Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Bu arada ben 10 senedir evliyim, tek yumurta ikiz erkek bebişlerim var 7 aylık. 40 yaşındayım. Akademisyenim. Anladığım kadarıyla sizler birbirinizi tanıyor gibisiniz. Ben kimse hakkında bişey bilmiyorum ama. Sizler de biraz kendinizden bahseder misiniz? Teşekkürler

Günaydın herkese :)
benim bademcik şiş yutkunamıyorum salonda uyuyakalmışım üstümü örtmeden dün de gezegen gibi gezmiştim sabahına bu haldeyim
Merhaba mavimli ben de pek kimseyi tanımıyorum burada ama anonim gibi daha güzel geliyor bana Meslektaşız alanın ne acaba merak ettim :)

Mesleğin ne merak ettim. Bu topikte kimler çalışıyor? Kimler yurt dışında? Kimler evli/bekar/çocuklu vs? Pek bişey bilmediğimi fark ettim

Isletme mezunuyum muhasebeciyim
Izmir de yaşıyorum. 19 ve 9 yasin da iki çocuğum var..
Yarışmacı arkadaslara başarılar diliyorum :)

Dikkat et. Dinlenemeyincede zor geçiyor. Geçmiş olsun.

Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrr

Herkese hayırlı sabahlar

Çok şükür bu sabah 06:30da uyandım uzun zaman aradan sonra okadar mutlu oldum ki erken kalkabildim diye
Keyif kahvemi içtim hatta kahvaltım bittikten sonra sabah ezanı okundu
Uzun zamandır yine namazlarımı savsaklıyordum bende fırsat o fırsat namazımı da kıldım sonrada hazır abdestim varken birazda kuran okumak istedim İnanılmaz iyi geldi kendimi çok huzurlu hissettim o an

Hatta dalmışım okumaya tam kızın okul saatinde jeton düştü

Bugün biraz dışarı işlerim var kızın okul çıkışından bir saat önce çıkar dönüşte de kuzumu okuldan alırım dönüşte Bakalım yürümeyi düşünüyorum gideceğim yere kadar ama artık dışarı çıktığımda netleşir o şimdilik fena değil ağrılarım
Boyunlukla Robokop gibi dolanıyorum ama en azından ağrılarımı baya hafifletti

Mesleğin ne merak ettim. Bu topikte kimler çalışıyor? Kimler yurt dışında? Kimler evli/bekar/çocuklu vs? Pek bişey bilmediğimi fark ettim

O zaman bende hemen kendimi senin nezninde herkes için tanıtayım
Malum adım Banu
Aslında doğma büyüme Almanyalıyım hatta Alman vatandaşıyım 19 yaşında evlenip İstanbula yerleştim ve biri 17 diğeri 7 yaşında iki cadının Annesiyim
İnanılması güç ama evlendiğimde 52 kgdum ( gerçi bekarken de bir ara 75lere kadar çıkmıştım ve genelde balık etli dolananlardandım ) Tabi ailemden uzak olunca ( senede 1 ay geliyorlardı Türkiyeye bende ilk zamanlar 6 ayda bir gidiyordum ama sonra Alman pasaportumu teslim alınca oda kesildi ) depresyondu hamilelikdi derken hep kilo almaya devam ettim fark etmeden Rekorum 124.5 kgdu ama 9 ay önce 118le diyetisyene başlayınca şükür eksiler geldi devamıda gelecek inşallah

Dikkat et. Dinlenemeyincede zor geçiyor. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim şimdilik limonlu su ile idare edicem malesef ama uzun zamandır ilk defa işe gelir gelmez eve gidip yatmak istedim. İş de çok bakalım napıcaz.

Bu arada size içimi dökmek istiyorum. Kilo konusunda annemin yaşadığı mutsuzlukları gördükçe kendimi zayıflama konusunda motive etmeye çalışıyorum. O hep derdi kızım işe başlasın beni zayıflatır doktora götürür diye sürekli dua ederdi. Daha önce akapunktur ile kilo vermişti sonra devam edemedi ve aldı. Küçük yaşta ard arda iki çocuk evden dışarı çıkmayış ile senelerce aynaya bakıp kilo aldığını bile farketmemişti. Herkes üzüyordu söyledikleri laflarla. Hiç istediği kıyafeti bulamazdı. Bu yaz annemi tüp mide ameliyatına soktuk bir cesaret babama bile haber vermeden benim yanımdayken ameliyat ettirdim :) Tam 136 kilo ile girdi. Hala daha sadece babam abim ben biliyoruz kimselere söylemeden yavaş yavaş veriyor kilosunu. Hayatının en az 20 yılında güzel kıyafetler giyememişti şimdi ona dünyaları almak istiyorum.

