- 27 Kasım 2011
- 3.975
- 10.197
- 498
maaşallah kızlar bugün pek bir dinamik gördüm sizi bende ancak 1 bardak içtim suyu hava yağmurlu ve soğuk olunca içesim gelmiyor am 2 lt ye tamamlarım inşallah benim en çok korktuğum et günü kırmızı eti çok yiyemem balığı da yiyemem öyle ekmeksiz en iyisi derisiz tavuk bagetlerini çevire çevire tavada pişirip yeyim zaten et gününün akşamı eşimle tanışma yıldönümümüz dışarda da et yerim olur biter ohh be rahatladım
ooo maşallah enerjin çok olsun inş....bu kadar iş bide lessie aferin.... ben eskiden lessie ni fast 4 mil yapıyordum aralarda koşturuyor ya ama şimdi çok zor geliyor yapması yaşlandımmı neGünaydın canım
Günaydın sanada canım
İyiyiz şükür hatta bomba gibiyiz
Ne güzel bugün baya hareketli geçecek senin içinBen bugün kalan iki posta çamaşırımı yıkayacağım ( yolluklara kadar herşeyi yıkayınca bitmedi gitti çamaşır faslı ) bir kaç parçada ütümü yapıp Lesliemi yapacağım inşallah
Umarım hepimiz Cuma günü çok çok güzel rakamlar görürüz tartıda
Kızlar çok üzgünüm çok kırgınım çok kötüyüm yani ne söyleyecemi bilmiyorum. Abim 2-3 gün önce Bakıya gelmiş bana haber bile etmedi direk karısının kız kardeşine gitmiş. Üstelik burda olduğunu bilidiyimi öyrendiyi için telefon etdi ne bir selam ne çocuğumu sormadan ne kocamı sormadan ben size gelemiycem uzak ben tanımıyorum falan diye ki yalan söylediyini de biliyorum avcunun içi gibi tanıdığını. Yani benim çok ama çok iyi bir insan eşim elindeki son yemeyini ihtiyacı olana verebilen bir insan bu kadar iyi yani. Zaten onu tanıyan her kes de yüzünden nasıl insan olduğunu anlıyor ben desen hiç kocamdan geri kalan bir yanım yok. Kendimizi övmek için söylemiyorum yani böyle insanız eyer aklınızda soru kalarsa onun için söylüyorum. Hiç kavgamız yok abimle neden böyle yapıyor ne yapdık biz ona. Sabahdan beri oğlumdan gizli-gizli ağlıyorum yani kızlar tamam beni eşimi sevmiyor ola bilir karısının doldurmasıyla peki benim oğlum ne yapdı ona daha küçücük. Yani Allah korusun başıma bir şey gelir ölürüm falan böylemi bakıcaklar benim yavruma. İnanın şu satırları yaza-yaza ağlıyorum çok kötüyüm. Bir insan bu kadarmı deyişir evlendeikden sonra ben hiç bir şey anlamıyorum. Böyle şeyler yapıldıkca daha da anneme yakın olmak istiyorum bir kendime kıycam her kes rahatlıycak. Bir de bana sabır diyosunuz bunun neresine sabr ediyim ben.
