- 14 Eylül 2008
- 7.366
- 16.727
- 448
Ben senden fazla yediğim hâlde açım düşün yaniSorma kuzum şuan açlıktan karnım gurulduyo
olur valla ne güZel olur
Evettttt kızlar hazır hepimiz yine motive olduk ve toplandık hemen bir oylama yapalım
Bu benim yaptığım tarza yakın detoks içeceklerinden her hafta değişik bir tarif denesek mi
yani çok uğraştırmayacak metabolizmayı hızlandırabilecek tarzda olanlardanGeceden yapılıp saklanabilecek ve çalışanların da yanlarında götürebilecekleri yada işe gitmeden hemen içebilecekleri tarzda
Birde Perşembe günleri en azından akşam yemeği için Lahana, kabak yada ıspanak tercih edelim diyorum
Ben kendi adıma çiğden kabaklı yoğurdumu yaparım diye düşünüyorum salatayla
Aynen yumurta veya tavuk yediğim haftalar daha iyi eksi getiriyorKaptanım bir persembe fikride ben vereyim.
Sebze olarak persembe gunu lahana olmasin bazilarina ödem yapiyor.
En garanti kabak.
Persembe gunleri dukan diyetinin atak evresi olan saf proteinli beslenmeyi sebzeden daha cok tavsiye ederim.
Sebze meyve olmadan sadece saf proteinlerle gecen bir gun odemde attiriyor.
Et tavuk balik yumurta hepsi olur.
Yogurt ve sut ekleyerek.
Hic yapamayan sadece kahvaltiya 1-2 kasik yulaf kepegi ekleyebilir.
Ben detoks suyu gibi seyler içemiyorum inşallah begenirim yenileri
Ispanak yerim ben de ama yemeğini
İyi akşam larhanımlar
Akşam tam girdim okudum menümü yazacaktım ki eşim geldi sofra çay meyve derken bu saate kaldım
Sabah 8de 4-5 ceviz 1bardak çay
Öglen 12 30 bir porsiyon melemen
2dilim kepek ekmek çay
Ara 15:30
1 kivi 1mandalin 1kase yogurt
Akşam karnıbahar salatası 2haşlanmış yumurtanın beyazı
Sonra 2bardak çay içtim
Menüm bu şekilde inşallah abartmamışımdır
Ben bayılıyorum kapuskaya yaa
Bana çok uyar
Karnıbahara ve brokoliyede bende bi terslik var galiba
Bende bi tarif vardı yapmayı düşünüyodum hemen yazayım bari
- 1 adet salatalık
- 1 adet yeşil elma
- 1 adet limon
- 15 dal maydanoz
- 6-7 yaprak taze nane
- 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil
- 1 çubuk tarçın
- 2 litre içme suyu
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri ince ince doğrayıp hazırlıyoruz.
Oda sıcaklığındaki 2 litre suya bütün malzemeyi koyuyoruz akşamdan yapıp hazırlarsak ertesi gün gün boyunca rahatça yükleyebilirsiniz, su bittikçe üzerine su ekleyip o gün boyunca içebilirsiniz.
Diğer günler içinse yine her akşam hazırlayıp bir sonraki gün içerek devam edebilirsiniz, belirli bir günü yok aslında ama hiç ara vermeden 15 gün tüketildiğinde farkı görüyorsunuz çildinize bile bir parlaklık geliyor.
Kilo verme açısından da iştah kapattığı için yemek yeme isteğinizi gideriyor.
Nefis yemek tariflerinden bulmuştum
Günaydınlar
Bonus Canım nasıl becerdiysem alıntını uçurdum
Tavsiyen için çok teşekkür ederiminşallah bizlerde en azından perşembe günleri saf protein günü yapar akşamıda herkes kendine uygun sebzeyle tamamlar
Benimde tercihim kesinlikle kabak olacaktırhatta çiğden cacık gibi yapıyorum az da sarımsak ekleyince missss
Banada diyetisyenim tavsiye etmişti çok güzel yağ yakarsın diyebayıldım
İnşallah bizlerde eksiler görürüz ( derece açısından değil tamamen sağlık açısından)
Bende protein yapacagim persembe gunu insallah.
En iyi sonucu 2 gun saf proteinle aliyorumda o biraz zorluyo beyin şişman çünkübari carsamba aksamindan baslasam ne iyi olur.
Kabagi bende oyle yapiyorum bide elimde suyunu sıkıp yulaf kepegiyle mucver yapiyorum.
Günaydın
Mutlu çarşambalar.
Bende protein yapacagim persembe gunu insallah.
En iyi sonucu 2 gun saf proteinle aliyorumda o biraz zorluyo beyin şişman çünkübari carsamba aksamindan baslasam ne iyi olur.
Kabagi bende oyle yapiyorum bide elimde suyunu sıkıp yulaf kepegiyle mucver yapiyorum.
Sanada Günaydın canım
Bol eksili bir gün olur hepimiz için inşallah
Aslında bende çok severim mücveri hatta içine bol yumurta ve az un koyarak yağsız tavada yapıyorum hatta kızlarde pek severler ( içine 4 - 5 kaşık ancak un koyuyorum ama tabi diyetisyene başladığımdan beri yapsamda yemedim undan dolayı )
Yulaf kepeğiyle hiç denemedim fark oluyormu acababirde ne kadar koyuyorsun olmadı bir ara onuda deneyeyim gerçi kızlara söylemeden yapmam lazım yoksa fark ederlerse özellikle büyük hayatta yemez
Ben tam buğday unuyla denemistim Mücver fırın da..
Yulaflı hiç denemedim ..
Yap Banu degisiklik olur.
Istersen diyetisyen danisipta deneyebilirsin..
Wp den soru sorabiliyorsun dimi.?
3 kasiga kadar koyuyorum evde tam bugday unum vardi onunla karisik koyuyodum bugun sadece kepekle deniycem.
Kucukte bi kabagim var :)
Azda karbonat koyuyorum. Bol otlu yumurtali.
Yulaf tok tutuyor cocuklar farkeder tabi rengide degisiyo tadida ama yulaf gayet lezzetli bana gore.
Kucuk kizima muhallebi yapiyorum bazen.
Yulaf kepegi evde bulundumu cok iyi oluyo bizim icin.
Dun biraz kafam doluydu ufak tefek kalorili seyler yedim. Sabah sabit ciktim sabite bile sevindim artidan bin kat iyi.
Neyse kızlar hazırlanıp çıkayım yine
Eşimin Teyze kızına gidiyorum kahvaltıyadaha doğrusu ben yaptım da onlara çayla eşlik ederim hem KVler de gıybet yapamasın ben gidince
Öğleden sonra kızı okuldan alıp hemen damlarım nasılsa yine
Sizlerde kaçamaksız ve bol suyla devam edin öğlen kontrol edeceğim ona göre
Günaydın kızlar ugrayamadim. 2 gündür boyun bacak ağrısı yaşıyorum. Bugün iğne vurdurduum. Fizik tedavi muayene olayım bakalım kas ağrısı diyecek de rapor verse keşke ruhen ve bedenen yorgunum
Sağol canım. Hasta dönüşü dusmeyim diye korkuluklara asildim ondan olduIyi muhabbetler kuzum..
Geçmiş olsun canım. .
Çok yoğun çalışınca da kas ağrısı oluyor ..
Kolaylıklar diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?