Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Spordan bahsedeyim.
HIIT
high intensity interval training

Yani yüksek yoğunluklu aralıklı çalışma. Yararları ve zararlarını yazım genelde hep önce yararları söylenir ben zararlarını söyliyim.

Zararları-güçlükleri
1-Depar sırasında vücut yağ yakmaz yağ o kadar kısa sürede enerjiye dönüşemez vücudun karbonhidrata ihtiyacı vardır.Bu yüzden sabah yapılması yada spordan 2-3 saat önce karbonhidrat içeren birşey yenilmediyse sonuç kas erimesi olur.

2-Normali Depar sırasında %80 - %90 nabız dır.Bu nabız seviyesi çok yüksektir o yüzden kalp krizi riski olabilir.Ama ben araştırmıştım bu durumu şuana kadar bu sebepten ölen yokmuş tabi bilinen.
Ayrıca bir kalp-damar doktoruna sormuştum.Bana söyledikleri şuydu -Sen bunu ne kadar süredir yapıyorsun? -1 aydır -Eğer ilk hafta birşey olmamışsa artık olmaz merak etme vücudumuzun diğer kasları gibi kalp kasıda zorlandıkça güçlenir ve şuan o ilk başladığın zamandan çok daha güçlüdür ve bir şey olmaz merak etme.

3-Eğer bugüne kadar hep düşük yoğunluklu spor yaptıysan bunu yapınca heryerin ağrıcak.2 hafta kadar sürebilir ağrıların geçmesi.Bende 2 hafta falan sürmüştü.

İyi yönlerine gelelim
1-Hiç duydunuz yada gördünüzmü bilmiyorum ama metabolizma testi oksijen seviyesiyle yapılır.Burnunu ve ağzını kapatan bir maske takılır ve 1 dakika yada 10 sn herneyse ne kadar oksijen harcıyorsun ona göre bazı formüllerle metabolizma hızı tam olarak hesaplanır.
Neden söyledim bunu şu yüzden nabız - oksijen alımı doğru orantılıdır.Bu antrenman yapıldıktan sonra nabız 24-48 saat kadar yüksek oluyor.HIIT yapmadığım günler normal otururken nabzım 70 iken yapmışsam 95 dan aşağı inmiyor.Nabız ne kadar yüksek oksijen alımı okadar yüksek oksijen alımı ne kadar yüksek metabolizma o kadar yüksek metabolizma ne kadar yüksek günlük harcanan enerji okadar yüksek.
2-Sadece 20 dakika sürüyor.20 dakikadan fazla yapmak baş dönmesi vs vs neden olabilir 20 dakikadan fazla asla önermiyorlar.Yani günde sadece 20 dakika.Ve o 20 dakikada 60 dakikalık %60 nabızla yapılan kardiyodan daha fazla enerji harcıyorsun.He yok bana 20 dakika yetmez 20 dakika spormu olur derseniz hııt den sonra normal %60 %70 nabızla normal kardiyoya devam edebilirsiniz.(enerjiniz kalırsa şahsen ilk başladığımda benim hiç kalmıyordu)
3-Nabız ölçer gibi şeylere ihtiyaç yoktur kendinizi max zorladığınızda %90 nabızı geçemezsiniz.Maxinda üstünde zorlamanız lazım buda çok zor birşey.
Peki nasıl yapılır
2 dakikalık 10 set şeklinde yapılır.Bu değiştirebilir benim yaptığım şekil bu.

1 dakika depar % 80-90 nabız
1 dakika hafif tempo nabız %60 %65 lere kadar düşücektir büyük olasılıklla

Ben şuan farklı bir sistem uyguluyorum ama eskiden uyguladığım sistem şuydu ve hiçbir spor aletine gerek yok
1 dakika yerinizde koşun benim nabzım 180 lere geliyordu sebebi kilom fazla ama sizdede yükselicektir kesinlike.
Yerinizde koşun nasıl birşey dediğinizi duyuyorum koşmanın aynısı sadece ileri gitmeyin bacakları olabilidğince yukarı kaldırın çok tuhaf geldiyse kalkın bir deneyin hemen çözersiniz zaten.Veya yerinizde zıplamakta olabilir oda benim nabzımı 180 lere çıkartıyordu.Ama o harekette bütün yük tamamen calflara bindiği için zararlı olabilir.Ayrıca bacaklar bükülü durmazsa dizleride sakatlıyabilir.Eğer bisiklet,koşu bandı gibi aletlerdede yapılır.Yani yeterki nabzınızı %80 - %90 a çıkartın ne yaptığınız önemsiz.

Kondisyonu inanılmaz arttıran birşey.Düzenli yapınca bir süre sonra o hareketlerde yorulmamaya başlıyorsunuz ve daha hızlı yapmaya çalışıyorsunuz ve o duygu harika.Bir süre sonra Nabzınızı %80 lere çıkartan hareket nabzınızı %70 lere anca çıkartıyor.Yani gelişiyorsunuz.Şey bir prof yol bisikletçisini kondisyon bisikletine bindirin sizin % 80 nabızla yaptığınız hızı %60 nabızla yapar belki okadar bile çıkmayabilir.