Canım istersen ekmeksiz köfte yada tavuk ızgara yap kendine o gün hem dışarı çıktığınızda rahat bulabilirsin onlarımalum neyle başlarsan onunla devam ediyorsun
Aslında gece dışarı çıkma ihtimaliniz olmasaydı tavuk suyuna çorbada yapabilirdin hem sıvıda olurdu ama dışarda çorba olayı zor olurdu sonuçta içine terbiye falan yapabilirler
Ben suyu gözümün önünde olmayınca unutabiliyorum ama bugün 5 litrelik şişeyi önüme aldımresmen gözüme sokuyorum desem yeridir ama iyi oluyor yoksa bende çok sıcak olmadığı sürece içmeyi unutabiliyorum
Tamam dediyini yapıcam zaten başka da çarem yok.canım benim ne desen haklısın fakat eminim abin de iyi bir insandır seninde söylediğin gibi eşinin doldurmasına geliyordur sen abini arayıp seni çok özledim abi gel bir konuşalım falan desen belki kırmaz gelir ve sorunun ne olduğunu öğrenirsin hiiiç kendini üzme senin küçücük yavrun vra ne olacak sen ölürsen Allah korusun bebeğini üvey anne büyütecek şuan senin ailen eşin ve bebeğin bizim de öyle sonraki ailemiz ise anne baba ve kardeşlerimiz maalesef bazı insanlar evlendikten sonra kardeşlerine karşı değişiyorlar çünkü onların eşleri iyi bir insan değilse laf üretip yalan yanlış şeyler uydurup dururlar.la havle çek eline bir tesbih al.abdet alıp namaz kıl canım eminim için rahatlayacak
Hadiii kızlarrrrrrrr sularımızı ihmal etmeyelim
Ben uyandığımdan beri 750 ml içtim bilebirazdan 1 bardak daha içip 1 litreyi tamamlarım
Eki Görüntüle 1501555
Kızlar çok üzgünüm çok kırgınım çok kötüyüm yani ne söyleyecemi bilmiyorum. Abim 2-3 gün önce Bakıya gelmiş bana haber bile etmedi direk karısının kız kardeşine gitmiş. Üstelik burda olduğunu bilidiyimi öyrendiyi için telefon etdi ne bir selam ne çocuğumu sormadan ne kocamı sormadan ben size gelemiycem uzak ben tanımıyorum falan diye ki yalan söylediyini de biliyorum avcunun içi gibi tanıdığını. Yani benim çok ama çok iyi bir insan eşim elindeki son yemeyini ihtiyacı olana verebilen bir insan bu kadar iyi yani. Zaten onu tanıyan her kes de yüzünden nasıl insan olduğunu anlıyor ben desen hiç kocamdan geri kalan bir yanım yok. Kendimizi övmek için söylemiyorum yani böyle insanız eyer aklınızda soru kalarsa onun için söylüyorum. Hiç kavgamız yok abimle neden böyle yapıyor ne yapdık biz ona. Sabahdan beri oğlumdan gizli-gizli ağlıyorum yani kızlar tamam beni eşimi sevmiyor ola bilir karısının doldurmasıyla peki benim oğlum ne yapdı ona daha küçücük. Yani Allah korusun başıma bir şey gelir ölürüm falan böylemi bakıcaklar benim yavruma. İnanın şu satırları yaza-yaza ağlıyorum çok kötüyüm. Bir insan bu kadarmı deyişir evlendeikden sonra ben hiç bir şey anlamıyorum. Böyle şeyler yapıldıkca daha da anneme yakın olmak istiyorum bir kendime kıycam her kes rahatlıycak. Bir de bana sabır diyosunuz bunun neresine sabr ediyim ben.
5 patatesle akşam mı süpersin..Bben de bu gün 5 tane patates yedim
benimki gençken var ya hiç abartmıyorum gelir 1 hafta kalırdı. o gittiğinde ev tepeden tırnağa temzlenmiş olurdu. halılar yıkanır koltuklar camlar silinir yorganlar günlenir vitrinler mutfak dolapları boşalıp temizlenir yerleştirilir.. iş yapmayı sever bizim evide benimser kendi evi gibi temizler yapar yer o da rahat bende:) tabi bende asla misafir muamelesi yapmam birşeylerin yerini değiştirir ses etmem nolcak begenmediysem gidince koyarım eski yerine. kavgamız falanda olur ama iyiyiz iyi... kayınpederle pek anlaşamayız aşırı negatif olumsuzluk saçan