Hele bunlar ne ki daha hiç bir şey anlatmadım. O gelinimize Allah bize yapdıklarının aynısını ona yapsın diyorum da başka bir şey demiyorum ki biz 3 kız kardeşiz üçümüzün de ayağını baba evinden kesdi. Bir tek küçük kız kardeşim arada gider o da hastaneye gittiyi zaman babamlarda kalır ordan gitmesi kolay çünki. Abime küçük kız kardeşimi dövdürdü bile ki küçük kız kardeşimin bir gözü görmüyor biri de çok az görüyor. 6 yıl sonra ben gitmişdim babamlara abimi o kadar aklına giriyordu ki abim beni evden kovmakdan beter etdi ki babam hala sağ ve üstelik de baba evimde yapdı. Artık ben de gitmiyorum gitmiycem de.Yapdıklarına rağmen yine de abimden hoş bir şeyler bekliyorum hala bendeki de neyin kafasıysa. Hatta eşim de çok üzüldü burası varken niye orda kalıyor insan ablasının evindemi rahat eder yoksa baldızınınmı. Ki söylediyim gibi eşim çok yüreyi temiz bir insandır.Canim sanki bizi anlatmisin..emin ol bu konuda yanliz deyilsin...esimle bende ayni durumdayiz...yani üzme kendini dicem ama üzüleceksin biliyorum..su an anlattinya benimde gözlerim doldu cünkü ayni seyleri bizde yasiyoruz..birak canim herkez layigiylan dost olsun..sonucta herkez kendi kalitesine göre insanlarlan muhatap oluyo
Canım ne güzel dünya iyisi bi eşin varmış siz artık onunla bi ailesiniz yavrunuzda var boş ver artık düşünme herkes elbet birgün hak ettiğini yaşar sen mutlu olmaya bak gerisini düşünmeHele bunlar ne ki daha hiç bir şey anlatmadım. O gelinimize Allah bize yapdıklarının aynısını ona yapsın diyorum da başka bir şey demiyorum ki biz 3 kız kardeşiz üçümüzün de ayağını baba evinden kesdi. Bir tek küçük kız kardeşim arada gider o da hastaneye gittiyi zaman babamlarda kalır ordan gitmesi kolay çünki. Abime küçük kız kardeşimi dövdürdü bile ki küçük kız kardeşimin bir gözü görmüyor biri de çok az görüyor. 6 yıl sonra ben gitmişdim babamlara abimi o kadar aklına giriyordu ki abim beni evden kovmakdan beter etdi ki babam hala sağ ve üstelik de baba evimde yapdı. Artık ben de gitmiyorum gitmiycem de.Yapdıklarına rağmen yine de abimden hoş bir şeyler bekliyorum hala bendeki de neyin kafasıysa. Hatta eşim de çok üzüldü burası varken niye orda kalıyor insan ablasının evindemi rahat eder yoksa baldızınınmı. Ki söylediyim gibi eşim çok yüreyi temiz bir insandır.
Aynen canım aynen insan ne söyleyeceyini bilemiyor sonuçta kendi abisi ki abim beni evlenmeden önce çok ama çok severdi. Belki de onun için haraketleri bu kadar canımı acıtıyor.Nusabe bizdede var öyle gelinmi desem kaynanami bilmiyorum buraya geldi herseyi alt üst etti..türkiyede zaten kimse sevmiyormus onu hatta buraya geldikten sonra ohh defolup gitti burdan bile diyenler olmus...hatta kuzinesinin birisi burayi birbirine katti simdide orayimi birbirine katiyor demis...benimde ailemle kontagim yok ne annemlen ne babamlan ne kardesimlen ama o yüce rabbime havale ettim o yobaz gelinlerini...cok kötü kalpli cok kötü biri....yani anlatsam onun yaptiklarini cok sasirisiniz bi insan bukadarmi fesat bukadarmi kötü olur diye..onunda cocuklari var...dedigim gibi agir konusmak istemiyorum sadece Allaha havale ettim canimi yakanlari
Simdi bosver bunlari canim..diyetine konsantre ol bak stressde iyi deyil bizim icin kafani dagitacak birseyler bul kendine...Aynen canım aynen insan ne söyleyeceyini bilemiyor sonuçta kendi abisi ki abim beni evlenmeden önce çok ama çok severdi. Belki de onun için haraketleri bu kadar canımı acıtıyor.