Okumaya üşenenler için bir özet yazıyım
Kötü yanları
-antrenmandan önce mutlaka karbonhidrat alınmalı sabah sporu için çok kötü bir tercih olur
-Çok çok düşük bir ihtimalda olsa ani kalp krizi yaratabilir nabız % 80 lere çıktığı için.
-Yeni yapmaya başladıysanız 2 hafta kadar ağrı oluşucaktır vücudunuzda
İyi yanları
-kısa süre yapılır 20 dakika kadar
-antrenman sırasında 60 dakikalık hafif kardiyo kadar enerji yakarsınız ve antrenmandan sonra metabolizmanız 24-48 saat kadar tavan yapar

Okuyan olduysa teşekkür ederim

Son düzenleme:

Saçma o 385 kcal inanma hele birde ev yapımıysa.100 gr kuru mercimek 350 kcal.100 gr mercimekle 2-3 kase mercimek çorbası çıkar sanırım bilmiyorum tam.Başka ne kalorili olabilir.Soğan 50 kalori atılmışsa.Yani uzun lafın kısası ev yapımıysa korkma ama lokantalarda tadı güzel olsun diye yağı dolduruyorlar.

Ayşecim ben sabahları plates yapıyorum akşam saatlerinde sitede açık havada yürüyüş yapıyorum.Yani hepsi ard arda olmuyoo...

Zaman su gibi akıyor ya

Ocak 13 e kadar yani diyete başlayışımın üzerinden tam 1 yıl geçmiş olduğunda 80 kiloya düşmüş olmak istiyorum.1 yılda 40 kilo olucak süper olucak.Haberlerde görürdüm 1 yılda 40 kilo 50 kilo şeklinde vaybe nasıl yapıyorlar derdim bende bunu başarmak üzereyim inanamıyorum hayla ya.İnşallah düşebilirim ocak 13 e kadar 80 e

Ben okudum Naz sonuna kadar yalnız bir sorum olacak sen bunu haftada 3 gün yapıyordun yanlış hatırlamıyorsam.Bu yazıda baktım uzun olduğu için dönüp tekrar baktım ama yok.Haftada kaç gün yapıyorsun?Ben bir belgesel izlemiştim bu 1 dakikalık yüklenmeyi haftada 2 kez öneriyorlardı manyak bişeymiş

bugünkü menüm

sabah 2 dilim çavdar ekmeği peynir 5 zeytin domates salatalık

ara:1 elma

öğle:1 çorba 1 posiyon makarna 1 kase yoğut

akşam : 1,5 kase nesfit 1 bardak yarımyağlı sütle birlikte

spor: 40dk plates 40 dk yürüyüş

Bu her gün yapılabilir.Benim uyguladığım program kaslara zarar verdiği için haftada 3 gün yapıyorum.Dinlenmesi gerektiği için 3 gün iyi haftada.
Yani bence çalışan okuyan yani fazla vakti olmayan biri için pahabiçilmez birşey ya 20 dakika süper yani =)

ya süpersin

Sen bu şekilde devam edersen kesin olursun hatta daha erken bile 80'i görebilirsin

Gayet hafif geçmiş spor listesinde 1.liğe kök salıcaksın galiba Sıdıka

Kilo vermede sporun etkisi var ama ben çok fazla etkisi olduğuna inanmıyorum.Ama acaba yanlışmı bu inanışım çünkü ben geçen hafta 2.5 kilo verdiğimde o hafta yeni antrenman programıma başlamıştım yazmıştım buraya hatta.Acaba omu beni bu kadar ivmelendirdi.Eğer istersen onuda verebilirim.

Sen bu şekilde devam edersen kesin olursun hatta daha erken bile 80'i görebilirsin

Kızlar bence bu hiit olayını bir deneyin.Yani çoğunuza göre çok daha fazla kalori alıyorum.2 gün öncesine kadar spor olan günler 2500 olmayan günler 2000 alıyordum.Artık spor yaptığım günler 2000 yapmadığım günler 1500 alıyorum.Bazılarınız menülerini kendimce hesaplıyorum 1000 kalorilik 1200 kalorilik menüler.Bu işte bir terslik var.Hani diyeceksiniz senin kilon yüksek o zaman 1 kg yağ 4 kcal yakar fazladan benden 30 kilo düşük olsanız 120 kcal fazla yakıyorum sizden yani bu fazla birşey değiştirmez.Bence iş sporda.

melike kötü degil ya iyi gayet

spor yok 1500 kalori sınırında aferin nazzzz

kaymaklı biberi cok duyacagız senden galiba..tadını merak etmiyo degilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…