biri ama o da kaynanam da torunlarının delisi(tek torun ve tahminim başka yapmazsam öylede kalacak). en son geldiğinde kızımıjn odasını tamamen boşalttı duvarlara kadar sildi mobilyasını sildi çekmeleri bile çıkarıp içini dışını...kıyafetleri ütüleyip yerleştirdi sonra... çok benimsiyor. şimdi eskisi kadar iş yapamasada beni dinlendiriyor sorumluluğu paylaşıyor iyi oluyor. kayınpeder de negatif falan bazen çıldırtıyor ama napalım onuda öyle kabul ettim kızımla arası iyi yeter alır markete gider sahile gider parka gider daha 3 yaşında çocukla çocuk olur birlikte takılır yerlerde yuvarlanır...Hadi gözün aydın canım
Valla Kvsi gelecek diye sevinen nadir gelinlerden birisin sanırımBenimki kırk yılın başı gelir oda biz davet edersek yoksa 1 yıl torunlarını görmese özledim bir arayayım demez değil görmeye gelmek ( heee kızından olan torunları haftada 1 görmezse anında başlar ay özledim her hafta onlardayım hasret gidermeye der bazen bende sinir olurum hadi beni sevmiyorsun sonuçta benim kızların günahı ne )
Şimdi ikidir 3 - 4 ay arayla çocuklara harçlık verdi ( ufaklığa 5 lira büyüğüne 10 liraçocuklar bile şaşırıyorlar ikidir )
Ohhh afiyet olsun bol bol eksi görürüz inşallahhhhhhhh ....... Aminnnnnnnnnnnnnn
arkadaşım hiç birşey yaşanmamasına rağmen uzak davranıyorsa aslında bence hiç üzülmemeli hani bir hatan olsada yapsa senden veya eşinden kaynaklı olsa şuçluyum de ağlada alnın açık yüzün pak... bilemezsinki kendi ailesinde neler yaşıyor anlıyorum seni insan kardeşi yapınca üzülüyor daha çok inciniyor özlüyor çünkü... bence duygularını düşüncelerini açıkca belirt "abi sana karşı rahatsız edici bir davranışımız kırıcı bir sözümüz oldu mu" diye sonra bildiklerini sakince söyle hani oraları iyi bildiğinin farkında olduğunu gelmesini istediğini beklediğini onu sevdiğini özlediğini ve böyle olunca çok kırıldığını... sakin ol ve duygularını söylemekten çekinme. kimsenin günahını almak istemem ama bazen insanlar evlerinin huzuru kaçmasın diye bazen istemediği şeyleri yapabiliyor(hani eşi istemediyse evin huzuru bozulmasın diye yapmıştır)Kızlar çok üzgünüm çok kırgınım çok kötüyüm yani ne söyleyecemi bilmiyorum. Abim 2-3 gün önce Bakıya gelmiş bana haber bile etmedi direk karısının kız kardeşine gitmiş. Üstelik burda olduğunu bilidiyimi öyrendiyi için telefon etdi ne bir selam ne çocuğumu sormadan ne kocamı sormadan ben size gelemiycem uzak ben tanımıyorum falan diye ki yalan söylediyini de biliyorum avcunun içi gibi tanıdığını. Yani benim çok ama çok iyi bir insan eşim elindeki son yemeyini ihtiyacı olana verebilen bir insan bu kadar iyi yani. Zaten onu tanıyan her kes de yüzünden nasıl insan olduğunu anlıyor ben desen hiç kocamdan geri kalan bir yanım yok. Kendimizi övmek için söylemiyorum yani böyle insanız eyer aklınızda soru kalarsa onun için söylüyorum. Hiç kavgamız yok abimle neden böyle yapıyor ne yapdık biz ona. Sabahdan beri oğlumdan gizli-gizli ağlıyorum yani kızlar tamam beni eşimi sevmiyor ola bilir karısının doldurmasıyla peki benim oğlum ne yapdı ona daha küçücük. Yani Allah korusun başıma bir şey gelir ölürüm falan böylemi bakıcaklar benim yavruma. İnanın şu satırları yaza-yaza ağlıyorum çok kötüyüm. Bir insan bu kadarmı deyişir evlendeikden sonra ben hiç bir şey anlamıyorum. Böyle şeyler yapıldıkca daha da anneme yakın olmak istiyorum bir kendime kıycam her kes rahatlıycak. Bir de bana sabır diyosunuz bunun neresine sabr ediyim ben.
