eloisee 12
yilike 5
symrne 9
zazaa 6
umutlayasasen 0
mimoza_88 3
nazperver 3
merwee :) 1
cimcime81 6
pinibo izinli
kızlar yanlış varsa söyleyin...oğlum rahat vermiyo bu kadar sayabildim....
Kızlar spor yapmak çok güzel bir şey ama bildiğim kadarı ile süresini max. 60 dakika tutmak gerekiyor en idealı 45 dakika.60 dakika üzerinde yapılan sporlar kaslara zarar veriyor kortizol hormonuyla ilgili bir durum 60 dakikadan sonra salgılanmaya başlıyor sanırım bu hormon ve kaslara çok fazla zarar veriyor buda kas yıkımı yani kas erimesi oluyor.
Yani 2 eşit insan düşünün aynı şeyleri yiyorlar aynı egzersizi aynı yoğunlukta yapıyorlar biri 60 biri 120 dakika yapıyor günde ve 1 hafta sonunda 120 dakika yapan kişi tartıda daha çok kilo vermiş gözükecek ama gerçek öğle değil 120 dakika yapan kişi kas kaybına uğramıştır.
Unutmamak lazımki kaslar çok değerli.Fitness model olarak gösterilen baklavalı geniş omuzlu ince belli erkekler o vücudu yapmak için yaklaşık 1-1.5 yıl uğraşıyorlar ve fazla değil sadece normal bir erkeğe göre 10-15 nadirde olsa 20 kilo daha fazla kas kütlesi ekliyorlar vücutlarına.10-15 kilo kas inşa etmek 1 yıl sürüyorsa(erkeğe göre) kasların ne kadar değerli olduğunu anlamışsınızdır.
Peki kasları korumak için ne yapmalıyız derseniz bildiklerimi yazayım
-1- Eğer antremandan 2 saat önce karbonhidrat almamışsanız kesinlikle nabzınızı %60 %70 arasında tutan egzersizler yapmalısınız.Sebebi ise yüksek yoğunluklu egzersiz için vücut karbonhidrat kullanmak zorundadır yağ o kadar güç için yetersizdir vücutta karbonhidrat yok ise vücut karaciğerde ve bazı iç organlarda bulunan vücudun zor durumlar için sakladığı karbonhidratı kullanır ardından oda bitince enerji kaynağı olarak kaslara saldırır ve kaslardaki glikojeni kullanır. Buda kas yıkımı oluyor.
-2- Günlük kilonuz kadar protein almalısınız.Bu kaslarınızı korumanızı sağlar.Vücut geliştirme yapıyorsanız bu oran kilo başına 2 gr ama kadar çıkarılabilir.Mesela kardeşim bir ara gidiyordu protein tozu pahalı olduğu için doğal gıdalardan alıyordu proteinini.Günde yarım kilo tavuk göğsü yiyordu 2 kutu ton balığı ...
60 kiloyum nasıl karşılarım protein ihtiyacımı derseniz. bir örnek vereyim
günde 200 gr et türü yemesi yeterli olucaktır.
200 gr tavuk = 45-50 gr protein
200 gr kırmızı et = 55-60 gr protein
200 gr balık mesela ton blaığı = 50 gr protein
geri kalan protein ihtiyacı fazlasıyla karşılanır diğer gıdalardan.Baklagillerdede çok fazla protein vardır bu arada.Doğal olarak tek saf protein kaynağı yumurta beyazıdır 3 gr protein içierir ortalama bir yumurta beyazı ve sadece 12-15 kaloridir.
-3- Özellikle antremandan sonra protein alımını yapmalıyız heleki yüksek yoğunluklu kasları yoran bir antreman yaptıysak.
-4- Eğer antremanlarımız çok yoğun geçiyorsa yani kaslarımız acıyana kadar vücudumuz tükenene kadar yapıyorsak o kasların dinlenmeye ihtiyacı vardır.Büyük kas gruplarının özellikle en az 72 saat dinlenmeli.
-5- Ben spor yapmadan zayıflarım diğenler için birşey belirticem şimdide.Vücut kaslardan çok yağlara önem verir.Yağlar uzun süreli enerji kaynağıdır ve organizmanın yaşamasını sağlar diye düşünür.Ama spor yapıldığında vücut şöyle bir düşünceye girer ben düzenli olarak hareket ediyorum ve kaslarıma ihtiyacım var onları korumalıyım yoksa bu şekilde devam edemem.
Zaten kas geliştirmenin temel prensibi budur aslında kasa çok yüksek ağırlıkla 8 tekrar yaptırdığınızda kas şu düşünceye girer ben bu ağırlığı kaldırmak için büyümeliyim... Vücudumuzunda bir beyni vardır ama biraz salaktır onu amacınız için kullanın.
