Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Günaydın kızlar

Dünkü menüm

1.öğün - nesfit 1 kase
2.öğün - soslu sosis
3.öğün - sütlü kahve
4.öğün - sulu kıyma yanında 1 dilim köy ekmeği
5.öğün - 1 dilim köy ekmeği üstüne nutella =)
6.öğün - Avuç içi kadar tel kadayıf
7.öğün - 1 avuç fındık
8.öğün - 3 tane kayısı

günaydın naz
59 a inince kendimi ödüllendireceğim, sanırım senin menünden bişiler seçeceğim çok güzel gözüküyor

Çok sağol Melikem

Canım aç kalmıyormusun bu kadarla =) ben çok oburum galibaaa

ohh herşey ayarında olmuş Beste

günaydın naz
59 a inince kendimi ödüllendireceğim, sanırım senin menünden bişiler seçeceğim çok güzel gözüküyor

Canım sorma günde 3000 kaloriyi tamamlamak için hergün tatlı yemem gerekiyor sütlülerde kesmiyor şerbetli olması lazım =))
Diyetisyenim tekrar tatlıyı çok aza indirmemi söyleyince napıcam bilmiyorum iyi alıştım valla böle yemeye =)

valla güven diyetisyene keyfini çıkar diyetisyenler işini biliyor. ark ımda yiye yiye kg verdi. sporu ekliyo ztn ona göre yürüyüş fln. spor kısmını aksatmazsan valla aramızda en keyifli kg veren olacaksın bi güllaç mesela acayip canım çekiyor süte de alerjim var yiyip kabarmak isyemiyorum ama bi iftar sonrası doya doya yiyip tek alerjiyle atlatmayı düşünüyorum

Canım ben diyete başladığımda çok dikkat ediyordum ilk ay şekeri ağzıma sürmüyordum sonra saldım biraz herşeyden yiyerek veriyordum günde 1500 - 1800 kalori alıyordum gayet güzel gidiyordu haftada 1 kilo sağlıklı olarak.Gece hariç canım istediğinde sütlü tatlı yiyordum yani hiç kesmiyordum kendimden =) ama verebiliyordum yani.Sonra ramazan geldi beni bitirdi inşallah diyetisyenimin taktiği tutar metabolizmam tekrar hızlanır günde 1500-1800 kalori alarak haftada 1 kilo verebilirim ya.

Spor dedinde aklıma geldi kürek aleti almıştım 2 günde bozdum somonu koptu resmen çekerken.

5. öğün beni bitirdi nazz yapmayacaktın bunu bana

super hafif bir menü olmuş canım tebrikler =)

Neden tatlı isteriz?

Yeterli ve dengeli beslenmeyen kişiler tatlı yemeye daha fazla ihtiyaç duyar. Bunun nedeni, uzun süreli açlıktan sonra boşalan depoları doldurmak için vücudun önce yüklü miktarda karbonhidrata ve şekere eğilim göstermesidir

Günlük enerji ihtiyacımızı temel besin öğeleri olan karbonhidrat, protein ve yağlardan karşılarız. Öğünlerde tüketilen karbonhidratlı besinler sindirim metabolizmasında glikoza (şekere) dönüşerek emilimi tamamlar ve kana geçer. Glikoz öncelikle beynin ilk enerji kaynağıdır. Ancak tüm metabolizma ve organlar tarafından kullanılır.
Vücudun ihtiyacı olan glikozu (yani şekeri) doğal olarak meyvelerden (meyve şekeri olan fruktozdan), emilimi daha uzun süren ve kan şekerini hızlı yükseltmeyen tahıllardan (kepekli pirinç, kepekli makarna, bulgur), süt şekerinden (laktoz), kurubaklagillerden ve karbonhidrat bakımından zengin olan bazı sebzelerden (bezelye, patates gibi) elde ederiz.