ooo maşallah enerjin çok olsun inş....bu kadar iş bide lessie aferin.... ben eskiden lessie ni fast 4 mil yapıyordum aralarda koşturuyor ya ama şimdi çok zor geliyor yapması yaşlandımmı ne
canım benim ne desen haklısın fakat eminim abin de iyi bir insandır seninde söylediğin gibi eşinin doldurmasına geliyordur sen abini arayıp seni çok özledim abi gel bir konuşalım falan desen belki kırmaz gelir ve sorunun ne olduğunu öğrenirsin hiiiç kendini üzme senin küçücük yavrun vra ne olacak sen ölürsen Allah korusun bebeğini üvey anne büyütecek şuan senin ailen eşin ve bebeğin bizim de öyle sonraki ailemiz ise anne baba ve kardeşlerimiz maalesef bazı insanlar evlendikten sonra kardeşlerine karşı değişiyorlar çünkü onların eşleri iyi bir insan değilse laf üretip yalan yanlış şeyler uydurup dururlar.la havle çek eline bir tesbih al.abdet alıp namaz kıl canım eminim için rahatlayacak
ayy evet nasıl unuttum neyle başlarsan onunla devam et kuralını
o zaman tarın sebze günümde sabah menemen yapmayı düşünüyordum yumurtasız ve yağsız bütün gün onu mu yicem öğlen karnıbahar akşam yeşil fasülye yesem olmaz mı ayy bu çok gıcık yaa sabah karıştırıyım o zaman menemen yeşil fasülye karnıbahar azıcık yeyim hepsinden :) ayy midem bulan dı :) :)
Tamam dediyini yapıcam zaten başka da çarem yok.
Ama abimi aramıycam yanlış anlamayın içimden gelmiyor çok kırgınım çok.
canım çok hızlı su içmişin 3 saatte yarım litre içmek gerekiyor muş birden içilen su vicuda fayda sağlamadan direkt atılıyor muş
Valla ben en son 3 mil yapıyordum daha üstünüde denemedimonuda ileride kilolar baya gittikten sonra yaparım şimdilik 3 mil iyidir
Aynen canım maalesef özellikle erkekler karıyı görünce bazen değişebiliyor ( kadının yüreğiyle alakalı bir durum aslında birazda )
Benim erkek kardeşimde eşiyle tanışıp evlenene kadar ben en büyük sırdaşımdı bekarkenİnan ufakken bile Annem döverdi onu yine de sırrımı açık etmezdi hani ablam yaptı yada o şöyle yaptıda ben bunu yaptım diye
Ne zaman karısıyla nişanlandı anında değişti hatta ikisi bir olup Annemle bile aramızı açmak için bir sürü yalan uydurdular ( gelin kardeşime söylüyor oda inanıp anneme yetiştiriyor Ablam senin için Hülyaya şöyle şöyle demiş hesabı) Daha o zaman notunu verdim hatunun ama yinede düğün zamanı 15 gün önce gittim almanyaya hazırlıklara yardımcı olayım Annem tek koşturmasın diye ( Sağ olsun babamı alıştırmış her işi kendi yapabiliyor diye oda bir tek işe gidip gelmeyi bilir kalan bütün işler annemdedir senelerdir )
Düğün günü kuaförde bile dangul dungul konuştu yine sabır ettim ama en son ben küçük kuzuma hamileyken sınırı aştılar ( 7 aylık hamile halimle onlara 15 gün hizmet ettim, tangasına kadar yıkadım ama yinede dönünce karı koca bir olup Anneme benim onlara çok kötü davrandığımı, hiç memnun kalmadıklarını söylemişler eşşeklerki bir sokak öte dayalı döşeli Annemin evi vardı ve Annem o evin tapusunu bile onun üzerine yaptı sırf Ablamlara ev verildi bize verilmedi denmesin diye ki 15 gün sonra da Annemler gelecekti tatile )
Sırf yemek ve temizlik yapmak zor geldi diye benim eve yerleştiler pasaklılar hatta gelin inan bütün gün dolaştığı kıyafetlerle yatıyordu ( pjamalarını bile giymeye üşeniyordu pis )
Annemler gelince benim doğum yakın diye Annemin evine geçtim ( hani bayırdayımda sancı tutarsa çıkamam hesabı ) onlar ısrarla biz aşağıda ablamda kalacağız dediler ve 1 aya yakın benim evimde kaldılareşim sadece kıyafet alamaya giderdi ama evin halini hiç söylemezdi bana ( ki o halimle onlar gelmeden dip köşe temizliğimde yapmıştım olurda erken doğum olursa diye ) onlar gittikten sonra eşim evin halini görünce şok geçirmiş ( son gün nasıl dağıttılarsa ) düşünsene koltukların altından bile boş kola şişeleri çıkmış
