vay bu tarihi unutmayayım 4 gün kalmış bir yerde duymuştum yeni ay olunca dileklerini yazıp saklıyorlardı
bayıldımmmmmmbende ne kadar kalori yaktığımı görmek istiyorum kola takılan kalori ölçerler hakkında bir fikrin var mı?biraz araştırdım adım sayanı,nabız sayanı gibi isimleri var aramızda hiç kullanan var mı?
Yarın nabız için bir saat alıcam canım 60 tl ayrıca o aletlerin kalori sayıları çok güvenilir olmuyor prof. bir spor aleti değilse.Mesela benim kondisyon bisikletimde 60 dakikada 1200 kalori yakıyorum yani kesinlikle yanlış.Ve spor salonlarındaki spor aletleride orta düzey oluyor onlarınkide pek güvenilir olmuyor.
Mesela şöyle açıklıyayım. Alet senin kaç kilo olduğunu bilmiyor(ne kadar ağırsan o kadar çok kalori yakarsın),vücudunda ne kadar kas olduğunu bilmiyor(ne kadar kas varsa hem egzersiz sırasında hem durağan sırada daha çok kalori yakarsın),erkekmi kadınmı olduğunu bilmiyor( erkekler egzersiz sırasında testesteron hormonu salgılarlar ve tam bir yağ yakıcı hormondur kaslarının daha çok olduğunu söylemiyorum bile) yani bu cihazlar ortalama bir bireye göre kalori sayımı yapıyor ve çok doğru sonuçlar olmuyor.En Mantıklı spor tekniği nabzının %60-70 ile 45 dakika - 60 dakika arasında spor yapmak.Nabzını oraya çıkartıyorsan zaten yoruluyor olucaksındır.
Bana baya baya uzak geliyor napcaz
60'ı unutalım Naz 5 kilo sonrasını düşünelim yavaş yavaş vericez bizde yaparız dilek gibi
ben tartılmadan duramıyorum inşallah sen o sabrı gösterirsin de cuma günü sürprizle karşılaşırsın
günaydın kızlar...elimde olmayan bazı sebeplerden dolayı dün gelemedim...hepinizden özür diliyorum....bu arada bu sabah test yaptım...hmile değilmişim...üstümden nası yük kalktı anlatamam...ama hala regl olmadım ve yakında patlıycam...çok gecikti bu ay...iştahımı hiiiç sormayın...elimden geldiğince frenlemeye çalışıyorum kendimi...gerçi şu durumda o kadar zor oluyo ki anlatamam...
canım bizim kullandığımız bantlarda ben de inanmıyordum bu kadar kalori yakıldığına ama her cuma şu yağ ölçen aletlerde kontrol edildiğimiz için anlaşılıyor kalori yakıp yakmadığımız..çünkü kilo veremesen bile yağ oranında düşme olması gerekiyor, bende bu oran epey güzel son 2 haftadır..
ama aletler profesyonel değilse ya da iyi bir marka -Voit gibi mesela- değilse değerlere pek güvenmeyin derim ben de..
bizim spor salonundakilere ben çok güveniyorum, çünkü aletlerin hemen hepsi ABDdeki The Marmara'dan gelmiş, ben de burada Antalya şubesine gidiyorum zaten, çok memnunum.
ha bir de yukarıdaki kriterlere kilo/kas/kadın/erkek,v.s. yaş ta eklemen gerekiyor..çünkü yaşa göre yakman gereken ve metabolizma hızın hesaplanıyor..
senin anlayacağın epey karmaşık işler bunlaren güzeli düzenli beslenip, dozunda spor yapmak
günaydın kızlar...elimde olmayan bazı sebeplerden dolayı dün gelemedim...hepinizden özür diliyorum....bu arada bu sabah test yaptım...hmile değilmişim...üstümden nası yük kalktı anlatamam...ama hala regl olmadım ve yakında patlıycam...çok gecikti bu ay...iştahımı hiiiç sormayın...elimden geldiğince frenlemeye çalışıyorum kendimi...gerçi şu durumda o kadar zor oluyo ki anlatamam...
evet canım bildirim yap yalnız inşallah çok fazla çıkmazsın regl yüzünden hedefini şu an %100 oranında tutturdun çünkü hatta biraz geçtin bile
ay darısı başımıza dilek sık sık uğra bize şu an bana 60'lar çooook uzak geliyor
60'ı unutalım Naz 5 kilo sonrasını düşünelim yavaş yavaş vericez bizde yaparız dilek gibi
diyet psikolojisi hedefler hep uzak gelir. şu an ben bile inanamıyorum halime :)
ama uğrarım inşallah..
oooo siz benden de iyi kilo verirsiniz canlarım isteyin yeter ki
günaydın canım,
arkadaşlarımdan biliyorum hamilemiyim stresinden adet daha da gecikiyor. stres yapma adetin düzelir :)
diyet psikolojisi hedefler hep uzak gelir. şu an ben bile inanamıyorum halime :)
ama uğrarım inşallah..
oooo siz benden de iyi kilo verirsiniz canlarım isteyin yeter ki
kızlar hepinizin kadir gecesi mübarek olsun hayırlara vesile olsun inşallah =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?