- 15 Haziran 2014
- 31.696
- 43.840
- 598
Günaydın geçmiş olsun :/ şeker hastalığı cok ciddiye alınması gereken bi durumdur. bi an önce önlemini almalısınız. yani egzersiz ve diyete dikkat. Ama açlık kan şekeri sınırda olduğundan metformine düzenli devam ederseniz bence 1 kutu sonunda değerleriniz normale dönecektir. ilacı bıraksanız da diyet ve egzersize devamGünaydın kızlar.
Dün oğluşumu uyuturken yanında sızıp kalmışım.Bünye o kadar uzun uyumaya alışkın olmadığı için gece çook uzun geldi :))
Bir yandan da çok güzel dinlendim...
Dün bahsettiğim gibi hastaneye gittim kan tahlili için.Sonuç olarak vitamin depolarım ve kanım tam sınırda çıktı.Sırf depoların boşalmaması için bi kutu b12 ve ayrı bir vitamin verdi doktor.Sadece 1 kutu kullanmam yeterliymiş.
İnsulin direncinden bahsettim doktora.Sonuç olarak yaklaşık 15 saatlik bir açlık sonrası verdiğim kan tahlilinde açlık şekerim 110 çıktı.O kadar açlıktan sonra şekerin bu seviyede olması yüksek dedi doktor.Tahmin ettiğim gibi metformin içerikli bir şeker ilacı yazdı.100 tablet kullandıktan sonra tekrar şeker testi için gitmem gerekiyor kontrole.
Tabi sadece hapa güvenmeyip haftada mutlaka 5 gün tempolu egzersiz ve glisemik indeksi düşük olan bir diyet programı uygulamamı istedi.Karbonhidratları hayatımda en aza indirip sebze ağırlıklı beslenmemi önerdi.Her şey bir yana muhakkak kilo vermeye çalış ki,ilerde şeker hastası olmayasın dedi.Tabi ben işin bu boyutunu hiç düşünmemiştim.İlerde şeker hastası olmaktansa şimdi önlem alıp kilo vermek daha çok işime gelir tabi ki...
Dün ki beslenme şeklim yine beni bugün tartıda fena vurdu.Nasıl bir bünyem varsa artık 1 günde 500 gr almışım.
Sabah hem açlık hem hastanede koşuşturma sonrası eve geldiğimde kan şekerim fena halde düşmüş ve gözüm dönmüştü.1.5 simit ile güzel bir kahvaltı yaptım.Üzerine orta şekerli bir neskafe içip tahlil sonuçlarını almak için tekrar hastaneye gittim.Ordan işe çıktım ve saat 11 de yaptığım kahvaltının üzerinden akşam 5 gibi eve geldiğimde tekrar şeker düşmesi nedeni ile fenalaşıp dolaba ve yemeklere saldırdım.İnanım midem dipsiz bir kuyu gibiydi.Ne yersem yiyeyim doymayacak gibi oldum.1 büyük kase köfteli tarhanayı hüplettim.Ardından 5-6 tane kuru patlıcan dolmasını lavaşa sarıp yedim..Çay saatinde de bir avuç kuru yemiş ile az şekerli ıhlamuru hüpletim bir güzel uykuya yattım.
Sabah tartıldığımda ise oturup ağlayacaktım nerdeyse...
İşte böyle kızlar..Şeker hapını aldım ve bu akşam başlayacağım.Umarım kan şekerim düzenlenir ve bu açlık ataklarım bir an önce geçer de ben de sağlıklı bir şekilde kilo veririm..
bizimki ilk baslarda tanistigimizda ilk fittinogoda yazistik aylar sonra telimi ve facemi istemişti ilk aradi beni alo merhaba nasilsin dişinda bisey konusamadik konusamayinca ben seni sakinlesip arayayik demiştiSizin durumunuz farklı güzelimbiz eşimle ancak arada kız babacık krizine girince iş yerine bağlanarak görüşüyoruz birde kırk yılın başı ablasıyla Acaba bu gece görüşürmüyüz diye düşündüm bak hazır Anasında kalmışken ama yok anam adama whatsapdan yazdım normalde hep interneti açık olan adam onu bile kapatmış
Artık açarsa yazışırız belki ama sağ olsun ne yazmayı sever ne okumayı
İnşallah canim bugün bu hafta kil payi kacirdik haftaya insallahkızlar bizde haftaya birinci olabilirmiyiz kii
gerçi ben daha haftaya gruba gitmrmiş oluyorum değil mi...
olsun olsun birinci olalım
3.takım başarılarını kutluyor...ne güzel yaaa...
dun en çok yiyen bendim sanirim canim dun midemde koca bi fil vardiçok mu yemişim ne :/
Metformini babada vermişti seker hastasi asayişin diye ama çok şükür ben kullanmadan diyet ve beslenmeyle halledebildim canim inşallah sende bi an önce kurtulursun canmGünaydın kızlar.
Dün oğluşumu uyuturken yanında sızıp kalmışım.Bünye o kadar uzun uyumaya alışkın olmadığı için gece çook uzun geldi :))
Dün bahsettiğim gibi hastaneye gittim kan tahlili için.Sonuç olarak vitamin depolarım ve kanım tam sınırda çıktı.Sırf depoların boşalmaması için bi kutu b12 ve ayrı bir vitamin verdi doktor.Sadece 1 kutu kullanmam yeterliymiş.