Adamcağız sabahtan akşama evi temizlemek için uğraşmış üstelik eşşekler benim daha onlar gelmeden 3 gün önce aldığım halımıda sigarayla yakmışlar ( ki bir tek evin içinde içmeyin sakın diye kural koyduğum halde )
Sanki bunları yapmamışlar gibi bir sürüde yalan uydurup yine beni suçlu çıkarmaya çalışıyorlardı ve en sonuna resti çektimherkes haddini bilecek bilmiyorsada benim işim olmaz görüşmem mecbur olmadığım sürece olur biter dedim ( hee küs değilim ama mecbur kalmadığım sürece ne hal hatır sorarım nede başka birşey sonradan iftiraya uğramaktansa uzak durmak en iyisi )
Bak kızkardeşim onlara okadar laf sokar ama yinede her hafta kardeşimi arar almanyadan ama beni asla aramaz nedense ( ben sınırı koymadan evvelde durum aynıydı hatta Annem bile der arada anlamıyorum kardeşin onlara lafda sokar ama nedense seni çekemiyorlar diye )
Küçük kuşum kaç kere hastalandı hatta bademcik ameliyatı olduğunda bile bir kere geçmiş olsun diye aramadı hatta mesaj bile atmadıhe bende onunla ilgili birşey olduğunda aramayacağım sonuçta ne olursa olsun herşey karşılıklıdır bende
Diyeceğim o ki insanın eşi çok çok önemliRabbim yüreği Allah korkusuyla çarpan insanlardan olmayı nasip etsin hepimize ...Aminnnnnn
Canım dilersen hepsinden az az kendine bir menü oluştur ama miktara ne kadar sınırsızda dese dikkat et
BOşver canım Gülşeninde dediği gibi sen Rabbine sığın o görüyor ve gerekeni zamanlada olsa gösterecektir
Canım ben sabah 6 da uyandımzaten kendimi ölçüyorum o konuda hani dediğin gib çok fazlada içince çok sık tuvalete gidiyorum o zamanda içimde 5 dakikada olsa kalmamış olur okadar su
Canim sanki bizi anlatmisin..emin ol bu konuda yanliz deyilsin...esimle bende ayni durumdayiz...yani üzme kendini dicem ama üzüleceksin biliyorum..su an anlattinya benimde gözlerim doldu cünkü ayni seyleri bizde yasiyoruz..birak canim herkez layigiylan dost olsun..sonucta herkez kendi kalitesine göre insanlarlan muhatap oluyoKızlar çok üzgünüm çok kırgınım çok kötüyüm yani ne söyleyecemi bilmiyorum. Abim 2-3 gün önce Bakıya gelmiş bana haber bile etmedi direk karısının kız kardeşine gitmiş. Üstelik burda olduğunu bilidiyimi öyrendiyi için telefon etdi ne bir selam ne çocuğumu sormadan ne kocamı sormadan ben size gelemiycem uzak ben tanımıyorum falan diye ki yalan söylediyini de biliyorum avcunun içi gibi tanıdığını. Yani benim çok ama çok iyi bir insan eşim elindeki son yemeyini ihtiyacı olana verebilen bir insan bu kadar iyi yani. Zaten onu tanıyan her kes de yüzünden nasıl insan olduğunu anlıyor ben desen hiç kocamdan geri kalan bir yanım yok. Kendimizi övmek için söylemiyorum yani böyle insanız eyer aklınızda soru kalarsa onun için söylüyorum. Hiç kavgamız yok abimle neden böyle yapıyor ne yapdık biz ona. Sabahdan beri oğlumdan gizli-gizli ağlıyorum yani kızlar tamam beni eşimi sevmiyor ola bilir karısının doldurmasıyla peki benim oğlum ne yapdı ona daha küçücük. Yani Allah korusun başıma bir şey gelir ölürüm falan böylemi bakıcaklar benim yavruma. İnanın şu satırları yaza-yaza ağlıyorum çok kötüyüm. Bir insan bu kadarmı deyişir evlendeikden sonra ben hiç bir şey anlamıyorum. Böyle şeyler yapıldıkca daha da anneme yakın olmak istiyorum bir kendime kıycam her kes rahatlıycak. Bir de bana sabır diyosunuz bunun neresine sabr ediyim ben.