Çok severim ama ben de zorlanıyorum dün açlık yoktu ama bugün var bi de akşam spor yapıcam açlıktan bayılır kalırım heraldeBu arada sebze günüde zor...sanirim en güzel gün meyve günü
Okudum okudum üzüldüm rabbim hepimizi yavrularımızı iyi insanlarla karşılaştırsın benim çok şükür eşimin ailesi dünya iyisidir görümcemi ablam gibi severim kayınvalidem kızından ayırmaz beni şimdi daha çok şükrettim insan çünkü yaşamayınca bilmiyor gerçekten
Nusabe bizdede var öyle gelinmi desem kaynanami bilmiyorum buraya geldi herseyi alt üst etti..türkiyede zaten kimse sevmiyormus onu hatta buraya geldikten sonra ohh defolup gitti burdan bile diyenler olmus...hatta kuzinesinin birisi burayi birbirine katti simdide orayimi birbirine katiyor demis...benimde ailemle kontagim yok ne annemlen ne babamlan ne kardesimlen ama o yüce rabbime havale ettim o yobaz gelinlerini...cok kötü kalpli cok kötü biri....yani anlatsam onun yaptiklarini cok sasirisiniz bi insan bukadarmi fesat bukadarmi kötü olur diye..onunda cocuklari var...dedigim gibi agir konusmak istemiyorum sadece Allaha havale ettim canimi yakanlari
Bu arada sebze günüde zor...sanirim en güzel gün meyve günü
Allah ıslak etsin bu arada saygı talep edilmez hak edilmez lafını tuttum çünkü bana saygılı ol bana saygı duy lafından nefret ederim buna süper bir kapak:)Rabbim nazarlardan saklasın..Aminnnn
Benimkiler beni baştan istememişler zatenher fırsatta oğlum senle evlenmek zorunda kaldı artık ne yaptıysan muhabbetidir dönüyordu en sonunda eşime dedim bak bir daha bana bu cümle gelirse heee oğlunuzu iğfaal ettim diyeceğim diye
Kv eşime bizim görüştüğümüzü bildiği halde başka bir kız göstermeye kalkışmış hatta eşim çok meraklıysan git sen evlen ya Banu yada hiç kimse demiş tabi bunları ben evlendikten sonra öğrendim
İnan ben kendi kızlarının yapmadığı kadar yakın davranıyordum ama yinede hep bir soğukluk bir laf sokmadır gidiyordueşimle aramızı defalarca bozmaya çalıştılar.