Hastayım diye mi bu kadar duygusallaştım bilmiyorum şu an ama kilo hepimizi ne kadar üzebilir onun farkındayım bazen umursamıyorum kilomu ama sonra annemi düşünüyorum insanlar onu sözleriyle ne kadar üzüyordu. Bizim akademi camiasında bile koskoca profesör hatun aylardır görmemiş beni sonra herkesin ortasında görüp daha merhaba nasılsın neler yapıyorsun demeden tek bildiği ezici şeyi söylüyor "Ne kadar kilo almışsın canım dikkat et boğazına". Sinirimden asıl onun boğazına dalmak istiyorum ama tutuyorum gülümseyip "ya evet" diyip geçiyorum.

Her neyse hepiniz için güzel bir hafta olsun bol bol yağ gitsin.

Isletme mezunuyum muhasebeciyim
Izmir de yaşıyorum. 19 ve 9 yasin da iki çocuğum var..
Yarışmacı arkadaslara başarılar diliyorum :)
İzmir'i o kadar çok özledim ki anlatamam kokusu burnumda daha geçen ekimde bir hafta sonu gittim ama doyamadım. Bu arada sıkı Göztepe taraftarıyım :) 8 yıl yaşadım sonra Sivas' a düştüm.

:)) bende bilmiyormuşum :)) bende kendimi tanıtayım o zaman :)) 27 yaşındayım öğretmenim aslen kayseriliyim ama doğuda görev yapıyorum :)) 5 aylık kızım var

Günaydin kizlar...iyi bir hafta diliyorum sizlere...burda heryer tatilde..okullarda tatilde 2 hafta boyunca...noel tatilindeyiz şu an......
Bende kisaca tanitayim kendimi...
Bende 6 cocuk annesiyim....en büyük kizim 23 yaşinda mart ayinin sonunda evlenecek...diyer bir büyük kizimda 21 yaşinda ikiside ilk evliligimden...ilk evliligimede ailem olacaklar sebep olmuştu 17 yaşinda...5 senelik kabus gibi zor güc yürüyen bir evliligim vardi tabi onada evlilik denilirse...su an ailem olacaklarlanda kontagim yok..cok zarar verdiler bana hayatimin mahfolmasina en büyük sebep onlar oldu...neyse yine yarami deşmeyim...onlarsiz cok daha iyiyim..malesef herkezden anne baba olamiyo....şu anda 16 yillik evliyim.. ...2 kizim iki oglumda su anki evliligimden oldu....almanyada yasiyorum stuttgarta yakin bir şehirde..

ben 24 yaşında bekar bir üniversite öğrencisiyim, 2.5 yaşında erkek bir kedinin annesiyim :)))

herkes kendini tanıtsın ben de karıştırıyorum arada

o insanlar kötü insanlar bu kadar net . kimse kendisine kilolu demekle mutlu olmaz yada gaza gelip zayıflamaz filmlerde oluyo öyle şeyler, insan destek alarak zayıflar . ki aklı kıt bir insan bile karşı tarafa kırıcı birşey dememesi gerektiğini bilir kolaysa kendisi zayıflasın sanki kolay bir şey

kendi yolunu bulmuşsun ama tebrik ederim seni

Bugün yediklerim

Sabah,
Tereyağda 1 yumurta
6 zeytin
Yarım dilim ekmek

Ara,
Pestil
Ceviz
Kahve

Öğle,
2 köfte
5 sarma

Ara,
Kabak Çekirdeği

Aksam,
1,5 kase mercimek çorba

Ara,
1 mandalina
Çeyrek ayva

İyi akşamlar herkese,
Bugünkü menüm
Sabah boğaz ağrısından sadece limonlu sıcak su çay falan içebildim.
Öğle: domates, salatalık, beyaz peynir, çay yanında birazcık ekmek yedim.
Akşam: üç orta boy haşlanmış patates bol baharat döküp ezip yedim.

Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrrr

Herkese hayırlı geceler

Şükür sonunda Laptobu alabildim evdekilerin elinden
Bugün beslenme olarak çok güzel geçti şükür yalnız suyum yine yeterli olmadı ama 1 litre daha içerim yatana kadar Havalar soğuk ya çok fazla canım su içmek istemiyor yazları o yüzden daha çok seviyorum çünkü terledikçe insan daha çok su içmek istiyor

Öğlen dışarı işimi hallettikten sonra kızın okul çıkışına daha 2 saat var diye yolumun üzerindeki eşimin Teyzesine uğradım bir kahve içmeye hatun katarakt ameliyatı olmuş tabi gözünün biri iyice cam gibi görünce beni gördüğünde şok oldu
Kız sen görmeyeli baya zayıflamışsın dedi meğer körmüşüm de ameliyat olunca anladım dedi

Bu arada dün Anneme uğradığımda bana çıkarıp siyah kışlık bir ceket gösterdi bunu hatırladın mı diye benim 17 - 18 yaşlarındayken giydiğim ceketim Hatun ne akla hizmet onu vermediyse artık iyi oldu tabi bir yandan
Dur bir deniyeyim dedim ( tabi o dönem baya bol giyiyordum onu ) veeee tam üzerime oturdu daha doğrusu o zamanki gibi bol değil tabi ama üstten çok rahat oldu basenlerden hafif yapıştı ama fermuarı kapatabildim ve tabiki hemen çekete el koydum Bu kış da mont almaktan yırttım iyi oldu dedim

Tabi eşimin teyzesi birde ceketin mazisini duyunca helal kız sana dedi
Onun kızıda ( benden 8 yaş büyük ) baya kilo aldı son bir kaç senedir ve tabi beni görünce fena gaza geldi dedim Abla valla ukalalık olarak algılama ama sağlığımız için şu kilolardan kesinlikle kurtulmamız gerekiyor Sağ olsun benim art niyetle söylemiyeceğimi bildiği için haklısın dedi hatta benim listelerimden istedi hani en azından sağlıklı beslenip bir başlangıç yapmak için
Gerçi hatun çok seviyor abur cubur tarzı şeyleri yemeyi ama tabi artık ufak ufak menapozda yoklar gibi olunca aman menapoza girmeden kilolardan kurtulayım derdine düştü Dünya tatlısıdır kendisi ve Allah için her zaman bana manevi yönden hep gaz vermiştir harikasın yaparsın falan diye
İnşallah oda sağlıklı bir kiloya düşer diye dua ettim o an ona

