- 19 Ekim 2016
- 2.761
- 3.459
- 48
Maşallah ben gerçekten intihara teşebbüs ettim ve hicbirsey değişmediIrResistibLe_ kız ben ne oyunlar ettim herife bazılarını anlamadı zaten anlasaydı kesin hiç yemediğim dayağı yerdim
Anlatayımda az gülün
Bir gün yine beni deli ettiler ailecekama öyle böyle değil
Tabi eşimlede aramız berbat ötesi ( büyük kızım o zamanlar 3 - 4 yaşında )
Ben yine eşime ağlayarak dert yanacakken eşim ya bir kes bıktım senin şikayetlerinden ne var bir kerede alttan alsan diye bağırdı bana
Gittim kendimi salona kitledim ( balkonada salon kapısından çıkılıyor ama oturma odasının camıda balkona bakıyor )
Bağırıp çağırdım hepinizden nefret ediyorum bunu ödetmezsem size banada Banu demesinler diyeve hayin planımı devreye soktum
Salon kapısı kitli olunca bizimki oturma odasından ( orda o an kızım uyuyor yatağında ) balkona çıkar odaya girerim diye düşünmüş akıllı kocamtabi balkon kapısınıda kitleyip salondaki berjere oturup tek bir noktaya gözümü diktim boş boş bakıyorum numaradan tabi hatta gülmemek için kendimi zor tutuyorum ama kafaya koymuştum ben bu adamı doğduğuna pişman ediceğim diye
2 Saat boyunca dil döktü sonrada senin inadına sıçam diyip gidip yattıUyuduğuna emin olunca mutfaktan sessizce gidip cips, çikolata ve içecek birşeyler alıp yine salona kendimi kitleyip bir güzel alem yaptım ( adamın horlamasını duyuyorum tabi o ara ) bir yandanda ne yapsam diye düşünürken aklıma hayince bir şey geldi
Bir paket ağrı kesici aldım banyonun lavabosuna attım ve çok çok az ıslattımhani erisin ama tam yok olmasın hesabı
Sonra yediklerimin delillerinide yok edip gidip salona yattım ( kapıyı kitlemeden )
Tabi sabaha karşı uyuduğum için koltuğuda açmadan yatınca kolum yere sarkmış ve adam bana seslendiği halde duymamışım
Önce bir yüzümü yıkıyayımda şu çatlak karıya bakayım demiş ve lavaboda ağrı kesici parçacıklarınıda görünce adam resmen böyle olmuş
Ciddi ciddi benim intihara teşebbüs ettiğimi düşünmüş ve koşarak yanıma geldi
Adam ağlayacak neredeyse Banu aç gözünü bana bak iyimisin diyeben tabi uykusuzluktan gözümü açamıyorum ve sadece uykulu halimle ya bırak beni kendi halime istemiyorum diyorum
Sen ne yaptın, delirdinmi hiç mi beni ve kızımı düşünmüyorsun, Annenlere ne cevap verirdim ( an bile göt korkusu biraz ailemden yana) işte ben seni seviyorum nasıl böyle bir şey yaparsın diye saydırdı durdu bende hiç bozuntuya vermeden bana değer verseydin zaten bu şekilde yapmazdın gebereyimde kurtul nasılsa Ananda istemiyor beni dedim yine uyumak için gözleri kapattım
Yürü doktora dedikçe istemiyorum diyip durdum ve adam saniye yanımdan ayrılmadı ( numaradan midem bulanıyor ama iyiyim diyip durdum ) Hemen bana hasta yatağı yaptı salona ve o gün yanımdan ayrılmadıçocukla o ilgilendi hatta yemeği bile o yaptı sen iyice dinlen kendine gel diye ayran içirdi bol bol ( hani kustum son anda ölümden döndüm sandı )
Sonraki günlerde bile günde 1 kere aramayan adam günde 10 kere arar oldubak canını sıkan bir şey olursa benle konuş bakma o gün hata bende okadar bağırmamam gerekirdi affet beni diyip durdu
O korku onu en az 1 ay iyice bana bağladı sonradan hafif eski haline döner gibi oldu ama ben bu kezde o hikayeden sonra sabırla davranınca inan ilk zamandan çok daha iyi oldu aramız
Ne olursa olsun sakın böyle bir şey yapma yavrunu düşün o sensiz ne yapar Allah büyük illaki bir çıkış kapısı bulursun olmadı biraz daha sabret yavrun biraz daha büyüsün çalışır kendi ayaklarının üstüne durursunMaşallah ben gerçekten intihara teşebbüs ettim ve hicbirsey değişmedi
HaklisinNe olursa olsun sakın böyle bir şey yapma yavrunu düşün o sensiz ne yapar Allah büyük illaki bir çıkış kapısı bulursun olmadı biraz daha sabret yavrun biraz daha büyüsün çalışır kendi ayaklarının üstüne durursun
Yena nin şeyi ne nerden geliyor yani ben Işıl kızım duru mesela
FatımaSelam kizlar ...