Vücudun şekere ihtiyacı var mı?
Vücudun sofra şekerine ihtiyacı yoktur; gün içinde alınan besinlerle şeker ihtiyacı karşılanabilmektedir. Şekerleme, tatlı, pasta ve kurabiyelere yani basit şeker içeren yoğun karbonhidrat ağırlıklı besinlere ihtiyaç yoktur. Düzenli olarak beslenen ve öğünlerini vaktinde yapan kişilerde kan şekeri dengesi kurulduğu için tatlı yeme eğilimi çok daha az görülür.
Yeterli ve dengeli beslenmeyen kişilerde tatlı ihtiyacı daha fazla oluşabilir. Vücut uzun süreli açlıktan sonra boşalan depoları doldurmak için ilk olarak yüklü miktarda karbonhidrat ve şekere eğilim gösterir. Alınan yüksek miktardaki kalorili besinin bir kısmı şeker depolarını bir kısmı da yağ depolarını doldurur. Bu nedenle gün içinde yeterli miktarda kalori almaya, asla öğün atlamamaya ve karbonhidrat, protein, yağ alımının dengeli olmasına dikkat etmek gerekir.
Öte yandan psikolojik faktörler de tatlıya eğilimi yükseltir. Regl dönemine giren kadınlar, yoğun çalışanlar, stresi yüksek olanlar kendilerini tatlı yiyerek mutlu etmek isterler.

Şeker hastalığının belirtisi mi?
Sabah kahvaltı yapmayı sevmeyen, öğlenleri genellikle hafif ve hızlı besinlerle geçiren ya da öğün atlayan, ara öğünlerini yapmayan kişilerde genellikle akşam tatlı krizleri görülür. Bu krizler reaktif hipoglisemi denilen pankreastan insülinin aşırı ve düzensiz salgılandığı bir sağlık probleminin işaretleri olabilir.
Reaktif hipoglisemi ilerde görülebilecek olası bir şeker hastalığının göstergesi olabilir. Beslenme alışkanlığınız bu şekildeyse ve akşamları tatlı eğiliminiz görülüyorsa mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız.
Regl dönemlerinde diyeti bozan tatlı krizlerinin asıl nedeni ise östrojen hormonunun vücutta azalmasıdır. Östrojen kadına özel bir hormondur. Serotonin ve endorfin gibi hormonların üretimini artırır. Regl döneminde azalan östrojen hormonu kan şekerindeki düşme eğiliminin artmasına, iştahınızın uyarılmasına neden olur.
Özellikle bu dönemde az az ve sık sık beslenmeye özen göstermeli, glisemik indeksi düşük besinleri tercih etmeli, sıvı tüketimini artırmalı, bitki çaylarınızda kabuk tarçın ve karanfil kullanarak aromasal tadı eksik etmemelisiniz. Regl öncesi dönemde dengeli beslenmeye dikkat ederek tatlı krizlerinizin önüne geçebilirsiniz.

Tatlı isteğini bastırmak için neler yapmalı?

Az az ve sık sık beslenmeli, öğünler atlanmamalı. Atlanan öğünlerde kan şekeri düşer ve ardından alınan ilk besinle kan şekerinin hızla yükselmesi görülür. Bu durumda tatlı krizleriyle karşılaşılır.
Sıvı alımı artırılmalı. Kişiler açlık hissettiği anların birçoğunda susuzluk yaşıyor olabilir. Bu nedenle tatlı krizlerinde ilk olarak su ve bitkisel çaylara yönelerek tatlı yemenin önüne geçilebilir.
Kriz anları light sütlü kafeinsiz kahvelerle atlatılabilir. Süt yüksek oranda protein içermesi nedeniyle tokluk yaratır.
Tatlı ihtiyacınızı meyveyle karşılayabilirsiniz. Meyve şekeri beyaz şekerden farklıdır. Meyve şekeri olan fruktoz, vitamin ve minerallerle birlikte bulunur. Beyaz şekerde bulunan sakkaroz vücuda yabancı bir maddedir ve emilimi çok hızlıdır. Bu hızlı emilim, kandaki şekerin düşmesine neden olur. Kan şekeri düşünce insan çabuk yorulur, tekrar yeme isteği oluşur. Kişi kendini halsiz hisseder. Beyaz şeker ve şekerli besinler yerine meyve şekerinden ya da esmer şekerden faydalanmak daha sağlıklıdır. Ayrıca tatlı ihtiyacını bastırmak için hazır meyve suları yerine taze sıkılmış meyve suları tercih edilmeli.
Meyveli yoğurtlar, light süt ve tatlandırıcı ile yapılan dondurmalar, tatlılar kriz anlarının sağlıklı atlatılmasına yardımcıdır.

