Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

kızlar ben kaçar..
bu meretin en güzel ilacı uyuyup dinlenmek..gidip uyuyayım, sabah görüşürüz
mesaj sayım 19
herkese iyi geceler

meyve konusnda üstüme tanımıyorumm...yemeden duramam hiç valla..
ayşe seninle yemek alıskanlıklarımız benziyo az biraz

hmmm olabilir ama alay konusu olabilirm naz 40-50 kiloyu verdi pınar 7 kiloyu veremedi diyeee

Canım ben yol bisikleti sporunu çok seviyorum.Orada takımlarda 1 tane lider 8 tane yardımcısı oluyor.Yarış sırasında liderin yardımcıları bütün güçlerini kullanıyorlar ve teker teker enerjileri bitiyor ve pes ediyorlar bazen yarışı bile bitiremiyorlar ama lider çok az enerji harcayarak ilerliyor onlar sayesinde.Ve yarışın sonunda x takımının lideri yarışı kazanıyor.Yarışı o kazanmış gözüküyor ama en çok efor sarf eden hep o yardımcılar oluyor.Ve bisiklet dünyasında kazanan x takımının liderinin yanında o yardımcılarda en az kaptan kadar alkışlanır ve desteklenir.

Yani o yardımcıların herhangi birinin geçmişine bakıldığında hiç bir başarısı yoktur.Ama liderine yarış kazandırmışlıkları çok vardır.Kağıt üzerinde başarı gözükmez ama herkes bilir onların ne kadar değerli olduğunu.

Demek istediğimi anlamışsındır umarım

Bu arada herkesin sorduğu bir soru oluyor bisiklet sürerken takımlar ne alaka nasıl oluyorda birbirlerine yardım ediyorlar sonuçta pedalı herkes kendi çeviriyor diye.Şöyleki arabada giderken mesela elini pencereden çıkardığında rüzgar direnci çıkıyor.Bisikletçiler düz yolda ortalama 60 km hızla gidiyorlar ve giderken takım üyeleri arka arkaya duruyor.Bu sayede o rüzgar direncini sadece en öndeki hissediyor.Diğerleri onun tam arkasında durduğu için rüzgar direncini hissetmiyor onun rüzgar kanalından gidiyorlar.Ve o en öndeki kişi diğer arkadaşlarına göre 2 kat daha fazla güç harcıyor ve dediğim gibi bir süre sonra gücü bitiyor ve çekiliyor diğer yardımcı devam ediyor ve tek tek düşüyorlar.Takım lideri en arkada duruyor ve keyfine bakıyor.

vallaa ben bayıldım bu hikayeye...
aama nazcım kuzum senin azmin çaban yanında benimki hiç bunuda yadsınamaz bir gercek görüyorum..senin savasın benimkinden fazlasıyla büyük ve insallah bitecek

Kışın tüketiyorum ya hasta olmamak için yazın tüketmiyorum.

halbuki yaz meyveleri daha çeşitli ve bol...kışın sınırlı meyve var..
nazım kuzum ben yatayım sabah mesai var
iyi geceler sana mesaj sayım 12

Bisiklet demişken bu sporu ilk araştırırken okuduğum bir şey vardı.Çok güzel paylaşmak istiyorum.

Vücutta 2 tip kas var.Beyaz kaslar - kırmızı kaslar

Beyaz kaslar ile yapılan sporlar yani ani güç gerektiren sporlar boks - güreş - kısa mesafe koşusu vs vs. Gibi sporlarda sporcunun azminin hiç bir önemi yok kazananı vücut belirliyor kimin vücudu daha güçlüyse o kazanıyor.Yani azim derken müsabaka sırasındaki azimden bahsediyorum.

Kırmızı kaslar ile yapılan sporlar yani dayanıklılık sporlarında sporcunun azmi o sporcuya o müsabakayı kazandırıyor.Çok ilginç değilmi kimin daha güçlü yada kimin daha dayanıklı olduğu değil.Kim daha azimli kim daha çok acıya dayanabiliyorsa o kazanıyor.Tabi vücudunda önemi var ama en önemlisi azim.

