 bardak ballı süt çok az değil mi :44:bugünkü menüm:
sahur
1 bardak ballı süt
iftar
1 hurma
zeytinyağlı kabak yemeği
1 tane şinitzel tavuk
2 kaşık yoğurt
1 bardak erik kompostusu
yarım dilim pide
2 litre su
güzel dıleklerınız ıcın tekrardan tesekkür ederım. ıftarda yedıklerımı yazıyorum.sıze cok görünecek bılıyorum ama dünün yarısıdır ancak.
bır tabak haslama et. ıkı avuc ıcı kadar pıde
3 sıkım patates köftesı
bır kac parca karpuz. soda su.
bizde fazla yiyorduk ki o yüzden buradayız canım hiç öyle sıkma kendini zamanla senin menülerinde düzelecekafyonluyum canım, aılemle yasıyorum. tatlıyla aram çok yok aslına bakarsan. hanı bır gün ısten dönüste saglıkocagına kendımı dar atıp bayılmışlıgım var. sekerım 55lere kdr düşüyor. ama ınanılmaz ekmek yıyorum. sızın menülerınızı okudum bır dılım ıkı dılım...ben kahvaltıda 3 sımıt yedıgımı bılırım
n
teşekkür ederım. tartım dıjıtal degıl.ama gösterdıgı 109. dıgıtal bır tartıyla daha sglıklı olacak sanırım. en kısa zamnda edınmeye calısacagım. hedefe de 95 dıyelım.
kaptancım teşekkür ettim mesajalrımı dün takip etmissin ben farkedemedim kacırdım demek 2 taneyi
bugün menümü yazayım:
sahurda:1 dilim börek
birkac parca domates ve salatalık
1 dilim peynir
3 zeytin 1 haşlanmıs yumurta ve 1 litre kadar su içtim..
iftarda:1 kase corba ve 1 kase bamya
4-5 kaşık pilav yedim
şimdide soda içtim...1litre kadar su tükettim...
spor yapmadım bgn gün boyu alısveristeydik bitap düstüm diyebilirim...
​görmedim canım nereden görebilirim merak ettim
Günaydın Pınarcım
Dün o aç karna spor olayını araştırdım yazayım sanada kısaca
Vücudumuz yağı enerjiye çevirebiliyor ama yağ çok uzun sürede enerjiye dönüyor.Yani yürüdüğümüz zaman enerji ihtiyacı az olduğu için yağdan sağlıyor vücut enerjisini çünkü çok yüksek enerjiye ihtiyac yok ama koştuğumuz zaman mesela yüksek enerji gerekiyor bir anda ve vücut yağdan sağlıyamıyor karbonhidrat yakması gerekiyor.
Uzun lafın kısası aç karna egzersiz yapıcaksak nabzı fazla hızlandırmayan düşük tempo egzersizler yaptığımız zaman vücut yağlardan yakıyor ve bir problem olmuyor
Ama yüksek tempolu egzersiz yaptığımızda vücut karbonhidrat arıyor, genelde her insanda karaciğerinde karbonhidrat bulunuyor onu yakıyor vücut eğer uzun süre yapılırsa 5-10 dakikadan fazla vücut karbonhidrata yani şekere ihtiyacı olduğu için kaslara saldırıyor kaslardan enerji sağlıyor ( bu kas erimesi oluyor)
canım kusura bakma cıkmak zorunda kaldım mesaideyim malum...orucken hiç çekilmiyor ama...
kondisyon bisikleti calısmak peki agırmı oluyor hafifmi hocammm
günaydııın kızlarr tünaydın mı demeliyim artık
Allahım öğlene kadar uyuyorum
Canım Nabzın normalin %60 fazla civarında olmalı yani normal nabız durağan haldeyken 60-80 arası sanırım(ben kondisyon bisikletine bindiğimde nabız aletini takınca 70 cıkıyor) bunu 110-130 arası tutmak lazım yaş ilerledikçe bu değer iniyor kalp kaslarını zorlamamak için ama galiba sen 24 yaşındaydın bu değer senin için ideal.
Ama şöle bir sorun var canım uzun süre kondisyon bisikleti kullandıysan vücudun ona alıstığı için nabzın ilk defa kullanan birine göre çok düşücektir. Bu iyi bir şey fakat zayıflama amacın varsa kötüMesela kendimden örnek vereyim bisikleti ilk aldığımda nefes nefese 30 km ye cıkıodum nabzım 150 160 bazen 170 bile oluyordu şimdi 30 km de 120 130 anca oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?