benimki gençken var ya hiç abartmıyorum gelir 1 hafta kalırdı. o gittiğinde ev tepeden tırnağa temzlenmiş olurdu. halılar yıkanır koltuklar camlar silinir yorganlar günlenir vitrinler mutfak dolapları boşalıp temizlenir yerleştirilir.. iş yapmayı sever bizim evide benimser kendi evi gibi temizler yapar yer o da rahat bende:) tabi bende asla misafir muamelesi yapmam birşeylerin yerini değiştirir ses etmem nolcak begenmediysem gidince koyarım eski yerine. kavgamız falanda olur ama iyiyiz iyi... kayınpederle pek anlaşamayız aşırı negatif olumsuzluk saçan biri ama o da kaynanam da torunlarının delisi(tek torun ve tahminim başka yapmazsam öylede kalacak). en son geldiğinde kızımıjn odasını tamamen boşalttı duvarlara kadar sildi mobilyasını sildi çekmeleri bile çıkarıp içini dışını...kıyafetleri ütüleyip yerleştirdi sonra... çok benimsiyor. şimdi eskisi kadar iş yapamasada beni dinlendiriyor sorumluluğu paylaşıyor iyi oluyor. kayınpeder de negatif falan bazen çıldırtıyor ama napalım onuda öyle kabul ettim kızımla arası iyi yeter alır markete gider sahile gider parka gider daha 3 yaşında çocukla çocuk olur birlikte takılır yerlerde yuvarlanır...
seninki enteresan bizim oralarda genelde erkekten torun daha çok benimsenir kızdan torun dışarda görünür(şükür annem öyle yapmıyor ama yoksa çok zoruma giderdi)
evet kızlar kötü bir haftasonundan sonra herkese yeni haftaya merhaba:)
sabahtan başlayayım,
2salatalık 3 biber 1dilimden peynirli tost 3 zeytin. aç karnıma safran çayı.
safran fena yaptı bağırsaklarımı
Günaydın kızlar burda hava kapalı ama hepimiz için aydınlık bir gün olsun
Tamam kızlar dediyinizi düşüncem zaten benim tek teselli yerim burası. Ama şu an diyil belki bir kaç gün sonra ola bilir şu an içimden gelmiyor.
Tamam dediyini yapıcam zaten başka da çarem yok.
Ama abimi aramıycam yanlış anlamayın içimden gelmiyor çok kırgınım çok.
yani yuh diyorum kardeşine ve gelininize canım ya resmen yüzsüzlük yaptıkları en iyisi böyleleri ile resmi olmak
Canim inan ki oluyo böyle şeyler benim şu son 1 hafta da o kadar çok aile sorunum oldu ki aglamaktan öldüm resmen ama sabır etmekten başka bi çaremiz de yok canima kiycam gibi şeyler asla düşünme zatenKızlar çok üzgünüm çok kırgınım çok kötüyüm yani ne söyleyecemi bilmiyorum. Abim 2-3 gün önce Bakıya gelmiş bana haber bile etmedi direk karısının kız kardeşine gitmiş. Üstelik burda olduğunu bilidiyimi öyrendiyi için telefon etdi ne bir selam ne çocuğumu sormadan ne kocamı sormadan ben size gelemiycem uzak ben tanımıyorum falan diye ki yalan söylediyini de biliyorum avcunun içi gibi tanıdığını. Yani benim çok ama çok iyi bir insan eşim elindeki son yemeyini ihtiyacı olana verebilen bir insan bu kadar iyi yani. Zaten onu tanıyan her kes de yüzünden nasıl insan olduğunu anlıyor ben desen hiç kocamdan geri kalan bir yanım yok. Kendimizi övmek için söylemiyorum yani böyle insanız eyer aklınızda soru kalarsa onun için söylüyorum. Hiç kavgamız yok abimle neden böyle yapıyor ne yapdık biz ona. Sabahdan beri oğlumdan gizli-gizli ağlıyorum yani kızlar tamam beni eşimi sevmiyor ola bilir karısının doldurmasıyla peki benim oğlum ne yapdı ona daha küçücük. Yani Allah korusun başıma bir şey gelir ölürüm falan böylemi bakıcaklar benim yavruma. İnanın şu satırları yaza-yaza ağlıyorum çok kötüyüm. Bir insan bu kadarmı deyişir evlendeikden sonra ben hiç bir şey anlamıyorum. Böyle şeyler yapıldıkca daha da anneme yakın olmak istiyorum bir kendime kıycam her kes rahatlıycak. Bir de bana sabır diyosunuz bunun neresine sabr ediyim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?