Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Genel olarak kalorisi düşük bir meni o yüzden aburcuburlara birşey demiyorum.Diğer türlü olsa kızardım bikininin içine sığamıcan sonra

ben duş alıp yatacağım kızlar o yüzden müsaadenizle gidiyorum nazım genel olarak iyi ama akşamki abur cuburlar of off bende seviyorum seni
iyi geceler kızlar görüşürüz

Kızlar ne güzel besleniyorsunuz en azından bu şekilde yediklerinizin kalorilerini rahatlıkla hesaplayabilirsiniz. Ben de yarın pırasa pişirteyim anneme bari canım çekti :)

Benimde kilo vermem iyi bu hafta o 3 gün 4 bin kalori almam işe yaradı galiba

​Canım su içseydin en azından yarım litre

O tartıda eğer kilo veremediğimi görrsem motivasyonum düşecek canım o yüzden diyorum hç bişi yemiyim die. Bu arada ben nette bulduğum kalori ölçerlerden günlük ihtiyacımı hesapladım 1700 civarı geldi çok değil mi? Hareketsiz sadece bazal metabolizma o kadar yakar mı?

O şeylere fazla güvenmemek gerekiyor çünkü o hesaplamada vücudunda ne kadar kas kütlesi olduğunu vs vs yazmıyorsun.1 kg kas 24 saat içinde fazladan 120 kalori yakmak demek.Ben diyete başladığımdan şimdiye kadar vücuduma 7 kg kas kütlesi ekledim.1 kg yağ ise sadece 4 kalori fazladan yakar 24 saat içinde.Yani o açıdan sadece cinsiyetini yaşını kilonu boyunu girerek bazal metabolizmanı öğrenmen zor.

Ama doğru kabul edersek 1700 gayet güzel aslında.Günlük yaptığın hareketlerle konuşmanla yemek yemenle onu 2500 yaparsın.Ve 1500 kalorilik bir diyet uyguladığında haftada 1 kilo verirsin.Yada birde spor yaparsın 2000 kalorilik bir diyet yaparsın gene haftada 1 kilo verirsin kaba hesap olarak.

Ama malesef diyet yaptıkça o düşücek Lanet olası vücut hala taş devrinde yaşadığımızı düşünüyor ve hayatta kalmak için az besin aldığımızda kıtlık dönemine girdik sanıyor ve metabolizmayı yavaşlatıyor.Nasıl anlarız metabolizmanın yavaşladığını derseniz

-çabuk üşürsünüz
-saç , tırnak az uzar
-çabuk unutursunuz
-ACIKMAZSINIZ ( diyete başladığınız ilk aya nazaran neredeyse çektiğiniz acı yarıya düşer )

Aaa sorunu yanlış anlamışım.Canım benim bazal metabolizma hızım 3 bin.Nerden biliyorum ben çoğu şeyin kalorisi biliyorum ve her sabah kendine bir liste yazıyorum o gün içinde onu uyguluyorum.Yani 3 gün boyunca 4 bin kalori aldım spor yapmadım ve 3 gün sonunda sadece 100 gr gibi bir kilo almıştım.3 bin bazal desek yemek yerken ve konuşurken harcadığım enerjiyle beraber 4 bin yapıyor ortalama.

Yani az değil kesinlikle normal

Son düzenleme:

Açıklamaların için teşekkür ederim Nazz. Sen çok tecrübelisin ve senden güzel bilgiler ediniyoruz. Ben bu aralar evdeyim sürekli ders çalışıyorum okul yok, iş arıyorum yani sadece bazal çalışıyordur diye düşünüyorum. Yani yaptığım hareket 100ü bulmaz. Aslında güzel bisiklet binmeye alışmıştım ama o da kışın çok zor olacak, hava soğuk duş almak çok zor insan üşüyor. O yüzden hareketsiz bir durumda ne kadardır diye düşündüm.

Peki sence benim yediklerim kaç kaloridir günlük? Mesela ben yoğurt falan biliyorum yazıyor ama yemek yediğimde kalorisi bilemiyorum hiç

​Akşam hesaplarım canım menünün kalorisini

Sana şöyle özetliyim canım.Bezelye - patates - börülce ve baklagiller dışındaki bütün sebzelerinin kalorileri 50 veya 50 inin altında.Yani bu sebzelerin yemeğini yaptığında suyu yemez isen neredeyse kalorisiz diyebiliriz.Ben 1 tabak sebze yemeğini 150 -200 kalori olarak yazıyorum listeme.Ama o kadar bile yoktur tahminimce.Ama baklagiller yani nohut kuru fasulye mercimek falan 350 400 kalori o sebzelere dikkat etmek gerekiyor.Bezelye 80-90 börülcede 120-130

Ayrıca baklagil patates ve bezelyenin dışındaki sebzeler asla ana öğün olarak kullanılmamalıdır çünkü besin değeri çok düşüktür.

Tabağımızı 3 e bölmeliyiz karbonhidrat grubu olmalı, protein grubu olmalı ve sebze - salata grubu olmalı.

Tavuk derisiz olduğu zaman 150 kalori falan oluyor yağsız pişirildiğinde yada haşlandığında.Bacak ve kanat bölümü göğüs bölümüne göre biraz daha yağlı oluyor ama 20 - 30 kalori oynuyor fazla değil.

Kırmızı et yağsız olduğunda tavuktan biraz daha kalorili ama kırmızı etin gizli yağları oluyor yani yağsız gözüküyor ama içi yağlı oluyor o yüzden biraz tehlikeli.

Ben annem baklagil yaparken takip ederim.Mesela

500 gr mercimek = 2000 kalori
domates yağ soğan.. = 500 kalori

toplam 1 tencere yemek 2500 kalori.10 tabak çıksa 1 tabağı 250 kalori

Tabi bunlar ev yapımı dışarıda lezzetli olsun diye basıyorlar yağı 200 300 gr yağ koyuyor adam.Yemeğin kalorisi fırlıyor 5000 lere

Son düzenleme:
Günaydın herkese :)

Tartıldım yine 66.5 kg geldim. O kadar kuruyemişin üstüne 100 gram daha gitmiş helal valla Ama cırcır meselesinden dolayı da olabilir. Görücez iyileşince :)

Günaydın herkese :)

Tartıldım yine 66.5 kg geldim. O kadar kuruyemişin üstüne 100 gram daha gitmiş helal valla Ama cırcır meselesinden dolayı da olabilir. Görücez iyileşince :)

İnşallah hastalığın yüzünden değildir ohh çabucak gitsin kilolar

merhaba bayanlar
nasılsınız
iş yerinde teftişte olduğumu yazmıştım
müfettişin istediği evrakalr hiçbitmiyor
ve saolsun mesai arkadaşların hiç umrumda değil
hepsi benim üstümde
canım çok sıkkın ve
baş ağrılarım arttı

ama kötü haber gırla yiyorum ben
ve tartılmıyorum
cuma günü artıyla karşılaşabilirm malesef
beynimi kilo alacağıma inandırmak istiyorum AMA

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…