Geberik gelin adini soylermisin ve umarim guzel bir nick bulursun kendine ...
Yasadiklarin kolay seyler degil mutlaka ama sen guclu ol evladin icin kendin icin esinle iyi ol gerisi zamanla duzelir umudunu kaybetme arastir oku ne bilim seni mutlu edecek seylere odaklan ben mutlu olucam hersey yoluna girecek diye olumlu dusun dua ediyorum insallah hersey yoluna girer ayrica yalniz degilsin sanal bir ortamda gercek insanlariz ve sen paylastikca izin verdigince yanindayiz ...
Unutma bu tur sorunlari hepimiz az yada cok yasiyoruz ben 18 yillik evliyim bende kv birlikte oturdum bende cok sey yasadim ama umudumu kaybetmedim esimle sorunlar yasadim ama onu arada birakacak seyler yapmadim ben onu anladim ailendir dedim oda bana hak verdi ve hep savundu beni ve derki senin kiymetini bilmiyor benim ailem olsun diyorum Allah bilsin ben gorevimi yapayim kul bilmezse Rabbim bilir...
Sana kisaca annemin hayatini anlatmak istiyorumHaklisin
Sana kisaca annemin hayatini anlatmak istiyorum
Annem daha 6 yasindayken dedem vefat etmis 6 kardeslerdi o zamana kadar durumlari cok iyi iken dedemin ölümüyle hersey degismis 6 çocuk ve anneannem tek başına bir köyde. Çok zorluklar çekmişler okula gidememişler vs daha sonra babam olacak herfile evlendi aynı zamanda kuzenide oluyor ve babaannem gille yaşadık evlendikten sonra ankaraya taşınmıştık ev 10 kişilik ve hiç misafir eksik olmazdı hergün biri gelirdi resmen bütün herşeyi annem yapardı daha sonra yurtdışında olan dedem ben ve annem hariç herkesi yurt dışına getirti biz gelemezdik çünkü en başta babamın belli bir süre burda yaşaması lazımdı ben ve annem koskoca evde ankarada tek başımızaydık 5 sene boyunca daha sonra biz de yurt dışında geldik başta herşey güzel gibi gidiyordu annem hamileydi ve babam olacak herif bizi terk etti yeni bir ülkedeyiz hiç birşeyi bilmiyoruz dilimiz yok ve annem ve ben tek başımıza kaldık ne iş imkanı var nede başka bir şey iğrenç bir evde kaldık dedem bize yardımcı olmaya çalışıyordu ama oda iflas etti daha sonra annem işe girdi az buz bi miktar para kazanıp tek başına kendi ayaklarının üstünde durdu daha sonra kardeşim doğunca 4-5 ay sonra mecburen çalışmaya devam etti kardeşim ben bakıyodum ama ben kendim daha 11 yaşındayım ehliyet de yok alışverişe bile rezillikle gidiyorduk kardeşimde daha sonra problemler çıktı gelişimde vs ama hepsini atlattı ve ben daha bir kere annemi yanımda ağlarken görmedim. Hala çalışmaya devam ediyor hemde çok zor şartlar altında çalıştırıyorlar ama maaşını alıyor bende çalışıp yardımcı olmaya çalışıyorum kardeşim büyüdü artık büyük problem olmuyor ve kendi ayaklarımızın üzerinde durabiliyoruz hemde kimseciklere muhtaç olmadan annem ehliyetini de yaptı yeni gayet güzel bir evede taşındık bende ehliyetimi yaptım ve Allahım bin şükür güçümüz bir çok şeye yetiyor. Ama eğer annem pes etseydi bizi düşünmeseydi şuan bunların hiç bir gerçekleşmeyecekti. Eğer sen güçlü olursan pes etmezsen her şeyi yaparsın. Senin kimseye ihtiyacın yok. Allah büyük dua et elbet birgün sende bu zorlukları atlatacaksın
