Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Oyle ise cok puanla kapatmadim desene kaptan
Sabah
Yumurta 0
3 zeytin 1 puan
Yarim domates 2 puan
4 dilimcik salatalik 1 puan olsun
Peynire de 3 puan versek
12 puanda cavdar ekmegi toplam 19 puan kahvalti

Dürümde 12 puan 10 puanda yogurt kucuk seker kasesinde az vardi kucuk kap salata karışımı az oldugu icin 10 puan toplam 32

32 +19=51 aksama da bir bardak süt icerim artik oynakbasi34

Bu arada çocukların gelişimi ile ilgili muhabbet geçmiş bende kendimden örnek vereyim

İki kızımda birbirinden çok çok farklı
İki kızımda çabuk konuşmayı öğrendiler ama büyükle küçüğü kıyaslayınca küçüğün yaşına göre kelime hazinesi çok daha geniş bazen ablasının bile bu yaşta kullanmadığı kelimeleri kullanıyor

Küçük kızımla aynı hafta doğan eşimin bir iş arkadaşının oğlu şu anda sular seller gibi İngilizce konuşuyor ( Anne İngiliz tabi onunda etkisi çok fazla )
İki kızımada Almancayı ilk baştan öğretmek istedim aslında hani ikinici Anadili gibi konuşsunlar diye ama evde babamız sırf Türkçe konuşunca ikiside her defasında ( 2 - 3 yaşlarındayken ) ben ne zaman Almanca konuşsam uzaylı görmüş gibi muamele yaptılar bana Sonuçta benden başkası konuşmuyordu etraflarında
Baktım sıkılıyorlar vazgeçtim nasılsa büyüdüklerinde öğretirim diye şu an ikiside nasılsın? adın ne ? adım .... şu şu hariç hiç almanca bilmiyorlar Eşim bile bir kaç cümle benden öğrendi ama onlar inat etti Anneeee Türkçe konuş yaaa diye
İş arkadaşının oğlunu gördükçede şakasına tü sizin sıfatınıza diyorum kahkahalarla gülüyorlar çünkü cidden bende kıyaslamaya karşıyım hee belki yabancı dile yatkınlıkları yoktur da başka alanlarda başarıları olacaktır

Büyük kızım 17 yaşında ve daha bu sene kendi istedi Almanca kursuna gitmeyi hatta İsmekin ücretsiz kursuna yazıldı ve şubatta nasipse başlıyacak benim de Almanca bilmem ona kurs haricinde pratik yapmış olur

Merhaba kızlar

Sabah kavurmali yumurta iki dilim ekmek
Peynir

Öğlen 12:30da etli sebze yemeği yoğurt iki dilim ekmek

16:00 da gorumcemdeydim
biraz patetes kızartması peynir şekersiz çay (hamurisine hiç el surmedim)

Ara sade soda

akşam yemeği daha yemedim ama
küçücük karniyarik 4-5kasik bulgur pilavı yoğurt

Cok düzensiz ama yediklerimi yazayim bir kac gündür ipin ucunu kaçırdım malesef ruhen iyi hissetmiyorum. Dün aksam 8 den beri baş ağrım var

Kahvalti
3 tane krep (ilk kez yaptim ve tam bir fiyaskoydu)
7 zeytin
Cok az peynir

Öğlen
1 bagdat hurması
2 muz

İkindi
1 cay bardagi leblebi
1 kahve

Akşam
4 yk yogurt
1 yk yulaf kepeği
1 cay kaşığı zencefil tozu
10 fındık

4 bardak su içebildim malesef ne yaparsam yapayim su içemiyorum

A antiaging süpersin canım

Bakalım ben yarın ne yapacağım
Akraba günümüz KVde bu hafta ve bugün öğlen arayıp ne var menüde diye sordum ( aslında bir kaç gün evvel birşeye ihtiyacın varmı diye arayacaktım eşim salla gitsin yapsın kızları dedi nedense bende hadi ayıp olmasın diye bugün aradım ama günleri şaşırdım ayağına yattım )
Ay tvde bir reklamda Gün muhabbeti olunca hemen takvime baktım meğer bu haftaymış ya gün sende dedim Yapabileceğim bir şey varmı diye sordum oda yok kızlarla hallettik dedi ama menüyü sorunca gelince görürsün dedi

Sanırım biraz bozuldu ama hiç hakkı yok bozulmaya 15 gün önce bendeyken oda beni hiç arayıp birşeye ihtiyacın varmı demedi bile sonrada misafir gibi elini kolunu sallayarak geldi ( benim Annem elde açma börek yaptı hadi bari biride benden olsun diye )

Eşimde sanırım Annesine bazı şeylerden kırılıyor ( KVnin kızlarına ne kadar kızsada onları daha fazla tutmasına arada sitem eder ) o yüzdende biraz salla gitsin dedi sanırım yoksa eskiden olsa küste olsam ille sende bir çeşit yap yada temizliğe yardım et derdi şimdi işi ne yapsın nasılsa kızlarıda yarım eder diyor

Bugünkü menüm:
Sabah: mandalina, yine o herzamnki gibi avuç içi kadar ekmek o da bir ekmek çeşiti ama bildiğim kadarıyla türkiyede yok yada ben adını bilmiyorum, müsli
Öğlen: badem, biraz haşlanmış sosis
Akşam: kırmızı et (ızgara), çok çok az turşu

Kızlar yarın devlet hastanesine gidiyorum randevu almıştım carpintim ve göğüs bolgemdeki beze içinde cildiyeye randevu aldım

Bugün ne görümcem ne kaynanam hastaneye gidiyorsun biz çocuğa bakarız kardeşim oğlum ise gitsin diyemediler

Eşime dedim şaşırdı çok yoğunum bende onlara soyleyecektim dedi sabah kızıyla başbaşa benim annem evde olacak gelir bakarım der

Annem çalışıyor inş işim yarın erken biter hastanede

Siz soyleyin yeri gelince emri vaki yapmak gerekiyor bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…