Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

günde 3000 kaloriyi nasıl yakıyorsun? Yürüyüş falan mı? Yoksa yaptığın bir spor mu var?

Vücudumdaki kas oranı yüksek yaklaşık 8 aydır ağırlık çalışmaları vs vs yaptığım için en az 5 kg kas kazandığımdan eminim.

Ben ramazan ayında 3 haftalık bir yükleme yapmıştım metabolizmam o süreden beri çok hızlı.Ve günlük aldığım kaloriyi yavaş yavaş indirdiğim için metabolizmamda yavaş yavaş yavaşlıyor.

Haftada 4 gün spor yapıyorum.Ve yaptığım sporu hakkıyla yapıyorum.Ve yaptığım spora sanırım metabolic training deniliyor ve metabolizma hızlandırıcı bir spor.

hahahahahaha, valla ne kadar biriktirmişsiniz haftasonu..
halbuki cumartesi öğleye kadar yazmıştım ben ona rağmen epey birikmiş..
şaka bir yana, nazar değmesin grubumuz gayet güzel, paylaşım da yerinde..

Bencede bende okumak zorunda kalıyordum derslere başladığımdan beri eskiden bu kadar hiç birikmiyordu.Gerçekten zor ama eğlenceli bence.Nazar değmesin hiç yazılmamasından bence çok daha iyi.

Ablamda bu ara biraz kilo aldı spor salonuna kayıt oldu tek başına spor yapamayanlardan yani koşu bandı vs vs tek başına yapamıyor canı sıkılıyor.O yüzden bu grup halinde spor olayına kayıt olmuş.Zumba yapıyormuş.Daha motive edici galiba grup halinde yapmak.

Kesinlikle grupla beraberken sıkılmıyorsun, çok eğlenceli oluyor..
Zumba iyi bir seçim, saatte 700-1000 kalori arası yaktırdığını söylüyorlar, arada bir bizim hocalar da yaptırıyor..
Ama ben oğlumla sahile çıkıp yürümeyi de çok seviyorum..bir saat içinde yaklaşık 5 km falan yürüyoruz, hem terliyoruz, hem de oğluma açık hava çok iyi geliyor..

ben internetten araştırayım bir bu sporu. Yapabileceğim bir şeyse ben de yapayım. Leslie yapmayı düşünüyordum evde kolay olur diye. Belki bu söylediğini yaparım...

Yaptığım program bu kendimce isimler verdim bazı hareketlere

ANTRENMAN GÜNÜ -
5 MİN BİKE SABİT 20km
25 MİN WORKOUT
5 MİN BİKE SABİT 20km
10 MİN BİKE HIIT 30-15
10 MİN KOŞARAK HIIT
---+++---
10 MİN ABS

1-Squat tek dambıl - 6 kg 1-bacak 2-kalça 3-karın
2-şınav pozisyonu ayaklar ileri geri 1-bacak 2-karın
3-squat+öne omuz hareketi tek kol - 6 kg 1- omuz-bacak 2-kalça
4-squat+öne omuz hareketi tek kol - 6 kg
5-şınav 1-göğüs 2-arka kol 3-omuz
6-öne squat - 4 kg 1- bacak 2- kalça
7-yere yatarak tripceps 2 el aynı anda - 4kg 1-arka kol
8-sırt geniş çekiş - 4 kg 1-sırt 2-önkol
9-bi sağa bi sola eğilme 1-bacak 2-kalça
10-sırt dar çekiş - 4 kg 1-sırt 2-önkol
11-yere yatarak tripceps 2 el aynı anda - 4kg
12-oblik - 14 kg 1-yan karın kasları
13-squat ile omuz hareketi yukarı itiş - 4kg 1-omuz-bacak 2- kalça
14-dİPS 1-göğüs 2-arka kol 3-omuz
15-bi sağa bi sola eğilme
16-biceps - 4 kg 1-önkol
17-deadlift - 4 kg 1-arka bacak 2- sırt - 3- trapez
18-trapez + calf - 4 kg 1-trapez-baldır
19-biceps - 4 kg
20-leteral - 4 kg​ 1- omuz

Her hareket 1 dakika boyunca max hızda yapılıyor 2 hareket arasında 15 sn dinlenme süren var.Ve tam doğru yapıldığında 25 dakika sürüyor ve bütün kas grupların çalışıyor. hatta yanlarına hangi kas gruplarını çalıştırdıklarını yazım.

slm kızlar nasılsınız...
bgn yorgunum yine..hastane çok yogundu..nazcım kalori hesabına uyamadım bgn ben hatta öğlen falan yemek yiyemedim su içmek cay içmek ayaküstü atıstırmalarla gecti gün..tabi buda aksam eve gelince dolaba saldırmakla son buldu

kızlar bugün mönümü erken yazma fırsatım oldu nihayet..

sabah aç karnına su 2 bardak (aslında bunu yazmaya gerek yok, bu benim ritüelim zaten :44:)

kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
5-6 tel çeçil peyniri
domates, salatalık,biber
2 dilim keten tohumlu ekmek
çay

kuşluk
2 dilim elma

öğlen
2 kaşık makarna
3 kaşık tavuklu fırın mantar sote
1 adet çiğ köfte (etsiz)

ikindi
1 küçük boy muz

akşam
4 kaşık dolusu taze fasülye
1 adet çiğ köfte (nihayet bitti)
1 dilim tam tahıllı ekmek
5 kaşık yoğurt

gece
21.30 gibi yiyeceğim..
sanırım 1 bardak yağsız tarçınlı süt ve bir porsiyon meyve tüketeceğim. canım bugün bunu istiyor.

gün boyunca 2 lt kadar su içtim
80 dakika sporum var.

Hoşgeldin kuzum çalışmak zor ya Allah kolaylık versin.Birde haftanın ilk günü diye böyle oldu herhalde yarın inşallah daha sakin olur.

selam kızlar ben geldim, nasılsınız nasıl geçti haftanın ilk günü =)

Son düzenleme:
sabah:1 üçgen peynir+1 dilim ekmek+cay
öğlen:az sehriye corba
aksam karısık yogurtlu kızartma+5tane lahana sarma
sonrasında 2 elma
2 litre su

işbe benim bu yüzden olmuyor az ve sık yemek yemedigim için

Ayşe özlemiştim böyle menülerini ohh sporda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…