Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Akşam karardıktan sonra özellikle meyve yememek lazımmış. Herşey gün ışığında. Eğer meyve yersen yanında mutlaka yoğurt yemelisin.
Ben grissini olayını anlamadım. Direkt karbonhidrat doğru mu? Hani meyve, kuru meyveler vs olabilir ama. Badem, fındık, ceviz vs de olur. Anlayamadım doktoru.
Prof Ahmet Aydın'ın 7'den 70'e Taş Devri Kitabını okumuştum yıllar önce ve beslenmeyle ilgili bildiğim çoğu yanlışı düzeltmeye çalışıyorum.
Şeker için en iyi besinlerden biri de kefir. Saf kefir mayası bulma şansın varsa çok güzel olur.

Akşam yediklerim:
1 tabak taze fasulye
haşlama kemikleri sıyırdım biraz
kırmızı lahana ve marul salatası (zeytinyağı, limon ve sirkeli)
yarım portakal, yarım elma, 2 yk yoğurt
1 dilim yumurtalı kızarmış ekmek .
Birazdan da pilates ve ağırlık çalışması yapacağım. Biraz daha sindireyim yediklerimi.

Selam kizlar nasilsiniz ...
2 gundur pek ugrayamadim misafir vardi bugunde ben gezmelerdeydim arada girip okusamda yazamadim bugun gezmeden geldik kusumuz lokum ölmustu cok uzuldu kizim onu gomduk falan biraz huzunlu bir gun insan alisiyor ve olunce uzuluyor kizimi zor teselli ettim cok agladi ...
Tekrar kus almak istiyor bende korkuyorum tekrar bisey olurda uzulur diye

Bugun yediklerim...
Sabah
1 portakal
1 avuc findik

Oglen kahvalti
Peynir
Zeytin
Biraz yesillik
2 dilim kizarmis ekmek
Az kaymak

Ara Turk kahvesi
1 parca bitter

Aksam ...
Yarim gozleme yagsiz
5 adet sarma
5 zeytin

Bol tarcinli su
1 saat yuruyus

Merhaba kizlar
Sabah bir adet çavdar ekmeği
Birbucuk haslama yumurta
Kk kadar beyaz peynir
2 y.k kadar lor peynir
3 zeytin 2 salam

2 litre su

Oglen bir kase mercimek corbasi

Ara 3 tane burcak biskuvi paket degil 3 tanecik

Aksam bir porsiyon ispanak yemegi

Simdi de bir lite su icip gunu kapatmayi düşünüyorum ins dayanırım

Bu arada spor yapamadim malum belim agriyo ama yine dayanamayip evi dip kose temizledim viledadan gecirdim mutfak dolaplari balkon yikadim sadece lavabolar kaldi onda da mecalim kalmadi simdi de esime yemek yapicam beyfendi sebze yemeklerini yemez sağolsun

Skor :
10 dakikada
1117 adım
781 metre
38,9 kcal
Gözümün önünde kış helvası döndü durdu. Bir büyük fincan dibek kahvesi içiyorum.

A antiaging Valla bende anlamadım girisiniyi ekmeği görünce listede
Okadar okudu bir şey biliyordur dedim ama valla iki gündür uyukluyorum resmen
Banada aslında saçma geliyor tamam ara öğün olayınada bir şey demiyorum ama grisini ne yaw oturup birde cubuk kraker yiyeyim aynı hesab anam anında doktoru sattım bak uyuklamalar olunca

Guilietta canım göğüsden bir şey olmaz kız protein kendini üzdüğüne deymez

ISILDURU dediğin gibi grisini yerine kavurlmamış çerez yiyeyim yada ara öğün olarak sabah la öğlen arası meyve yersem diğer ara öğünlerde ayran içeyim tok tutar ( gerçi kolestrolü etkilemiyor dimi kaş yapayım derken göz çıkarmayayım )

A antiaging helal kız sana kuzu unut o helvayı farz et ben geldim yedim onu belki o sinirle daha çok spor yaparsın ( diğer zamanlarda hep böyle düşün )

Afiyet olsun canım bende şimdi kendime şekersiz bir kahve yaptırayım büyük kıza

Canım ya ben anladım.
Uzun süredir karbonhitrat sayıyordun. Vücut şekeri unuttu. Tabiki insulin direnci yakanı bırakmaz kolay kolay.
Bir anda karbonhitrat almaya başlayınca şekerler zaten yorgunluk yapar, hastalıklara karşı direnci düşürür, yorgunluğa sebep oldu.
Ara ara tatlı yiyince bana uyku basar.
Bu arada çocukları bitter çikolataya alıştırma yöntemi:
Normal çikolata almıyoruz, sonra kendi bitterimizi görünür yere koyuyoruz. Zamanla bitterin daha yoğun olanlarını alıyoruz. Kızımın tatlı krizleriyle böyle başettim.

Kötü çok kötü bir bilgi daha.
Obesite sınırını geçince vücuttaki yağ hücreleri ikiye bölümüyormuş. Kilo verip sınırın altına düşülse de sayı aynı kalıyormuş. Uğraşı 2 kat zorlaşıyormuş.
3 yıl kadar önce 77 kiloya ulaşınca bununla ilgili bir yazı okumuştum. Hemen spor salonuna başladım. 3 ayda 3 kilo verebildim ama sıkılaştım ve bana da başlangıç oldu.

A antiaging haklısın galiba canım hiç almıyordum şimdi karbonhidrat alınca bünyede şaşırdı ne oluyor diye
Dur bakalım aynen devam ama ara öğünlerdeki meyve ve grisiniyi azaltarak deniyeceğim yani sabah meyve + yoğurt yerim ilk ara öğünde diğerlerinde de ayranla denerim
Kuruyemişe pek girmek istemiyorum çünkü pek severim sonra paketi bitirmiş bulmayayım kendimi

Valla bende o durumda vardır sanırım maalesef kilo çok çok üstünde boya göre
Bakalım Rabbim büyük gider inşallah da çok daha sağlıklı olurum

Maalesef zayiflasak bile yag hucreleri pusu da bekliyor.
Zayifladigimiz da dahi hep dikkat pur dikkat pofff.

Karatay ve benzeri beslenmeyi savunanlar şunu da belirtiyor. Bazı bünyeler sık beslenmeye adaptedir. Uzun süre aç kalmamaları gerekiyor.

Maalesef zayiflasak bile yag hucreleri pusu da bekliyor.
Zayifladigimiz da dahi hep dikkat pur dikkat pofff.
İnsülin-leptin hormonları hakkında çok bilgi sahibi olmak lazım. Insulin direnci, kırılması için çok emek harcanması gereken zor bir süreç.

Banu doktora danis cig kuruyemisi de soyle .. Birde bence uygula bir sure doktorun listesini. Grissini disin da . Onun yerine 1 dilim tam bugday ekmegi 1 dilim peynir bana daha doyurucu geliyor..

Ben aslında bazen sabahtan akşama rahat aç kalabiliyordum ama son zamanlarda acıkmaya başladığım an elim ayağım titriyor aç kalmaya gelemiyorum resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…