Iyi geceler kizlar naptiniz ben kiz kardesimle vakit geciriyoruz gezdik bol bol.yarin aksam 9 da gidecek.bu sevincimde bu kadarmis.ptesi itibariyle siki diyetteyim cumaya hedefim 71 duyrulur.gecmise bakayim hemen
kahvaltıya, öğle yemeğine, akşam yemeğine misafir ağırladım. temzilik yaptım. bulaşığım hiç bitmedi. akşam çaya misafirim vardı yine. misafirlerimi yolladım bulaşıklarımı yıkadım.(malüm bekar evi ne gezer makine) birazdan gidip ütü yapacağım banyo ve tuvaletleri yıkayacağım offfffffffffffffffffffffffffffffffff... bu ne yaa hiç bitmiyor iş...
biri bana çenemi tutmayı öğretsin yarın kahvaltıyada tuttum misafir çağırdım sonum hayrola:)
iyi geceler...
linki okuyup oyunuzu kullanirmisiniz lutfen.
CUMA YARIŞMASI KARAR DEFTERİ
TAKIM ve ÜYE SAYISI
Takım sayısı 12 yi geçemez. Takımlardaki üye sayısı 12 dir. Takım yönetiminin kararı ile üye sayısı, 15'e yükseltilebilir.
Ekstrem durum:Gerekçesi ile birlikte oylamaya sunularak ve diğer takımlardan oybirliği ile üye sayısı 15'in üzerine çıkartılabilir.
ETAP LİSTELERİNİN HAZIRLANMA ZAMANI
Her takım etap listesini, Cuma günü en geç 18:00 e kadar paylaşım alanında yayımlayacaktır.
Önemli: Bu saatten sonra yapılan bildirim dikkate alınmayacak ve ilgili takım etap dışı bırakılacaktır. Etap dışı kalan takım, bir sonraki etapta takım yüzdesini 2'ye böler.
Takım etap listelerinin sıralanması ve derecelerin belirlenmesi işi takımlarca sırayla ve en geç Cumartesi öğlen saat 12:00 ye kadar yapılacaktır.
DİKKAT! Herhangi bir mazaret ileri sürmeden, yukarıdaki şartlarda bildirim yapmayan takımlar kapatılacaktır.
KİLO YÜZDE HESABI NASIL YAPILIR?
1) Üye kilo alma/verme yüzdelerinin hesabı:
[(Etap başlangıç kilosu - Etap bitiş kilosu) / Etap başlangıç kilosu] x 100
Örnek: Üye 61 kilo. Bir hafta sonra 60,5 kiloya düşmüş olsun.
61-60,5 = 0,5
0,5 / 61 = 0,008196721
0,008196721 x 100 = %0,82
2) Takım toplam yüzdesinin hesabı:
Yukarıda anlatıldığı gibi hesaplanan üye yüzdeleri toplanır. Toplam yüzde, mevcut üye sayısına bölünür.
ETAP LİSTESİ ORTALAMASI HESABINA KİMLER DAHİL OLUR?
İlgili etap listesini hazırlanırken, yanına.HER NE NOT YAZILMIŞ OLURSA OLSUN.listede adı geçen herkesin kilosu etap ortalamasına dahil edilir.
Ayrıldı, geri dönmek üzere ayrıldı, bildirimde bulunmadı, diskalifiye edildi, mezun oldu, transfer oldu v.s.
Sözkonusu bilgilendirme sadece olayın olduğu hafta için geçerlidir. Örneğin x etapta izne ayrılan üyenin durumu sadece x etapta açıklanır. İzinden dönene kadar da izinli üye, takım listesinde yer almaz.
ESKİ ÜYENİN DÖNÜŞ UYGULAMASI
1) İzinli Üyenin Dönüşü
Dönüş yapılan etabın başlangıç kilosu : Yarışmadan ayrıldığı kilo
Dönüş yapılan etabın bitiş kilosu : Güncel kilo (kilo almıştır veya vermiştir)
Yarışmadan ayrıldığı kilo ile güncel kilo arasındaki fark, üyenin yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına(*) bölünecektir..
Ekstrem durum: Üyenin izin döneminde hamilelik veya sağlık koşulları nedeniyle kilo aldıysa, bu formül uygulanmaz. "Yeni üye" gibi işlem yapılır.
(*) Geri dönmek üzere ayrılan yarışmacının yarışmadan ayrı kaldığı "etap sayısı" nasıl hesaplanır?
Örneğin 260.etapta ayrıldı 266.etapta döndü:260. etap listesinde verdiği/aldığı kiloyu bildirmeden "izinli"olarak yazdıysam, 266.etap'ın listesini paylaşırken takımda bulunuyorsa---- 265-260=5etap+1(izinli yazılan etap)=6'ya bölüyorum. Çünkü 260.etapta herhangi bir kilo bildirimi yapmadık.
3) Mezun Olarak veya Kendi İsteğiyle Ayrılan Üyenin Dönüşü
Bu üyeler ayrıldıkları tarihten itibaren.6 ay süre yarışamazlar. Süre bitiminde "yeni üye" olarak işlem yapılır. Bu durum etap listesinde belirtilir..