Okuyan olduysa teşekkür ederim
leslie güzel onu bile bu ara yapamıyorum ama bu dediğinizide merak ettim. link var mı? toplam süresi ne kdr?
napıyoz bidahakine az yapıyozeksik kalsın ama artmasın yazık olmuş ama ben olsam bi kısmını buzluğa tıkartım. çıkarır çıkarır yerdim
valla canım diş teline lastik takviyesi sağolsun mecburi rejim dönemine girdim
senin blogunu geldimde ne gzl dekorasyonlar var öyle hepsini uygulayasım geliyor
aslında pastaya 20 kişilik dedim, dev gibi birşey geldi:/
börek, poğaça ise annemin eseri, resmen yetmeyecek gibi yapmış
en çok bunlardan arttı..
çikolatalı kek benim hatam, pasta varken ona ne gerek var?
bir de sorun şu, biz normalde buzlukta bile böyle şeyler bulundurmuyoruz, çünkü bulundurursak yiyoruz..özellikle doğumdan sonra eve hiç böyle şeyler aldığımı bilmem misafir gelmediği müddetçe..
ya zaten 56 kg süper bir kilo Gülşah, emin ol daha da iyi olacaksın..
sadece yemek yemeden önce "aaaa ne kadar büyük tabak, nasıl bitiricem ben bunu" diye düşünmeye çalış..ben böyle yapabildiğim zamanlar başarılı oluyorum, yoksa deli gibi yiyorum
bugün sporumu sabahtan tamamladım. ben sonraya bırakınca ne msj için girebiliyorum ne de sporumu yapabiliyorum.
sadece menümü akşama bırakayım. inş girip sadece onu yazarım.
bu kadarlık girmek bile sorumluluk hissettiriyor gün içinde dikkat etmeye çalışıyorum. 1 günden fazla süren ilk diyet programım
eloisee 12
yilike 5
symrne 9
zazaa 6
umutlayasasen 0
mimoza_88 3
nazperver 3
merwee :) 1
cimcime81 6
pinibo izinli
kızlar yanlış varsa söyleyin...oğlum rahat vermiyo bu kadar sayabildim....
çiğköfte diyetimi bozar mı
saçma bi soru ama akşam evimizde eşim çiğköfte partisi düzenledi. tüm arkadaşlar gelicek. gelenlerin hepside yiyip yiyip kilo almayanlardan.. diyet yapıyorum demeyede utanıyorum
eşime bile söylemedim. bişey demez ama yinede bilsin istemiyorum. başaramazsam daha kötü bi duruma düşücem
Burada konuşuldu birkaç gün oluyordur. 8-9 tane mercimek köftesi, ayran ve marul bir öğün için yeterliydi. O zaman sende bu civarlarda yiyebilirsin canım.
30'ar dakikalık videolar bunlar canım. 10 gün boyunca 1. videoyu yapıyorsun. Sonraki 10 gün ise level 2'yi, daha sonraki 10 gün ise level 3'ü yapıyorsun. 1 ay sonunda ciddi bir incelme gözleniyormuş, forumda fotoğrafları var. Yalnız hareketler beni zorladı, leslie'den daha ağır.
Jillian Michaels 30 Day Shred: Level 1 - YouTube
Jillian-Michaels 30-Day-Shred Level-2 - YouTube
Jillian Michaels 30.day.shred level 3 - YouTube
aslında pastaya 20 kişilik dedim, dev gibi birşey geldi:/
börek, poğaça ise annemin eseri, resmen yetmeyecek gibi yapmış
en çok bunlardan arttı..
çikolatalı kek benim hatam, pasta varken ona ne gerek var?
bir de sorun şu, biz normalde buzlukta bile böyle şeyler bulundurmuyoruz, çünkü bulundurursak yiyoruz..özellikle doğumdan sonra eve hiç böyle şeyler aldığımı bilmem misafir gelmediği müddetçe..
8-9 tane hiç yoktan iyidir dimi ama..
kendimi ikna çabasındayım. nefsime çok zor hakim oluyorum.
bugünkü menümü hemen yazayım gelen olursa tekrar giremem.
kahvaltıdan önce sirkeli ballı kürüm
sabah: 1 dilim ekmek domates salatalık ve biraz peynir
arada iki dilim kek kaçamağı
öğlen yarım tabak makarna ve ekmeksiz bi tabak sebze yemeği
bi tabak yoğurt
arada bi yeşil elma
şimdi form çayım
ve akşama 9 adet çiğ köfte ve marul ayran yicem inş.
sporum sabah 30 dk tamamlanmıştır..
Menüm
sabah: 2 dilim ekmek, peynir, 1 zeytin, 2 dilim kavun, 1 bardak süt
ara: 1 incir, 1 bardak süt
öğle: 1 dilim peynirli ekmek
ara:1 erik, 1 armut
akşam:1 tabak çorba, 1 tabak kabak yemeği, 1 tabak patlıcanlı bulgur pilavı, yoğurt
15 dk jillian, 45 dk leslie olmak üzere 1 saat spor yaptım
Hadi kızlar menülerinizi görelim. Cumaya 2 gün kaldı daha çok dikkat etmeliyiz. Bu kilolardan kurtulmak istiyor muyuuz
ben geldimmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?