Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Kızlar bu akşam 20.45'te CNN TURK'te "Kilo vermek için bilmeniz gereken 10 şey" belgeseli var. Tam da bizlik belgesel Fırsat bulursanız izleyin. İşimize yarayacak bilgiler vardır.

Son düzenleme:

bir dilim ekmekle bir kase çorba içtim akşam yemeği niyetine.
form çayım sindirime yardımcı oluyomudur bilmem ama ciddi anlamda iştahımı kesiyor. yoksa ben bu kadar az yiyen biri değilimdir. yinede yarında karın ağrım olursa bırakmayı düşünüyorum. gün boyu ağrı gibi sancılarım oldu

son yazdığımız mesaja mesaj sayım .... oldu diye mi yazıcaz_?

Aynen öyle Nazcım izledim geldim yazacağım ama önce menümü yazayım
sabah: 2 dilim tam buğday ekmeği, peynir, 1 zeytin, domates-salatalık, 1 bardak şekerli süt, 1 bardak şekersiz çay
ara:1 kornet
öğle: 1 tabak kabak yemeği, 2 kaşık keten tohumlu yoğurt
ara: 1 incir, 4-5 dilim kavun, 2 parça çikolata
akşam: 1 tabak çorba, 1 tabak erişte, 1 kaşık patlıcan kızartması
Makarna ev yapımıydı bugün kestik. Dayanamadım pişmanım bugün yediklerimden. Az sonra leslie yapmaya gideceğim.

aç karna 1 bardak su

sabah : 2 dilim kızarmış tam buğday ekmeği, salata zeytin peynir ve şekersiz çay

ara : 2 hurma 1 kupa yeşil çay

öğlen : 1,5 lavaş ve 3 çiğköfte yanında söğüş soğan domates ve 1 bardak ayran

ara : 1 hurma ve 1 incir

akşam : 1 tabak bamya 1 dilim tam buğday ekmeği ve sirkeli biber arkasından 3-4 dilim karpu<

ara : 1 kupa papatya çayı ve 2 mürdüm eriği

bolca su içiyorum birazdan az şekerli sütlü türk kahvesi içeceğim

sporumu da yaptım 45 dk =)

Bahsettiğim belgeseli izledim. Buraya yazmak için de notlar aldım, çok çalışkanım sormayın
1) Kahvaltı etmek çok önemli. Çünkü öğleye kadar aç kaldığımızda vücudumuz bir hormon salgılıyor ve bu hormon beynimizi etkileyerek kalori açığımızı kapatmak için fazla kalorili yiyeceklere yönelmemizi sağlıyor. Kesinlikle öğün atlamamak lazım.
2) Küçük tabaklarda yemek % 22 oranında az tüketmemizi sağlıyor.
3) Kalori hesabı yapmak bize avantaj sağlıyor. Kremalı bir kahve yerine kremasız tercih etmek, salatayı yağsız tüketmek, pizzayı sucuklu yerine daha az çeşitli seçmek vs. çok daha az kalori almamızı sağlıyor. Küçük gibi görünseler de günün sonunda çok ciddi bir rakam söz konusu.
4) Metabolizmam yavaş diyen bir bayan teste tabi tutuluyor. Her gün yediklerini not alıyor, günlük bildirdiği yemekler 1100 kalori iken aslında 3000 kalori aldığı tespit ediliyor. Yediklerinin %43'ünü bildirmiyor, ya farkında değil, ya da eksik bildiriyor.
5) Protein tüketmek açlık hissini geciktiriyor. Kahvaltıda %10'luk ekstra protein alınımı daha geç acıkmamızı ve öğle yemeğinde daha az yememizi sağlıyor. Süt, yoğurt, fasulye,et tüketebiliriz.
6) 2 ayrı gruba aynı kalorili yiyecekler veriliyor. Bir kısmı püre haline getirilmiş pilav, tavuk eti, 1 bardak su karışımlı püreyi yerken; diğer kısım normal pilav, tavuk ve yanında 1 bardak su içiyor. Püre yiyen grup daha geç acıkıyor. Çünkü mide daha şişmiş oluyor ve sindirim geç bitiyor. Yani çorba tüketmemiz acıkmamızı geciktirir.
7) Açık büfelerden kesinlikle kaçınmalıyız. %30 oranında daha fazla tüketmemizi sağlar.
8) Süt ürünlerindeki kalsiyum, yağ moleküllerine bağlanıp sabunumsu bir hal almasını sağlıyor. Ve bu sabunumsu karışım bağırsaklarda daha az emiliyor. Yani az yağlı süt ürünleri tüketerek vücudumuzdan 2 katı fazla yağ atmamız mümkün.
9) 90 dakikalık egzersiz sonucunda 19 gramlık yağ yakılıyor. Ertesi günü aynı kişi hiç egzersiz yapmadan 49 gram daha yakıyor. Egzersiz sırasında vücuttaki karbonhidratlar tüketiliyor. Vücudun karbonhidratları yerine koyması 22 saat sürüyor. 22 saat boyunca yağ depolarından kullanıyor. Yani egzersizin etkisi ertesi günü hala sürüyor.
10) Bir bayan daha aktif olarak mesela yürüyen merdivenden yürüyerek çıkarak, telefondayken ayakta durarak, gezerek günde ekstra 240 kalori yakıyor. Bu da senede 12 kilo demek.

Paylaşım alanında da belgeseli izleyen bir üye benim gibi yazmış. Bunu da okuyun. Umarım bir faydası olur. Ben lesliecimi yapmaya gidiyorum

ah Melikem biraz fazla kaçmış sanki, hem kornet hem çikolata yemişsin ama leslie yle yakıyorsundur şimdi neyse ki

Kızlar diyetisyenim p.tesi yanına çağırıyor kaloriyi düşürücez galiba çok korkuyorummm özlicem bu günleri yaa

Kızlar spor programımı paylaşıyım dedim bakalım beğenicekmisiniz.

I. Gün:Göğüs> 15 dakika kardiyo-ağırlık-15 dakika kardiyo=====Evde 20 dakika HIIT-20 dakika sabit hız bisiklet-üst karın

II. Gün:Sırt> 15 dakika kardiyo-ağırlık-15 dakika kardiyo=====Evde 20 dakika HIIT-20 dakika sabit hız bisiklet-alt karın

III. Gün:Evde 20 dakika HIIT-20 dakika sabit hız bisiklet-üst karın

IV. Gün:Omuz-Triceps> 15 dakika kardiyo-ağırlık-15 dakika kardiyo=====Evde 20 dakika HIIT-20 dakika sabit hız bisiklet-alt karın

V. Gün:Bacak-Biceps> 15 dakika kardiyo-ağırlık-15 dakika kardiyo=====Evde 45 dakika bisiklet 20km sabit hız-üst karın

VI. Gün:Evde 45 dakika bisiklet 20km sabit hız-alt karın

VII. Gün:OFF

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…