İnan Anneni özellikle ben çok iyi anlıyorum
Allah razı olsun senden ne güzel birşeye vesile olmuşsun da Anneciğin Ameliyat olup ufak ufak da olsa sağlığına kavuşuyor Senelerce sırf mecbur kaldığımız için beğenmediğimiz şeyleri giymek zorunda kaldık ve şu anda onun kiloları verdikçe zevkine göre giyinmek kesinlikle hakkı
Ben eskiden sadece zorunlu olunca bir şey alırken şimdi her çıktığımda almayacaksam bile hiç üşenmeden kıyafetler deneyip aynada kendime bakıyorum benim büyük kızda makarasına bana bak sen çok oluyorsun heee zayıfladıkça sapıtmayasın diyor Biliyor tabi senelerce hiç tarzıma uygun şeyler giyemediğim için şimdi daha bir zevkle alışverişe çıktığımı
Eskiden büyük beden bulmak dertti ama artık tam tersine büyük beden kaynıyor mağazalar bu seferde ay bunun ufağı yokmu derken yakalıyorum kendimi ve inanılmaz mutlu oluyorum
Maalesef insanlar çok acımasız bir şey söylerken karşımdaki kırılırmı rencide olurmu diye hiç düşünmüyorlar O Kadında Profesör ünvanı almış ama kusura bakmasın insan olamamış ki Profesör olsa ne yazar
Ben eskiden çok ağlardım milletin laflarına ama sonra bir gün dellendim ve bana yine her zamanki gibi kilomla ilgili laf sokan birine; '' haklısın ama şükür kilo verilebiliyor ama henüz beyin nakli yapıldığını duymadım dedim
Renkten renge girdi hatun ve bir daha o oldu bana laf sokmadı
Bir tanede büyük görümcemin arkadaşı vardı benden 4 yaş büyük ( şu anda 40 - 41 yaşlarında ) Hatun hiç evlenmemiş bu yaşa kadar ve KPnin Yedisinde ben orada millete hizmet edeceğim bir yandan da çocuğumla ilgileneceğim diye göbeğim çatlarken milletin içinde sesli bir şekilde ay sen bu kiloyla çocuk doğurabildiysen ben hayli haylı doğururum demişti ( o zaman küçük kızım daha 1.5 yaşında yani bir 6 sene önce )
Tabi herkes o an şok oldu çünkü hiç alakasız bir anda söyledi bunu ve benimle bir samimiyeti bile yok Zaten yorgunluktan bayılmak üzereyken derin bir nefes aldım ve gülümseyerek Ablacığım iyi hoş diyorsun ama doğurmak için önce koca bulmak lazım ve ben kocayı bulduğumda hem 18 yaşındaydım hemde 52 kiloydum dedim ( hatun 90 kilo falandı sanırım hani öyle incecik biri de değil ) Hee üstelik eşim benim yüreğim için sevdi beni et parçası olarak görmedi hiç bir zaman dedim
Koca bulamıyorsan bunuda kiloya bağlama istersen dedim gerçi çıkmadık candan ümit kesilmez dedim

Gerçi sonradan kendime de hayret ettim nasıl okadar lafı akıl edip o an söyledim diye ama bir değil iki değildi ve benim onu susturmam şarttı artık
Gelen misafirlerden biri de helal kız sana çok doğru söyledin dedi Eşimin halası da hemen fırladı biz Banunun yüreğini seviyoruz kaç kilo olursa olsun bizim gözümüzde hala o ilk günki fıstık demişti
Bir daha o oldu hatun bana laf sokmadı hatta artık ben yolda gördüğümde bile görmemezliğe geliyorum çünkü böylelerini adam yerine koymaya gerek bile yok

Sende bir daha sana laf sokarsa kesinlikle saygısızlık etmeden gereken ayarı yap Hocanda olsa en üstteki kişide olmuş olsa kimseyi aşağılamaya hakkı yok önce insan olsun sonra konuşsun

Yüreği de kendi gibi güzel insan eminim sen şu tatili de atlatıp sonra çok daha sağlam devam edersin Mümkün olduğunca çok fazla hamur işi tarzı şeyler yapma canım evde olunca insan dayanamayabilir
Gerçi ben geçen hafta iki günde bir birşeyler yapmıştım ama yemedim heee sonradan sapıttım iki güncük o ayrı Allahtan çabuk toparladım kendimi
Şimdi cumaya kadar sımsıkı birşekilde devam edeceğim

ben de duygusal olarak çok doluyum bu aralar arada parlarsam şaşırmayın tutamıyorum kendimi :)

Rabbim yüreğine ferahlık versin canım Aminnnn
Güzel düşün güzel olsun canım kötü olan şeylerde bile güzel bir taraf yakalamaya çalış kendini motive edersen inan çok daha çabuk toparlanırsın aç şöyle neşeli bir müzik kendi kendine oyna bütün enerjini o şekilde yak terledikçe vücut endorfin salgılar gerçi sen benden iyi bilirsin bu işleri
Kız ben şu halimle bile yolda giderken bile kulaklığımı taktığımda kıpır kıpır şarkıları açıp daha bir keyifle yaylana yaylana yürüyorum evin içinde bile Banu Alkan havalarındayım hani şu halimle birde incecik olsam oy oy oy Sabah çok güzel bir güne uyanacağım diye yatıyorum ve inan çok daha dinç ve mutlu uyanıyorum ertesi sabah

7

Vayyy menü süper canım inşallah çabucak toparlanırsın da boğaz ağrılarında geçer bol bol su içmeye devam et limonlu hatta ıhlamur da kaynat kendine hatta varsa biraz ayva ekle çok iyi gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…