Valla çok zor çocuk yetiştirmek sokağa yollamak Allah hepsini korusun çok haklısın bende olsam hep bakarım aklım çıkar
Bizim zamanımızda her yer daha güvenliydi ki ben Almanya gibi yerde yetiştiğim halde Annem gözü kapalı bizi her yere gönderirdi hatta ben 13, kızkardeşim 12 ve erkek kardeşim 8 yaşındayken Annemler 1 ay bizi bırakıp Hacca gitmişlerdi ( tabi komşular devamlı bizimle ilgileniyorlardı ama biz gece 3 kardeş tek kalırdık ve hiç çekinmezdik )
Şimdi büyük kızım bazen kızıyor ya 17 yaşındayım hala bir gecede olsa beni evde tek bırakmadınız yada kardeşimlede olsa kalmamıza izin vermediniz hep Ananneme gönderiyorsunuz diye
Şimdi önümüzdeki haftasonu Bilecikteki Kuzene gidelim istiyoruz hatta eşimin halasıda eşiyle bizimle gelmek istiyor
Ben başta yine Anannede kalırsınız diyordum ama bu kez yalnız evde kalmak istiyorlar zaten 1 gece kalıp döneceğiz
Tamam dedim ama Allah biliyor ya tedirginim açıkçası
Annemde dedim hatta kızlar evde kalır sıkıntı yok Allah korusun bir şey olmaz ki sıkıntı olsada Annemler sokağın az ilerisindeler zaten
Bakalım ufaklığı götürelim diyorum eşimde oda kalsın ablasıyla bari sende biraz kafa dağıt diyor
Nasip o güne bir çıkalımda inşallah Rabbim nasip ederse gideriz
Servise kapıdan biniyor ben yanında oluyorum kapının içinden bebişimle ablayi ugurluyoruz küçükte el sallıyor anne ben ben diyor oda gidecekmiş abyaaa diye kıyameti koparıyor :))
Ya servisede yazdırsak hem aylık 300 lira istiyor ( ki oto büsle aylık 60 tlye gidip geliyor ) hemde evimiz bayırda olduğu için servis inmiyor o yüzden zaten 1 sokak yukarı çıkıyor bizim apartmandan aynı okula giden kız ( otobüse bayırı iniyor direk otobüs durağı karşısında )
Hatta o kız öğlenci akşam 20:00de okuldan çıkıyor 21:45de ancak evde oluyor ki normal otobüsle dönüş 30 dakika sürüyor aktarmalı gidip bayırı çıkacağıma üst mahaleden inerim derse
Kızcağız hep diyor keşke bende sabahçı olsaydım kızınla birlikte yürürdük diye
Aileside tek yollamıyor yolda bir şey olur diye
Yazayim yedigimi ictigimi
Sabah 1 hurma bol su
11 gibi
Peynir
zeytin
Kasar
Yesillik
1 simit
Ara
Hibuskus cayi