İnsulin direncinden bahsettim doktora.Sonuç olarak yaklaşık 15 saatlik bir açlık sonrası verdiğim kan tahlilinde açlık şekerim 110 çıktı.O kadar açlıktan sonra şekerin bu seviyede olması yüksek dedi doktor.Tahmin ettiğim gibi metformin içerikli bir şeker ilacı yazdı.100 tablet kullandıktan sonra tekrar şeker testi için gitmem gerekiyor kontrole.
Tabi sadece hapa güvenmeyip haftada mutlaka 5 gün tempolu egzersiz ve glisemik indeksi düşük olan bir diyet programı uygulamamı istedi.Karbonhidratları hayatımda en aza indirip sebze ağırlıklı beslenmemi önerdi.Her şey bir yana muhakkak kilo vermeye çalış ki,ilerde şeker hastası olmayasın dedi.Tabi ben işin bu boyutunu hiç düşünmemiştim.İlerde şeker hastası olmaktansa şimdi önlem alıp kilo vermek daha çok işime gelir tabi ki...
Dün ki beslenme şeklim yine beni bugün tartıda fena vurdu.Nasıl bir bünyem varsa artık 1 günde 500 gr almışım.
Sabah hem açlık hem hastanede koşuşturma sonrası eve geldiğimde kan şekerim fena halde düşmüş ve gözüm dönmüştü.1.5 simit ile güzel bir kahvaltı yaptım.Üzerine orta şekerli bir neskafe içip tahlil sonuçlarını almak için tekrar hastaneye gittim.Ordan işe çıktım ve saat 11 de yaptığım kahvaltının üzerinden akşam 5 gibi eve geldiğimde tekrar şeker düşmesi nedeni ile fenalaşıp dolaba ve yemeklere saldırdım.İnanım midem dipsiz bir kuyu gibiydi.Ne yersem yiyeyim doymayacak gibi oldum.1 büyük kase köfteli tarhanayı hüplettim.Ardından 5-6 tane kuru patlıcan dolmasını lavaşa sarıp yedim..Çay saatinde de bir avuç kuru yemiş ile az şekerli ıhlamuru hüpletim bir güzel uykuya yattım.
İşte böyle kızlar..Şeker hapını aldım ve bu akşam başlayacağım.Umarım kan şekerim düzenlenir ve bu açlık ataklarım bir an önce geçer de ben de sağlıklı bir şekilde kilo veririm..
gunaydin canm hayir olsun inşallah ara ara bende de oluyor ama sonrasından kendiliğinden geçiyor hareketli muzik falan dinlesen belki faydasi dokunurGünaydın kızlar dünkü sebebsiz mutsuzluğum devam ediyor
uykuya aç yatmak iyiymiş aslında...sen ozaman karatay diyeti uygula şeker riski varsa...Günaydın kızlar.
kahvaltım
1 dilim ekmek
1 yemek kaşığı tahin pekmez karışımı
30 gr falan peynir
2 zeytin
bu akşam gün var o yüzden gündüz bolca su çay ve nescafe ile idare edicem...İYİMİ KILAR HE İYİ Mİİİİ
ÇOK MU YOKSA...
ıctıgın suya lımon damlatarak yada ıngılız karbonatıyla yapabılırsın canmevde alkali su yapmak mümkün mü???????????????????
kafama takıldı
kahvaltım
1 dilim ekmek
1 yemek kaşığı tahin pekmez karışımı
30 gr falan peynir
2 zeytin
bu akşam gün var o yüzden gündüz bolca su çay ve nescafe ile idare edicem...İYİMİ KILAR HE İYİ Mİİİİ
ÇOK MU YOKSA...
uykuya aç yatmak iyiymiş aslında...sen ozaman karatay diyeti uygula şeker riski varsa...
Sorma canım yaa öyle oldu walla bazen insani ölçüleri aşıyorum gerçekten spor bi teselli oldu evettamam ama bizi bırakma bak kilo alırsın...
en azından spor yapmışsın ama çok yemissin yaaa yemeğe başlayınca sonu gelmiyor...
buraya takıl gayet güzel zaten yeni bir insanla kaynaşmak bana ağır geliyor onun sorunlarınıda içine alıyor ister istemez bazı şeyler paylaşıyorsun ve en zonunda insanlardan zarar görüp yıkılıyorsun...bunları yaşamaktansa burada paylaşımlar yapmak bence daha iyi yada roman okumak ...
bunları az az mı yedin...normal mi...arada oluyor bende de
Kabartlama nasıl bişey cnm?bugunku menumude yazayım
SABAH
2 tane kabartlama
1 haslanmıs yumurta
2-3 sıyah zeytın
1 bardak cay
ARA
3 kucuk mandalına
7-8 tane cılek
AKŞAM
2 tane kabartlama
1,5 dılım ekmek
yumurtalı ıspanak
turp
2-3 kasık taze fasulye
suyu 2-2.5 ltreye tamamlayacagım ınsallah
pişi yada lokmada denıyor canım mayalı hamur kızartması gıbıKabartlama nasıl bişey cnm?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?