Tatilde kilo almamanın yolları

Tatile çıkarken "Eyvah, kilo alacağım" diye düşünmeyin. Aksine, bu dönemi kilo vermek için ideal bir zaman dilimi olarak görün ve önerilerimize bir göz atın
Yaz aylarında pek çok kişi diğer sezonlara oranla daha formda olmak ister ancak uzayan akşam saatleri, artan grup eğlenceleri ve yemekli sohbetler kişileri daha çok yemek yemeye iter. Bunun sonucu tabii ki kilo almaktır. Bu durumla karşılaşmamak için bazı önlemler almanız gerekiyor.
Öncelikle tatile, kilo alacağım korkusuyla değil, daha çok hareket ve dengeli beslenmeyle form tutacağım mantığıyla çıkın. Normal beslenme alışkanlıklarınızı yanlış yönde değiştirmediğiniz, ara öğünleri atlamadığınız, alkole saldırmadığınız, açık büfedeki her yemeğin veya tatlının tadını merak etmediğiniz müddetçe tatiller kişilerin günlük fiziksel aktivitelerini artırmalarından ötürü form tutulacak dönemler olarak değerlendirilebilir.

Taze yemekler yiyin
Mümkün olduğunca doğala yakın, kendi natürel yapısını ve tazeliğini koruyan besinleri tercih edin. Yaz ayları çok bereketlidir; çok çeşitli sebze ve meyveler manavlarda yerini almıştır. Bunları mümkün olduğunca taze ve çok çeşitli tüketmeye, günlük yemek pişirmeye gayret edin.

Akdeniz tarzı beslenin
Yemeklerinizde zeytinyağı kullanmaktan şaşmayın. Zeytinyağlı yemekler açık büfelerin de vazgeçilmezlerindendir. Vitamin, mineral ve posa açısından zengindirler. Fakat dışarıda tüketilen zeytinyağlılar iyi bir seçim gibi gözükse de, içerik olarak ideal ölçüden daha fazla yağla hazırlananlar, aşırı yağ tüketimine neden olabilecekleri için kilo artışına yol açabilirler. Bu yüzden yağ içeriğinden emin olmadığımız durumlarda sebzelerin suyunu ve yağını süzerek tüketmeniz daha doğru olur.

Sebzelere odaklanın
Taze, haşlanmış, zeytinyağlı ya da söğüş olarak tüketilebilecek tüm sebzelere yaz aylarında ağırlık verin. Öğle ve akşam için sebze yemeklerini, ızgaraların yanında sebze garnitürlerini ve salataları tercih etmek sebze alımını artırmanın kolay yollarıdır.

Yemeği aceleye getirmeyin
Daha uzun yemek saatleri, beyne doyma iletisinin gönderilmesiyle ilişkili olarak kişilerin daha az yemelerine, dolayısıyla kalori kısıtlamalarına neden olur. Fast food restoranlarda hızlıca yenen yüksek kalorili gıdaların ekstra bir hızla yağ depolanmasına neden olmasına bu yüzden şaşmamalı.

Tatlı bir kaçamak
Yaz aylarında serinletici yemek veya içecekler, hatta tatlılar pek çok kişinin yaz beslenmesi anlayışı çerçevesindedir. Bu keyiften mahrum kalmadan, kilo grafiğimizi koruyarak tatlı kaçamaklar yapmak için yaz meyvelerini buz, light dondurma veya yağsız yoğurt eşliğinde tüketebilirsiniz.