Amin çok şey atlattı bisürü problem yaşadık ama pes etmedi. Onun üzsemde kırsamda ona olan sevgim bambaşka hayatteki tek amaçım ona geri kalan hayatında mükemmel bir hayat yaşatmak. Onu gururlandırmak. O kadar güçlü durup pes etmedi ki şu son 2 senedir onca kişinin 2-3 maaşla yapamadığı şeyleri yaptı hem bizi tatile götürdü, araba aldı şimdide Rabbimin izniyle türkiyede izinimizde kalabilmemiz için küçükte de olsa bir ev alcaz İnşallah. Bir erkeğin yapamadığı hesabı yaptı tek başına. Ben de ufakta olsa az bir bütce ile yardımcı olmaya çalışıyorum 3 senedir. Ama okul bi bitsin ona mükemmel bir hayat sunmak için elimden geleni yapcam başımın ucundan ayırmayacağımAllah hayirli uzun omurler versin annene.
Ne güçlü kadınmiş masallah..
InsallahSana kisaca annemin hayatini anlatmak istiyorum
Annem daha 6 yasindayken dedem vefat etmis 6 kardeslerdi o zamana kadar durumlari cok iyi iken dedemin ölümüyle hersey degismis 6 çocuk ve anneannem tek başına bir köyde. Çok zorluklar çekmişler okula gidememişler vs daha sonra babam olacak herfile evlendi aynı zamanda kuzenide oluyor ve babaannem gille yaşadık evlendikten sonra ankaraya taşınmıştık ev 10 kişilik ve hiç misafir eksik olmazdı hergün biri gelirdi resmen bütün herşeyi annem yapardı daha sonra yurtdışında olan dedem ben ve annem hariç herkesi yurt dışına getirti biz gelemezdik çünkü en başta babamın belli bir süre burda yaşaması lazımdı ben ve annem koskoca evde ankarada tek başımızaydık 5 sene boyunca daha sonra biz de yurt dışında geldik başta herşey güzel gibi gidiyordu annem hamileydi ve babam olacak herif bizi terk etti yeni bir ülkedeyiz hiç birşeyi bilmiyoruz dilimiz yok ve annem ve ben tek başımıza kaldık ne iş imkanı var nede başka bir şey iğrenç bir evde kaldık dedem bize yardımcı olmaya çalışıyordu ama oda iflas etti daha sonra annem işe girdi az buz bi miktar para kazanıp tek başına kendi ayaklarının üstünde durdu daha sonra kardeşim doğunca 4-5 ay sonra mecburen çalışmaya devam etti kardeşim ben bakıyodum ama ben kendim daha 11 yaşındayım ehliyet de yok alışverişe bile rezillikle gidiyorduk kardeşimde daha sonra problemler çıktı gelişimde vs ama hepsini atlattı ve ben daha bir kere annemi yanımda ağlarken görmedim. Hala çalışmaya devam ediyor hemde çok zor şartlar altında çalıştırıyorlar ama maaşını alıyor bende çalışıp yardımcı olmaya çalışıyorum kardeşim büyüdü artık büyük problem olmuyor ve kendi ayaklarımızın üzerinde durabiliyoruz hemde kimseciklere muhtaç olmadan annem ehliyetini de yaptı yeni gayet güzel bir evede taşındık bende ehliyetimi yaptım ve Allahım bin şükür güçümüz bir çok şeye yetiyor. Ama eğer annem pes etseydi bizi düşünmeseydi şuan bunların hiç bir gerçekleşmeyecekti. Eğer sen güçlü olursan pes etmezsen her şeyi yaparsın. Senin kimseye ihtiyacın yok. Allah büyük dua et elbet birgün sende bu zorlukları atlatacaksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?