Değil evimi temizlemek öyle keyfi hamileliğimde bile yan apartmanda oturdukları halde bir günden bir güne kapımı çalıpta nasılsın birşeye ihtiyacın var demedilerÇok zor geçti ilk hamileliğim ve inan komşular acıyıp halime gelip temizliğime yardım ederlerdi ( tabi kafamı kaldırabildiğim zamanlar ) Yemek zaten yapamıyordum midem kaldırmıyor diye ama gelipte bir tas çorba yapacağına birde yediklerini ballandıra ballandıra anlatıp canımın çekmesine sebep oluyorlardı
Hİç unutmam ( ölene kadarda unutamam herhalde ) bir gün mercimek köftesi yapıp yedik kızımla diye anlattıki ben çok severim ve o dönem hiç tutturamazdım yüzümü karartıp ( ki o güne kadar bir kere bile birşey istememişimdir ondan ) Anneciğim ya çok canım çekti banada yaparmısın mercimek köftesi demiştim de bana ay hiç uğraşamam markette hazır paketler var al suyla karıştır ye işte demişti yüreğime oturmuştu hatta sabaha kadar ağlamaktan gözlerim iyice kapanmıştı şişlikten
En son 6 sene öncesine kadar hep tartışmalar ve maddi manevi sömürmeyle geçti 10 senemizBoşanmanın eşiğine geldik resmen o zaman eşimin ailesi yüzünden
KVyle hiç ağız dalaşına o güne kadar girmemiştim, sadece o an sessiz kalır sonrada evde sabahlara kadar ağlardım ama bir gün gelip ağzına geleni saydı hatta küfür edip boşa benim oğlumu dediki ertesi gün eşimle mahkemeye baş vurup anlaşmalı olarak boşanmayı düşünüyorduk hiç terbiyemi bozmadan neden bana bunu yapıyorsun Anneciğim diye sordum cevap istemiyorduk seni halada istemiyoruz oldu ( paramı yerken iyidi )
Saydı saydı ve en sonunda oğlunu boşayacaktım Anneciğim ama sana inat boşamıyorum demiştimtabi uyuz oldu eşimede telefon açıp olduğu gibi anlattım ( ki yan daire bile kvnin bağırmalarını kelimesi kelimesine duymuştu ) adamcağız tabi boşanmayacağımıda duyunca gülmeye başladı en güzelini yapmışsın aşkım boşver ben konuşurum onla diye
Baştan inkar etmiş sonradanda evet dedim demiş
Yine eşimin hatrına görüştüm 2 ayda bir de olsa ama asla Anne kelimesi kullanmadım ona karşı ( ki o güne kadar Anneciğim diyordum devamlı )
Bana lafmı soktu anında cevabını yapıştırdım eşimin yanında da olsa
Her fırsatta Saygı talep edilmez hak edilir bundan sonra herkese hak ettiği kadar davranacağım dedim her ortamda( ortaya lafımı koydum o zaten anladı )
Yeri geldiğinde tabiki her işine koştum ama haddini bilmesi gerektiğini hissettirdiğimde oldu saygı çerçevesinde
Hatta eşim hep der bir başkası olsaydı Anneme tahammül edemezdi Allah razı olsun okadar yapılana karşılık bir kere terbiyesizlik yapmadın konuşmadığın dönem bile yardıma ihtiyacı olduğunda gidip benim hatrımada olsa sessizce işini yaptın diyeHep der hakkını ödeyemeyiz diye ama inan eşimin hatrıda değil Allah rızası için katlandım herşeye
Artık daha yeni yeni Anne demeye başladım ( ama tavırları çok değişti bana karşı ) yeri geldiğinde iki arkadaş gibi ona teselli veririm ( bir şeye canı sıkıldığında ) ama yeri geldiğinde yaptığı bir yanlış varsa onuda kırmadan söyleyip uyarırım
Şimdilik geçinip gidiyoruz ama Allah biliyor ben yapılanların hiç birini unutamadımve KVnin yüzünede dedim ben kesinlikle hakkımı helal etmiyorum, kim haklı kim haksız öbür dünyada hesaplaşacağız, benimde varsa hatam RAbbim hesabını sorsun diye
İnan hep bu yüzden her gün defalarca dua ediyorum Rabbim evlatlarımı vicdan sahibi, Allah korkusu olan insanlara gelin değil Evlat olarak gitmeyi nasip etsin...Hayırlı insanlarla evlenmeyi nasip etsin diye ....