Önemli: Yarışmanın genel rutini dışında, ayda bir hazırlanan "Bugüne kadar, kim kaç kilo verdi?" isimli listede üyeler her zaman yarışmaya ilk kez giriş yaptıkları kiloyla yer alırlar..
KİLOSU AYNI OLAN ÜYENİN DURUMU
İlgili etap listesine "Kilosu aynı" şeklinde not düşülür.
KİLO BİLDİRİMİNDE BULUNMAYAN ÜYENİN DURUMU
İlgili etap listesine "Kilo bildiriminde bulunmadı" şeklinde not düşülür.
Sözkonusu üye kilo bildiriminde bulunduğunda aldığı/verdiği kilo, yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına bölünür.
Mazeretsiz 3 hafta bildirimde bulunmamak diskalifiye sebebidir. İstisnai durumlar takım kaptanının yetkisindedir..
ÜYE İZİN HAKLARI
Üyenin izinli sayıldığı dönem 2 haftadan az olamaz.
Her üyenin yılda 6 kez izin kullanma hakkı vardır. Yıl tanımıın başlangıcı Ekim ayıdır.
İzne ayrılan ve kendisinden 6 ay haber alınamayan üyeler diskalifiye edilir. Bu kural 276.etap itibariyle geçerlidir.
DİSKALİFİYE EDİLEN ÜYENİN DURUMU
Diskalifiye edilmiş üye bir daha yarışamaz. İstisnai durumda; kaptan, üyenin mazeretini diğer takımların onayına paylaşım alanında sunar.
Herhangi bir takımdan itiraz gelmesi durumunda, sözkonusu üye yarışmacı olamaz.
DENEME SÜRESİ UYGULAMASI
Üye, takım yönetiminin belirlediği deneme süresini tamamladıktan sonra listeye eklenir.
Listeye eklenirken; ilgili etabın başlangıç kilosu deneme süresinin başladığı ilk kilosudur..Etap bitiş kilosu da reel kilosudur..
Aradaki fark (artış/azalış), üyenin takımda geçirdiği deneme süresine bölünür..Açıklama olarak "yeni üye-giriş tarihi x-kilosu xe bölündü-hedefx" yazılır.
MEZUNİYET KARNESİNE HAK KAZANMA
Yeni üyenin hedef kilosu ilgili etap listesinde belirtilir. Bir üyenin mezun olabilmesi için; vermesi gereken toplam kilonun %80 ini vermesi şarttır.
Kaptan gerekli kontrolü yapar, koşulu sağlayan yarışmacının mezuniyet talebini ilgili etap listesinde belirtir.
Hedef kilosu belirtilmemiş yarışmacı karne alamaz. Her üyenin sadece bir kez karne alma hakkı vardır.
ETAP BİRİNCİSİNİN YÜKÜMLÜLÜĞÜ
Etap birincisi en geç Pazartesi gününe kadar; uyguladığı diyet yöntemini paylaşım alanında paylaşacaktır.
BASKÜL DEĞİŞİMİNDE NE YAPILACAK?
Üyenin yeni aldığı baskül nedeniyle kilosunda meydana gelen fark bir sonraki etabın başlangıç kilosuna eklenir ve ilgili etapta bu durum belirtilir.
Üyenin bilinen son kilosu 58. Tartı aldı. 2 kilo fazla tartıyor. Bu durumda yeni etabın başlangıç kilısu 60 olarak kabul edilir. Fark yine rutin yönteme göre hesaplanır.
İlgili satıra da "Baskül değişiminden kaynaklanan 2 kiloluk artış eklenmiştir" açıklaması yazılır.
TAKIMLAR ARASI TRANSFER
Etap listesinde, üyenin durumu "x takıma transfer olmak istiyor" notuyla belirtilir. Bir sonraki etapta transfer olduğu takımın etap listesine "x takımından transfer oldu" notuyla dahil edilir.
Üye aynı etapta, birden fazla takım listesinde yer alamaz.
KARDEŞ TAKIM NEDİR?
Her takım etap listesini hazırladıktan sonra, kardeş takımına kontrol etmesi için listeyi iletir. Kontrolden geçen liste paylaşım alanında
yayımlanır.
