Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Nazcim bende boyle bir liste isteyebilirim senden cunku merak saldim senin beslenmene bana da yardimci olurmusun canim

Cok guzel menu canim

Basiniz saolsun menunde guzel bence sadece su az o da normal cenaze yerinde canim

yogun bir gun ve gece olmus senin icin gun ici menun guzel baklava haric tabiki bir tane yesen yeterdi amma neyse bugun telafi edersin sen

bende hayır diyorum kaptanım sonuçta regli falan olanlar oluyor ve otomatikman kilo verme duruyor veya alma başlıyor bide takım motivasyonumuzu düşüreceğine inanıyorum ben

dün için de özür dilerim giremedim dershaneden akşam 9 gibi geldim başım o kadar ağrıyorduki yemeğimi zor yedimbirde ağrı kesici içtim yattım
sabah
1 fincan bitki çayı

öğlene doğru 2 bardak çay

akşamda lahana dolması (6-7) tane, 5 kaşık falan bulgur pilavı, 1 kase ezogelin çolbası salata 1 kasede yoğurt akşam ne kadar çok yemişim

keşke biraz daha su içseydin canım

menünde çok hoşmuş adaşım

Diyetisyenim spor yaptığım günler kilom başına 1.5 gr spor yapmadığım günler kilom başına 1 gr kadar proteine izin veriyor.Ama ben spor yaptığım günler 2 gr kadar alıyorum biraz aşıyorum diyetisyenimin önerisini.

Nazcim bende boyle bir liste isteyebilirim senden cunku merak saldim senin beslenmene bana da yardimci olurmusun canim

Tabiki.Bana yazarsınız neler yiyebiliceğinizi ne zaman yiyebiliceklerinizi vs ona göre bir liste çıkartırım sanada hoşuna giderse kullanırsın.

Ben öyle bilmiyorum canım.Fazla protein kullanılmaz ise fazla karbonhidrattan daha kötü.

Şöyle açıklıyım proteinler enerji kaynağı olarak kullanılmaz.(Vücut yağ oranın %5 lerin altına inmediği sürece)
Ve diyetlerde kişi hareketsiz ise kilosu başına 0.8 gr yada diyetinin toplam kalorisinin %15 i kadar protein önerilir.Biraz daha hareketliyse 1 gr.Kasları parçalıyacak düzeyde sert spor yapıyorsa 1.5-2 gr kadar alınabilir.

Şimdi hareketsiz biri kilosu başına 2 gr protein aldı diyelim.Tamam güzel ama o alınan protein hiç bir kas parçalanmadığı için kullanılamayacak ve yağa dönüşücek direk.(Başka birşey olamaz enerji kaynağı olarakta kullanılamaz dediğim gibi hasar görmüş kas yok ise sonu yağ)

Peki aklına şu geliyor protein diyetleriyle çok güzel kilolar veriliyor.Senin yazdıklarınla bu durum çok ters diye düşünüyorsun.Oda şöyle oluyor.Protein ağırlıklı beslenince karbonhidratı min da tutuyorlar.Karbonhidratlar vücutta su tutar.Ve karbonhidrat azalınca protein artınca vücut su atar.Tartıda sürekli kilo veriyor gibi görünürsün ama doku ve su kaybı yaşarsın sürekli.

Diyelim ki 1 yıl uyguladın protein diyetini kanserde olmadı isen zayıflarsın yani aynanın karşısında incelmiş gözükürsün.Ama şu vardır 2 tane senden düşün biri protein diyetiyle 20 kilo vermiş biri düzgün bir diyetle 20 kilo vermiş 20 kiloyu yağ dan veren daha ince daha fit durur.Çok daha fit durur hatta.

Ve son olarak protein diyetini bıraktığın anda karbonhidrat tüketmeye başladığın anda sonun vahim.Vücut attığı suyu hızla geri almaya başlar ve tekrar protein diyetine başlayıp karbonhidratları kesmedikçede bu durumu durduramazsın.

----13 ekim mesaj listesi----

Fadime -
K.Melike -
B.Melike - 28
Şeyma - 9
Ayşe - 24
Naz - 66
Sıdıka - 7
Tuğçe - 6
Kadriye - 14
Pınar - 10
Beste - 12

Başınız sağ olsun.Amcamda 70 yaşında canına son vermiş ne derdi vardı kim bilir.

Güzel beslenmişsin gene kötü değil canım.

Sakın ha ....................................

Kızlar dilim tüy bitti lütfen mesaj sayınızı cümlenizin başına yazın zorluk çekmiyim bende.

Misafirlerin olduğu için görmezden gelelim.Akşam menün çok güzel çok zengin olmuş her şeyden azar azar.

Daha uzun süre buradayız nasılsa oturtursun düzene.Tamam anlaştık akşamları konuşalım :128:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…