Geçmiş olsun umarım iyisindir şimdi
Günaydın sanada canım
Şükür bugün hava fena değil İstanbuldainşallah hepimiz için bol güneşli bir gün olurda enerjimiz yükselirde kendimizi çok daha iyi hissederiz
Kıyamam kuzuma yaaa
Düşünmemeye çalış canımbak biz varız küçük kuşun var
Bol bol dua et Rabbim büyük elbet bir çare gönderecektir
bende aynen sebze günü çok acıkmıştım haşlama birşeylerde ye biraz daha iyi oluyor ben 4-5 domatesle yağsız tuzsuz yumurtasız melemen yapmıştım karabiberli iyiydi iyi olmuştuÇok severim ama ben de zorlanıyorum dün açlık yoktu ama bugün var bi de akşam spor yapıcam açlıktan bayılır kalırım heralde
nasıl guzel komsuymuş benimkilerde merdivende gorseler yuzlerini çevirirler....çok şanslısın...Karşı komşum oğlundan dönmüş kahve içmeye gelecek birazdan
Kaç gündür görüşememiştik onun oğlunn evinde de tadilat var diyegelini hamile diye sık sık yardıma gidiyordu zaten bari badana temizliğini yapayım demişti ( valla keşke benim eşimde onun oğlu olsaymış Kv değil kanatsız melek resmen )
Allah razı olsun küçük kuzuma hamileyken 9 ay boyunca hiç üşenmeden kendimi iyi hissedip yemek yaptığım halde her akşam bak buda bebeğe iyi gelir, bak sen seversin diye her gün bana yemek uzattıdoğumdan sonrada gelen giden olur diye her gün ya birşey alıp uzattı yada yapıp verdi ikram edersin diye
Küçük kuşum elinde büyüdü resmen ( büyük kızımda öyle )
İŞTE TAM ARADIĞIM KOMŞU TİPİ EV ALMA KOMŞU AL DİYE BOŞUNA DEMEMİŞLER CANIM ALLAH NAZARDAN SAKLASIN ÖYLE 1 TANE KOMŞUM OLSA YETER AMA YOK İNŞALLAH YENİ EVİMDE KOMŞULARIM İYİ OLUR FESATÇI KÖTÜ DÜŞÜNEN DEDİKODU YAPAN KUYU KAZAN TİPLERDEN SEN UZAK EYLE ALLAHIM AMİNKarşı komşum oğlundan dönmüş kahve içmeye gelecek birazdan
Kaç gündür görüşememiştik onun oğlunn evinde de tadilat var diyegelini hamile diye sık sık yardıma gidiyordu zaten bari badana temizliğini yapayım demişti ( valla keşke benim eşimde onun oğlu olsaymış Kv değil kanatsız melek resmen )
Allah razı olsun küçük kuzuma hamileyken 9 ay boyunca hiç üşenmeden kendimi iyi hissedip yemek yaptığım halde her akşam bak buda bebeğe iyi gelir, bak sen seversin diye her gün bana yemek uzattıdoğumdan sonrada gelen giden olur diye her gün ya birşey alıp uzattı yada yapıp verdi ikram edersin diye
Küçük kuşum elinde büyüdü resmen ( büyük kızımda öyle )
nasıl guzel komsuymuş benimkilerde merdivende gorseler yuzlerini çevirirler....çok şanslısın...
İŞTE TAM ARADIĞIM KOMŞU TİPİ EV ALMA KOMŞU AL DİYE BOŞUNA DEMEMİŞLER CANIM ALLAH NAZARDAN SAKLASIN ÖYLE 1 TANE KOMŞUM OLSA YETER AMA YOK İNŞALLAH YENİ EVİMDE KOMŞULARIM İYİ OLUR FESATÇI KÖTÜ DÜŞÜNEN DEDİKODU YAPAN KUYU KAZAN TİPLERDEN SEN UZAK EYLE ALLAHIM AMİN
kızlar şimdiye kadar 4 ortaboy patates yedim sanırım fazla oldu ama ne bileyim tenefüslerde odma gelip sizlere bakarken çerez niyetine yiyorum nasıl unutucam yemeyi ben ya
çay sürekli elimde kupayla dolaşıyorum zaten canım ama kahvem kalmadı okulda artık eve gidince inşallah şimdi biraz derse bakayım zaman geçer çocuklar gelene kadar ha birde yarın yine bi tanesinin doğum günü olacakmış ayy bıktım yaa kesinlikle bozmıcam söz söz söz veriyorum sizeşekersiz çay yada kahve içsen hem tıkar seni hemde sıvıya takviye olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?