Yağ alımını azaltın
Tereyağında kızartılmış veya yağlı soslarla sote edilmiş yemek ve garnitürlerden, patates kızartması ile servis edilen yemeklerden, kremalı, koyu soslu, et soslu, tavada kızartılmış, mayonezli, sote yapılmış, derin yağda kızartılmış yemeklerden uzak durun. Mümkün olduğunca basit pişen yemekleri tercih edin. Fırınlanmış, kendi suyunda pişmiş, ızgara edilmiş, buharda pişmiş, sıcak su veya süt içinde pişmiş, fırında kızartılmış olan yemekler arasından tercihinizi yapın.

Ara öğünlerde kontrollü olun
Yüzmek, bol oksijen almak, bol hareket etmek kişileri çok sık acıktırabilir. İlk önünüze gelen dondurmacı, gözlemeci, simitçi, mısırcı veya buzda badem sizi kışkırtabilir. Bunun için her zaman yanınızda sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun.

Daha çok sıvı alın
Yaz sıcaklarında artan su kayıplarını karşılamak için vücuda yeterli sıvı temin edilmelidir. Bunun için bol su için, vücudunuza soğuk-sıcak bitki çayları, light limonatalar ve soda alımıyla destek veriln. Mevsim sebze ve meyveleri oldukça yüksek su içeriği ile sıvı alımına katkı sağlayabilir. Özellikle salatalık yüksek su içeriği ile iyi bir alternatiftir. Alkolden ise uzak durmaya çalışın.

Fiziksel aktivitenizi artırın
Spor ve fazla fiziksel aktivite kilo kontrolünün en önemli parçalarındandır. Bunun için özellikle sabahın erken saatlerinde veya akşamüstü geç saatlerde kendi performansınızla uyumlu bir spor dalını seçmeli, düzenli olarak ve zaman planlamasına dikkat ederek spor yapmalısınız.

Haftanın öğüdü

Her gün beş porsiyon meyve ve sebze yiyin
Günde beş porsiyon meyve ve sebze (özellikle yeşil yapraklılar, sarı sebzeler) yemeye çalışın. Sebzelerde bulunan antioksidanlar (A, C, E vitaminleri ve selenyum gibi mineraller, oligosakkaritler, alkol ve fenoller gibi bazı maddeler) hastalıklara karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendiriyor. Ayrıca sebzeler, içerdikleri posayla bağırsak faaliyetlerine yardımcı olurken kabızlığı engelliyor ve uzun süre tok kalmamızı sağlıyor.
Bağışıklık sistemimizde önemli bir rolü olan C vitamini vücutta depolanmadığı için her öğün alınması, özellikle sigara içenlerin daha fazla C vitamini almaya özen göstermesi gerekiyor. Çünkü vücutta C vitamini eksikliğinde halsizlik, çabuk yorulma ve hastalıklara yakalanma riski artıyor.

Haftanın tarifi

Peynirli sebze şiş
Malzemeler: 1 orta boy kabak, yarım patlıcan, yarım kırmızı biber, yarım yeşil biber, üzeri için 60 gram light dilpeyniri.
Hazırlanışı: Sebzeleri yıkayıp temizledikten sonra ince ince dilimleyin. Fırın ızgarasına dizin ve orta sıcaklıkta pişirin. En son light dilpeyniri rendeleyip eritin, pul biber serpip servis edin.

Güzel bir yazı da tatlı isteyince o hissi ben meyveyle yada taze sıkılmış meyve suyuyla bastıramıyorum nabıcaz ???

Güzel bir yazı da tatlı isteyince o hissi ben meyveyle yada taze sıkılmış meyve suyuyla bastıramıyorum nabıcaz ???

bir arkadaşım vardı o da : meyvenin içindeki, şeker beni kesmiyo derdi sen de onun gibi arada her şeyden yicez tabi ki nazcım ama sınırını bilmek önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…