herkese ıyı aksamlar,
ıkı gündür su ıcmek ıstemıyorum...sankı o verdıgım ıkı kılo sadece ıctıgım suymus gıbı gelıyr. cünkü her tartıldıgımda ılk günkü kılomdan yüksek cıktıgım zamanlar dahı var.
sanırım ben hıc zayıflamadım..bu düsünce tüm umudu kırdı...zorlu regl dönemımde sagolsun tüm enerjımı aldı... zorla yarım saat yürüdüm. sadece yemek yıyıp olımpıyatları
ızleyerek günü sonlandırdım üzgünüm20 gün sonra ıznımın bıtecek olmasıda şevkımı kıran nedenlerden.
sabah: ufak bır sandvıc hazırladım bır lokma peynır ve bıberden oluşan. kayısı suyu ıle
ıkındı: aksam 4 bucuk gıbı bır burger köftesı kızartıp domates bıber turşu ıle yedım. ekmek bır kac lokma
akşam: bır orta boy fırında çupra roka sogan salatası. 3 4 yudum kola. karpuz bır kaç dılım
Canım oruç tutmadığında mideni 3 saatten uzun süre aç bırakma öğün denilince aklın hemen illaki yemeye gitmesin 1 bardak süt - ufak bir çikolata - 1 avuç fındık vs vs vs. Yani inan 6 saat mideyi aç bırakıcağına o arada 1 çikolata yemek sana zarardan çok yarar sağlar.
canım benim inan hepimizin böyle karamsar zamanları olur, yeter ki sabırlı ol ve moralin bozuk diye diyetini bırakma ve inancını yitirme, menüne gelince ara öğün yaparak akşam yemeni azaltabilirsin tatlım :)
ozaman birde onu deneyeyim ben ya...
mesaj sayım...7 spor 30 dk...herkese ıyı aksamlar dılerım
hoşçakalın mesaj sayım 10
nazcım 15 dk spor 30 dk yürüyüş eklermiin bana..
dünde 30 dk
Görüşürüz kuzum bugün 45 dakika dün 30 dakika doğru anladım dimi
Canım benim bildiğim ayda 2 kg en ideali ama ayda 4 kg da verilebilir.Morbid obezlik sınırının üstündeyse ancak haftada 1 kg nın üstünde kilo vermek sağlıklı.Malesef en iyi diyetide uygulasan verdiğin kilonun %100 ü yağlardan olmuyor.%90 yağlardan vermek başarı olarak kabul ediliyor genelde.Ve haftada 1 kilodan fazla verildiğinde büyük coğunluğu kas ve vücut sıvılarından oluyor.
Melikecim,
Diyetisyene gitmiş biri olarak şunu söyleyebilirim, haftalık ideal kilo verme oranı 500 gr-1 kg arası. Eğer bu aralarda kilo verirsen yeniden kilo alman zorlaşıyor, sonra koruma programını da uygularsan kolay kolay kilo almıyorsun.
Bu yüzden çok az yemek içeren diyetlere pek itibar etmemek lazım, zira çok hızlı kilo veriyorsun ama birazcık fazla yemeye başlayınca vücut tekrar fazla yemek vermeyeceğini düşünerek o fazladan yediklerini yağ olarak kenara depoluyor, çünkü enerjiye ihtiyacı var
İlk hafta 2-3 kilo arası vermek normal. Tabii bu biraz da ne kadar kilolu olduğuna bağlı..Mesela 80 üzeri kilo varsa -tabii boy oranını 1.60 civarı düşünüyorum, çünkü Türk kadınının ortalama boyu- o zaman vücut diyete alışkın olmadığından, şoka giriyor ve 2-3 kilo vermek normal sayılıyor. İlk hafta her zaman daha fazla kayıp oluyor, ama tabii bu su ya da ödem de olabilir..peki yağ mı su mu kaybettiğimizi nasıl anlıyoruz? hani diyetisyenlerde çıplak ayak yağ kaybını ölçen aletler var ya, onlar sayesinde..
dilerim açıklayıcı olmuştur
Kızlar kürek aleti almaya karar verdim ve siparişi verdim.Pazartesi ulaşır herhalde elime.Deyim yerindeyse anasını ağlatıcam aletin :):)
herkese ıyı aksamlar,
ıkı gündür su ıcmek ıstemıyorum...sankı o verdıgım ıkı kılo sadece ıctıgım suymus gıbı gelıyr. cünkü her tartıldıgımda ılk günkü kılomdan yüksek cıktıgım zamanlar dahı var.
sanırım ben hıc zayıflamadım..bu düsünce tüm umudu kırdı...zorlu regl dönemımde sagolsun tüm enerjımı aldı... zorla yarım saat yürüdüm. sadece yemek yıyıp olımpıyatları
ızleyerek günü sonlandırdım üzgünüm20 gün sonra ıznımın bıtecek olmasıda şevkımı kıran nedenlerden.
sabah: ufak bır sandvıc hazırladım bır lokma peynır ve bıberden oluşan. kayısı suyu ıle
ıkındı: aksam 4 bucuk gıbı bır burger köftesı kızartıp domates bıber turşu ıle yedım. ekmek bır kac lokma
akşam: bır orta boy fırında çupra roka sogan salatası. 3 4 yudum kola. karpuz bır kaç dılım
sahur : 2 dilim kızarmış köy ekmeği, domates salatalık biber salatası, peynir zeytin biraz kızarmış sucuk ve şekersiz çay
bol su
iftar : 1 tabak köy ekmeli mercimek çorbası, yanında sirkeli biber ve 2 zeytin arkasından fırında pişmiş tavuk yemeğinden
bol su içiyorum karpuz yiyebilirim sonraları ama dışarı çıkarsam kaçamak da yapabilirim (2 top dondurma ya da az fırında sütlaç olabilir yine sütlü tatlı yani) çünkü tatlı krizindeyim bugün :/
Bugünkü menüm
2 tane biber dolma
1 tabak et sote
1 yemek kaşığı dolusu patates püresi
1 bardak kola
1 bardak sütlü kahve şekersiz
menümmmm
sahur:
1.5dilim kepek ekmeği
peynir
yumurta
zeytin yağlı domates
yeşillk,salatalık
iftar:
2 kase çorba
5-6dilim karpuz
yarım kase keten tohumlu yoğurt
1 elma
1 top dundurma
spor:şimdi leslie ile 5 mil 60dk
öğlen yürüyüş yavaş 60 dak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?