Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Tarifi bekliyoruz o zaman

Bugün ham yaptıklarım

Sabah,
Yumurta
Peynir
Zeytin
Domates

Ara,
Dut kurusu
Çiğ badem
Filtre kahve

Öğle,
Zeytinyağlı pırasa
2 lokma ekmek

Ara,
1 bardak süt

Akşam,
Zeytinyağlı pırasa

40 dk. Yürüyüş

Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrr

Herkese hayırlı geceler

Aslında Akşam üzere eşimin halalarından döndüm ama yemek faslından sonra hadi birde kendimize yapayım Çörek otlu tuzlu kurabiyeden dedim
İkinci tepside çıkınca ( bendeki mini fırın ) rahat rahat oturabilirim dedim

Akraba günü gayet güzel geçti Eşimin halası elimde Kurbişleri görünce kız Allahtan başka şey isteseymişim dedi Meğer küçük kızıda gece onlardan yapmayı düşünmüş ama işten çok geç ve yorgun gelince yapamamış
Keşke bu halde hiç uğraşmasaydın dedi sağ olsun ama ben gelen gideni çok olur diye düşündüm Gerçekten de öyleymiş meğer yarına da misafirleri varmış hatta benim yaptıklarım fazla olunca kalanını sıkı kapaklıya koy yarın da ikram edersin dedim Ne dua etti bana

Regl olduğum için tabi Kuran tutamadım o yüzden ufak ufak bende servisleri hazırladım Kız yorma kendini diyip durdu da iyiyim dedim KV ve küçük kızı hastalar diye gelmediler büyük kızı geldi sadece
Yine dayanamayıp mutfağı paklayıp öyle çıktım

Bu arada beni çoook uzun zamandır görmeyen Görümcemin Kayınvalidesi ve bir akraba daha beni görünce inanılmaz fark var çok güzel zayıflamışsın diyip durdular
Eşimin Halasının Kayınvalidesi de aynı şekilde Hehhh dedim bana bunlarla gelin
Allahın izniyle bir 20 kg daha gidecek dedim de hepsi helal sana maşallah harikasın diyip durdular

Banu tarifini ciziktirsene sana zahmet. . Cörekotlu olan :)

Canım hemen yazıyorum ;

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

1 paket Margarin ( Tereyağıyla daha güzel olur tabi )
1 bardak Sıvı Yağ
1 Yumurta akı ( sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz )
2 Yemek kaşığı Şeker
1 Yemek kaşığından az eksik Tuz
1 Paket Kabartma Tozu
1.5 Yemek Kaşığı Çörek Otu
Alabildiğince un

Hamur kulak memesi kıvamında oluyor Hepsini direk karıştır ama Kabartma Tozu ve Unu eleyerek ekle
200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişir
Kıyır kıyır güzel bir Kurabiye oluyor Sıkı kapaklı bir şeye koyunca 3 gün kadar tazeliğini koruyor

Harikasın canım yarın karşılığını fazlasıyla göreceksin

Sanırım 70ler haftaya kaldı öyle hissediyorum

Ümitsizliğe kapılmak yok canım Allahın izniyle yarın sabah bizlere müjde vermek nasip olacaktır

Bu arada Eşimin halasına erken gittim yardımım dokunur belki diye beni erkenden görünce sevindi tabi çünkü o an torun çok ağladığı için kızıda yardımcı olamıyormuş

Tabi öğle yemeği yemeden gittim nasılsa birşeyler vardır uygun salata tarzı diye ama şansıma salata yoktu onun yerine patatesli kaşarlı püre tarzı bir şey vardı oda bana hiçç uygun değildi tabi
Allahtan çantamda ufak bir poşette genelde chia taşıyorum da imdat çekici gibi oldu bana
Hemen herkesin servisi hazırlandıktan sonra gidip dolapta inşallah yoğurt vardır dedim Şansa az da olsa varmış ve ben herkes börekleri tatlıları götürürken oturup 3 YK chialı yoğurdumu yedim üzerine de Yeşil çay içtim