Buda şöyle açıklanıyor.Mesela yüksek ağırlıktaki birşeyi kaldırıyorsunuz 8 tekrar yapıcaksınız.Bunu yaparken vücut beyaz kasları kullanır 8 tekrar yaptınız 8. tekrarı zar zor çıkarttınız 9. tekrarı cıkartamıosanız ne yaparsanız yapın o tekrar çıkmaz isterseniz dişleriniz kırılıncaya kadar dişlerinizi sıkın gene çıkartamazsınız.
Ama Mesela uzun mesafe yol bisikletini düşünelim yada uzun mesafe koşusunu.Kırmızı kaslar kullanılır ve kırmızı kaslar beyaz kaslar gibi değildir asla durmazlar.Laktik asit yüzünden çalışırken aşırı acı verirler.Beyniniz dur demedikçe yapılan hareketi yapmaya devam edersiniz.Pes edene kadar - yorgunluktan,acıdan bayılana kadar devam edersiniz.İşte burada azim ön plana çıkıyor kim daha azimliyse kim daha çok kazanmak istiyorsa o daha çok dayanıyor ve kazanıyor.

Son düzenleme:
öncelikler herkese günaydın okula gitmeden yazayım dedim bugün geç gelirim büyük ihtimal uyuya kalırım diye. dün ki menüm;
sabah=1 fincan nescafe
gün içerisinde 2-3 bardak çay içtim
akşamda 1 tane biber dolması 5 kaşıkta makarna

şuanda sabah 5.42 itibariyle nescafemi içiyorum hepinize sevgiler az kalorili günler

meyve konusnda üstüme tanımıyorumm...yemeden duramam hiç valla..
ayşe seninle yemek alıskanlıklarımız benziyo az biraz

evet canım yaa, ben de meyvesiz duramam, çok severim..
kışın bitki çayları ile de meyve tüketmek çok hoşuma gider..
şimdi oğluma da sevdirdim, karpuz ve çilek dışında neredeyse tüm meyveleri seviyor diyebilirim..bilhassa muz ve üzüm

Melikecim günaydın,

canım senin yaptığını ben pek diyet olarak göremiyorum, hiçbirşey yemiyorsun zira..
günün birinde istediğin kiloya indiğin zaman, bu sefer ne yersen yağ olarak depolayacak ve eski kilona geri döneceksin
mutlaka kahvaltı etmen gerekiyor, öğlen de az da olsa birşeyler yemelisin..

Bir sebzeye alışayım inşallah meyveyede alışıcam özellikle kışın yemem lazım.

elma cildi güzelleştiriyor haberin olsun
neredeyse çocukluğumdan beri deli gibi elma tüketirim, şimdi bu yaşlarda meyvelerini topluyorum..
geçen haftalarda göz kremi almaya gittim bir mağazaya, kadın bana "20 yaş grubu" krem önerdi, ben de yaşımı belirtince, cilt yaşımın kesinlikle 30-40 grubuna uygun olmadığını belirtip iyice incelemek istedi beni
demek istediğim, mutlaka genlerin de etkisi vardır ama bizim Egeli beslenme şeklinin, sigara kullanmıyor oluşumun ve alkolü de epey az tüketiyor olmamın etkisi vardır diye düşünüyorum..
sen başla meyvelere başla

Muz ve incir haricindeki bütün meyveleri zorla yiyorum bendemi problem sendemi

elma diyorum elma
bir de portakal ve mandalinada C fazlasıyla var, mutlaka tüket..ha bir de yeşil biber de C deposu..
muz evet harika bir potasyum deposu, bilhassa spordan önce ye, müthiş iyi hissedersin kendini

ben sporcu olamazmışım, o azim bende yok zira
zaten baksana şimdiye kadar bu kadar düzenli beslenme ile 50 kg olmam gerekirdi, oğlum 2 yaşına geldi...
ama yaza kadar bu durum çözülecek, bundan eminim
bir de kışın diyet yapmak daha kolay benim için, dışarı fazla çıkılmıyor, misafir yok, program yok, seçenek yok

İyi günler kızlarrr..

İstanbulda çok güzel bir yağmur var. Bu gün yağmurluğumu giyip yürüyüşe çıkacağım. 8u günden ihtibaren hayatımı düzene sokuyorum. Üniversite sınavına çalışmaya başladım. Günde 500 soru çözeceğim. Şimdi ev temizliği için mola verdim. Bir de şu uyku düzenimi yoluna koysam süper olacak. Çok uyuyorum yaaa

beraber wercez kuzum skma canınıı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…