Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

canım ben hep söylüyorum, zayıflamak için ilk etapta yürümek en güzel spor..
ben 22 kg yu sadece yürüyerek verdim, ekstradan hiçbir spor yapmadım, sadece hergün 1 saat tempolu yürüdüm.
eğer haftanın 4 günü yürüyeceksen, tempolu yürürsen nasıl kilo verdiğine kendin bile inanamayacaksın..ancak öncelikle kafandan "yürümek spordan değil, zayıflatmaya yaramaz" düşüncesini kafandan at..ben 42'den 38 bedene indiysem 6 ayda, sen de aynısını yaparsın, zira yaşın buna daha uygun
bu arada yürüsen de laktik asit oluşuyor, haberin olsun..ben diyetisyene giderken, tartıldıktan sonra spor yapıyordum..

Ayşecim diyet zorla olmuyor kendine zaman ver biraz serbest bırak bu hafta ye iç zaten kilolarından rahatsız olmaya başladığında diyete tekrar başlarsın

Tempolu yürürsen bence çok işe yarar en iyi spor derler hep

Aynen öyle ya da böyle gidecek bu yağlar :13: tatile antalyaya gidiyoruz sevdiceğimin memleketi ucuza gelir hem hazırlığını yap

Nasılsın ayşem Ya ben yürürken nabzım %50 inin üstüne çıkmıyor koşmam gerekiyor daha fazla çıkartmak için kondisyonum yüksek.Yani şöyle düşün mesela bazen alışveriş yaptım falan yazıyordun ama ben spordan saymıyorum yazıyordun altına.Neden yazıyordun seni yormuyordu yavaş yavaş gezinmek.Benim durumumda aynı yormuyor beni ne kadar hızlı yürürsem yürüyeyim koşma hızına çıkmam lazım.

Ben normal sporumda anaerobik seviyeye çıktığım için sürekli vücudun atabiliceğinden fazla laktik asit birikiyor.Aerobik seviyede laktik asiti vücut kolayca atabiliyor vücuttan.O aradaki sınırada laktik asit toleransı deniliyor sanırım.

Tempolu yürürsen bence çok işe yarar en iyi spor derler hep

Ya o çok yanlış bir şey.Tutturmuşlar bir yağ yakım aralığı diye bir şey hangi spor hekimine yada spor salonuna gitsen hadi %60 nabızla spor yap.

Çağa ayak uydurmuyorlar bilgilendirmiyorlar hep kolaya kaçıyorlar.Anlat hastana yada spor yapmaya çalışan kişiye yeni çağın bilinen gerçeklerini her konuda bilgilendir sonra ister yapar ister yapmaz.Ama öyle yapmıyorlar spor hekimi bakıyor hastaya 100-120 kilo biri şimdi ben buna yüksek yoğunluklu spor önersem zaten damarları tıkalıdır hayatında spor yapmamıştır sakatlar bir yerlerini kalp krizi geçirir sorumlu duruma falan düşerim diye hemen % 60 nabızla 1 saat yürüyüş yap nokta

Tamam bilinen gerçek şu genel olarak

%50 - % 70 nabız arası - %85 yağ % 15 kh
%70 - % 80 nabız arası - %50 yağ % 50 kh
%80 - %100 nabız arası - %15 yağ % 85 kh

Yani en azından hastaya %70 %80 arasını öner.Biraz yorulsun efor sarf etsin.Herkes az tempo yapınca hemen daha fazla yağ yaktım sanıyor.Tamamen saçmalık.

%70 nabızın altında zaten efor sarf etmiyorsunuzdur toplam 1 saatte harcadığın kalori düşüktür.
%70 in üstü kişiyi zorlıcaktır aradaki fark az gibi gözükebilir ama çok fazla efor farkı vardır.

Bu orantıdan sayısal değerlere vurduğumuz zaman ortalama aynı gr da yağ yakmış oluyoruz.Kişi düşünüyor yorulmadanda aynı yağı yakıyorsam neden yorularak spor yapıyım diye.Hekimde dimi ya diye destek veriyor gülünç bir durum gerçekten.

Ama kimse düşünmüyormu vücut bu karbonhidratı nerden buluyor.Bu karbonhidrat neden şey sınırsızmı yani onu yakıp yakmamak önemsizmi ?

Vücut karbonhidratları bu gibi durumlar için biriktirir sen o karbonhidratı harcayınca spordan sonra yediğin karbonhidratlı yiyeceklerdeki karbonhidratı gene aynı yerlere tekrar dolduruyor glikojen olarak.

Ama sen o karbonhidratları yakmayınca o rezervler zaten dolu olduğu için spordan sonra karbonhidrat aldığında büyük olasılıklada yakamayınca yağa dönüşüyor.

Oksijen açığı durumundan bahsetmicem bile.

iyi sayılırım Nazcım, günaydın
Canım ben alışverişi spordan saymıyordum, çünkü çok fazla duruyordum, tempolu bir yürüme yok ortada..
şunu aklından çıkar: sporda deli gibi yorulman gerekmiyor inan bana! sadece düzenli ve bir disiplin içinde yapman gerekiyor.
ben 22 kiloyu verene kadar değişik hiçbir spor denemedim, sadece tempolu yürüdüm hergün.
zaten sen bu fikre kadar işnandırmışsın ki kendini, artık hergün yürüsen de yürüyerek kilo vereceğinden şüpheliyim

günaydın bayanlar nasılsınız
geçmşi okuyamıyorum işler pek yogun bir selam vereyim dedim bir de menümü yazayım
sabah 2 tane küçük puaça ama öğlene kadar yedim hemde ara ögün sayalım birini
öğlen bir tane simit bir bardak nescafe
akşam
et haşlama 4 kaşık pilav yoğurt
bir tane küçük kurabiye çayla misafirim vardı da

spor yok malesef

Ayşem kendin diyorsun ben her gün düzenli yürüdüm sadece diye.Sen sadece yürüdün o yüzden kalbin ve kasların güçlenmedi o yüzden yürümek sana yetiyor ama bana yetmiyor yorulmakla alakalı değil nabzım çıkmıyor.Dinlenirkenki nabzım 70 yürürken 100 pek bir fark yok bu yüzden yapmamında bir anlamı yok.İnsanın nabzı ne kadar yorulduğunun göstergesidir yıllarca bir spor geçmişi y
ok ise.Sözde spor yaparken 30 nabız çıkıyorsa hiç bir işime yaramıyordur.Bu nabız sadece ısınmak için kullanılır.

Gayet güzel bayada hafif olmuş

Erken ama bugünkü menümü yazayım şaşmamak için planladığımdan

1.öğün - nesfit

2.öğün - 2 tane kaşarlı tost - 200 ml süt

3.öğün - 15 gr protein

4.öğün - 15 gr protein

5.öğün - yeşil fasulye yemeği 1 tabak

6.öğün - 2 yumurta - ton balığı

7.öğün - yeşil fasulye yemeği 1 tabak

8.öğün - 200 ml süt

9.öğün - 200 ml süt

ohh ohh güzel olmus nazcım.fasülyeyide bi severimkiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…