KARDEŞ TAKIM LİSTESİ
1. Takım => 2. Takım 6. Takım => 7. Takım
2. Takım => Nöbetçi Kardeş 7. Takım => 4. Takım & 6. Takım
3. Takım => 8. Takım => 5. Takım
4. Takım => 7. Takım & 13. Takım 9. Takım => 13. Takım
5. Takım => 8. Takım 13. Takım => 4. Takım & 9. Takım
TAKIM YÖNETİM KADROLARI
1. Takım / T_N / spirochet 6. Takım / Fulias / Concept
2. Takım / akrep33 / genic 7. Takım / SAPHIRA
3. Takım / S_A 8. Takım / kadis / xay
4. Takım / pegasus07 / topraks 9. Takım / bsrmhmmt / lypsa
5. Takım / *JUJU* 13. Takım / LAydLiNe / buseb-limonlubrokoli
SONUÇ LİSTESİ HAZIRLAMA PROGRAMI
22 Mart / 301. Etap / 8.Takım 26 Nisan / 306. Etap / 3.Takım
29 Mart / 302. Etap / 9.Takım 3 Mayıs / 307. Etap / 4.Takım
5 Nisan / 303. Etap / 13.Takım 10 Mayıs / 308. Etap / 5.Takım
12 Nisan / 304. Etap / 1.Takım 17 Mayıs / 309. Etap / 6.Takım
19 Nisan / 305. Etap / 2.Takım 24 Mayıs / 310. Etap / 7.Takım
o zaman hergün tuvaletin olmasa bile düzenli tuvalete otur, dergi falan oku...ciddiyim..yapmasan bile otur, bir süre sonra normale döneceksin.
mutlaka kayısı tüket, ardından da ılık su bolca..
yeşil çay, mate, form çaylarından da günde 3-4 tane tüket..
canım ben çok çektim, bilirim, çoğunlukla psikolojik
canım burada her türlü sorumluluğu alırız, sorun değil..
benim önceden bu hesaplama işlerine ses çıkarmamamın sebebi ciddi anlamda matematik özürlü olmam..ama yukarıdaki hesaplamaya bakarak birşeyler yapabilirim :)
sevgiler
günaydın kızlar
ya ben yogunluktan yazamıyorum benım durumum ne olacak peki
hergün 5 mesaj yazamayabilirim o zaman ne olacak
kadiscim cevap beklıyorum senden
dünkü menümü paylaşayım
sabah: kahvaltlıklar ve katmer yedim
ara yok
öğle: 4 gibiydi taze fasulye salata ve bulgur pilavı
2 tane N**** (Siyahi) yedim
ara yok
akşam: saat 9 gibi 3 kasık bulgur pilavı 1 kivi yedim
su hatırlamıyorum nekadar içtiğimi
spor: evde boya vardı gece 11 e kadar ayaktaydım sürekli iş yaptım cam sil perde tak temızlık yap
ayaklarım zonkluyordu yataga gırdıgımde dahada bitmedi işimher gün bir odayı yerleştırıcem kalori harcamış olurum
komik olmaz, herkese garip geliyor..bu yüzden blogta fotoğraflı tarif vereceğim sanırım :)
sebzeleri kızartmak istemediğim için, közleyip sosuyla beraber fırına atıyorum, çok sağlıklı oluyor
canım ceza ile olmaz..senşn kafanda buna inanman gerekiyor..
ama hiç diyet yapar gibi davranmıyorsun..
hoş benim bu ara yorum yapmam yanlış olur çünkü sıkı bir diyet yaptığım yok
Kızlar neler olmuş bualar da böyleceza puanı almamıza cok üzüldüm
Ben de bugun tüm gün sevgilimin annesine hediye baktım ama bir türlü bulamadım birşeyleryemek menümde gelince
Gene poaça vs. Seyler yedim
günlük mesaj sayısı bildirilecek
mesaj sayısı 5 in altına inmeyecek
2 gün üst üste mazeret de yok
günlük menü bildirilecek
kaçamak yok
1 al bir ver de yok
aylık sıralama karnelerini çıkartacağım az sonra ve size soracağım neden bu durum
artık katıyım
kalp kırabilirim
bilginiz olsun
verelim artık bu kiloları ve gidelim
bu hafta liste hazırlama sırası umutlayasasen arkadaşımızda
karar defterinden nasıl hesaplaman gerektiğine bakarsın canım
takıldığın yerde sor
hayali bir liste vereceğim ilk önce herkez onu hesaplayacak
ve hesaplama yapmayı öğrenecek
çok ince düşünüyoruz sevgilinin annesine hediye:)) poaça çok tehlikeli cısss ama çok tatlııı....
Ya evet 3 yıldır alıyorum ama bu yıl hiç alaşım yok fakat kadın alıştı bir kere almak gerek :)
Ama dışarıdaki yemekler arsında pek bi masum kalıyor poaça hem kepekli yiyorum olmaz mı :)
masumiyeti tartışılır tost ayran tercih et arada daha doyurucu oluyor...
Ama tosa daha yağlı degil mı :s deneyeyim onu da :)
evet canım haklısn çünkü doktorda dedi belli bir sat belirle o saatte git otur yoksada otur dedi alışkanlık kazandırmak gerekiyormuşş
ahh canım bende çok çekiyorum ya bazen deli ediyor bazende çok şükür herkes gibi iyi olmasada benim için iyi oluyor neyse artık normale döndü
ya nasıl şiştim ya 1 haftada 2 kilo almuş gibi göründüm ki doğal olarak içimde ne yesem
canım tavsiyelerin iççn çoksağol allah razı olsun
fırınım yok desem komik olur galiba ama gerçekten yok bekar evi malüm:)) bana diyet tarzı yemekler lazım acil öğrenmek istiyorum hemde... tarife bakacam hafta sonu deneyebilirm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?