Halalar çok ısrar ettiler en azından ucundan tadına bak diye ama yok kesinlikle yemem ihtiyacım yok bunlara dedim

Eve gelir gelmez de en çabuk pişecek diye Erişteli Yoğurt çorbası yaptım ( çorba içindeki erişteye izin var çok sık olmamak kaydıyla ) Cattle de suyuda kaynatınca daha çabuk pişti ve salata yapmak için sabredecek kadar vaktim olmayınca 2 kase çorbadan içtim Sıcak sıcak iyi geldi bol acılı

Son ara olarak da 2 dilim ananas ve 1 büyük kupa Bitkisel çay içtim
Biraz sonrada şekersiz bir Nescafe içtim mi tamamdır
Su olarak toplam 1.5 litre ancak olmuştur ama ben yatana kadar onu nasılsa 3 litre yaparım

Bravo sana canim...onca sagliksiz ağir yiyeceklerin icinde ssdece chiali yoğurt ..

Bende son günlerde zencefil cok tüketmeye başladim...bir parca zencefili rendeleyip caydanlikta 2 su bardaği ile hafif kayniyor biraz demlendikten sonra icine yarim limonun suyu ve 1 cay kasigi bal..tavsiye ederim cok güzel oluyo..cokta faydalari varmiş..yag yakiminda metabolizmayida hizlandiriyormuş...

Allahın gücüne gitmesin ama Zencefil ve Zerdeçalı pek sevemedim ben heee şifa niyetine zencefili içiyorum arada ama Sibel bazen Zerdeçal yazacak oluyor yeminle tüylerim tiken tiken oluyor hemen müdahale ediyorum aman gözünü seveyim ben onu yiyemiyorum diye sağ olsun hemen değiştiriyor

Bende sevmiyordum ama alişttim zencefili..hatta severek iciyorum artik cayini...zerdecali bilmiyorum ama taze olarak tadini..denemek isterim ama

Bende sevmiyordum ama alişttim zencefili..hatta severek iciyorum artik cayini...zerdecali bilmiyorum ama taze olarak tadini..denemek isterim ama

Senin tükettiğin şekil de hastalandigimda içiyorum ben tadını sevmesemde :)
Fakat ben rendmelemiyorum dilim yapıp sıcak suya ekliyorum...
Çok etkili gerçekten vücut ısısını yükseltti gi için gribal enfeksiyona etkisi büyük. .

Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr

Herkese hayırlı sabahlar ve hayırlı cumalar
Rabbim şu mübarek günün hürmetine gönlümüzden geçenleri hayırlı olarak nasip etsin .....Aminnnnn

Sabah erkenden uyandım ve tabiki öğlen için hazırlıklara girdim
Erkenden kısırımı yaptım ( olurda sular giderse diye beklemek istemedim ) şimdi bir tek servisleri çıkarmak ve tuvaleti bir daha temizlemek kaldı
Annem sağ olsun Böreklere başlamış
Dayanamadım kahvaltı niyetine 1 tabak kısır yedim şimdi de 5i1 arada içiyorum öğlen tabiki yapılanlardan yemeyeceğim ( kısır yerim diyordum ama sabah yedim artık öğlen çok hafif geçiririm Yemeğimi kızı okuldan almadan sonra nasılsa Öğretmen varken sadece yeşil çay içerim

Bu arada dün sabah 89.5 çıkan ben bu sabah 90.2 çıktım bütün gün su içmezsem olacağı buydu ama yine sıkıntı değil hallederim nasılsa Belki sabah yine aynı rakamı yada az daha eksik görseydim kısıra hayır diyebilirdim ama canım sağ olsun hiç dert etmiyorum çünkü çok şükür kilolar gitmeye devam edecek

Kızlar 64 benim yine :s takıldım burda inemiyorum 63.7 yi gördüm bi ara ama bıgün 64 çıktı

Üzme tatlı canını canım benimde her gün farklı oluyor Reglm yeni bitecek belki ondan sonra daha rahat ederim diyorum ama bakalım seninde acaba regl yakın diye mi öyle oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…